| Anjaa a întrebat:

Este blogul o alegere de viitor?

Buna TPU, revin cu o curiozitate care imi da târcoale de ceva timp. A incercat cineva sa scrie pe un blog? Daca da cum ati atras audienta? Cum v-ati promovat munca? Pentru cei care nu au scris pe un blog, ati fi interesati sa cititi regulat?
Toate aceste intrebari vin din partea cuiva care a publicat acum doi ani o carte si care a avut mai multe tentative in domeniul literar. In prezent scriu la o revista online, las linkul pentru cei care vor sa isi faca o parere sau sa imi lase acolo un sfat. https://liternautica.com/......estseller/
Dar ma bate serios gandul sa imi deschid un blog cu si despre literatura si nu prea reusesc sa gasesc persoane care au inceput ca mine si au reusit.

5 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Blog-urile nu prea mai au căutare, tot mai multă lume preferă să privească un video decât să citească un articol pe o temă. Eu n-aș citi regulat un blog. Citesc doar dacă găsesc ceva ce mă interesează sau îmi atrage ceva atenția. în rest prefer video pentru că-mi dă posibilitatea să fac și altceva în acel timp

| Miauti a răspuns:

Un bloger spunea "Degeaba te uiti la un film, daca nu sti sa citesti".

Nu stiu cum sa incep, dar pot spune ca blogul va ramane undeva in spate, dar NU vor disparea. Un blog este ca un jurnal personal iti exprimi emotiile sau inventezi ceea ce gandesti, pentru a fi citit si de altii.

De exemplu eu detin 2 bloguri care sunt publice.
1, blog personal care scriu din cand in cand ceea ce vad / gandesc.
2. blog care fac recenzii la MANGA-uri. Este un blog unic in Romania.

Ceea ce vreau sa spun este ca daca vrei sa ti faci un blog tr sa urmezi 3 pasi:
1. creaza si posteaza de placere
2 fi unica (adica bloguri de literatura exista (de ex: exista blog care ofera literatura SF, e ceva unic) de ex: nu am gasit un blog care sa aiba povesti de groaza romanesti.
3. nu renunta! ex: bloguri care nu mai sunt active de 3 ani, bloggeri care au devenit vloggeri.

...si ar mai fi un 4. daca ai blog de literatura sa nu cumva sa postezi si sa faci reclame la creme... tot felul de fashion. vei avea vizitatori dar vor fi doar o parte din ei.

sugestia mea platforma gratuita si usor de folosit ar fi
www.blogger.com (by google )

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Am blog de literatură. Nu merită. Pentru mine e un hobby, așa că dacă scot și un ban din asta ocazional nu mă supăr, însă nu consider că merită să încerci să trăiești exclusiv din asta sau să-l pornești ca o idee de afacere. Oamenii nu citesc și dintre cei care citesc, majoritatea citesc cărți noi și mediocre. Dacă nu ai personalitate sau preferințe literare și te mulțumești să citești orice, poți să ai ceva succes cu asta... în câțiva ani buni, dacă ești foarte activă pe social media și offline la conferințe de rahat tot timpul, pentru că acum se apreciază conținutul vizual mai mult decât cel scris.

Un blog cere multă muncă, trebuie să publici articole regulat, trebuie să ai conținut original, fotografii profesioniste, trebuie să știi multe detalii tehnice, să știi unde și cum să te promovezi și să ai un stil proporiu, memorabil, pentru că altfel nu se întoarce nimeni la tine.

Un sfat este să nu te mai grăbești să-ți publici scrierile, pentru că parcă ar fi scrise de un copil și nu spun asta ca să te jignesc, pur și simplu mai ai mult de lucrat. Nu-mi vine să cred că ai publicat o carte laughing Vezi? Ce ziceam despre cărți noi și mediocre.

| Anjaa explică (pentru anonim_4396):

Iti împărtășesc parerea despre munca din spatele unui blog si despre publicul țintă care poate fi sau nu un public cu deschidere către teoria literară.
In schimb, simt nevoia sa aduc cateva clarificări. In mare parte ceea ce am scris poate fi considerat infantil, asta pentru ca am fost si inca sunt un copil. Un copil care a muncit ca sa isi vada cartea piblicata la vârsta la care altii inca se joacă si pot spune ca am avut binecuvântarea de a intalni oameni minunați, unii cu foarte multă experiență, altii cu foarte multă pasiune pentru ceea ce fac, oameni care m-au încurajat si m-au sustinut peste eticheta "parca ar fi scrise de un copil", cu toții începem de undeva.
Apreciez sincer cuvintele tale si timpul dedicat.

| goguPatent a răspuns:

Ai o nisa mult prea restrânsă asta cu literatura ca sa faci ceva serios dintr un blog.