Întrebare recomandată | LaraClarice a întrebat:

De curând am divorțat. Apartamentul in care stăteam e pe numele soțului, deși am contribuit cu multe lucruri, el nu vrea sa recunoască. Au fost sume mari investite. Vreau sa le recuprez sa îmi pot întreține cei 2 copii. El pleacă în altă țară cu o parașuta și nu îl mai interesează ce lasă în urmă.
Orice sfat e primit cu brațele deschise.

Răspuns Câştigător
| Iooooaaaanaaaaaaaaaa a răspuns:

Buna ziua,
Dacă unul din soți intră în căsătorie cu un bun cumpărat de el sau primit cadou, iar în timpul căsătoriei i se aduc modificări substanțiale prin care se ridică valoarea acestuia, atunci în caz de divorț sunt șanse mari să fie considerat un bun comun și se împarte la doi. Astfel apare excepția de la regula ca „bunurile obținute înainte de înregistrarea căsătoriei rămân bunurile fiecărui soț în parte".
Discutati cu un avocat specializat in divorturi! Mai ales ca este vorba de 2 copii la mijloc. Acuzatia de adulter este grava si poate avea un impact major asupra partajului, de asemenea cei 2 copii au dreptul la o cota parte din apartament iar daca in urma divortului copiii vor fij in grija dvs. pana la 18 ani aveti dreptul de a,, ultiliza,, in folosul si cresterea copiilor bunurile ce li se cuvin.

| LaraClarice explică (pentru Iooooaaaanaaaaaaaaaa):

Mulțumesc mult, sper sa rezolv cat mai bine.

18 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Mergi la un avocat sa rezolvi altfel pierzi daca el isi face treburile cu alt avocat. Daca aveai chitantele cu tot ce ai investit pe numele tau aveai sanse mari sa castigi in instanta

| LaraClarice explică (pentru mgtow):

Nu am păstrat chitanțele. La momentul ăla nu mi-a trecut.prin cap că omul iubit o sa-mi facă asta.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sarut mina! Nu prea dai detalii, al cui este apartamentul? L ai cumpărat impreună cu soțul tău? Sau el il ave înainte ca voi sa va casatoriti, banii care i ai investit in apartament presupun ca au constat in renovări, ăia nu cred ca i mai recuperezi, deoarece apartamentul l ati folosit împreună, dar daca apartamentul este proprietatea soțului trebuie la partaj sa primesti o parte din bani, copiii ce varste au? Sunt la scoală? Trebuie sa primesti pensie alimentară, tu ce vârstă ai? Sanatate multa si succes.

| LaraClarice explică (pentru CristiDinBucuresti):

Copiii sunt la granița, 4 ani, sunt gemene. Apartamentul este al lui, cadou de la la părinți. Avocatul spune că atâta timp cât este pe numele lui și poate dovedi că i-a fost lăsat moștenire, nu are cum să mă ajute.
Problema e că nu ne putem înțelege. Deși am contribuit cu bani, el nu și nu. Și nici de fetițe nu vrea sa auda. De când a cunoscut-o pe aia...
Iar eu nu știu cât voi putea sta la părinții mei. Idee e că noi apatinem altei religii, foarte stricte ce nu permite căsătoria cu altcineva decât un membru al comunității, darămite de alta religie. La început nu ne-am simțit niciunul obligați. A fost o relație destul de normala. Chiar m-a ajutat sa îmi termin studiile și să pot profesa. Lucru destul de dificil în comunitatea noastră, pentru o femeie.
Doar că de 1 an a găsit-o pe ea. Cu care se simte liber...in fine.
Singura soluție pe.care o mai am, este sa plec în afară, la niște prieteni.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru LaraClarice):

Bună! Multumesc pentru raspuns, ai o situatie tare complicată, păcat ca nu vrea sa fie om si sa te ajutre si pe tine si pe fetele voastre, i-a sucit aia mintiile, fata cu care este acum, in ce religie esti tu de nu poti divorța de el? Că ceea ce a facut el se numeste adulter si tu nu esti vinovată cu nimic deci ai putea fi libera sa te recăsătoresti, deoarece este clar ca el numai vrea sa fie cu voi. Ce varsta ai? Multă sănătate.

| Annastassia a răspuns (pentru LaraClarice):

Eu nu cred ca solutia este sa pleci afara la preteni, ca asta nu te face o mama buna, nu in fata legii, care vor incredinta copii tatalui.
Sa-ti parasesti copilasii, este mai rau decat sa pleci cu alt barbat.

| LaraClarice explică (pentru Annastassia):

