| Ganea_Marian-Dumitru_1972 a întrebat:

Mama a murit în accident în aprilie 1993. Se urcase în autocar cu o vecină, din Gara de nord, cu firma "Alibaba".Eu sunt din județul Bacău. Mama plecase de acasă în jur de ora 2.00 A.M.și s-a urcat în autocar în jurul orei 7.40.Era cursă București -Instabul.
În jurul orei 10. A.M.autocarul ajunsese în Bulgaria. Mergea cu viteză relativ mare și pe un pod a avut o mașină autoutilitară de pe contrasens care intrase într-o depășire din scurt. Șoferul autocarului a tras puțin dreapta ca să evite mașina de pe contrasens. În momentul în care șoferul autocarului a tras dreapta, autocarul a căzut în râu. Au murit pe loc în jur de 23 de persoane printre care și mama mea. În jur de 7 persoane au rămas în viață. Am aflat ulterior că aș avea dreptul la despăgubiri în valoare de 10 000 de dolari. Atunci tata era în viața și s-a ocupat el cu actele necesare.Eu am un frate mai mic cu 4 ani. Eu aveam 21 de ani și fratele meu 17 ani. Despăgubirile după moartea mamei urmau să fie împărțite în 3; tata, fratele meu și eu. Tata a murit de supărare în noiembrie 1993. Cât era în viață a făcut actele ce trebuiau trimise pentru a primi despăgubiri de pe urma decesului mamei. După ce a murit tata, eu și fratele meu am mai primit acasă din când în când niște notificări care ne anunțau că Ministerul de externe face toate eforturile necesare pentru a ne ajuta. După 3-4 ani de la moartea părinților am primit o invitație pentru a mă prezenta în Bulgaria să ridic suma de 300 dolari. Fratele meu era militar în termen și mi-a dat o procură să-l reprezint și pe el. Am fost în Ruse, în Bulgaria unde eram invitați toți moștenitorii celor decedați în accident. A vorbit cu noi un consul român și 2 avocați bulgari. Am primit fiecare suma de 300 dolari. Această sumă era de la firma de asigurări a mașinii autoutilitare care intrase pe contrasens. Avocații și consulul ne-au spus că ei doar cu atât ne pot ajuta deocamdată. Au spus că trebuie să ne căutăm un avocat care să ne reprezinte pe toți și să dea în judecată firma Alibaba care deținea autocarul în care era mama mea când a murit. Noi, urmașii celor decedați nu am fost bine organizați deoarece locuim la mare distanță, în localități diferite. Nu știu ce au făcut ceilalți moștenitori, dar eu personal nu am primit partea mea din cei 10 000 de dolari la care am dreptul după moartea mamei. Eu am un singur rinichi din naștere,coloana deplasată de la o căzătură și mai am și alte probleme de sănătate. Câștig cu greu niște bănuți să am ce mânca și să-mi cumpăr niște pastile pentru inimă, stomac, etc. Bineînțeles că am și eu facturi ca orice om :curent, telefon gunoi, etc. Stau rău cu banii și am datorii la primărie la impozit și gunoi. Am scris aici necazul meu deoarece vreau să fiu ajutat să obțin despăgubirile la care am dreptul în urma decesului mamei mele. Mulțumesc anticipat.

14 răspunsuri:
| Denila123 a răspuns:

Doamne ce poveste

| GabiDumitrescu a răspuns:

Din 1993 pana acum si copiii celor implicati in Alibaba aveau timp sa moara... slabe sanse sa mai faci ceva. De ce nu iei legatura cu alti mostenitori?

| anonimg a răspuns:

Îmi pare rău pentru cele întâmplate.
Trebuie să iei legătura cu un avocat. Nu te va costa nimic să îi spui povestea ta. La final el va analiza problema și îți va spune câștigurile și pierderile. Îi spui și că nu ai bani ca să deschizi un proces.
Poți scrie povestea ta și aici: www.avocat.net
Dar cel mai bine este să vorbești cu un avocat față în față. Trebuie să iei legătura și cu rudele tale.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Din pacate nu o sa mai poti primi ceva, deoarece a intervenit prescriptia.

| Ser3na a răspuns:

Imi pare rau pentru situatia in care esti. Daca gasesti un avocat n-ar trebui sa-ti ia bani decat cand iti recuperezi banii. Cauta pe avocatnet, cum zicea cineva mai devreme.

| Annastassia a răspuns:

