| Utilizatoare123 a întrebat:

La un eventual razboi in Romania, vor fi chemati si barbatii de 40 de ani? Intreb pentru ca cineva apropiat are varsta asta.

Răspuns Câştigător
| ChristySlay a răspuns:

De regula vor fi chemati doar rezervistii in serviciul militar.
Conform L.446/2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 3. (1) Serviciul militar se îndeplineşte de către cetăţenii români, bărbaţi şi femei, care au împlinit vârsta de 18 ani, în formele prevăzute de lege.
(2) Serviciul militar se îndeplineşte în următoarele forme:  
a) activ;  
c) în rezervă.  
(3) Serviciul militar activ se îndeplineşte în calitate de:  
a) militar profesionist;  
b) militar în termen;  
  c) elev sau student la instituţiile de învăţământ din sistemul de apărare şi securitate naţională, cu excepţia elevilor liceelor şi colegiilor militare;
d) soldat sau gradat voluntar.  
(4) Serviciul militar în rezervă se îndeplineşte în calitate de:  
a) rezervist voluntar;  
b) rezervist.  
  (5) La declararea mobilizării şi a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen devine obligatorie pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, care îndeplinesc criteriile pentru a îndeplini serviciul militar.
  (5^1) La declararea mobilizării şi a stării de război sau la instituirea stării de asediu, rezerviştii sunt mobilizaţi/concentraţi potrivit nevoilor instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale."

| intrebsimplu58762 a răspuns (pentru ChristySlay):

Crezi ca sunt sanse mari sau mici?

| Ioandelasal a răspuns (pentru intrebsimplu58762):

Nu ar fi sanse, ar fi nesanse.
In orice caz cred ca este o probabilitate extrem de mica, chiar nici una.

109 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, toti barbatii intre 18 si 60 de ani.

| Drake21 a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu e bai oricum tara noastra este unul dintre cei mai importanti contributori cu trupe la operaţia UE EUFOR ALTHEA, 270 soldati in Bosnia + 210 in Kosovo, suntem pintre ce i m ai buni militari in europa

| Drake21 a răspuns (pentru Violleta2022):

Fericiti ce i ce sunt aliatii nostri, de ceilalti nu pot sa spun la fel

| Drake21 a răspuns (pentru Violleta2022):

Oricum nu vad cum am putea pierde un eventual mondial razboi cu Usa-Canada-Australia-Noua Zeelanda-Anglia aliati

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cum apare o stire cu razboi, cum apare intrebarea asta...

| Utilizatoare123 explică (pentru suntserios):

Si nu e legitima? Nu vezi ca apar drone cu explozibil pe teritoriul nostru? Asa, "din greseala".

| suntserios a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Era legitima acum 1 an jumate cand a inceput razboiul...

| Utilizatoare123 explică (pentru suntserios):

Da, mereu a fost si va fi, pana la incheierea razboiului. Nu cred ca realizati cat de rau va face ideea ca e doar propaganda pentru a speria cetatenii. Asa faceti si cand e vorba de cutremur. Stiti ca e pericol, ca avem zona activa seismic si blocurile sunt vai de ele, dar nu va pregatiti, decat daca apare unul mai mare in apropiere. Am observat ca romanul are doua stari: faza de negare si bascalia, din pacate. Se pare ca tu faci parte din prima.

| suntserios a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Nu neg nimic.

Lucrurile au fost haotice la inceput, erau multe informatii pe multe canale samd. Atunci era legitima intrebarea cu inceperea unui razboi mondial.

Acum lucrurile sunt destul de clare, la fel si intentia Rusiei care nu este a se bate cu Nato ca stie ca nu poate... deci sansele spre zero sa inceapa un astfel de conflict care sa implice Romania. Nu e nicio propaganda sa sperie cetatenii. Nato e o alianta defensiva si nu va ataca Rusia ca mai scapa aia din cand in cand o drona peste granita.

Eu fac partea din starea de realism, nu de genare sau bascalie.

| Mosotti a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Nu stiu cat de propaganda e, poate sa se ajunga la razboi, incet incet interesul este sa iasa un conflict mondial, asa a fost si in WW2, el real a inceput in 37, conflicte mai mici colo colo si apoi s-a extins.

Cineva vrea sa ne bubuim aici ca sa se reseteze piata de desfacere (care acum e cam saturata), si apoi sa vina ei sa investeasca, sa dea bani cu imprumut la tarile distruse, etc. Asa cum a mai fost si in WW2 de fapt.
Intrebarea asta nu e pusa aiurea.

Io nu imi fac problema ca-s cu capu oficial, si mai am si diabet (pe astia nu-i lua nici in armata), dar zic ca idee. Ca daca se ajunge la razboi, lumea va lupta pentru interesele geopolitice ale altora pentru ca nu si-au dat seama ce se intampla la timp ca sa faca ceva.

Polonia si noi am fi de sacrificiu clar, si pe vest il doare in pix, si pe SUA la fel.
Dupa aia desi suntem tari NATO, in loc sa trimita trupe sa te ajute, o sa-ti dea doar armament sa te bati cu ailaltii, asa isi si vand armamentul si ei nu au treaba.

Ca in articolu 5 scrie ca se vor lua masurile considerate necesare inclusiv trupe, deci nu neaparat trupe. Si cum noi suntem considerati gunoaie de US si SUA, asta ne asteapta. La polonezi nu stiu.

| Mosotti a răspuns (pentru suntserios):

Legitima chiar nu era intrebarea cand a inceput razboiul, ca atunci era clar ca nu ar ajunge aici, ideea e ca in timp s-a agravat situatia si cu cat trece timpul, intrebarea e mai legitima.

Tu nu vezi ca nici macar nu ramane la fel situatia? E din ce in ce mai grava treaba, ca asta este interesul.
Nu ne-am fi bagat toti intr-un razboi care nu e al nostru daca nu era interesul sa iasa bubuiala peste tot.

Ca in alte situatii similare nu s-a facut asa, daca punem piesele de la puzzle bine, iese adevarul. Ca doar nu doar acum mor oameni nevinovati, ce sa zic, si in celelalte situatii a fost la fel si nu ne-am bagat.

Alt indiciu, cand Irak a atacat Iran in 80 nu s-a bagat nimeni, dar cand Irak a atacat Kuweit s-au bagat unii desi in ambele cazuri au murit nevinovati si atacurile au fost abuzive.

| suntserios a răspuns (pentru Mosotti):

Nu are sens mai nimic din ce ai scris... sincer.

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Nu vrea nimeni un razboi mondial sa ne bubuim toti, Nato este alianta defensiva

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Posibil aia din Usa sa nu stie unde e Romania pe harta, dar nu suntem gunoaie suntem latini cu aliati puternici Franta Italia Portugalia Spania

| Utilizatoare123 explică (pentru Drake21):

Si crezi tu ca NATO isi vor trimite toti militarii sa lupte aici? Ma gandesc ca primim arme si munitie, sa le foloseasca tot soldatii nostri, cum se intampla in Ucraina. Unii fac saci de bani si scapa de razboaie, noi purtam bataliile lor in tarile noastre... din pacate

| Drake21 a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Un atac impotriva unei tari membre Nato inseamna un atac impotriva tuturor membrilor Nato, Vom apara fiecare centimetru din teritoriul NATO

| intrebsimplu58762 a răspuns (pentru suntserios):

A deci noi putem sta linistiti?

| intrebsimplu58762 a răspuns (pentru Mosotti):

Pai si daca dau cu nucleare cine ramane in viata? ca nu ar ramane nimeni si eu sunt cu capu, dar daca ma vindec ma pot lua? e o tampenie sa te ia daca ai avut probleme cu capu, tulburare obsesiv compulsiva, ca doar astea se controleaza nu se vindeca si inca ceva, gen dupa ce te simti bine de la antidepresive pot sa mai apara dar asa scurt? nu sa dureze de exemplu intr-o situatie stresanta sa ai gand obsesiv 3 ore poate asa un 5-10-15 minute?

| Mosotti a răspuns (pentru Drake21):

Nato alianta defensiva? Ce a cautat in Irak abuziv, Libia, Belgrad?
Nu stiu americanii unde e Romania aia de rand, aia mari stiu f bine unde e.
Si de ce sa nu vrea bubuiala mondiala? Pai armamentul ala care-l face pentru ce-l face? Sa nu aiba vanzari?!

Suntem gunoaie pentru UE, se stie asta, de aia nici nu te baga in Schengen si dau vina ca Austria nu vrea. Adica gunoiu nu se prea baga in casa.
Aia de ii enumeri tu sunt in Schengen.

Franta, Spania, Portugalia, Italia n-au vandut tara cu resurse cu tot cum am facut-o noi, plus ca la aia daca gasesti produse din alte tari UE, sunt alea care sunt pe piata alora de le vand, la noi nu, produsele clona sunt altele mai proaste care nu sunt pe piata nemtilor de exemplu. Toata lumea stie ca, cafeaua Jacobs aia de la noi e un rahat fata de aia din Germania, si altele. Dar in alea patru tari nu, acolo e okey.
Asa ca...

Pai daca nu promiteai ca dai tara, te mai baga in UE?! Nici vorba, nu indeplineai tu criterii de aderare pe bune cand la noi e haos total si in justitie si peste tot, nu producem mai nimic, deci si economic suntem praf, stam pe imprumuturi.

| Mosotti a răspuns (pentru suntserios):

Ori stii ca ce am zis are sens dar nu recunosti pentru ca esti de acord cu chestiile alea, ori nu cunosti in ce lume traim, una din doua.

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Ti se pare si Franta Italia Portugalia Spania contribuiesc la fel ca noi cu resurse pentru europa pentru ca suntem toti conectati intre noi, diferenta este sunt foste imperii mult m ai evoluate si dezvoltate decat noi

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Numai spun de Usa ce constructii au acolo Zgaraie Nori SF

| Mosotti a răspuns (pentru Drake21):

Bine, aia nu prea au resurse, am zis asa ca idee doar. E una sa vinzi resurse si la altii si alta este sa vinzi resursele cu totul la altii si tu sa nu mai ai dreptul de exploatare a lor chiar daca compania e a ta.

Adica tu in loc sa bagi resursele tale aici ieftin, tu le-ai dat la altii de tot si iei din alte parti scump, ca si concesionare si dat, e tot aia. Tu ai dat sursa resrurselor.
Ce zici tu e altceva, si anume ai resurse, bagi la tine cat ai nevoie si ce ramane mai dai si altora la pretul pietei.

Ca si graul, dai graul pe trei lei la nemti, apoi iei coca congelata de la ei mai scumpa ca si cum tu nu poti face chifle la tine aici cu graul tau sa fie mai ieftin.

| Mosotti a răspuns (pentru Drake21):

Bine, SUA da, are constructii de te doare capul, si China si altii.

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

De unde ai scos ca nu au Franta Italia Spania resurse? Astia sunt rotile europei, intr-adevar se poate construi si in Romania m ai mult dar nu e asa simplu sunt niste protocoale de urmat pentru bani europeni investitii etc

| Mosotti a răspuns (pentru Drake21):

Au dar nu au ca lumea, nemtii isi luau gazu de la rusi in mare parte, daca avea Franta ca lume, lua de la ei, ca-s granita in granita. Nemtii au carbune dar nu de prea buna calitate.
Eu ma refer la resurse masive.

Pai la noi nu se prea se produce ceva serios mai deloc, ca sa exporti sa iei bani.
Noi nu am facut nimic inca de dupa revolutie cand nu eram in UE, nu facem niciodata noi, ca suntem neseriosi si hoti oricate fonduri ai avea, se fura.

| Mosotti a răspuns (pentru intrebsimplu58762):

Pai daca esti cu capu nu te mai vindeci daca ai boli care nu se duc gen tulb bipolara, schizofrenie, tulb obsesiv compulsiva, cu depresie si anxietate nu stiu cum e.
De aia nici nu te ia, ca daca era vindecabil ceva, te bagau la spitalul militar, te faceau bine si te luau.

Si cu tratament, problemele pot apare uneori, dar nu se stie pentru cat timp.

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Nu are europa resurse tarerolling on the floor pai singura resursa luata de la rusi era gazul

| intrebsimplu58762 a răspuns (pentru Mosotti):

Poate apar dar de exemplu tu daca vrei sa zici aici, sau daca vrei in general iti apare scurt daca e? nu cunosti oameni cu tulburare bipolara, obsesiva care nu au avut mai avut deloc simptome? ani de zile? sau asa gen 1-2 ori pe an?

| Mosotti a răspuns (pentru Drake21):

Pai gazu era cheia, ca nemtii si alti grei ca ea in Europa is full de tehnologie insa cum faci aia si aia fara energie? Fara energie ieftina Germania cam crapa. Iau ei acum gaz lichefiat din America dar sa vedem cum se descurca cu gaz mai scump.
Nu am zis ca ia de la rusi tehnologie, ca rusii nici un mouse nu-s in stare sa scoata.

Germania se bazeaza pe exporturi, pe industria grea, ca sa-ti renteze trebuie sa ai energie relativ mai ieftina.

Iesiera brutarii in strada in Germania ca s-a scumpit gazu de 4 ori.

Ceilalti livranti de resurse erau Qatar, Arabia Saudita, Emiratele, Iran uneori, acum vroia Europa sa face putina pace cu Iranu daca le da resurse.

Rusii aveau 33 % din piata UE, ceilalti aveau celelalte procente.
Norvegia are gaz dar mai ca nu prea mai are.

E ca si cum zici "aaa, de la Enel iei doar curentu", pai fara ala n-ai nimic acasa, orice tehnologie ai avea.

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Cel m ai mare furnizor de gaz o devenit Azerbaidjan pentru europa, Nu am luat gaz din Qatar, Emiratele Arabe, Iran si Saudi Arabia

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Da pentru Germani e cam greu au industrie mare, vroiau sa redeschida minele de la noi

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Avem o legatura invizibila cu Germanii gen Rusii cu Nord Coreeni

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Bine si cu chinezii, suntem singura tara din europa care nu aveam nevoie de viza pentru a merge la ei, cand am plecat din alianta in 90 au lasat si armele lor in Romania, construisem cu ei primul laser

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Sunt niste documente prin anii 70 astia rusii au vrut sa ne atace pe noi si pe japonezi pentru w2 dar au spus chinezii ca declara razboi rusiei daca incepe un nou razboi

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Astia Americanii au aparut tarziu in alianta dupa anii 2000, pana atunci tot cu japonia eram

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Bine tot suntem IN nato toti, dupa w2 au furat insulele din Japonia astia Rusii, noroc cu China in 70 ca ne stergea de pe harta si pe noi si pe japonezi

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Stau la o terasa si ma gandesc la a ta rasa rolling on the floor cum inca m ai au tara georgienii si ucrainenii

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Astia americanii acapareaza prin investitii, Rusii prin tancuri

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Ai vazut marioneta germaniei pentru european un urs marerolling on the floor dupa ce ne calificam daca nu trecem de grupe mergem la francezi am vazut steagul nostru si la mondial cu francezii bine ca suntem asemanatori la steaguri

| pisicute57543 a răspuns (pentru Mosotti):

Dar gen daca aveai impulsuri sa injuri pe ent mafioti, nu te interna? ca decat sa ajungi impuscat in cap?

| Mosotti a răspuns (pentru Drake21):

Era sa ne atace rusii in 68 dupa ce Ceausescu s-a pus contra invaziei in Cehoslovacia.
In rest nu prea a vrut, ce motive avea?
Japonezii i-au atacat si au pierdut prin 39.

Mda, avem o legatura cu nemtii, ce sa zic, am fost carpele lor, ce a facut Hitler in 40? Desi erai aliat cu el, te-a dat la unguri, rusi si bulgari, citeste despre sa vezi cat am pierduti din tara.
A zis "sa acceptati conditiile cerute de astia".

Ca pe el il durea sa fie liniste sa-si ia petrolu de la noi sa se duca peste rusi.
Americanii acaparau prin forta militara si neocolonialism, adica pui politicul tau si aia fac ce vrei tu cu tara aia, si asa nu mai e nevoie de militar.
Dar chiar ei au zis cum se face sa dai jos o conducere a unei tari, ca dupa 50 ani de desecretizeaza dosare.

Au stat in Afganistan 20 ani? Au investit? I-au ajutat pe aia cu ceva? Sa faca si ei ceva scoli, spitale, industrie? Nici vorba.

Rusii nu stiu cum acaparau, dar tot ce stiu si de la istorie din scoala, ca Franta, Anglia, SUA si altii aveau colonii pe tot globu, de rusi n-am auzit sa fi avut.

Chinezii sunt pasnici, asa au cam fost toata istoria lor.
Rusii si SUA sunt cam ca doi golani mondiali care fac tampenii, fie unu, fie altul.

Georgienii au tara, ukrainienii au, cum au, dar au.
Si inca ceva, cand rusii au atacat Georgia, nu s-a bagat nimeni, era situatia exact ca atacarea Ukrainei.
Acuma se baga, atunci nu, ciudat, pai acolo nu mureau oameni? Nu a fost invadata o tara nevinovata?!
Inseamna ca in Ukraina nu s-au bagat ca-s ei umani, ci pentru alte interese, sau?

| Mosotti a răspuns (pentru pisicute57543):

Te interna fortat doar daca afectai pe altii cumva si aia sunau la politie, venea politia, te lua si te ducea la spital, altfel nu.
Ii durea pe aia in dos ca erai tu impuscat, daca nu afectai pe cineva care sa sune la politie, nu te interna.
Daca ala iti dea in cap, era treaba ta.

Sau te interna daca te duceai ca vroiai tu, si ziceai ca vrei sa fi internat ca faci prostii.

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Pai nu avantajeaza pe nimeni razboaiele, asta Antonescu are cele m ai multe intalniri cu Hitler, amandoi scunzi amandoi o fost in prima linie pe front s au gasit binerolling on the floor

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Noi suntem doar soldati, Parlamentarii stiu m ai bine care sunt ordinile

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Eu cred ca dupa ce o fost impuscat Antonescu o dus la sinuciderea lui Hitler nu m ai avea cine sa inainteze spre russia

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Chiar am invins Usa in w2 la atacul de la Ploiesti

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Ce documentar tare o facut englezii pentru Romania cum am invins Usa in w2, uite pe yt: Usa disastruous assault on Romania, sunt foarte multe documentare despre noi

| Mosotti a răspuns (pentru Drake21):

Raspund cam la toate mesajele tale.

Pai noi ne-am dus peste rusi cu Hitler in 41, Antonescu a fost impuscat in 46, deja se terminase razboiul de un an, n-are nici o treaba cu inaintarea inspre Rusia, deja invazia se incheiase cu victoria rusilor.

Ba avantajeaza razboaiele pe cei ce le fac, e cea mai tare afacere de facut bani de fapt, resetezi pietele de desfacere care-s saturate, ai unde investi, vinzi armament colo si colo, pui mana pe tara x dand cu imprumut bani sa se refaca dupa razboi dar cu garantii teritoriale sau dobanzi, nu e asa cum crezi tu.

Antonescu a avut mai multe intalniri cu Hitler, el era tot nazist in gandire ca si Hitler, de aia s-a si dat cu el.

Ai invins SUA pe dracu in WW2, te uitai cum te bombardeaza si nu aveai ce face, a fost si in documentar, si asta ca erai cu nemtii.
Din aprilie 44 au facut asta SUA si in Bucuresti.
La atacurile astea ma refer.

La primul atac de la Ploiesti ai invins cu nemtii, la al doilea nu.

Istorie tare avem, ai dreptate.

Normal ca suntem soldati noi, si parlamentarii stiu mai bine care sunt ordinele.

Documentare or fi despre noi, nu zic nu.

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

O fost o singura lupta la Ploiesti castigata de noi Tidal wave-wikipedia, de unde ai scos a doua batalie de la Ploiesti? Poate confuzi cu Belgradlaughing Da suntem in multe documentare cu Germanii Ia facut faimosi, apropo Usa in w2 a trimis in russia 15mii de tancuri si daca nu era inchis si impuscat Antonescu nu cred ca castigau

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Cum erau toti aliati in w2 Usa-Russia-Canada-Uk-China vs Germanialaughing si dupa ce au castigat nu s au m ai inteles

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Nu stiu cat de mult avantajeaza razboaiele cum spui tulaughing cred ca cel m ai mare avantaj sunt investitiile pentru evolutie in 2023

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Se poate trimite o bomba nucleara si cam asta o fost razboiul din prezent

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Deci nu e asa avantajoase razboaiele cum crezi tu, cand specia unei tari este in mare pericol si acea tara dispune de o bomba nucleara, probabilitate mare de explozie

| imiplacsoriceii4423 a răspuns (pentru Mosotti):

Pai si asa s-ar umple spitalele ca asa ar zice toti care de exemplu nu vor job, ca la deschis ai zis ca e mai ok si gen daca iti poti face rau singur te interneaza eu asa stiam, e ca si cum ai vrea sa te sinucizi,te-ar interna imediat si bun gen daca ai avea impuls sa lovesti pe cineva,eu nu am asa ceva, n-am treaba oricum sunt super pacifist, ce te internau dupa ce loveai? adica era ceva de genul " am impuls sa bat pe cineva", nu te ia in seama, duap 2 minute il nenorocesti pe unu pe viata si dupa te baga? in conditia in care ai zis, nu prea are sens.

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Si in tarile astea mici cu conflicte care au aliatii lor cu bombe nucleare, noi avem francezii cu bombe nucleare, nu se stie de unde poate incepe un razboi mondial peste noapte

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

+englezii cu bombe nucleare dar au iesit din uniunea europeana

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Nu cred ca poate invinge cineva europa la cat gdp si soldati avem

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Avem populatie cat china, toata europalaughing sa mergem toti la un razboi e castigat dinainte

| Mosotti a răspuns (pentru imiplacsoriceii4423):

Nu merge ca nu vor job, 98 % din oamenii tinerei nu vor pensionare ca pensia e mica, vor sa lucre sa aiba bani ca lumea, pensia e 1125 lei si handicapu 700, ce sa faca ei cu atata? Deci nu e asa coada la pensionari decat aia mai in varsta dupa 50 ani in colo care-s satui de munca deja.
Majoritatea vor sa fie pe picioarele lor chiar daca parintii ii pot tine, deci nici vb sa stea degeaba si pe bani cacao.

Cu impulsul te interneaza cu forta dupa ce comiti fapta, daca victima suna la politie si daca aveai antecedente psihiatrice deja.
Nu inainte! Asa zic si eu "aaa ce l-as taia pe ala ca...", nu te ia in seama nimeni.
Te ia doar daca ameninti, dar aia nu are treaba cu fapta in sine.

| Mosotti a răspuns (pentru Drake21):

Eu zic ca ar incepe WW3 sa stii. Zic ca asta se si urmareste, se isca conflicte mici ici si colo, si treptat se extinde cum a fost si din 37 pana in 39.
Nici nu are legatura cu nuclearele neaparat. Si s-ar putea ca WW3 sa fie tot clasic, pentru ca nici unu nu vrea sa dispara, si nici unu nu are interes ca pe vreun teritoriu (de care se va folosi ala/aia dupa razboi, ca de fapt de aia si se urmareste ww3) sa fie radiatii si sa nu poata a se face ceva acolo.

Daca se va folosi nucleara sunt cam toti pa, dar nu cred ca va fi asa daca vine WW3, ca interesu e sa se castige nu sa dispara toti.

Deci e cam groasa, dar sper sa ma insel, imi asum 10 % sa ma insel.
Daca incepe WW3 macar forumu asta sa ramana, si softpedia sa mai vb intre noi daca avem curent, hahaha.
Nu incepe peste noapte ci treptat dupa ce apar conflicte mai mici in diverse zone.

Si sa-ti zic si de ce, pentru aia mari de tot nu merge altfel ca sa ramana la butoane.
Unii au nevoie de acest razboi ca sa se salveze de la prabusire economica macar un timp, asa cum au facut si in WW2 (reteta se aplica din nou, nu e noua, de aia si stiu cam ce urmeaza 90 %).

Nu mai ai prea unde investi, exact aici e si problema, de aia traiu pica continuu peste tot, nu mai merge treaba pentru ca pietele de desfacere is sarurate in mare parte. Daca aveai unde, si niste unii nu aveau problema economice, nu mai incepea acest razboi, nu e asa intamplator nimic.
Prin razboi resetezi piata de desfacere si ai unde investi in tarile distruse, asta se si urmareste de fapt.

Daca nu era problema, semna Ukraina ca nu vrea in NATO de mult (adica care e condusa de fapt de altii), si nu mai incepea razboiul. Nu e asa cum pare. Asta a fost planuit inca din 2014 acest razboi, s-au pus bazele atunci.

La Ploiesti prima data am castigat cu nemtii, apoi au revenit americanii si ne-au facut praf sondele si tot. Asta a fost adevarul. Ca daca invingeai, nu mai era zona praf.
Stiu ca se zice doar de prima incercare esuata a SUA dar au mai venit apoi.

| imiplacsoriceii4423 a răspuns (pentru Mosotti):

Ok si la sinucidere ce zici? tot asa ca sunt doar vorbe? e o tampenie ilogica, dupa se sinucide ala ca nu mai putea, o tampenie.

| imiplacsoriceii4423 a răspuns (pentru Mosotti):

A si nu te ia nici daca grn ai impuls sa sari de nu stiu unde, si te lovesti doar putin? te lasa sa mori asa? mie tot ilogic mi se pare, poftim eu am avut impuls sa sar, am zis si nu s-a intamplat nimic ca mi-a zis ca nu e grav, dar daca era ce te lasa sa sari de la 5 si dupa te lasa sa sari de la 30? numai asa te interneaza? o tampenie.

| imiplacsoriceii4423 a răspuns (pentru Mosotti):

Si ai zis-o si pe aia ca medicii nu raspund de tine,eu am dat de unul foarte de treaba, ma indoiesc ca nu vorbea cu familia daca era ceva grav si oricum la ce job raspunzi, mai ales ca medic de exemplu pai asa se face un sociopat psihiatru si le da tratamente gresite la toti ca sa isi bata joc, sau le da doze mai mari ca sa le faca rau,nici sa-i omoare si spune dupa ca asa au zis pacientii ca le era rau si trebuie marita doza, eu nu cred ca e chiar asa totul numai dupa dovezi, daca bate logica si ma indoiesc grav de tot ca la suicid nu se iau masuri drastice, chiar de nu ai facut-o in trecut, ce se iau masuri dupa? fii serios.

| Mosotti a răspuns (pentru imiplacsoriceii4423):

Te interneaza oricand daca tu vrei asta, daca vrei sa te sinucizi, sau ai sarit de undeva si te-ai ranit putin, adica tot ai avut acest gand. Dar nu te interneaza fortat.
Te duci la med de fam si ceri trimitere la psihiatrie, apoi cu aia la camera de garda la spital, zici ca ai impuls sa te suicizi, sau sa ca ai impuls sa faci nu stiu ce si vrei sa te faci bine.
Sau te interneaza.

Eu vb doar de internarea fortata ca nu se face pentru orice.

Medicii psihiatri nu prea raspund pentru ca medicatia poate avea efecte neprevazute, de ex unu din ele poate da moarte subita, scrie pe prospect, daca se intampla, ghinion, medicul ala nu are vina.
Ceva de genu, chiar daca trat e dat bine poate face ceva ce nu te astepti.
Si nici daca dau trat aiurea tot nu raspunde, ca el iti da trat pentru boala pe care a considerat-o el ca o ai, e interpretabil si aici.
Sau poate ai boala corecta si trat corect care se da la boala aia, dar tie iti face rau, asta e normal in psihiatrie, iar nu raspunde.
Oricum nu raspunde, stai linistit, nu e ca la chirurgie unde depinde mai in totalitate de medic, aici e hazardul, nu stie nici dracu ce e in creieru nostru.

La tentativa de suicid am mai zis, te duci la internare daca vrei, daca dupa tentativa esti lucid si costient.
Nu conteaza cat de grava e tentativa, te duce automat la spital ca a te scape de starea aia daca esti intr-o starea nasoala, apoi tu decizi daca te duci la psihiatrie sau nu, cand te trezesti si esti okey.

