| AlexDorinel a întrebat:

De ce tot crește prețul la gaze, curent, combustibili? In Romania, in alte tari nu știu cum e

Din ianuarie până în iulie s-a scumpit cu 70% și până în decembrie/ianuarie când va fi consum record, se va mai scumpi cu minim 50%.

Asta în condițiile în care salariul minim a fost înghețat. Ce părere aveți?

12 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Din cauza inflatiei petro-dolarului.
E semnul unei posibile crize economice mondiale majore.

Răspuns utilizator avertizat
| Bula a răspuns (pentru AlexDorinel):

Mi e teama ca, deja chiar a si inceput.
Brusc a crescut pretul energiei, inclusiv in valutele principale.

Răspuns utilizator avertizat
| Bula a răspuns (pentru AlexDorinel):

Asta-i si scopul "pandemiei": distragerea atentiei populatiei, prin zapacirea mintilor cu cifre si "instructiuni" de natura complet diferita.
Costul "pandemiei" si ale vaccinarilor "gratiote" este mult mai mica decat problemele economiei mondiale.

| Mosotti a răspuns:

Ai mai intrebat odata ceva de genul.

Tot creste pretul ca sa se imbogateasca unii si mai tare, de aia.
Nu exista alt argument dat fiind ca petrolul si gazul la nivel mondial au scazut ca pret pentru ca se consuma mai putin de cand cu pandemia.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Peste tot cresc, iar 70% ala vehiculat de tine e pura fabulatie. Cum zic si colegii, ai mai intrebat...

| Zuzu1991 a răspuns:

S-a liberalizat piata
alta intrebare

| Mosotti a răspuns (pentru Zuzu1991):

Si daca se stia ca se va ajunge aici, de ce s-a mai liberalizat piata? Cu ce scop? Sa omoare lumea? Sau cum?

Raspunsul pe care trebuia sa-l dai, este ca se scumpeste sa faca unii buzunarul si mai mare decat il au, aia e, si ca asta a fost scopul liberalizarii de fapt, si tu nu te-ai prins.
Ca daca era pe bune economie de piata nu urcau preturile in halul asta, concurenta duce la preturi okey, lucru care nu se intampla, ca toti iti dau la cam acelasi pret.
Producatorul e unul, liniile de distributie sunt unice, deci? Ce concurenta sa faca si cine? Distribuitorii aia sunt aiurea mai multi.

Atat timp cat pretul petrol si gaze si altele la nivel mondial e mai mic ca inainte de pandemie, nu se justifica asa exagerari de scumpiti, in Germania nu s-a scumpit nimic deocamdata.

Si mai mult, scumpesti acum in pandemie cand lumea unii au sal mai mici, altii nu mai au de munca, ce e asta?
Dar voi ati vrut liberalii, asta ati votat, asta aveti.
Vi s-a spus de dinainte ca asta urmeaza, si voi tot asta ati votat.

| Werrich a răspuns:

Preţurile gazelor naturale ar putea ajunge la niveluri record în această iarnă, în condiţiile în care temperaturile ridicate din emisfera nordică duc la scăderea stocurilor pe pieţele cheie, scrie Reuters.

Preţurile gazelor naturale din Olanda, de referinţă în nord-vestul Europei, au crescut cu 80% în ultimele trei luni, până la maxime istorice, în timp ce gazul natural lichefiat (LNG) din Asia este la cel mai mare nivel din ultimii opt ani, arată datele Reuters.

Comercianţii cred că preţurile medii din iarnă vor depăşi vârfurile de anul trecut, când îngheţul din nordul Asiei a trimis LNG în creştere cu peste 200%.

"Nivelurile din depozite sunt destul de scăzute în multe locuri, întrucât o vară fierbinte înseamnă că nu există prea multe şanse de a creşte stocurile, deci acest lucru ar putea deveni o problemă la iarnă, mai ales dacă vor fi din nou temperaturi scăzute", a declarat un comerciant din Singapore.

| Vântulalb a răspuns:

Au tot interesul sa ne tina saraci. Cica importam gaz. Da, dar numai ca sa platim unele datorii cu gazul nostru. Ca avem destul.
In alte tari? Imi povestea acum vreo 4 sau 5 ani o familie care are fata in Canada, ca la ei au vrut sa scumpeasca energia electrica cu 0.01%. Desi era destul de ieftina, oamenii au iesit masiv in strada protestand impotriva scumpirii. Si a ramas unde era. Trebuie stiut ca in Canada se foloseste energia electrica, neavand gaze. Sau cel putin in zona unde locuieste fiica lor.

| Ushtria a răspuns:

Dormi cu oaia sub pat ca sa te incalzesti laughing