|

Am nevoie de ajuor

In clasa a 6-a am luat 8.29 pe sem I iar pe al doilea 8.52 iar anuala 8.40

Si as vrea sa stiu daca iau bursa pe al doilea semestru

Multi mi au zis ca conteaza cea anuala ( din cate stiu eu cea anuala, daca ar fi s ar da numai pe an daca s ar pune asa )

Multumesc dau funda.

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Conform Ordinului MECTS nr. 5576/2011, citez:
"ART. 7. Bursele de merit şi bursele de studiu se acordă elevilor de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat, în funcţie de rezultatele obţinute la învăţătură.
  ART. 8.(1) Bursele de merit se acordă elevilor care se încadrează în cel puţin unul din cazurile următoare:  
a)au rezultate deosebite la învăţătură: au obţinut media generală de cel puţin 8, 50 şi nota 10 la purtare în anul şcolar anterior, respectiv în primul semestru al anului şcolar, pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial, liceal sau profesional;
b)au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale organizate de MECTS;
c)au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale competiţiilor/ concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-ştiinţific, de nivel naţional, organizate de MECTS.
(2)Bursele de merit obţinute în baza prevederilor alin. (1) lit. a) se acordă începând cu semestrul al II-lea, pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial, liceal sau profesional, respectiv începând cu semestrul I, pentru elevii aflaţi în celelalte clase ale învăţământului gimnazial, liceal sau profesional.
(3)Lista elevilor care beneficiază de bursele de merit obţinute în baza prevederii alin. (1) lit. a) este revizuită semestrial, în funcţie de modificările intervenite în situaţia şcolară a elevilor.
(4)Lista olimpiadelor şi concursurilor naţionale, precum şi a competiţiilor/ concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-ştiinţific, pentru care se acordă bursele de merit menţionate la alin. (1) lit. b) sau lit. c) va fi actualizată şi va fi făcută publică de MECTS, anual, până la data de 1 octombrie.
(5)Bursele...2006 - 2219 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Ioandelasal):

Deci iau bursa de merit pe al doilea semestru?
Din cate am inteles da?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Gelu_Cristian_2000):

N-ai citit cu atentie prevederile indicate.
Poti lua pe sem.II doar daca o sa ai media sem.I peste 8, 50. Ai fi luat si pe sem.I, dar ai avut media clasei anterioare, asa cum ai spus, doar 8, 40.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bursele sunt limitate și se dau in funcție de mediile din acel semestru/an și in funcție de câți sunt eligibili pentru burse in liceul tău, deci ar fi absolut imposibil sa îți spunem noi dacă vei lua bursa sau nu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează