| Eliza163 a întrebat:

Buna TPU! Aveti recomandări de carti care v-au ajutat să deveniți mai încrezători în sine, mai sociabili sau sa va învingeti timiditatea?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Biblia
"Terapia prin râs" - de Lenny Ravich
"Viața mea aici și acum" - de Andre Moreau

7 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Cea mai bună metodă e să te duci să înfrângi fricile respective, cu pași mici dar să încerci. anxietatea și toate fricile astea sunt practic ca frica de orice e nou și nu ești obișnuit. era o comparație faină : ți-e frică să vorbești cu o persoană sau în public dar nu ți-e frică să treci strada care e o situație mult mai periculoasă și cu risc să pățești ceva și asta pentru că strada ești învățat de mic s-o treci și faci asta constant încât ți-a ajuns obicei, dacă ai vorbi în public sau ai interacționa cu oameni noi la fel de des și constant pe cât ai trece strada, ți-ar deveni un obicei și n-ai mai avea frică

| Frank51 a răspuns:

Doar practica te ajută, mai exact să lucrezi cu oamenii, ospătar, barman, în vânzări, în comerț, pe lângă dezvoltarea personalității, te ajuta și la vocabular, mimica, te ajută și sa dezvolți bun simț, simț civic, șamd.

| PainTech a răspuns:

Pe lumea asta există 2 tipuri de cunoaștere :
1. Cunoaștere explicită - care poate fi învățată din cărți, poate fi exprimată în formule, in idei și poate fi transferată ușor.
2. Cunoaștere tacită - care poate fi învățată doar practic, nu poate fi învățată dintr-o carte.

Dacă aș întreba "din carte ai învățat să mergi pe bicicletă?" probabil aș părea nebun, nu?

Mai social devi efectiv socializând, stand de vorba cu prietenii sau cunoscuții. Nu citind cărți. Încearcă să nu supraanalizezi situația.

Și eu de multe ori incerc sa evit anumite interacțiuni și găsesc scuza "trebuie să mă pregătesc mai mult" sau "trebuie să mă documentez mai bine". Dar tot ceea ce fac e sa aman.

Nu îți zic sa nu citești. Cititul are multe avantaje. Dar la problema de față cartea nu e o soluție prea bună.

| Werrich a răspuns:

Buna, recomand "Bhagavad Gita", te ajuta sa depasesti obstacolele comunicarii.

| NuDauNiciunNume a răspuns:

Recomand voluntariatul, te ajuta sa iesi din zona de confort

| LaElly11 a răspuns:

Și eu sunt, sau cel puțin eram până nu demult extrem de timidă. La modul în care până și când îmi vorbea cineva sau îmi scria mesaj, mă încurcam sau mă gândeam mult timp ce să spun pentru a nu părea penibilă și pur și simplu orice situație care mă scoatem puțin din zona mea de confort, mă făcea să mă simt teribil și multe altele. Pe scurt, eu sincer nu cred că vreo carte te poate ajuta mai mult de cât te poți ajuta tu singură. Dacă chiar îți dorești să scapi de timiditate, implică-te cât mai mult, din proprie inițiativa, în situații care te scor din zona ta de confort, situații în care de obicei sesizezi că se manifestă timiditatea. Chiar dacă la început poți fii anxioasă, timorată etc., încet-încet te poți schimba. De exemplu, eu eram extrem de timidă, iar oamenii din jurul meu întotdeauna au sesizat asta și chiar au profitat de acest lucru. Deși poate aveam lucruri de spus, întotdeauna tăceam din teama de a nu spune o prostie sau de a greși și a părea penibilă în ochii celorlalți. Timiditatea întotdeauna m-a făcut să par proastă în ochii celorlalți. Te sfătuiesc din suflet, încearcă să nu îți pese prea mult de ce zic ceilalți. Fă lucruri noi, forțează-te să pari sociabilă și vorbește deschis deși la început îți va fi greu. După un timp vei vedea că nu e așa rău, te vei obișnui și te vei modela așa cu vrei tu. Eu m-am angajat acum 3 luni tocmai pentru a lucra în echipă și pentru a mă forța să comunic și să mă obișnuiesc cu situații noi și să intru în contact cu cât mai multe tipologii umane. Aceste 3 luni m-au schimbat enorm. Nu mă mai tem să vorbesc cu nimeni sau să îmi expun părerile și ideile. Acum mă simt mult mai normală și integrată printre oameni. Sper să reușești să scapi de timiditate.

| Eliza163 explică (pentru LaElly11):

Exact la fel sunt și eu! Multumesc mult pentru sfaturi!