Am o întrebare: în clasa a 12-a se învață "Luceafărul"? Şi dacă da, cât şi care sunt strofele care se învață?
Cate feluri de utopii sunt?
Cum îl cheamă pe copilul Olimpiei ai al lui Stanica din "Enigma Otiliei"?
Sunt noua, dar știu cum merge treaba pe aici de la o prietena. A- și avea o întrebare pentru cei care au citit Harry potter, eu am terminat azi volumul 2 și a- și vrea sa știu cu cine...? (mai mult)
Cum o sa imi iasa media la romana avand in vedere ca am notele 10, 10,9,8 iar in teza am 8?
Exista biografie vreunui mare cantaret de reggae? Daca da unde o gasesc, vreau carte su ebook.
Buna TPU ce roman ar trebui sa citesc si apropo sunt in clasa a6-a si am o tema pentru vacanta de vara Ce romane imi recomandati?
Buna,stie cineva unde pot gasi volumul 4 din Instrumente Mortale in limba romana in pdf?
Bunaaaaa, sunt la sfârșit de clasa a 6-a și vreau sa le fac o surpriza colegilor mei și doamnei diriginte cu o poezie sau un referat! Aveți idei? Va rog mult...Dau fundația la cele mai frumoase
"C-un" Sau "Cu-n", Care varianta este corecta?
O cerinta care iti cere locutiune pot folosi si expresii? Stiu ca o locutiune trebuie sa înlocuiască o parte de vorbire. Va rog ajutati-am cu un raspuns! Mulțumesc!
Puteti sa imi dati câteva avantaje si dezavantaje(de preferat 3) ale utilizării tehnologiei?
Unde pot gasi parerile criticilor literari despre personajul pintea? va rog e urgent!
Sunt in clasa a 8 a si am nevoie de un discurs adresat clasei a 7 a la predarea cheii. Ma puteti ajuta?
Am participat la un concurs la care am şi castigat si trebuie sa fac un discurs pe tema "Stop schimbărilor climatice". Va rog, ajutati-ma!
Unde gasesc pe stoc cartea Dumnezeu o amagire de Richard Dawkins, pe toate siteurile cunoscute nu e pe stoc.
Cine ma poate ajuta sa ma invete si pe mine sa fac problema 2 de la subiectul al doilea de la biologie vegetala si animala pentru bac?
Cine ma pote ajut cu o poezie pentru profesoara de religie? REPEDE
Hi,TPU! Unde gasesc si eu pe net sa invat bulgara? Ca-mi place foarte mult si mai si ascult muzica bulgareasca.Va rog dati-mi un site care sa contina multa bulgara! Mersi!
Am o nelamurire legata de programa de bac...Eu am studiat povestirea- Mihail Sadoveanu "Fantana dintre plopi" insa nu stiu daca povestirea este acceptata la bac. Citind programa as inclina...? (mai mult)
Imi puteti da 6 lecturi va rog ca maine trebuie sa predau caietul cu lecturi suplimentare :] P.S. sa fi de clasa a- 7- a ca sa mai intamplat sa le fii studiat in clasa, si dupa i- au 4 :] ( DAU FUNDA...? (mai mult)
Imi puteti zice cele mai bune care merita citite? Eu vreau sa devin medic psihiatru, si din cate am inteles citutul ma va ajuta mult
A pune ochii pe cineva=?
Stie cineva site-uri sau aplicatii in care pot citi gratis carti?(in afara de wattpad)Ma refer la carti reale!
Care e varianta romaneasca a nuvelei "A Town Like Alice" de Nevil Shute? Sau exista vreo carte tradusa in romana de acest autor?
Salut, cand apare "Eroul pierdut 2" de Rick Riordan?
Salut, stie cineva cand apare volumul 2 din "Eroul pierdut" de Rick Riordan?
