|

Bună! Mă poate ajuta cineva să-mi spună ce chitări sunt potrivite pentru începători? Am 17 ani, și poate o sa spuneți că sunt prea,, bătrân" pentru a mai învăța sa cânt la chitară, însă omul cat trăiește, învață. happy Astept recomandarile voastre.

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Salut. Nu esti prea batran. Si eu am inceput cam tot in jurul aceleiasi varste. 16-17 ani. Eu am inceput pe o chitara clasica, comandata de la firma Hora din Reghin, apoi am trecut pe acustica dupa un an. Fiind la inceput nu am facut o investitie asa de mare. (undeva in jur de 300-400 de lei a costat mi se pare). Eu as recomanda clasica, pentru ca are corzile din nylon si sunt ceva mai moi, si nu te dor degetele chiar asa de tare. Pe chitara acustica, corzile sunt metalice (ceva mai dure, si te dor un pic mai tare degetele la inceput) O alta diferenta ar fi marimea grifului, cea clasica are griful mai lat si poti prinde acordurile mult mai bine, pe cand chitara acustica are griful mai ingust, si corzile sunt mai apropiate. O alta diferenta care m-a facut sa trec pe acustica a fost sunetul si multitudinea pieselor care se pot canta pe chitara acustica. Si pe chitara clasica se pot canta piese mai recente, dar sunetul nu este chiar asa placut fata de chitara acustica. In general chitarile clasice sunt potrivite pentru incepatori, ti-am scris ceva mai sus avantajele/dezavantajele. Dar nu vad o mare problema sa incepi direct pe acustica. Aici probabil ar trebui o investitie mai serioasa pentru o chitara buna. Pe acustica am investit undeva in jur de 1500 de lei, dar gasesti si la preturi mai reduse, incepand de la 400-500 de lei.

| explică (pentru RainbowD):

Îmi poți spune ce modele de chitări acustice sunt bune?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ionutbby8):

Pai, eu am un Ibanez, achizitionat din Germania. Dar, iti poti achizitiona si Fender, Gibson, Yamaha, ESP, Takamine, Epiphone. Dupa mine acestea sunt cele mai ok firme, si au un renume destul de bun pe piata. happy Gasesti sigur aceste firme si in magazinele care vand chitari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri: