| ThatOneStrangerFromTheInternet a întrebat:

Poate un imobil ce a fost pus ca garantie la un imprumut bancar sa fie vandut?

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, se poate, dar nu cred ca o persoana ar cumpara un imobil aflat in garantie, avand in vedere ca garantia urmeaza imobilul indiferent de proprietar.

regis
| regis a răspuns:

Teoretic nu, intrucat in cartea funciara se inscrie interdicția de instrainare.
Practic exista cateva posibilitati, cu acordul bancii sau cu inchiderea creditului.
PS: unii bat campii cu gajuri, prin definitie un bun imobiliar nu poate fi gajat.

| mgtow a răspuns:

Doar daca anunta banca altfel nu

| Salontanul a răspuns:

Doar de cel care are gajul asupra lui, sau cu acordul celui ce are gajul, sau prin fals. Ultima varianta nu este de dorit.

| Simpatik a răspuns:

Da, normal ca poate dar conform unui contract, de ex. daca nu se platesc x rate sau valoarea cutare, nu asa dupa o rata neplatita! Sunt termeni si conditii, trebuiesc citite bine de tot inainte de a semna asta la o banca!
Nu te joci cand pui ca si garantie casa, trebuie sa pltesti totul la zi asa cum stipuleaza in contract, asa cum sunt ratele puse.
Daca ne referim la a gira pe cineva cu casa,apai nu ma prea pricep adica nu stiu daca se mai poate, dar este periculos ca daca ala nu plateste ratele banca vine si vinde bunuri cu care s-a girat de la cei care au girat, ceea ce se traduce prin faptul ca cel care face imprumutul poate bine mersi sa nu plateasca ratele daca e de rea credinta si cei care l-au girat sa plteasca pentru el, urmand ca ei sa-si poata recupera pagubele dandu-l in judecata, misto nu? Cel putin asa isi bateau joc unii de altii acum cativa ani.
De aceea eu nu girez si nu imprumut caci stiu cazuri in care oamenii au pierdut casele girand niste nemernici!

| johnnny123 a răspuns:

Da, dar vei avea nevoie de acordul bancii pentru a-l vinde, iar la momentul vanzarii trebuie sa stingi datoria catre banca, adica sa achiti absolut tot ce mai ai de achitat.

Nu te gandi ca-l poti vinde de capul tau si lasa banca fara garantie.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Nu! Este o convenție făcută intre cel ce girează si banca prin notariat cum ca nu vinde imobilul pana nu achita tot imprumutul.

| Yuoia a răspuns:

Vandut de cine? De proprietar sau de Banca?
Plecand de la ideea ca ratele sunt platite si nu Banca il vinde, raspunsul este NU. Nu fara anumite conditii indeplinite.
Una si cea mai sigura este ca imprumutul sa fie achitat. Astfel se radiaza ipoteca din CF si se poate vinde.
Alta ar fi ca persoana care il cumpara sa accepte ipoteca. Dar nimeni nu risca asa ceva pentru un strain.
Si s-ar mai putea schimbarea obiectului cu care s-a girat. Daca ai alt apartament pe care poti sa-l pui garantie in locul celui pe care vrei sa-l vinzi.