|

Salut TPU, intrebare mea este urmatoarea.

Cine trebuie sa plateasca Fondul de Rulment si Fondul de reparatii al blocului?

Chiriasul sau Propietarul?

Tinand cont ca aceste reparatii sunt de tip "permanente" iar chiriasul este un rezident de tip "temporar", aceste reparatii ar trebui suportate de Propietar, consider eu.

Dar as dori si parearea voastra sau daca imi poate lasa cineva un link catre o anume lege/legislatie care sa clarifice asta, as aprecia enorm.

Dau funda!

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Fondul de rulment este un fel de depozit de siguranta pentru cazul cand cineva - din vari motive - nu-si plateste cheltuielile la timp. Acesti bani sunt a fiecarui locatar si se ramburseaza la plecarea din imobil.

Fondul de reparatii este un depozit pentru efectuarea a diferite reparatii in imobil, la nevoie.
Acest fond se re-completeaza dupa efectuarea reparatiilor, in una sau mai multe transe, ca si cheltuieli curente.

Evidenta ambelor fonduri se face de administratia imobilului (si de proprietar) si diferentele ramase se ramburseaza depunatorului.

Pentru completarea acestor fonduri, proprietarul poate cere garantie de la chirias, iar garantia poate fi extinsa si asupra bunurilor si cheltuielilor facturate apartamentului, pe durata chiriei.
Garantia se va returna chiriasului la plecare, suma din care se va scadea valoarea facturilor si a cheltuielilor de imobil neachitate, precum si costul repararii eventualelor daune.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Proprietarul, desigur.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Proprietarul, normal. Dar sunt anumiți proprietari care îți spune ca "atâta timp cât tu ești locuiești acolo, tu suporți celelalte cheltuieli." la fel am pățit și eu când s-a zugravit pe scară pentru ca tot chiriaș sunt și eu.

Depinde de proprietar, iar atunci când nu ai unde sta și când te-ai obișnuit cu locul și vecinii... Plătești, ce sa faci?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

100% proprietarul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează