| Gheorghie_Ovidu_1993 a întrebat:

In urma cu ceva timp, mai exact 24/07/2019 am fost chemat la sectia de politie 4 pe motiv ca am lovit-o pe nevasta mea, mentionez nu am lovit-o si nici nu am agresat-o in vreun fel doar am ridicat tonul la ea. Puneti-va in situatia mea la munca seara de seara pentru familie pe la toate cazinourile cu toti betivii n-am nimic cu nimeni. Certuri, scandaluri, amenintari primite pentru ce? Pentru o femeie pe care o trezeam la ora 12? Pentru ce? Si am vazut ca vorbea cu un tip, acel tip e in Anglia, atunci am reactionat nervos si am tipat la ea dar fara sa o agresez sau sa o injur. Acum m-a dat in judecata si a cerut ordin de protectie, puteti sa imi spuneti si mie de ce sunt chemat in instanta si de ce scrie in link-ul pe care il voi lasa mai jos " minori si familie"? Vrea sa ma dea in judecata sa platesc pensie alimentara? Mi-a implicat copiii cumva in acest teatru ieftin? Mentionez ca nu suntem casatoriti si nici copiii nu sunt pe numele meu. http://portal.just.ro/......Dosar.aspx

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Pentru ce? Pentru că a depus o plângere la poliție.
si de ce scrie in link-ul pe care il voi lasa mai jos '' minori si familie''? Pentru că așa a declarat ea.
Vrea sa ma dea in judecata sa platesc pensie alimentara?
Asta afli de la polițist.
La poliție este o audiere, un interogatoriu, ai fost pârât de ea.
Ea spune ceva, tu spui punctul tău de vedere. Ți se ia o declarație. Polițistul atâta face. Ea nu are nici o dovadă că ai lovit-o. Va fi cuvântul tău, contra cuvântului ei. Dacă ești acuzat și ea nu are nici o dovadă, poliția îți dă o atenționare și te trimite acasă, și pe ea la fel.

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ordinul de protectie se poate emite si in caz de violente verbale, nu numai fizice, conform L.217/2003, pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, rep. in 2014, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 3. În sensul prezentei legi, violenţa domestică înseamnă orice inacţiune sau acţiune intenţionată de violenţă fizică, sexuală, psihologică, economică, socială sau spirituală care se produce în mediul familial sau domestic ori între soţi sau foşti soţi, precum şi între actuali sau foşti parteneri, indiferent dacă agresorul locuieşte sau a locuit împreună cu victima.
  ART. 4.(1) Violenţa domestică se manifestă sub următoarele forme:
  a) violenţa verbală - adresarea printr-un limbaj jignitor, brutal, precum utilizarea de insulte, ameninţări, cuvinte şi expresii degradante sau umilitoare;
  b) violenţa psihologică - impunerea voinţei sau a controlului personal, provocarea de stări de tensiune şi de suferinţă psihică în orice mod şi prin orice mijloace, prin ameninţare verbală sau în orice altă modalitate, şantaj, violenţă demonstrativă asupra obiectelor şi animalelor, afişare ostentativă a armelor, neglijare, controlul vieţii personale, acte de gelozie, constrângerile de orice fel, urmărirea fără drept, supravegherea locuinţei, a locului de muncă sau a altor locuri frecventate de victimă, efectuarea de apeluri telefonice sau alte tipuri de comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care prin frecvenţă, conţinut sau momentul în care sunt emise creează temere, precum şi alte acţiuni cu efect similar;
  c) violenţa fizică - vătămarea corporală ori a sănătăţii prin lovire, îmbrâncire, trântire, tragere de păr, înţepare, tăiere, ardere, strangulare, muşcare, în orice formă şi de orice intensitate, inclusiv mascate ca fiind rezultatul unor accidente, prin otrăvire, intoxicare, precum şi alte acţiuni cu efect similar, supunerea la eforturi fizice epuizante sau la activităţi cu grad mare de risc pentru viaţă sau sănătate şi integritate corporală, altele decât cele de la lit. e);
  d) violenţa sexuală - agresiune sexuală, impunere de acte degradante, hărţuire, intimidare, manipulare, brutalitate în vederea întreţinerii unor relaţii sexuale forţate, viol conjugal;
  e) violenţa economică - interzicerea activităţii profesionale, privare de mijloace economice, inclusiv lipsire de mijloace de existenţă primară, cum ar fi hrană, medicamente, obiecte de primă necesitate, acţiunea de sustragere intenţionată a bunurilor persoanei, interzicerea dreptului de a poseda, folosi şi dispune de bunurile comune, control inechitabil asupra bunurilor şi resurselor comune, refuzul de a susţine familia, impunerea de munci grele şi nocive în detrimentul sănătăţii, inclusiv unui membru de familie minor, precum şi alte acţiuni cu efect similar;
  f) violenţa socială - impunerea izolării persoanei de familie, de comunitate şi de prieteni, interzicerea frecventării instituţiei de învăţământ sau a locului de muncă, interzicerea/limitarea realizării profesionale, impunerea izolării, inclusiv în locuinţa comună, privarea de acces în spaţiul de locuit, deposedarea de acte de identitate, privare intenţionată de acces la informaţie, precum şi alte acţiuni cu efect similar;
  g) violenţa spirituală - subestimarea sau diminuarea importanţei satisfacerii necesităţilor moral-spirituale prin interzicere, limitare, ridiculizare, penalizare a aspiraţiilor membrilor de familie, a accesului la valorile culturale, etnice, lingvistice ori religioase, interzicerea dreptului de a vorbi în limba maternă şi de a învăţa copiii să vorbească în limba maternă, impunerea aderării la credinţe şi practici spirituale şi religioase inacceptabile, precum şi alte acţiuni cu efect similar sau cu repercusiuni similare.
  (2) În nicio formă şi în nicio împrejurare, obiceiul, cultura, religia, tradiţia şi onoarea nu pot fi considerate drept justificare pentru niciun tip de acte de violenţă definite în prezenta lege."
Observi ca legea se aplica si celor necastoriti.
Este foarte clar de ce ai fost chemat in judecata, respectiv confirmarea ordinului de protectie provizoriu, pe care ar trebui sa-l ai. Nu este vorba de pensie alimentara.

| mihai69 a răspuns:

Dacă are copii, probabil ordinul de restricție va fi și față de ei. oricum, denumirea de „minori și familie" este generică - acolo se judecă toate cauzele din astfel de spețe.
Va fi cuvântul ei contra celui al tău. Pentru loviri și alte violențe ar trebui să prezinte la tribunal un certificat medico-legal care să ateste faptul că ai lovit-o. Nu e prea greu de obținut - își dă singură cu un făcăleț peste mâini și coapse și se prezintă la medic. Și ăla constată loviturile, că n-are încotro. Doar că nu poate spune cine le-a provocat. Fără martori e posibil ca judecătorul să o creadă pe ea. Iar dacă e întrebat copilul ei, acesta poate fi „dresat" să spună poezia pe care i-o dictează mă-sa.
Sincer, într-un astfel de caz, eu aș zice „Bogdaproste" și aș pleca unde văd cu ochii, spunând Slavă Domnului că m-a luat de lângă o șa muiere.

| sadrian46 a răspuns (pentru mihai69):

Nu este chiar așa, niște leziuni simulate se văd la medicul legist iar acela nu își riscă pâinea să dea un certificat fals.

| mihai69 a răspuns (pentru sadrian46):

Poți să-mi explici și mie cu ce e diferită o vânătaie pe care mi-o fac eu singur față de una făcută de o altă persoană? Mai ales că și pe asta o pot „obține" rugând un terț să mă „aranjeze".
Medicul legist nu dă un certificat fals, el dă un certificat care atestă că pe corpul presupusei victime EXISTĂ leziuni. Dar nu va putea să specifice (și nici nu o face) CINE anume le-a provocat, cu rare excepții (de pildă găsește păr / piele din echimoze etc.) pe mâinile presupusului agresor. Dar nu e cazul aici.

| sadrian46 a răspuns (pentru mihai69):

Tatăl meu a făcut facultatea de drept și eu am citit un manual gros de criminalistică cu poze, din care el învăța pentru examen. Acolo se vedea cu poze cum mimează unele vânătăi, răn produse la un viol, și cum un medic poate determina asta.
Astfel un legist arată ce leziuni există, dar la proces poți să contești cu expertiză pe baza acelor poze că e simulare. Nu este cazul aici. Eu am răspuns la acela care spunea că dai tu cu făcălețul peste picioarele tale și aceasta va fi probă bună în justiție.

| Gheorghie_Ovidu_1993 explică (pentru mihai69):

Slava domnului. multumesc pentru raspuns

| minrest a răspuns:

Omule, ai prins boala asta a terorizarii, ai si o gelozie patologica, nu esti de familie tu, renunta pana nu omori pe cineva. Iar chemarea in instanta, asta e exact ce meriti; de asemenea meriti ordin de restrictie, sa platesti pensie alimentara si ai merita si o pedeapsa penala, dar din pacate, in tara asta inapoiata nu vei ajunge la inchisoare. Asta e, ai avut dreptate sa iti incerci mana la viata de familie, pacat ca nu merge; treci pe relatii mai superficiale de acum, ca sa nu ti se mai para ca esti proprietar de sclavi.

| Gheorghie_Ovidu_1993 explică (pentru minrest):

Esti foarte tare sora mea

| minrest a răspuns (pentru Gheorghie_Ovidu_1993):

Te saluta fratele tau, si iti ureaza succes in viata. Mai reflecteaza, cand ai timp, la sfaturile mele.