| Mandeliu a întrebat:

Salutare TPU!

Ma intereseaza sa ma apuc de scoala de soferi, momentan am 17 ani si 3 luni, dar din cate am inteles as putea face de acum orele necesare si teoria si sa dau sala, iar atunci cand fac 18 ani as putea sa ma programez si pentru traseu.

Deci, as avea posibilitatea sa ma apuc de pe acum de scoala de soferi sau mai am de asteptat?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti sa incepi scoala de conducere, cu 3 luni inainte de implinirea varstei minime, integral, respectiv atat orele de legislatie, cat si cele de conducere. In acest sens sunt prevederile art.29, alin.4 din Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(4) Pot efectua cursurile practice de învăţare a conducerii unui vehicul pe drumurile publice şi persoanele care nu au încă vârsta minima prevăzută de prezentul regulament pentru categoria sau subcategoria din care face parte vehiculul respectiv, dar nu cu mai mult de 3 luni înainte de împlinirea acesteia sau, dacă urmează cursurile unei instituţii de învăţământ preuniversitar cu profil auto, nu cu mai mult de 1 an înainte de împlinirea vârstei."

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai inteles gresit, te poti apuca de scoala de soferi la 17 ani si 9 luni si abia cand ai 18 ani sa dai examenele

| Annastassia a răspuns:

Nu se poate cum doresti tu, deoarece Legea este lege pentru toata lumea, neputandu-se face exceptii, pentru nimeni.
Scoala de soferi se incepe DUPA ce ai implinit 17 ani si 9 luni, iar testarea la sala si traseul, se dau DUPA implinirea varstei de 18 ani.
Cel mai probabil, peste exact 1 an de zile, vei avea permisul auto in mana.
Daca examenuld e sala il sustii dupa 18 ani, pana se face programare la traseu si pana ajungi sa iei examenul poate dura inter 1 si 3 luni, depinzand daca iei de prima oara traseul, su evident, de cat de aglomerata este sectia de Politie, care face programarile pentru traseu.

| ShelbyGT a răspuns:

Te poți apuca la vârsta de 18 ani fara 3 luni de școală.