|

Hei TPU, tocmai mi-a luat permisul ca mergeam ca nebunu cu peste 100km/h in localitate si am primit o dovada pe 15 zile. Daca in astea 15 zile ma opreste iar daca trec peste 100 in localitate, ce imi mai poate lua?

6 răspunsuri:
| a răspuns:

In cazul expus se aplica o noua perioada de suspendare a dreptului de a conduce, astfel ca iti va fi suspendat dreptul de a conduce pe 180 de zile.
Conform Regulamentului de aplicare a Codului rutier, citez:
"ART. 214
  (1) În cazul săvârşirii a două sau a mai multor contravenţii care atrag şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce, constatate prin acelaşi proces-verbal, perioadă de suspendare se calculează prin însumarea perioadelor prevăzute pentru fiecare fapta, fără ca aceasta să depăşească 90 de zile.
  (2) Când o persoana căreia i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o faptă prevăzută cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce săvârşeşte, în perioadă în care are drept de circulaţie, o nouă contravenţie pentru care se dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se aplică distinct perioade de suspendare pentru fiecare contravenţie."

| a răspuns:

Ti se prelungeste perioada de suspendare in functie de ce faci in perioada asta de 15 zile. Poti ramane si fara el.
Vad ca nu ai invatat nimic din faptul ca ti l-au luat. Inconstientă.

| a răspuns:

Tot permisul ți l mai poate lua. Îți mărește perioada de suspendare.


HGR 1391/2006
ART. 214

(2) Când o persoană căreia i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o faptă prevăzută cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce săvârşeşte, în perioada în care are drept de circulaţie, o nouă contravenţie pentru care se dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se aplică distinct perioade de suspendare pentru fiecare contravenţie

| a răspuns:

Sper să-ți ia capul.

| a răspuns:

Te poti alege cu un dosar

| explică (pentru Anonim1a1):

Pai nu au dreptul sa imi faca dosar penal, pentru ca am dreptul de a conduce inca 15 zile!