| RamcolL a întrebat:

Cate carti credeti ca citeste un om pasionat de lectura, intr-o viata?
Cate carti estimati ca ar fi citit cele mai importante personalitati culturale care au existat?
Cate carti credeti ca ar trebui sa citeasca un individ, pentru a putea fi numit "cult", sau cu o cultura de nivel superior?

Ideea intrebarii da de-a dreptul in penibil, insa asta e unul dintre motivele care fac situatia mai interesanta si curioasa.

10 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu vad penibilul intrebarii. Din contra, este interesanta.
1. Multe, foarte multe, cit ii permite timpul, fara sa neglijeze familia si restul lucrurilor.
2. Biblioteci intregi si inca ceva pe deasupra.
3. Ei, aici e aici! Nu conteaza numarul lor. Ca daca citeste ceva fara valore (ca maneaua in muzica), degeaba a citit. Sau poate chiar mai rau face. Conteaza in primul rind calitatea cartilor.

| blueheart a răspuns:

"Cărţile cu adevărat preţioase nu se citesc, ele se studiază, la fel cum se studiază autorul şi istoria lor"
Sunt cărţi care te marchează. Orice carte are o doză de efect asupra cititorului. Important este faptul că nu poţi citi tot la orice vârstă, pentru că fiecare perioadă din viaţă îşi are autorii săi.
Cultura şi inteligenţa unui om nu depinde de numărul cărţilor citite, ci de tipul lor şi de felul în care omul percepe mesajul.
In lume, doar 4% dintre oameni sunt cu adevărat foarte inteligenţi, de aici rezultă că nu tot omul care citeşte devine un om exagerat de deştept.
Dupa parerea mea nu conteaza cate carti citesti, important e sa citesti carti bune, care sa te inspire, din care poti invata, sa-ti formeze individualitatea.

| PulbereDeStea a răspuns:

1.toate cartile care ii plac
2.cartile care le-au trezit interesul
3.nu conteaza numarul cartilor citite ci bagajul de cunostinte acumulate

| Cat a răspuns:

Raspunsurile la intrebarea ta pot varia foarte mult si nu cred ca exista o estimare pe care sa o poti numi corecta.
As spune ca un om pasionat de lectura citeste cam o carte pe saptamana. Un om care, printre altele, lucreaza si are si o viata de familie. Cineva cu mai mult timp liber pe maini cu siguranta citeste mai mult, dar nu cred ca depaseste patru carti pe saptamana. Imagineaza-ti ca face asta timp de aproape 50 de ani.
Personalitatile culturale au ajuns sa aiba acest statut datorita ideilor pe care le-au promovat si cu ajutorul carora au iesit din multime. Tine cont ca totusi in aceasta categorie intra si oameni care nu stiau sa scrie si sa citeasca, dar se descurcau excelent la capitolul gandit.
Avand in vedere nivelul cultural al omului de rand din Romania, ai putea sa etichetezi pe cineva ca fiind cult daca scrie fara greseli, citeste dupa pofta inimii si-si permite sa-si puna cat mai multe intrebari. Cred ca dupa ce ai un set de lecturi elementare, iti cam dai seama ce-ti place cel mai mult si incepi sa citesti mai ales opere din acel stil. Pot sa gasesc totusi si aici un "da, dar...". Daca cineva citeste enciclopedii si compedii si e mai putin pasionat de beletristica, tot poti sa-l numesti cult, desi parca se indreapta mai mult spre a fi doct.
Cifrele mi se par de prisos, mai important e cu ce reusim cu totii sa ramanem dupa ce lecturam, ce se prinde de noi si cum ne modelam, rand dupa rand.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Cat):

4 cărţi pe saptamînă?! Adică fuge prin ele, nu reţine nimic. Ăsta nu este citit. Doar dacă nu sînt broşuri de 20 de pagini.

| Wesson a răspuns:

Nu este intelept cel ce citeste mult. Este intelept cel ce stie ce citeste.

| AdyP20 a răspuns:

O gramada. Maicamia este cand citeste o cate de 200-250 de pagini intr-o seara.

| seabii a răspuns:

Eu ti-as recomanda acest ste deoarece... este un site cu carti din liceu, captivante.

http://cartea-din-raft.blogspot.ro/p/viata-la-sat.html

http://cartea-din-raft.blogspot.ro/p/drama.html

http://cartea-din-raft.blogspot.ro/

| TheAcee a răspuns:

Nu conteaza cate carti ai citit ci cu ce ai ramas dupa ce le-ai citit.

| mmrrpprr a răspuns:

big grin