|

Salut! Azi am avut evaluarea naționala! Am 2 nelămuriri : 1-la sinonime in barem era "se ivea" îmi scade ceva dacă am scris se ivi?

2 la un cuvânt prin conversiune primesc cele 2 puncte dacă am scris : pierdut - cuvânt format prin conversiune prin schimbarea valorii gramaticale. PLSs repede! Va rog

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

1) În mod normal, după părerea mea, ar trebui sa puncteze pentru ca este același verb. Depinde de corector. Unii spun ca la verb, atunci când îi scrii sinonimul, trebuie sa respecți timpul. Adică verbul era "aparea" care este la imperfect, iar în barem "se ivea" este tot imperfect. Ce ai pus tu, "se ivi", este la perfect simplu dacă nu mă înșel deci aici depinde extrem de mult de corector.
2) În barem scrie așa:
-câte un punct pentru identificarea cuvintelor; tu l-ai identificat deci ar trebui sa primești 1 pot
-câte un punct pentru explicarea modului de formare a celor doua cuvinte; Eh, aici Îți va scădea. Dacă ai scris detaliat cuvântul de la derivate, înseamnă ca ți se va scădea un singur punct.
În total, deci, la acest exercițiu ar trebui sa ți se scadă UN SINGUR PUNCT, adică sa primești 3 din 4. Așa ar puncta un profesor normal care corectează conform baremului. Nu cred ca trebuie sa iti faci griji de corector la acest exercitiu, în general toți profesorii corectează și punctează mai ales strict după regulile din barem. happy BAFTĂ!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La sinonime se cere mereu verbul la infinitiv.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru gd001):

Nu e adevarat, daca e sinonim contextual si iti da cuvantul "sa reuseasca" sinonimul este "sa invinga ", "a invinge " nu e corect happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează