| Scarbo a întrebat:

22. Luminătorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tău curat, tot trupul tău va fi luminat. (Matei 6:22)
La ce credeti ca se refera acest citat, nu credeti ca se refera la iluminare, de ce a spus ochiul si nu ochii, sa fie vorba oare de "al 3-lea ochi", al saselea simt? Trinunghiul iluminatiilor contine un ochi luminos inauntrul sau.

6 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Nu. Explicând ce a vrut să spună, el a adăugat: „Dacă ochiul tău este simplu [sincer, focalizat pe ceea ce este bine], tot corpul tău va fi luminos, dar, dacă ochiul tău este rău, tot corpul tău va fi întunecos" (Matei 6:22, 23). Prin aceste cuvinte, Isus a scos în evidenţă capacitatea ochiului figurativ de a ne influenţa gândurile, sentimentele şi acţiunile. Gândurile pozitive ne iluminează viaţa, pe când cele negative ne-o întunecă.

| iurii75 a răspuns:

Mai întâi de toate, să analizăm sfatul lui Isus cu privire la bogăţii. După ce ne-a sfătuit să nu facem din urmărirea bogăţiilor principala preocupare din viaţă, el a făcut o afirmaţie remarcabilă: „Dacă deci ochiul tău este simplu, tot corpul tău va fi luminos" (Matei 6:19–22). În esenţă, el a spus că, dacă umblăm cu lăcomie după bogăţii şi după putere sau urmărim atingerea oricărui alt obiectiv pe care şi-l fixează oamenii, vom pierde din vedere lucrurile mai importante. La urma urmei, aşa cum a spus Isus cu altă ocazie, „chiar când cineva are din abundenţă, viaţa lui nu rezultă din lucrurile pe care le posedă" (Luca 12:15). Dacă punem pe primul plan lucrurile care sunt cu adevărat importante, cum ar fi relaţiile cu Dumnezeu, responsabilităţile familiale şi alte lucruri asemănătoare, „ochiul" nostru va fi „simplu", neîmpăienjenit.
Este demn de remarcat că Isus nu a susţinut ascetismul, sau un mod de viaţă caracterizat prin austeritate. În definitiv, Isus nu a fost un ascet (Matei 11:19; Ioan 2:1–11). Dimpotrivă, el a predat că cei ce consideră viaţa doar un prilej de a strânge bogăţii nu fac decât să-şi rateze viaţa.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Prin aceste cuvinte, Isus a scos în evidenţă capacitatea ochiului figurativ de a ne influenţa gândurile, sentimentele şi acţiunile. Gândurile pozitive ne iluminează viaţa, pe când cele negative ne-o întunecă.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Ochiul duce informatia la creier, si acesta isi pune senzorii pe foc si conduce catre ceea ce constiinta educata pozitiv sau negativ ii indeamna. A avea ochiul simplu, inseamna, a ne multumi cu ceea ce avem (hrana haine si adapost ), sa nu ne complicam viata, sa nu cautam ceea ce cauta natiunile (materialism, pozitie sociala, destindere nesanatoasa, placerii imorale, scoli fara miez...)Lumea si poftele ei trec, dar cine face voia lui Dumnezeu ramane., In Matei ^: 33-34, daca doriti cititi. Daca ai nevoie de Lumina Adevarului care vine de la Dumnezeul care NE-a creat, corpul tau va fi luminos, in sensul ca viata ta va fi in lumina spirituala, hranita spiritual, petrecuta in armonie cu vointa lui Dumnezeu, si nu va fi in intunericul acestei lumi condusa de Satan, care are zilele numarate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Există o paralelă bună între lumea fizică și cea spirituală:
- lumina = cunoștința, adevărul, ceva ce deschide mintea („Voi sunteți lumina lumii" spunea Iisus)
- ochiul (organul care percepe lumina) și vederea = în sens spiritual, rațiune, conștiință, capacitatea de a face deosebire între rău și bine

Înțeleg versetul astfel:
După cum avem nevoie de ochi ca să percepem lumea fizică din jurul nostru, așa avem nevoie de o vedere spirituală clară pentru a fi curați moral. În schimb, dacă ochiul nostru este afectat... consecința este rea, indiferent despre care „ochi" e vorba.

Apocalipsa 2:17-20 „Pentru că zici: "Sunt bogat, m-am îmbogățit și nu duc lipsă de nimic", și nu știi că ești ticălos, nenorocit, sărac, orb și gol,
te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur curațat prin foc, ca să te îmbogățesti; și haine albe, ca să te îmbraci cu ele și să nu ți se vadă rușinea goliciunii tale; și doctorie pentru ochi, ca să-ti ungi ochii și să vezi. Eu mustru și pedepsesc pe toți aceia pe care-i iubesc. Fii plin de râvnă, dar, și pocăiește-te! Iată Eu stau la ușa și bat. Daca aude cineva glasul Meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el cu Mine."

Consider că e un exemplu potrivit pentru explicația de mai sus. Adică, nu e vorba de ceva mistic, ci pur și simplu de nevoile spirituale ale omului comparate cu viața fizică.

| Dumniezău a răspuns:

Da ce raspunsuri logice ai mai primitrolling on the floor.Ce tampioti is astialaughing