| GabiDumitrescu a întrebat:

Acum repede, pana vor incepe 8 intrebari din 10 sa inceapa cu "Gizăs a inviat" aruncati o privire - https://onthewaytoithaca.wordpress.com/......-debunked/ - si ia ziceti cum sta treaba cu minunea?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da. Era în moarte clinică, mai exact în comă și și-a revenit. Kakaia prablema? Bog vaskrese! Pravda vakrese.
Ei avean nevoie să creadă în continuare că gurul lor a înviat, și au propagat asta. ceea ce nu putea face decât dacă era însuși fiul lui Dumnezeu, deci el însuși zeu. Așa se crează miturile. Iar ce ce cred în mituri, au nevoie de ele ca să poată trăi. Ce e rău în asta? Este loc sub saore și pentru tei și pentru atei. Hristos a înviat. Semnat ateu sadrian46.

33 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Și totuși...
Isus a înviat!
happy

| GabiDumitrescu explică (pentru cristi202):

Ai paria cu viata ca da? Nu stim inca cu certitudine ce s-a intimplat in 1989 cu lovilutia, dar o dam de sigura povestea absolut fantastica de acum 2000 de ani a unui hippiot rastignit si care vezi dom'le s-a intors din morti. Dupa 3 zile!

| cristi202 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Da, as, paria cu viata ca da. Alții au "pariat" cu viata. De aceea exista martirii crestini.
Vezi, tocmai tu îmi dai dreptate. Vrei certitudinea. Cum zici, nu o avem nici măcar pe cea de la revolutie. E cit se poate de corect. Dar nu asta trebuie căutată. Nu o vei obține niciodată. De aceea trebuie sa CREZI.
Credința nu e o nebunie. Ne folosim zi de zi de ea.
Nu ai certitudinea ca ajungi în vreun loc cu mașina. Un accident urit poate scoate din ecuație sosirea ta acolo unde vrei sa ajungi. De aceea doar crezi. Nu poți fi sigur niciodată. Ca sa fii sigur, ar trebui sa nu existe accidente.
Ce știi despre New York? Ai certitudinea ca exista? Nu. Nu l-ai văzut cu ochii tai. Știi doar din auzite, din imagini sau din filme. Dar toate acestea pot distorsiona realitatea. "Certitudinea" ce o ai cu privire la New York poate diferi foarte mult de realitate. Doar cand te duci sa vezi tu obții adevărata realitate, adevărata certitudine. Am pățit asta cu Coloana Infinitului a lui Brancusi. O știam prea bine din fotografii. Era frumoasa. Dar, am rămas "șocat" (în sens bun). cand am ajuns la Tirgu-Jiu și am văzut - o la adevăratele ei dimensiuni. Nu puteam sa îmi iau ochi de la ea. Eram conștient ca magia generata de ea ar fi dispărut daca era cu doar citiva cm mai mare sau mai mica (și asta nici o fotografie sau film nu poate surprinde). Dimensiunile, proportiile, nu le poți percepe cu adevărat decat cand le vezi fata în fata. Am avut certitudinea ca e o mare lucrare de arta abia cand am văzut - o "live". Și, cum nu le putem vedea pe toate, trebuie sa ne mulțumim cu credința.

| GabiDumitrescu explică (pentru cristi202):

Un mare om zicea ca o minciuna repetata de suficiente ori devine cam acelasi lucru ca adevarul. Asta e si vinzarea de vise care e religia predominanta la noi si majoritatea covirsitoare a celor bazate pe biblie si alte carti asa-zise sfinte pline de dogme si ineptii...
P.S. Martirii crestini, mdah. Amuzant. Pampalaii crestini. La fel cum si Stefan, mare curvar si criminal, a ajuns sfint. Trebuie doar sa fii la locul si timpul potrivit, ca peste niste sute de ani sa te venereze niste pampalai.
P.S. Faptul ca eu cred ca miine voi merge nu stiu unde include CERTITUDINEA ca s-ar putea sa nu merg. Crestinismul elimina indoiala pe care orice om normal la cap o are cand incepe sa citeasca biblia si deruleaza inainte... sarpe vorbitor, femeie din coasta de barbat, embrion implantat de o fantoma, fiul fecioarei care moare si invie dupa trei zile... SERIOS?

| cristi202 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Sa ii numești pampalai pe martirii crestini abia atunci cand tu vei fi în stare sa mori pentru o cauza, fie și pentru ateismul tău.
Nu poți fi sfint dacă nu realizezi mai întii mizeria în care te afli. Cind te consideri prea bun, nu ai nici o șansă la sfințenie.
SERIOS! Ai habar de mecanica cuantica? Din punct vedere al logicii e la fel ca învierea. Sfidează orice logica.

| ania a răspuns (pentru cristi202):

Adevarat c- a inviat!

| GabiDumitrescu explică (pentru cristi202):

Sfintenie... P.S. Toate ca toate, pana la logica in care implici o entitate care e atotputernica peste intreg universul dar sta sa se benocleze la ce fac aia multi mici si prosti de pe Terra. P.S. 2 Ivierea nu sfideaza logica. Va fi posibila mai devreme sau mai tirziu pentru ca deja se lucreaza cu nanoboti injectabili. Peste 20-30-50, poate 100 de ani, vom putea injecta nanoboti unui cadavru care sa reconstruiasca ce e stricat pe baza ADN-ului conservat in tesuturi.

| GabiDumitrescu explică (pentru sadrian46):

Hristos a înviat? happy Mai degraba... a existat pentru a avea cine sa învie?

| cristi202 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Da, asta e frumusețea la Dumnezeu. Mai mare decat întreg Universul (și acum știm cu ce imensitate avem de -a face), și totuși interesat de noi, marunteii de la Pamint. Unul din cele mai frumoase versete din Biblie spune ca : "Dumnezeu locuieste în locuri înalte și în sfințenie, dar este cu omul zdrobit și smerit, ca să învioreze duhurile smerite și să îmbărbăteze inimile zdrobite."
Sau cum spunea cineva, e interesant cum un Dumnezeu asa mare a încăput în inima sa asa de mica. happy

| sadrian46 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

De ce susțin eu că a existat. Cei 4 evangheliști au scris despre el din auzite, dar apostolii, care au trăit viața cu el, au avut o experiență cu el. Prea mulți, în stare să inventeze aceeași poveste. Deci se pare că tipul a existat. Că imaginea despre el a ajuns la noi stilizată și coafată ( el era fără păcat, etc), este altă poveste.

| GabiDumitrescu explică (pentru sadrian46):

Problema e ca dintre istoricii notabili ai perioadei nu si-a batut nimeni capul cu el in mod deosebit, asta ma maninca pe mine. Scrierile religioase au fost manipulate puternic de catre biserica, de unde si credibilitatea lor e... invers proportionala cu increderea oferita de oitele autohtone bor-ului. happy

| cristi202 a răspuns:

Nu știu cum sta treaba cu minunea. După cum nici azi, la mai bine de 30 de ani de cand am început sa cred nu știu cum au încăput toate speciile de animale în arca lui Noe. Și multe altele, care, rațional, și acum îmi ridica întrebări. Dar știu ca am trăit minuni în viata mea. Și știu ca am văzut minuni în viata altora.
Au fost situații cand încercam sa găsesc o explicație logica vreunei minuni traite, și, uneori poți găsi o explicație, trasa de par, dar o găsești, însă ce urma mai apoi după un timp era o alta minune ce ma lasa fără replica, căreia chiar nu ii găseam nici o explicație. Era ca și un mesaj din partea lui Dumnezeu : "De ce nu vrei sa crezi?"

| GabiDumitrescu explică (pentru cristi202):

Daca o tragi de par, poti transforma orice eveniment aleator intr-o minune...

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De ce le iei la oamenii simpli iluzia? Ei au nevoie de asta. să creadă că minunile sunt posibile și că ele vin de la Dumnezeu. Cu această credință ei își acoperă disperările, uită de dureri, de suferințe. de necazuri, de frica de moarte, de beznă, de absurditatea lipsei unui ideal. Pentru câteva zile, cu acea lumină, cu acea minune, pioasă minciună, ei sunt fericiți 3 zile. De ce le iei tu cele trei zile fericite, în care se salută cu Hristos a înviat și se străduie să ducă la ei acasă o luminiță adusă cu avionul de la Ierusalim, deci sfântă? Ce pui în loc, cinicule? De ce vrei tu să distrugi fericirea a milioane cu adevărul tău care nu produce nimic? Dacă tu ești așa deștept și nu crezi, măcar lasă-i în pace, că nu te-a plătit nimeni să le strici tu lor fericirea. Este loc în lumea asta și pentru tine și pentru ei.

| pacatosulClaudiu a răspuns (pentru sadrian46):

Foarte bine spus. Voiam sa spun acelasi lucru dar ar fi doar de umplutura pentru ca deja ai vorbit despre asta si ai facut-o destul de bine. Multumesc!

| GabiDumitrescu explică (pentru sadrian46):

De acord, insa pe termen lung a ucide iluziile nu poate face decat bine. Sa luam un exemplu foarte simplu - esti intr-o situatie gen vine trenul spre tine si esti in masina sau a luat foc casa si nu poti iesi pe usa. Varianta 1: Incepi sa te rogi, crapi. Varianta 2: Din secunda zero in care ai realizat in ce situatie esti, te orientezi in functie de ce e in jur si iesi pe geam. Sanse de macar 50% sa scapi.

| Eisenheim a răspuns (pentru sadrian46):

De acord cu tine laughing

| cristi202 a răspuns (pentru sadrian46):

Bun. Cind, copleșit de dureri fiind, și chiar eram, aveam dureri cu cit ma miscam mai mult, chiar de la cele mai simple mișcări, și nu era doar atit, cu cit ma miscam mai mult, cu atit creșteau durerile în intensitate, incit după un an și jumătate de dureri crescânde am ajuns la limita, știam ca mai suport o zi, maxim doua, și apoi va fi trebuit sa ma sinucid, și atunci am strigat ca niciodată la Dumnezeu sa ma scape, ceea ce numești tu iluzie m-a ajutat sa scap de dureri. Nu dintr-o data, dar nu a trebuit sa ma sinucid din cauza lor. În timp, au trecut cu totul. Și mai sunt multe alte situații. Și nu e vorba doar de ceva la nivel mental sau psihic. Știu o persoana din Timișoara care s-a mutat pentru citiva ani la Buzău. Cind mergea cu trenul spre Buzău după ce venea pe acasă, schimba la București, și avea legătură peste doar doua minute. De nu prindea legătura, avea de așteptat ore pana la următoarea. Se ruga ca să prindă legătura. Și o prindea. Știi și tu cum e cu trenurile la noi, cu intirzierile, uneori de zeci de minute. Cu toate astea, el prindea legăturile. De trei-patru ori pe an, timp de vreo 5 ani. Știi ce înseamnă asta statistic? O imposibilitate, sa prinda de 15 ori cand poate doar 1-2 trenuri ce fac o distanta mare din 10 ajung exact la ora și minutul la care trebuie. Dacă asta e o iluzie, eu nu mai zic nimic.

| GabiDumitrescu explică (pentru cristi202):

Statistica, probabilitati, programare neurolingvistica, NOROC.

| sadrian46 a răspuns (pentru cristi202):

Da, în mod sigur este o iluzie. Tot ce trăim este o iluzie. Noi trăim de exemplu într-o iluzie numită România. Adică avem iluzia că aceasta este o țară. Am fost la Leipzig în septembrie 1981. Știi cum mergeau tramvaiele de oraș? În stație scria. Prin această stație tramvaiele trec în fiecare oră la minutul 11., 21. 31 și 41. Și în acele minute, tramvaiul era în stație. Dacă acea persoană ar fi trăit la Tokyo, unde căile ferate se scuză ca anul trecut au întârziat 5 minute în total, putea să se roage un an întreg să întârzie trenurile ca să prindă ea legătura spre Osaka, că, nici o șansă. Așa că, să nu mai zici nimic.

| cristi202 a răspuns (pentru sadrian46):

Ba pot sa zic! happy
Ai fost în Leipzig...
Dar nu ai fost în Timișoara! Acolo e la fel! Nu știu ca vreun tramvai, autobuz sau troleibuz sa fii avut vreodată o intirziere mai mare de un minut fata de ora de sosire estimata pe afișajul din stație. Știu asta pentru ca de acolo sunt, merg frecvent acasă, și utilizez frecvent transportul în comun.
Deci, nu ai dreptate. Nu e totul o iluzie. Nu e toată România o iluzie.

| cristi202 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Cind la zaruri ai parte de 6-6 de opt din zece ori cand da adversarul, știi clar ca nu mai e NOROC, ca e ceva mai mult acolo.

| sadrian46 a răspuns (pentru cristi202):

Am fost timișorean din 63 în 69.

| GabiDumitrescu explică (pentru cristi202):

Da, desigur. Se cheama zaruri masluite.

| cristi202 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Pai, vezi? Uneori circumstanțele se potrivesc prea bine ca să le pui pe seama șansei sau a norocului. Pur și simplu realizezi ce cineva "măsluieste" lucrurile. Mie îmi place sa zic ca le regizează. E ca o regie în care noi suntem actorii, și Marele Regizor ne împletește viețile cu regia Sa.

| cristi202 a răspuns (pentru sadrian46):

Eu pe atunci nu știam ce e viata happy. În 69, undeva de Craciun, am fost la faza concepției happy
S-a schimbat mult Timișoara de cand eram copil.

| halogen001 a răspuns:

Asa sunt inselati naivii creduli si nestiutori cu minciuna si scamatorie, de parca un zeu atotputernic si iubitor nu ar avea altceva mai bun de facut decat sa faca scamatorii in loc sa ajute oamenii aflati in nevoie.

| Sppin a răspuns:

Ce legatura are minunea invierii lui Jesus cu Lumina din Ierusalim?
Apropo, Hristos a inviat! happy
Nu am stat sa citesc tot articolul ca acum sunt mai mult pe fuga, nu am timp, dar sunt curios?

| GabiDumitrescu explică (pentru Sppin):

Si minunea si lumina sunt minunate, doar ca la fel ca povestile lui Ispirescu... sunt povesti. Diferenta e ca urmasii lui Ispirescu nu fac bani nici cit negrul sub unghie, orice ar face ei, in comparatie cu godporatia ortodoxa.

| Sppin a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Lumina, da, nu e o minune, dar Jesus da din moment ce El a existat si a schimbat viata multor oameni.

| Jus7t a răspuns:

Cine dracu citește atâta?
Pe scurt zice ca e fake, nu?
Deja jumate de țară sau mai mult e de altă părere. laughing

| GabiDumitrescu explică (pentru Jus7t):

Cine nu e ignorant citeste. happy

| Jus7t a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Dacă are chef/timp, desigur.