| Culcus a întrebat:

Salut, am o nedumerire în legătură cu o procură. Eu luna viitoare trebuie să ma duc în altă țară cu verișoara mea iar eu sunt minor, tata e divorțat de mama și sunt sub custodie totală tatălui, iar tata locuieste în Spania, iar eu în România. Bun, tata i-a făcut verișoarei mele o procură din Spania la notar pe care o să o traduc eu în țară. Dar pe procură în primul paragraf scrie în felul următor: Domnul Xulescu, reprezentant legal al fiului său...Iar în al doilea paragraf scrie Domnul Xulescu nu s-a dovedit ca fiind tatăl copilului numit, și mai scrie ceva de un document relație părinte-copil pe care trebuie să il prezint, asta nu am știut să traduc concret, după care scrie că o împuternicește pe Xuleasca să plece cu mine din țară. Eu m-am gândit că a scris "nu s-a dovedit fiind tatăl copilului numit" adică nu a avut niciun document cu care să dovedească că e tatăl meu și că o să demonstrez lucrul ăsta în aeroport cu hotărârea de divorț în original. Pentru că el avea hotărârea de divorț, dar nu i-a cerut-o nimeni când a făcut procura. Voi ce credeți, e o problemă mare? Spuneți-mi părerea voastră! Și mai e ceva, pe verișoara mea o cheamă Andreea, dar cei din Spania au scris pe procură Andrea, cu un singur "e", dar CNP-ul și restul de date personale sunt ok. Asta e o problemă?

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ti-am raspuns la o intrebare anterioara cu acest subiect.
1.Nu este o problema, vei prezenta la iesirea din tara hotararea judecatoreasca de incredintare doar tatalui si certificatul de nastere al tau.
2. Daca celelalte date (nume de familie, CNP, adresa, seria si numarul cartii de identitate) corespund atunci nu este problema ca s-a omis o litera din prenumele verisoarei.
Vezi ca aceasta trebuie sa aiba si certificat de cazier judiciar.