| MentoCX a întrebat:

Eu de curand am decis sa ma apuc de chitara electrica, nu clasica sau acustica sa fie clar. Si eu doresc sa o cumpar de pe internet, dar am niste nelamuriri. Vedeti eu stiu ca Yamaha face chitari bune, insa cum eu sunt incepator ar trebui sa aiba niste caracteristici specifice, si ar trebui sa am incredere in acele seturi complete cu chitara, amplificatoare si alte chestii?

Răspuns Câştigător
| Thunderstruck a răspuns:

Bine ca ai adus in discutie seturile... Asta-i cel mai prost lucru pe care-l poti face, sa cumperi un set.Cat despre scule, ti-a recomandat bine blagandrey, mai bine iti iei o chitara decenta acum, iar apoi iti iei un amp bun/f bun.Amp-ul face 80% din sunet, pe un amp bun o sa sune foarte bine si ultima chitara.Acum am vorbit doar vag, daca vrei recomandari concrete, spune un buget in care vrei sa te incadrezi.

| MentoCX explică (pentru Thunderstruck):

Pentru chitara sa mearga intr-un 1.200 lei iar pentru amp nu prea stiu.

| Thunderstruck a răspuns (pentru MentoCX):

Hmm, e bun bugetul de chitara, dar daca nu-ti permiti sa investesti 500-600 lei intr-un amplificator, mai bine mai tai de la chitara, ca nu e nici pe departe la fel de importanta ca si amp-ul. Uite 2 chitare care merg foarte bine pe metal, sunt foarte comode, lemn de calitate foarte buna, foarte asemanatoare cu taticul lor, gibsonul. http://mcmusic.ro/......p-100.html si http://mcmusic.ro/......0aw.html.O alta chitara de calitate, cu alt tip de bridge, si anume floyd rose - http://mcmusic.ro/.......Personal, recomand vintage v100-ul, chiar daca intrece putin bugetul, e o chitara cu adevarat buna, e set neck, construita din mahon, tastiera din palisandru, scala 24, 75, exact ca gibson les paul.Se potriveste si pentru metale foarte dure, dar si pentru blues si jazz, e foarte versatila.

| MentoCX explică (pentru Thunderstruck):

Bun, am verificat despre ele, insa doresc sa intreb ca am auzit ca pentru incepatori nu este indicat o chitara care se acordeaza in breaf (tremolo), caci unu se dezacordeaza f repede, dar si se acordeaza repede (din ce am auzit). Deci cum verific care are breaf si care nu, si chiar trebuie sa tin seama de acest breaf?

| Thunderstruck a răspuns (pentru MentoCX):

Ce dracu am citit? Sa presupunem ca breaf = tremolo, chiar daca n-am mai auzit in viata mea de termenul asta.Deci, exista 2 tipuri de tremolo ( 2 mari categorii). Tremolo si Floyd Rose. Exista n tipuri de tremolo si n tipuri de Floyd rose, dar toate tipurile de tremolo se bazeaza pe un bridge care se poate ridica, neavand locking nut, iar floyd rose-ul este un tip de bridge care se poate si ridica si cobori (permitand astfel, realizarea divebomb-urilor si alte smecherii), avand de altfel, si un locking nut.Tremolo-ul n-ar prea trebui sa-l bagi in seama, se foloseste in majoritatea cazurilor la stratocastere si chitare cu single coil-uri, pentru jazz, blues, rock clasic.Ar trebui sa alegi intre floyd rose si bridge fix.Aici, floyd rose-ul se imparte in 3 categorii, in ordinea crescatoare a calitatii : China, licentiat, original.FR-ul din China il gasesti la chitarele de 500 de lei cu FR, cel licentiat, e cel mai folosit, se foloseste pe chitarele, in general, de la 1000 de lei, pana la 3500 +/- 500 lei, iar cel original, care are si un pret mare (in jur de 900 lei, doar FR-ul), n-o sa gasesti la 1200 original. Poti doar sa gasesti unul licentiat, iar eu, din cate am cantat licentiate, mai mult m-au dezamagit, decat sa ma surprinda placut. Nu recomand, dar daca tu chiar vrei sa te lupti cu acordajul zi si noapte, si cu arcurile de la floyd, iti poti lua un jackson, desi nu recomand.Sincer, iti recomand un Les Paul, am cantat pe zeci de forme de chitara, pe chitare din categorii de preturi total diferite, cu 7 corzi, 6 corzi, bridge fix, floyd rose, iar cel mai mult mi-au placut LP-urile vintage, ibanez, epiphone, probabil ca si gibson o sa-mi placa la fel de mult cand o sa cant, doar e taticul lor. Desigur, poate tie ti se potriveste un SG sau un explorer, sau un flying V, dar mie, dupa ce-am incercat majoritatea, mi-a placut cel mai tare LP-ul.Dar, daca nu-ti place lp-ul, indreapta-te spre o chitara cu bridge fix, lemn din mahon (pentru metale), nr de freturi (22/24) il alegi tu, eu recomand 22, chiar daca nu se acopera toata octava (12+12), o poti face printr-un bend de un ton, si e mult mai comod. Orienteaza-te spre chitare set neck/neck through body, sunt mult mai comode decat cele bolt on, iar corzile, presupunand ca esti incepator, sunt bune cat mai subtiri (9-42,9-46,10-42,10-46).

5 răspunsuri:
| Blagandrey a răspuns:

In general nu trebuie sa ai incredere in seturi gata facute. Eu te sfatuiesc daca tot esti incepator sa iti o electrica o conectezi la Pc pe post de amp si dupa ce prinzi ceva tehnici si mai pui bani de o parte sa iti iei si un amplificator la ea.