Atat timp cat nu deranjezi, nimeni nu va vrea cu forta sa te faca bine daca tu nu vrei.

| intrebdetasta2321 a răspuns (pentru Mosotti):

A,aia e alta treaba, da cu forta nu are voie, evident dar nici sa faca propunere? adica ii zici ca vrei sa te sinucizi si sa zica asa, pai ai 3 variante 1, te sinucizi 2 te internezi 3 incerci tot asa cu tratament? ca normal ar trebui sa iti prezinte variantele, adica te duci acolo le zici ca ai sarit de 4 m te-ai ranit si eu nici nu iti propun? adica e penibil,ei trebuie sa zica ce ai de facut, oricum zic ei, ca stiu ce au de facut, eu i-am cerut marire de doza si a zis ca nu e nevoie, deci stiu ei, dar fii serios pentru o injuratura nu te baga nimeni la internare, e penibil, pai cum om functionabil de munca si din cauza ca in 2 ani de zile ai injurat pe cineva asa ca exemplu si dupa nu se mai intampla, gata? eu cunosc caz de violenta cu psihoza si nu l-a internat si banuiesc ca depinde si de circumstante, adica daca bati pe cineva raspunzi penal daca ai facut-o cu discernamant.

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Aici Fanul tau numarul 1 #Mossoti, o spus Tiriac ieri in urmatoarele luni un razboi mondial este inevitabil

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Ai vazut filmul din W2 romanesc : Noi cei din linia intai- Sergiu Nicolaescu, vine partea a doua

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Pacat ca nu m ai este Vadim Tudor: ii spui tu lui Vadim Tudor pitica nenorocita care este adevarata harta a Romaniei Mari

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Ce Nato Europa aliati cand il avem pe Generaul Vadim Tudor, pentru Vadim Tudor?

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Am pus halbele cu bere pentru Vadim Tudor dar nu aparelaughing

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Era un fel de Stephan Bandera de la Ucraineni rolling on the floor

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Sa apara Stephan Bandera deodata presedinterolling on the floor li se oprea inima la polonezi

| Mosotti a răspuns (pentru intrebdetasta2321):

Propunere face, scrie pe foaie "internare psihiatrie", de ex daca vine salvarea acasa si ai incercat sa te sinucizi si a chemat-o familia.
Iti recomanda internare daca e mai grav adica inclusiv tratament, sau doar tratament acasa, depinde de caz.

Iti recomanda daca discuti cu un psihiatru si ii zici ce ai facut.
Ori uneori recomanda doar psihoterapia.
Doar sa vrei sa intrebi medicul.

Ptr o injuratura normal ca nu te ia nimeni in seama.
Daca ai discernamant, razpunzi penal daca faci ceva cuiva, asa e.

| Mosotti a răspuns (pentru Drake21):

Tiriac cam zice bine, si eu cred ca vine WW3, dar cum am zis, sper sa ma insel.
Am vazut filmul ala cu Nicolaescu, am cam vazut toata seria.
Vadim avea dreptate in tot ce zicea, insa nu avea sanse sa ajunga sus ca nu-l lasa nimeni.

Scrie si tu un mesaj cu toate, sa nu fie considerat spam si sa ti-o iei.

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Ideile nu vin toate odata, trebuie notate, eu asa scriu de cand ma stiu se sperie toti cand vad mesajele pe whatzzup

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Daca nu iti place scrisul de doctor si comentezi cu spam de unul singur du-te n castravete de cacacios, blocheaza sau nu m ai raspunde

| intrebdetasta2321 a răspuns (pentru Mosotti):

Pai si pentru depresie ce se da? adica doar un anti depresiv scurt si atat? la anxietate de exemplu iti poate da si antipsihotic si benzodiazepine si antidepresiv, antipsihoticele ajuta la depresie? dar ce iti ia din placerea de a trai? in doze mici, nu cred.,

| Mosotti a răspuns (pentru intrebdetasta2321):

Ptr depresie se poate da si un antidepresiv si atat, fie unul si doza mica de antipsihotic, fie doua antidepresive deodata, depinde de medic.
Si pentru anxietate cam la fel s-ar da.

Nu ar trebui sa ia placerea de a trai.

| intrebdetasta2321 a răspuns (pentru Mosotti):

Doua antidepresive? poate sa le dea pe ambele in doze mai mari, nu foarte mari, dar putin mai mult decat normal? pai si care e diferenta dintre 2 antidepresive si 1? 2. daca mergi cu masca de hallowen pe strada, poti primi amenda sau ceva?

| Mosotti a răspuns (pentru intrebdetasta2321):

Nu mai stiu ce sa mai zic.

| intrebdetasta2321 a răspuns (pentru Mosotti):

Nu ai idee care e diferenta daca se dau 2 antidepresive in loc de 1?

| Mosotti a răspuns (pentru intrebdetasta2321):

Nu am idee care e diferenta daca se dau 2 in loc de 1, depinde.

| dullcat a răspuns:

Alte surse spun intre 20 si 35 de ani.

| Mosotti a răspuns (pentru dullcat):

Da, nici eu nu mai inteleg, ba 20-35 ani, ba 50 ba 60, care naiba e adevarul?!
Dar mi se pare ca se fac mai multe mobilizari, nu toti deodata, poate la inceput aia pana in 35, dupa aia cand mai e nevoie pana in 45-50-60, nu stiu ce sa zic.

| dullcat a răspuns (pentru Mosotti):

Adevarul e ca siteurile de stiri scriu articole din astea clickbait ca sa faca vizualizari.

| Mosotti a răspuns (pentru dullcat):

Eu nu m-am uitat la site de stiri, eu scot adevarul sau incerc sa scot adevarul dupa fapte, si din istorie, ca ea se repeta, retetele-s aceleasi de cum se procedeaza.
Adica daca intelegi ce a fost, intelegi ce e si ce va fi.
Ce e acum e oarecum similar cum a fost in WW2 ca principiu.

| Drake21 a răspuns (pentru Mosotti):

Oricum avem istorie tare

| J0B0MAT a răspuns:

Normal.La un eventual război vor fi chemați cam toți bărbații cu vârsta de înrolare.

| Utilizatoare123 explică (pentru J0B0MAT):

Care este varsta de inrolare?

| J0B0MAT a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Cred că de la 18 până la în jur de 50.Asta doar în caz de război, când cheamă toți rezerviștii și voluntari.Dar pot da decrete să o și mărească dacă e stare de război.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Depinde căt de mare, lung și crunt este războiul. Regulile de azi se pot schimba măine. Un exemplu bun este Germania Nazistă care spre finalul războiului a inrolat și copii de 14 ani. Ultimile imagini cu Hitler în afara buncărului din Berlin sunt cănd a ieșit să decoreze cățiva copii-soldați

| DorinaK a răspuns:

Bineinteles. La 40 de ani nu esti batran. Tata la 68 de ani a fost chemat la comisariat pentru ''actualizare'' date. Are 2 stenturi la inima, merge in baston si oboseste in 50 de metri. Nu o sa-ti vina sa crezi dar e apt sa serveasca tara.
Cei fara pregatire militara vor fi instruiti in 14 zile, li se va da o arma in mana si vor fi trimisi sa apere tara. Cine refuza merge la puscarie cativa ani.

| LuciWv a răspuns (pentru DorinaK):

Facem manevra piciorul-rupt si scapi.

| DorinaK a răspuns (pentru LuciWv):

Se numeste mutilare voluntara si ajungi la puscaria militara unde dupa 2-3 luni ai sa te rogi sa iesi de acolo sa aperi tara fireste intr-un batalion disciplinar comandat de un colonel beat.

| Simpatic a răspuns (pentru LuciWv):

Sau manevra ucraina, dai bani la politia de frontiera si fugi din tara cu razboi, e mai simpluwinking

| Drake21 a răspuns (pentru Simpatic):

Usain Bolt rolling on the floor))))

| Drake21 a răspuns (pentru Simpatic):

Daca vrei sa mergem la un razboi adevarat: Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că s-au înscris sute de voluntari în cazul în care Statul Israel ar avea nevoie de ajutor, gata mergem la razboi

| Drake21 a răspuns (pentru Simpatic):

Cruciadele

| Drake21 a răspuns (pentru Simpatic):

Eu nu lupt in orice razboi, eu nu am orice tip de aliati, eu intru in razboi trag 1glont cad 2oameni, m ai trag 2 gloante m ai cad 6 oameni- Giovanni Becali

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru DorinaK):

Ce gluma buna e asta!
1. Sint chior. No problem. Daca cineva ma considera apt si-mi da arma, mai intii ma duc sa impusc niste politicieni.
2. Presupunind ca scenariul asta fantasmagoric cu trimisul tuturor la oaste, in conditiile in care dotarile pentru militarii de cariera sunt absolut jalnice (vezi documentarul Recorder despre armia noastra), e unul care se adevereste, cine dintre astia normali la cap n-ar prefera casa-masa asigurate vreo "citiva ani" comparat cu o moarte pe care nici n-o vezi, maxim o auzi cateva secunde inainte sa te bage-n pamint.

| ChristySlay a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Tu te uiți la securistii de la Recorder?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru ChristySlay):

Daca pesedeii si auristii nu fac documentare de bun-simt, ce sa fac si eu...
P.S. Hai, ia lumineaza-ne pe toti cit de securisti sunt cei de la Recorder si ce nu fac ei bine.

| ChristySlay a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Mai întâi sa ne zică toți jurnaliștii "independenți" gen Recorder, Malin bot, Sabin Gherman, g4media.ro de unde au finanțare. Ca despre Antena3, RTV, Gigi42 știm deja pe cine susțin.

Ironic cum de câțiva ani tot împing populismul antiromânesc doar din cauza unor politicieni, dar când ii întrebi din ce bani trăiesc pe acești "jurnalisti" pauză...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru ChristySlay):

Daca chiar i-ai fi urmarit cu atentie, nu ai fi pus asa o timpenie de intrebare.

| NuDauNiciunNume a răspuns:

Da…un unchi de a meu de vreo 45-46 de ani a fost alaltaieri vizitat de politie si i s-a dat o foaie in care se mentiona treaba asta caci a facut serviciul militar in tinerete cum se facea atunci