anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum radiez o masina veche?

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Radierea se face conform Ordinului MAI nr. 1501/2006, dupa caz, citez:
"ART.24.(1) Proprietarii de vehicule inmatriculate sau inregistrate pot solicita radierea din circulatie, daca fac dovada depozitarii acestora intr-un spatiu adecvat, detinut in conditiile legii.
(2) Proprietarii de vehicule inmatriculate sau inregistrate sunt obligati sa solicite radierea din circulatie in termen de 30 de zile de la data:
a) cand vehiculul a fost dezmembrat, casat sau predat unei unitati specializate, in vederea dezmembrarii;
b) scoaterii definitive din Romania a vehiculului;
c) declararii furtului vehiculului;
d) trecerii vehiculului inregistrat in proprietatea altei persoane.
(3) Vehiculul declarat, prin dispozitie a autoritatii administratiei publice locale, fara stapan ori abandonat se radiaza din oficiu in termen de 30 de zile de la primirea dispozitiei respective.
(4) Vehiculul pentru care politia rutiera a dispus radierea din circulatie, potrivit legii, se radiaza de la data comunicarii masurii.
(5) Radierea se comunica in termen de 30 de zile, de catre autoritatea care a efectuat-o, organului fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale.
ART.25.(1) Radierea se face pe baza depunerii certificatului de inmatriculare sau de inregistrare si a placutelor cu numar de inmatriculare ori de inregistrare, dupa caz, a cartii de identitate a vehiculului (doar pentru vehiculele inmatriculate dupa 1 iulie 1993), a fisei de inmatriculare cu viza organului fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale, stabilita potrivit legii, ori a certificatului de atestare fiscala, precum si a documentelor care atesta faptul ca a intervenit una dintre situatiile prevazute la art. 24 alin. (1)-(4).
(2) In cazul vehiculelor inmatriculate anterior datei de 1 iulie 1993, care detin certificate de inmatriculare si numere de inmatriculare modele vechi sau care au o vechime de fabricatie mai mare de 30 de ani, radierea se poate efectua in baza unei declaratii pe propria raspundere a titularului inmatricularii ori a mostenitorilor legali ai acestuia, care sa ateste ca vehiculul a fost dezmembrat sau retras definitiv din circulatie si nu mai circula pe drumurile publice." Numai bine!

Răspuns utilizator avertizat
| Ioandelasal a răspuns (pentru mihaab):

Nu cunosti partea legala, nici macar nu mi-ai citit integral raspunsul, ai fi observat ca la art.25 se spune exact procedura de urmat. Cat costa nu stiu, o sa vezi cand o sa mergi.

regis
| regis a răspuns:

Banuiesc ca doresti radierea de la impozit, ceea ce a devenit complicat, intrucat de la 1 ianuarie finantele nu mai accepta radierea la cerere pentru masinile care au fost inmatriculate in Romania.
Varianta perfect legala este sa predai masina la fier vechi, iar cu dovada predarii (contract de vanzare cumparare intre tine si societatea care colecteaza fierul vechi), CIV-ul si talonul masinii, te prezinti la Directia Venituri a PRimariei (adica acolo unde platesti impozitul), pentru scoaterea din evidenta. In termen de 30 de zile trebuie apoi sa te prezinti la Serviciul Inmatriculari, pentru radierea din circulatie a masinii.
O varianta mai la limita legii este sa instrainezi masina catre o persoana din strainatate, care sa nu o mai inmatriculeze in tara de resedinta.
Dosarul nu este foarte stufos, este de completat o fisa la finante si o cerere la Politie, insa daca nu te pricepi e mai simplu sa apelezi la o firma de intermedieri.

| harciog a răspuns:

Masina cu actele aferente la REMAT-ul din oras sau judet unde ti se va lua masina si ti se vada in jur de 900 lei daca e daciesau depinde de cit cintareste daca este alta marca, ti se va elibera un certificat de distrugire a masinii cu care te vei prezenta la impozit unde ti se va scoate impozitul pe masina respectiva dupa care ti se va spune si ce mai trebuie sa faci la politie. Daca nu, te duci la un birou de copiat acte din preajma politiei si-ti vor spune aia si ceea ce nu stiu inca politaii.

| harciog a răspuns:

La biroul de copiat acte nu trebuie sa stii nimic,ei se vor ocupa de toate, ei vor alege actele necesare, ei vor face dosarul, ei vor face copiile, tu numai trebuie sa platesti o suma derizorie.

Răspuns utilizator avertizat