| Alex1q1 a întrebat:

Salut
Am primit în posta o citație de la politie ca trebuie sa ma prezint în termen de 5 zile. Exista o rubrica pe citație unde trebuie completat datele șoferului care a condus masina pe 11 ianuarie la ora 3. Din câte îmi aduc aminte, încercând sa evit un biciclist, am virat mai strâns intr-o curba și m-am apropiat de o masina parcata. Țin sa specific ca nu am am atins-o sau lovit-o. Ce părere aveți? Din câte am înțeles, dacă totuși am atins masina și sunt urme, se considera ca fuga de la locul accidentului.

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Completeaza datele asa cum cere citatia si trimite-o urgent cu posta, cu prioritate sau prin curier ca-i urenat sa ajunga pana la sf de saptamana, sa nu depasesti cele 5 zile.
Este clar ca au o inregsitrare video, daca te-au citat si au numarul masinii, acum incercand sa se afle cine era la volan.
Dupa ce trimiti acea confirmare vei primi un alt plic cu amenda si datele referitaore la ilegalitatea pe care ai facut-o.

16 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Prezinta-te la politie si vezi despre ce este vorba! completeaza acolo ce iti cere.
Pana nu ajungi la ei poti doar sa intuiesti, in realitate este posibil sa se fi intamplat ceva, de exemplu o fi cazul pe jos biciclistul si s-a accidentat sau si-a stricat bicicleta si vrea daune pentru a isi repara...am dat doar un exemplu
Cu siguranta pentru nedeclararea evenimentului te vei alege cu permisul suspendat pe 30 de zile si cu 1 amenda!
Ti-am spus toate acestea doar ca sa fii pregatit.

| Alex1q1 explică (pentru Simpatic):

Mulțumesc de răspuns

| Simpatic a răspuns (pentru Alex1q1):

Nu ai pentru ce, ca nu am spus cine stie ce!
daca ar fi sa completez/editez fata de ceea ce am spus mai sus, nu biciclistului i-ai facut ceva ci probabil ai atins fara sa iti dai seama acea masina parcata!
dar vei afla cand mergi la politie ce anume s-a raportat ca si incident
nu iti face griji oricum, cu totii mai gresim, chiar daca nu toti recunostem, ca unora parca le scad gradele, acei soferi care nu au luat nicio amenda in viata lor si nu au gresit nicio manevra vreodata in viata lor, a da ei si pescarii adica mincinosi!

| Alex1q1 explică (pentru Simpatic):

Ba chiar ai ajutat sa stii. Mai ales ca ai fost concis și ai explicat super. În plus, uita-te mai jos. Unii sunt frecați de la o simpla intrebarehappy

suntserios
| suntserios a răspuns:

Fuga de la locul accidentului e doar atunci când există victime. Altfel e doar nedeclararea accidentului. Orice șofer cu permisul luat pe bune ar trebui sa știe asta.

| Alex1q1 explică (pentru suntserios):

Orice șofer cu permisul luat pe bune... Mulțumesc de ajutor

| suntserios a răspuns (pentru Alex1q1):

Deci tu ai permisul pe șpagă să înțeleg?

| Alex1q1 explică (pentru suntserios):

Te frustrează ceva de răspunzi cu astfel de remarci la întrebări? Pentru ca un om ti-a pus o întrebare. Dacă nu ești gata sa ajuți ci doar sa critici, de ce te obosești sa răspunzi?

| suntserios a răspuns (pentru Alex1q1):

DA, logic ca ma frustreaza.
Mai mult, ma ingrijoreaza ca circuli pe drumurile publice cu permis luat pe spaga si intr-o zi poti da peste mine, sau peste cineva cunoscut mie.

Logic ca ma frustreaza.

Si de raspuns la intrebare ti-am raspuns. Daca nu ai inteles raspunsul meu chiar e grav ca atunci chiar nu stii nimic din legislatie.

| Alex1q1 explică (pentru suntserios):

Cat ai scris. Chill omule
Intuiești ca am luat permisul cu șpagă pentru ca nu ti-am răspuns la întrebare deși nu cunoști nimic despre mine si vorbesti amp lea. Relaxeaza-te, găsește o fata sa petreci noaptea ca ești destul de crispat și lasa frustrarea. Sau poate nu ai ieșit afara de câte zile dar ce știu euhappy

| suntserios a răspuns (pentru Alex1q1):

Intuiesc ca ai luat permisul cu spaga citind intrebarea ta in care arati clar ca nu ai nicio cunostinte de legislatie rutiera.

| Alex1q1 explică (pentru suntserios):

Intuiesc ca ești taximetrist de le cunoști pe toate. Servici ușor. Și totuși mi se pare ca nu ești în măsura sa spui cine primește sau nu primește permisul. Ma bucur ca tu cunoști legea pentru toți.

| suntserios a răspuns (pentru Alex1q1):

Sunt doar un sofer cu permis luat pe bune si e normal sa cunosc legea asa cum o fac toti soferii cu permis luate pe bune.

Stii ce e amuzant, ca te strofoci aici, dar nu ai negat deloc ca nu ai permisul luat pe spaga pana acum... hahahaha.

| Alex1q1 explică (pentru suntserios):

Nu cred ca ești un șofer cu permisul luat pe bune. Asa cum susti. De strofocat...ai dreptate. Prost eu ca răspund tuturor primatelor. Sa fii mândru de neamul tău. Toți primate cu permise luate pe bune

| suntserios a răspuns (pentru Alex1q1):

Acum ca ti a explicat cineva legea pe care trebuia sa o stii esti mare cocos. Ce sa zic.

| Alex1q1 explică:

Mulțumesc pentru răspuns. Mulțumesc și pentru lămurirea cu privire la ce inseamna fuga de la locul accidentului. Același lucru îl știam și eu dar legat de daune materiale produse unui alt autovehicul, nu eram sigur dacă se aplica în cazul meu având în vedere ca nu sunt semne și nu am sesizat vreo lovitura. De asta eram nesigur la ce sa cred. Dar am fost la politie și mi s-a comunicat ca polițistul care se ocupa este în concediu. Asa ca momentan astepthappy