Care e site- ul de unde pot cumpăra cărți la cel mai mic preț? :) Nu e cea mai potrivită categorie unde să pun întrebarea. Voiam să o pun la categoria adolescenți, dar nu prea cred că îmi ...? (mai mult)
Are vreo șase anișori și e destept. Destept ce este ca f.s?
Deci ce carte sa citesc?
Stie cineva cateva carti, cum ar fi cateva care ma vor ajuta sa decid ce meserie vreau sa mi aleg?
Puncte de suspensie si semnul exclamarii. Vad mai tot timpul astfel de ortografie la persoanele astea mai culte dupa ce termina de scris ceva. Ce inseamna? Erau putin nedumeriti dar sau hotarat? Dau...? (mai mult)
imi dai si mie cineva va rog un link de unde sa descarc a treia carte din trei metrii deasupra cerului in engleza? Am gasit- o numai in spaniola si nu stiu prea multa :D In engleza ar fi perfect,...? (mai mult)
Imi puteti spune niste titluri de carti despre cultura rasta va rog, si daca se poate si de unde le pot cumpara?
Vreau niste cuvinte in tiganeste dar nu cele care exista deja pe net, le stiu pe toate si vreau ceva nou, sau urgent cineva care ma poate invata tiganeste.
Ce credeti ca va pica la bac anul acesta? (Romana)
Îmi puteți spune și mie câteva cărți din literatura universală care să semene cu Lolita de Vladimir Nabokov? În special carti care sa trateze această temă, a nimfetei. Mulțumesc...? (mai mult)
Ce credeti ca pica anul acesta la BAC romana, subiectul 3, profil uman? Vreau doar parerea voastra, eu a-si merge pe poezie, dar daca s-a dat la simulare... Astept raspunsuri
Ajutoooor! Am nevoie urgent, daca puteti sa ma ajutati, UNDE POT GASI ROMANUL IMPERIUL SOARELUI DE J.G.BALLARD? Am nevoie urgenta, de unde il pot cumpara din Bucuresti?
Am nevoie de comentariu literar la poezia "E impartita omenirea" de M. Eminescu.
de curand am inceput sa scriu o carte pe wattpad si as avea nevoie de cititori si pareri. Dupa cum spune si titlul, este legata de viciile oamenilor si despre societate. Daca are cineva chef ...? (mai mult)
Indica, printr- o sageata, elementul regent pentru fiecare cuvan subliniat si incercuieste- le numai pe acelea care sunt complemente: (Venind) spre casa, descoperisem (in apropiere) o gradina (inflorita)...? (mai mult)
Unei fete intalnire rar sau unei fete intalnita rar? Care este varianta corecta din punct de vedere gramatical si de ce? Multumesc anticipat.
Va rog sa-mi da-ti si mie o definite a textului liric
Care e ordinea in care trebuie citite cartile din seria The Secret(de Rhonda Byrne)?
Salut, ce sunt "Marci ale subiectivitatii"? Se referea la vreun gen (epic, liric, dramatic) sau este o caracteristica a unei opere?
M-am apucat sa citesc Hotul de Carti. La un moment dat zice "naratoarea" dar Markus Zusak este barbat?! Si ce fel de personaj este naratorul? Ca vorbeste la persoana intai.
Am nevoie de cuvinte fumoase pentru profesori la ultimul sunet. urgent!
Ce cărți pentru adolescenți imi puteți recomanda? Am citit Harry Potter, Jocurile Foamei(Suzanne Collins) Instrumente Mortale(Cassandra Clare) Divergent(Veronica Roth), Cautand- o pe Alaska, Sub...? (mai mult)
Hey, TPU! Deci, am 12 ani, termin clasa a 5a, si ma gândesc sa- mi fructific in vreun fel vacanta de vara! Sint genul de om productiv, căruia nu - i place sa piardă timpul. Mai pe larg, anul acesta...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Ion1989 întreabă:
Eu66 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Batman
Batman, Joker sau Batmobilul iti spun ceva? Atunci, testeaza-ti cunostiintele in materie de Batman chiar acum!