| Tenzor121 a întrebat:


Am varsta de 16 ani si am realizat ca am foarte multe lipsuri la învățătură, nu prea am fost învățat de mic sa învăț, sa citesc cărți etc. Cu timpul realizez ca nu o sa ajung bine daca continui asa. Nici limbajul meu nu este asa de bogat ca nu prea citesc.
Si am problema cu reținerea, nu prea pot sa rețin o lectie la română, trebuie sa învăț mecanic ca sa pot retine, dar dupa un timp o uit.
As avea nevoie de un sfat de la voi cu ce sa incep, ce cărți sa citesc sa imi îmbunătățesc vocabularul si cultura generala.

Răspuns Câştigător
| comyne a răspuns:

Din punctul meu de vedere nu conteaza ce carti citesti. Oamenii care spun ca trebuie sa citesti pentru a iti imbogati vocabularul sunt cazuti in cap. Nu te lasa presat de astfel de ganduri. Citeste carti din placere nu pentru ca te obliga profa de romana ( asa am patit pana in clasa a 8 cel putin). Nici mie nu imi placea sa citesc, insa tatal meu mereu imi spunea ca nu ma pricep la compuneri deoarece nu citesc. Ei bine, niciodata nu mi-au placut anumite tipuri de carti precum cele romanesti de acum zeci de ani.
Insa intr-o zi am descoperit o carte dupa care era bazat un serial si film si stiam ca imi va placea deoarece se asemanau. Apoi am descoperit ca nu exista mari diferente intre filme si carti, iar gusturile mele sunt la fel.
Trebuie sa citesti carti care sa te faca sa spui ca iti place sa citesti. Incearca diferite tipuri iar apoi vei vedea ca atunci cand ai gasit o carte pe placul tau nu o vei mai lasa jos din mana pana nu o termini.

Gandeste-te ca exista persoane faimoase care au citit o singura carte in toata viata lor. O carte nu iti va garanta succesul in viata, insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa citesti. Citeste din placere.

Răspuns Apreciat de Editori
| DeliNes a răspuns:

Buna! Pentru a retine mai bine ceea ce inveti eu iti sugerez sa incerci sa scrii lucrurile principale pe care trebuie sa le inveti, fie facand rezumate ori scheme etc. Poate cu memoria "vizuala" te descurci mai bine! Si in plus, in timp ce scrii o sa-ti repeti lucrurile in minte deci o sa ai mai multe sanse de a le retine.
Pentru ceea ce priveste cititul, nu exista carti mai bune sau mai corecte de citit, orice carte te va ajuta sa-ti imbunatatesti vocabularul. Trebuie doar sa-ti cauti genurile favorite., ca sa poti citi cu placere fara sa te simnti obligat

1 răspuns: