anonim_4396
| Anonim întreabă:

1 - Puteti sa prezentati pasajele din biblie in care se spune ca fetusul are suflet si este considerat un om?

2 - Puteti sa prezentati si versetele care spun despre avort?

3 - Ce a zis isus despre homosexualitate?

* apropo, vedeti sa fie pasaje clare nu chestii interpretabile.

12 răspunsuri:
| kira30 a răspuns:

Fiecare fiinta umana fiind creata de catre Dumnezeu, poarta chipul lui Dumnezeu si primeste darul vietii pentru a-L slavi pe Dumnezeu si a se 1. bucura de comuniunea vesnica cu El. Invatatura crestina insista, asadar, asupra sfinteniei vietii omenesti din momentul conceptiei.
Care anume este momentul inceputului vietii? Cand incepe viata umana?
Cei care promoveaza avortul la cerere ("pro-alegerea") nu sunt, in mod rational, "pro-crima", adica pentru crima. Mai degraba ei neaga faptul ca fetusul este cu adevarat om.

Biserica Ortodoxa a invatat intotdeauna ca viata umana incepe la conceptie, cand un spermatozoid se contopeste cu un ovul pentru a produce o fiinta vie, unica din punct de vedere genetic. Acuzand avortul inca din secolul IV, Sfantul Vasile cel Mare spunea: "Cea care cu buna stiinta distruge fetusul, va fi pedepsita pentru crima... si la noi nu este dupa subtilitatea expresiunii de fat format si neformat" (Canoanele 2 si 8). Consensul patristic sustine ca sufletul e creat la conceptie. Noi exprimam acest adevar in chip liturgic, sarbatorind zamislirea Sfantului Ioan Botezatorul (24 septembrie), cea a Maicii Domnului (8 decembrie) si a Mantuitorului insusi (Bunavestire, 25 martie). Ortodoxia conchide, asadar, ca avortul facut in orice moment al sarcinii este o forma de omucidere si atrage vina asupra celui care savarseste acest lucru la fel de mult ca si asupra mamei.

2. Vorbind de dimensiunile responsabilitatii crestine in Biserica si in intreaga lume creata de catre Dumnezeu, Sfantul Pavel ne-a oferit o imagine ce se aplica atat responsabilitatii noastre fata de cei ce aleg avortul, cat si fata de cei care vor fi victimele lui: "Asa si noi, cei multi, un trup suntem in Hristos si fiecare suntem madulare unii altora" (Romani 12, 5).
Daca refuzam sa aplicam aceasta imagine problemei avortului, il tradam nu numai pe cel nenascut, dar si pe insusi Autorul vietii.

3. Poziţia Revelaţiei biblice faţă de această tulburare şi aberaţie sexuală este menţionată clar şi energic în mai multe locuri. în Vechiul Testament ni se spune: "să nu te culci cu bărbat ca şi cu femeie; aceasta este spurcăciune" (Levitic 18:22) şi tot aici este cunoscut cazul celor două cetăţi Sodoma şi Gomora care au pierit din cauza acestor aberaţii, pervertiri ale făpturii umane (Facerea 19:4-28).
În Noul Testament, acest act este sancţionat, precum urmează: "Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii. Asemenea şi bărbaţii, lăsând rânduială cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând în ei răsplata cuvenită rătăcirii lor" (Rom. 1:26-27).

| Anonim explică (pentru kira30):

1 - Tot nu ai prezentat versetele din biblie. Nu ma intereseaza parerea bisericii X sau Y. In acest caz (ca in multe altele), parerea bisericii este irelevanta. Vreau sa stiu daca sunt sau nu pasaje in biblie care sa spuna despre acel subiect.

2 - La fel ca si la 1, nu mi-ai prezentat pasaje concrete ci doar niste interpretari.

3 - Esti sigur ca isus este cel care a facut acele afirmatii? Ia mai citeste o data acele pasaje ca sa vezi cine a facut afirmatiile respective. Repet, vreau sa stiu ce a zis isus despre homosexualitate nu altii si nu vreau nici pasaje din VT.

Uite cum facem... iti dau 3 zile la dispozitie, sa te documentezi si sa gasesti informatiile cerute (daca vrei desigur). E bine asa?