Din pacate, pentru a primi despagubire dupa decesul mamei, trebuia sa intentezi actiune si sa-ti iei un avocat, care sa te reprezinte in acest proces.
Cum nu ai facut nici un demers, cerere, actiune, nu ai cum sa ceri lui dumnezeu sa-ti trimita bani din cer.
Era datoria ta sa completezi acele documente de solicitare ale despagubiri si sa te implici in proces. Nu ai facut-o, inseamna ca nu te-a interesat si ca atare, nu ti-au trimis nimic.
Din pacate, nimeni nu este vinovat ca tu ai probleme de sanatate si probleme finaciare. Cu 1 singur rinichi se poate tarii foarte bine si chiar sa-ti iei o munca cinstita.
Daca sanatatea ta era atat de grava, primeai pensie de invalid sau ajutor medical.
Ai mers la vreo comisie medicala sa vezi daca esti considerat invalid si adica ai dreptul la pensie?
Invata sa lupti pentru drepturile tale si sa faci ce trebuei ca sa le obtii.
De pe TPU nu te poate ajuta nimeni sa-ti obtina tie o despagubire pe care nu ai cerut-o niciodata in scris si nici nu ai participat la vreun proces, referitor la evenimentul petrecut acum 26 de ani.
Ma indoiesc ca cineva mai poate face ceva dupa 26 de ani!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Este foarte târziu din punct de vedere legal să obții ceva. Acei 10000 $ sunt o poveste. Nu rezultă de nicăieri că firma Alibaba este vinovată de acel accident. Plătește cel vinovat. Așa că, un avocat să deschidă proces pe banii lui, sperând că o să îi recupereze de la dta, dacă câștigi procesul, nu o va face, căci nu sunt șanse de câștig.

| Simpatik a răspuns:

Din pacate si in acest caz intervine o prescriptie extinctiva, adica s-a dus termenul procedural in care se putea face o actiune in instanta. DAR merita sa schimbati cateva vorbe cu 1-2 avocati poate stiu ei mai bine ce si cum.
Viata intr-adevar v-a dat multe palme, dar capul sus doar oamenii adevarati merg mai departe indiferent de situatii si posibil cine o duce greu aici si nu face rau s-ar putea sa aiba viata vesnica placuta dincolo (chiar daca pentru multi nu conteaza acest lucru si inteleg si asta).
Pe de alta parte nu stiu de ce belele se intampla doar la oamenii saraci si la cei care au nevoi.
Un ex. am un amic naiv care singur isi creeaza situatii nasoale fiind dependent de jocuri de noroc, nu are casa, masa etc desi putea sa le aibe pe toate dar continand sa joace le-a pierdut...
Intr-o zi a pus un bilet la fotbal online pe siteul pe care juca (bine nu l-a depus a pus o schita cu 8 meciuri) cu cote foarte bune (mari), pe bilet a pus o suma modica pana in 10 lei, dar a uitat sa il mai inregistreze online, adica a ramas ca o schita, de obicei indiferent ca paria 10-20-200 de lei le depunea fie la ghiseu fie online dupa caz. Ce credeti biletul pe care nu l-a mai pus a iesit castigator suma care ar fi putut sa o castige: 100.000 de lei, soarta. Ma deranjeaza cand vad viata asta facuta din Haos cat este de nasoala cu unii iar pe altii care ucid oameni prin afara, care se prostitueaza, care dau tzepe ii ajuta...sa fie totul relativ sau exista si o zeitate a infractorilor si a caracterelor proaste?

| Ganea_Marian-Dumitru_1972 explică (pentru Annastassia):

Tata a făcut ce trebuia după moartea mamei, dar a murit în același an și mai departe ar fi trebuit să caut avocat, dar nu am avut bani.

| Annastassia a răspuns (pentru Ganea_Marian-Dumitru_1972):

Inseama ca tu nu ai facut cu trebuia, iar acum este foarte tarziu.
Ca dupa 26 de ani, cazul este demult calsat si nu se mai poate face nimic.

| Ganea_Marian-Dumitru_1972 explică (pentru GabiDumitrescu):

Ar trebui să iau legătura cu ceilalți moștenitori; problema e că locuim în orașe diferite și foarte departe unii de alții. I-am cunoscut în Bulgaria când am avut o întâlnire cu avocații bulgari și cu consulul României.

| Ganea_Marian-Dumitru_1972 explică (pentru Ioandelasal):

Eu cred că e responsabil Ministrul de externe. Eu nu am putut să mă ocup deoarece nu știu să mă descurc cu legile. Statul român ar trebui să protejeze și un cetățean ca mine care e defavorizat din punct de vedere al sănătății. Mă refer la faptul că eu fiind slăbit cu sănătatea și având bani puțini, totuși mama e moartă, și eu nu am primit despăgubiri. Am un singur frate cu care moștenesc ce a rămas după moartea mamei. Deci în concluzie:mama e moartă, eu nu am primit despăgubiri după accident, eu am un singur rinichi și alte probleme de sănătate și statul român ar trebui să mă ajute să-mi primesc drepturile necesare. Eu câștig cum pot un bănuț să am ce mânca și să-mi plătesc facturile, dar fac și eu ce pot adică muncă ușoară. De exemplu am mai plătit facturi pentru vecini sau cunoștințe sau alte comisioane mărunte. Statul român ar trebui să mă ajute în legătură cu despăgubirile la care am dreptul după moartea mamei și să-mi ofere condiții să pot câștiga o pâine în mod decent, să cumulez vechime pentru pentru pensie. Eu, având un singur rinichi, trebuie să lucrez la program de 4 ore pe zi.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Ganea_Marian-Dumitru_1972):

Exista internet pentru asta...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Ganea_Marian-Dumitru_1972):

Statul roman se pisa cu bolta pe tine, pe mine, si pe toti astia mici si irelevanti. Nu uita sa votezi de acum inainte, daca nu ai facut-o pana acum. Nu spun cu cine sa votezi, pentru ca alea vreo 3-4 partide cu care NU trebuie sa votezi sunt destul de clare (inclusiv ciuma rosie cu hepatita...).