| RAY a întrebat:

Agnostici pe aici nu sunt?

11 răspunsuri:
| dragos9234 a răspuns:

Cred ca da.

| Lizzu a răspuns:

Sunt.

Răspuns utilizator avertizat
| RAY explică (pentru Lizzu):

De ce nimeni nu-mi raspunde la intrebarile puse pentru agnostici?

| RAY explică (pentru EllaBlackEyes):

Nimeni nu-mi raspunde la intrebari

Răspuns utilizator avertizat
| pietrean a răspuns:

Sincer sa-ti spun,parca mai degraba pot sa afirm ca sunt atee,decat agnostica! AGNOSTICUL,nu crede ca existenta lui Dumnezeu poate fi cunoscuta,probata,dovedita. ATEISTUL, pretinde ca Dumnezeu,nu exista,o parere nedovedibila. Eu sunt atee, ca daca ar exista un Dumnezeu, nu ar lasa sa se intample atatea lucruri rele, catastrofe, crime si sa patimesca si cei care cred in EL!

| RAY explică (pentru pietrean):

De ce nu mai raspuns la intrebarii cand am explicat ca a fi agnostic nu inseamna calea de mijloc

| RAY explică (pentru pietrean):

Odată înțeles faptul că ateismul este simpla lipsă a credinței în existența zeilor, devine evident că agnosticismul nu este, așa cum susțin mulți, „calea de mijloc" între ateism și teism. Prezența credinței în existența zeilor și absența credinței în existența zeilor sunt singurele posibilități de raportare la subiectul „credință" în acest context. Agnosticismul nu se referă la credința în existența zeilor, ci la cunoaștere – a fost folosit inițial pentru a descrie poziția unei persoane care nu putea susține că știe cu certitudine dacă o astfel de entitate există sau nu.

Devine clar că agnosticismul este atunci compatibil atât cu teismul cât și cu ateismul. O persoană poate crede într-un zeu (teism), fără să pretindă a știi cu certitudine că acel zeu există; rezultatul acestei poziții este teismul agnostic. Pe de altă parte, o persoană poate să nu creadă în zei (ateism), fără să pretindă a știi cu certitudine că zeii nu există sau nu pot exista; rezultatul este ateismul agnostic.

În cele din urmă, o persoană nu trebuie să aleagă între a fi ateu sau agnostic. Din contra. Nu doar că poate fi ambele, ci chiar se întâmplă de multe ori să fie ambele. Un ateu agnostic nu va predinde că știe cu certitudine că „dumnezeu" nu există sau nu poate exista, dar în același timp nu crede că o astfel de entitate există.

Unii oameni nu consideră că au o cunoaștere certă, dar cred oricum, în timp ce alții nu pot susține că știu și decid că aceasta este un motiv suficient pentru a nu se mai obosi să creadă. Așadar, agnosticismul nu este o alternativă, o „a treia cale" între ateism și teism. Este în schimb o chestiune separată, compatibilă cu amândouă. Un grad de agnosticism este evident în fiecare teist care consideră că zeul său este insondabil sau că funcționează în feluri misterioase. Toate aceastea reflectă o lipsă fundamentală de cunoaștere în partea teiștilor cu privire la natura a ceea ce susțin a crede. S-ar putea să nu fie întru totul rezonabil să crezi așa ceva în lumina recunoașterii unei astfel de ignoranțe, însă asta se pare că rareori oprește pe cineva.

| RAY explică (pentru EllaBlackEyes):


EllaBlackEyes
EllaBlackEyes
Data suspendarii: 13 Mai 2013
Motivul suspendarii: Jigniri si atac la persoana.

pe cine ai jignit de ai luat banare?

pai miau sters intrebarile din pacate, da-mi mesaj privat

Răspuns utilizator avertizat
Întrebări similare