Nu am spus că plec fara copii. De unde concluzia asta?! Copiii rămân cu mine prinde as merge. Tocmai am spus în comentariul pe care l-ai evaluat ca fiind eronat, că el a plecat cu altcineva și nu vrea să își mai asume responsabilitatea de tata.
Și de ce spui :" Sa-ti parasesti copilasii, este mai rau decat sa pleci cu alt barbat."? Am dat eu impresia, din ce am scris până cum, că aș vrea să plec cu altul?
Te rog, citește întrebarea înainte de a spune ceva. De răspunsuri impertinente nu are nimeni nevoie.

| Annastassia a răspuns (pentru LaraClarice):

De fapt, chiar ai spus-o cu gurita ta, nu mi s-a parut.
Impertinenta este atitudinea ta, mai ales cand primesti un raspuns unde ti se arata ca nu esti chiar o mamica fanta, daca intentionezi sa-ti paarsesti copii, sa pleci la prieteni.
Nu te incriminez eu, ci ai facut-o tu singura, cu fraza pe care ai scris, mai sus:
"...Singura soluție pe.care o mai am, este SA PLEC în afară, la niște prieteni."
Daca voiai sa spui ca pleci impreuna cu copii, ai fii scris: "sa plecam", folosind pluralul, dar uite, ca nu l-ai folosit.
Asadar, nu da cu batul, unde ai dat cu gurita inainte.

Cat privesc ajutorul prietenilor, da-mi voie sa ma indoiesc ca-si va lua cineva angajamentul!
Care prieten din strainatate isi ia angajamentul a unei femei si 2 copilasi mici, sa-i creasca, sa-i intretina, sa-i hraneasca si sa-i adaposteasca?!

| LaraClarice explică (pentru Annastassia):

Daca tu asta ai înțeles din ce am spus eu, e problema ta.
Cat despre faptul că prietenii mei din alta tara nu mă vor ajuta, știi tu? Îmi cunoști tu mai bine stituatia dacat mi-o cunosc eu?
Observ că în mai toate răspunsurile pe care le postezi ai tendința să critici. Deții cumva adevărul absolut?
Ți-ai făcut cont pe TPU să îți poți varsă frustrările asupra celorlalți. Foarte matur!

| Bondarel99 a răspuns:

Pai daca nu ai dovezi ca ai contribuit cu ceva la casa aia nu prea ai ce face...

| LaraClarice explică (pentru Bondarel99):

Nu am, in afara de chitanțele de la un frigider, hota și aragaz, chiar nu mai am altceva. Iar avocatul îmi spune că o să fie și mai greu daca pleacă în afară și nu poate dovedi că are loc de muncă.

| Annastassia a răspuns:

Daca apartamentul este pe numele amandorura, se poate vinde si impartii bani. Totul se rezolva dupa divort, la partaj.
Din pacate, cu problema banilor invetsiti in casa, unde nu ai chitate si acte legale, nu se poate considera invetsitie si nu ai cum sa recuperezi nimic.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă ai chitanțe pe numele tău, referitor la cheltuielile făcute cu apartamentul, poți să le prezinți la procesul de partaj. Altfel, nu poți. Dacă este pe numele soțului dobândit de el înainte de căsătorie, fdin nou, nu poți. Pentru cei doi copii, poți solicita prin judecătorie pensie alimentară de la el.

| Andreeush a răspuns:

Ar trebui să ceri părerea unui avocat, el îți poate spune exact ce e de făcut.

| Emma30555 a răspuns:

Având în vedere ca ai copiii cu el și sunt ai lui e posibil sa nici nu poată sa va dea afara din casa pentru ca interesul e pentru copii, nu pot rămâne pe drumuri. Acum depinde ce te sfătuiește avocatul și ce e mai bine pentru tine. Dacă el nu vrea sa te ajute poate e mai bine sa nu ai conflicte cu el, sa i ceri pensie alimentara și cam asta e, dacă poți sa te descurci poate e mai bine fara sa iasă prea mult tam tam

| Yuoia a răspuns:

De ce apartamentul este pe numele sotului? L-a cumparat singur inainte de casatorie?
La partaj, se ia in considerare contributia ambilor soti.
Va trebui sa-ti plateasca pensie alimentara pentru copii, Il obligi prin instanta daca trebuie. Adevarat, fiind in alta tara se poate eschiva, dar tot il poti obliga sa plateasca.
Cum spune si @Andreeush, vorbeste cu un avocat.

| Mia2101 a răspuns:

Fii puternica, copiii sunt pe primul loc, daca iti permiti sa ii cresti singura fa asta, daca nu pune-l sa plateasca. Totul trece si bine si rau.