Succesuri.

| KTAleen a răspuns:

Dumnezeu are o relatie personala cu un copil nenascut caruia ii stie viitorul si pe care il considera vrednic de a-I deveni profet Ieremia 1:5 "...mai înainte ca să fi ieşit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte, şi te făcusem prooroc al neamurilor." si alt verset in care se vede acelasi lucru: "Şi nefiind ei încă născuţi şi nefăcând ei ceva bun sau rău, ca să rămână voia lui Dumnezeu cea după alegere, nu din fapte, ci de la Cel care cheamă..."(Rom 9:11)
Tot Dumnezeu vegheaza ca "produsul" conceptiei sa creasca normal: "Tu, Doamne, mi-ai luat în stăpânire rărunchii, Tu încă din pântecele maicii mele m'ai apărat."(Psa 138:13)
Fetusul este un suflet iar pentru provocarea mortii acestuia pretul platit trebuie sa fie pe masura: "De se vor bate doi oameni şi vor lovi o femeie însărcinată şi aceasta va lepăda copilul său fără altă vătămare, să se supună cel vinovat la despăgubirea ce o va cere bărbatul acelei femei şi el va trebui să plătească potrivit cu hotărârea judecătorilor. 
Iar de va fi şi altă vătămare, atunci să plătească suflet pentru suflet... 
(Exo 21:22-23)"
Acestea sunt doar cateva versete, insa Biblia abunda in versete ce arata pretuirea pentru copiii nenascuti, relatia personala pe care Dumnezeu o are cu acestia precum si pacatul crimei.
In legatura cu versetele despre homosexualitate, iti voi scrie un alt post.

| KTAleen a răspuns:

Homosexualitatea este anormala si un pacat. Aceasta este parerea religiei crestine, iar cui nu-i place, sa caute alta credinta pentru ca noi nu o vom schimba deoarece este fundamentata pe cartea noastra de capatai: Biblia.

Să nu te culci cu bărbat, ca şi cu femeie; aceasta este spurcăciune. (Lev 18:22)

Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii; 
Asemenea şi bărbaţii lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor. 
Şi precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoştinţă, aşa şi Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine. 
(Rom 1:26-28)

Nu ştiţi, oare, că nedrepţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: Nici desfrânaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, NICI SODOMITII (1Co 6:9)

De se va culca cineva cu bărbat ca şi cu femeie, amândoi au făcut nelegiuire... (Lev 20:13)

Plus episodul cu Sodoma si Gomora si alte si alte versete in care se vorbeste de cei care ii strica pe baieti, de barbatii prostituate care se imbracau in haine moi, feminine etc...

Cei care militeaza pentru drepturile homosexualior si cei care ii aproba sa stie ca sunt:
"... vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac." (Rom 1:32)

| KTAleen a răspuns:

Stiu ca tu vrei numai ce a spus Iisus si nu "ceilalti"... Dar sa stii ca CEILALTI sunt cei care au redactat si Evangheliile in care sunt cuprinse si invataturile lui Iisus si, daca ar fi vrut sa falsifice crestinismul, le-ar fi introdus de aici, nu in epistole...

| Anonim explică (pentru KTAleen):

Repet iar, in cazul in care nu ai observat ultima parte din postare :

"apropo, vedeti sa fie pasaje clare nu chestii interpretabile.".

Mai pe scurt, ce ai prezentat tu pentru p1 si p2 sunt pasaje INTERPRETABILE care in realitate nu au legatura cu ce am intrebat eu.

Apropo, textul e "viata pentru viata" nu "suflet pentru suflet". Chiar si in acel caz, este vorba de o nastere prematura provocata de ceva (gen lovitura) in care cel nascut moare sau traieste. Nu poti zice ca asta tine de avort si partea cu "viata pentru viata" se aplica pentru cel "scos afara".

Apropo, specifica si tu la care punct raspunzi ca sa fie comentatul mai usor.

Iti ofer eu un pasaj din biblie care poate avea legatura cu avortul (in cazul in care femeia care face acel ritual este gravida) si la care participa fix acel zeu :

Numeri 5:11-31

Legat de p3, nu ai aratat ce a zis isus. Ai prezentat versete din VT si am specificat ca nu vreau asa ceva.

"in care sunt cuprinse si invataturile lui Iisus"... bun, atunci prezinta ce a zis isus despre acel subiect.

Iti dau si tie 3 zile la dispozitie sa te documentezi si sa gasesti raspunsurile. E bine asa?

Ca sa poti raspunde la p1 si la p2, trebuie sa stii chestiile elementare legate de religia evreilor, cea de la care a pornit crestinismul. Cauta sa vezi ce zic ei despre avort si despre fetus.

Succesuri.

| KTAleen a răspuns:

Pentru o obtuza ca tine nu se poate expune nimic mai clar, interpretabilo! Nici daca iti intra in ochi nu vezi adevarul pentru ca nu vrei.
Ce poti interpreta tu altfel?
1. Dumnezeu protejeaza fetusul, are un plan cu el si pedepseste("suflet pentru suflet") pe cel ce cauzeaza pierderea unei sarcini. Ergo avortul, adica uciderea copilului pentru care Dumnezeu, vedem ca a facut atatea, este un pacat.
Asta a reiesit din versetele de mai sus, spune-mi punctual ce altceva "interpretabil" ai inteles tu?

2. In postarea a II-a scrie negru pe alb ca poponarii nu se pot mantui, se detaliaza ca poponarii/sodomitii sunt cei care se culca cu barbati ca si cu femei... Ce vezi tu interpretabil aici?

Poate nu te duce capul, poate nu poti asimila notiuni noi, poate nu vrei sau nu vor dracii care te chinuie rau... Atunci raspunsul nu-l vei gasi aici!
Iti dau 3 zile sa te cauti la cap rolling on the floor

| Anonim explică (pentru KTAleen):

Era clar ca o sa incepi sa insulti. Inteleg care e nivelul tau. O sa ma cobor la nivelul tau, poate ca o sa intelegi.

1 - "vor lovi o femeie însărcinată şi aceasta va lepăda copilul său fără altă vătămare, să se supună cel vinovat la despăgubirea ce o va cere bărbatul acelei femei şi el va trebui să plătească potrivit cu hotărârea judecătorilor.
Iar de va fi şi altă vătămare, atunci să plătească suflet pentru suflet... "... daca il SCOATE pe borac fara probleme, sa plateasca amenda iar daca il SCOATE cu probleme, sau chiar mort, atunci sa fie pedepsit DAR pasajele respective nu tin de avort (intentionat). Daca eu iti dau tie un pumn in burta si iti moare boracul, tu nu poti fi acuzata de avort (logic nu?), zeul crestin nu poate sa te pedepseasca pentru asa ceva.

2 - Bai specialule, ti-am cerut sa-mi zici ce a zis isus PERSONAL nu altii. Esti capabil sa intelegi diferenta?

3 - suflet viu... "In modern Judaism the soul is believed to be given by God to a person BY his/her FIRST breath". Esti capabil sa intelegi? Asta nu tine de fetus.

4 - "La Numerii e cumva avort selectiv?"... e clar ca esti special din pdv intelectual. Am specificat ca in cazul in care femeia care s-a culcat cu altul si care a ramas gravida, daca va face acel test VA AVORTA. Esti capabil sa intelegi? Te ajuta neuronul?

"Pentru ca nu pateau nimic femeile cinstite si credincioase familiei nu poti numi avort. "... sigur, dar daca femeia a ramas gravida? Se pare ca pentru tine trebuie sa repet de mai multe ori ca sa intelegi ceva simplu.

Deci daca vrei sa imi dai pasaje ce tin de avort, de fetusul care cica este o fiinta umana si despre homosexualitate, sa oferi pasajele din NT deoarece, in VT NU EXISTA ASA CEVA (decat chestii interpretabile).

Specialule.

| KTAleen a răspuns (pentru anonim_4396):

Care iudaism modern in crestinism si mai ales in Vechiul Testament?
In cazul in care nu ai citit nici un tratat de arheologie biblica si iti faci "studiile" online nu am cu cine sa discut... semidoctii sunt cei mai incomozi interlocutori pentru ca stiu cate putin din tot dar nimic temeinic... doar aere.
Nu-mi vine sa cred nu mai mi-ai dat nici un termen de executie? laughing

| Anonim explică (pentru KTAleen):

Tu stii macar ce este VT? Stii macar din ce religie a pornit crestinismul?

Nici varianta "veche" a iudaismului nu difera cu mult fata de cea "noua" atunci cand vine vorba de "suflet" si fetus.

Ti-am prezentat niste puncte, ti-am explicat (si repetat) de ce afirmatiile tale sunt eronate atunci cand vine vorba de subiectele oferite de mine si vad ca nu mi-ai raspuns la ele (decat cu niste misto-uri penibile, interpretari jalnice si insulte). Am inteles, esti incapabil sa porti o discutie cat de cat decenta, asta e nivelul tau.

| KTAleen a răspuns:

Ce inseamna ψυχὴν ζῶσaν (Gen 2:7)? suflet viu...
Iti dau trei zile sa afli care dintre cele 2 cuvinte inseamna suflet rolling on the floor

ψυχῆς (Exo 21:23) inseamna si viata dar si SUFLET, grecii folosind psihi pentru partea sufletului ce intretine viata si pnevma pentru duh/partea duhovniceasca ce intra in legatura cu Dumnezeu, de aici si confuzia ereticilor ce sustineau trihotomia.

| KTAleen a răspuns:

La Numerii e cumva avort selectiv? rolling on the floor
Asta da pasaj dat aiurea exemplu. Asta era metoda de verificare a unei banuieli ce plana asupra unei femei maritate. Pentru ca nu pateau nimic femeile cinstite si credincioase familiei nu poti numi avort.