anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am ajuns la concluzia că nimeni nu a fost și nu este ateu cu adevărat...pentru că nimeni nu are certitudinea că Dumnezeu nu există. Așa-zisul "ateism" este, de fapt, nesiguranță de rang superior. Exemplul perfect de încercare de a te minți pe tine însuți până la sufocarea sufletului tău care tânjește după adevăr.

Aș putea să îl asemăn cu o boală autoimună, prin care omul este păcălit să lupte împotriva lui însuși, fără să fie conștient de asta.

Rezonați?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pe ideea asta, nimeni nu este crestin cu adevarat, pentru ca nici ei nu au certitudinea ca dumnezeu exista. laughing

No hate, te pup.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Unii au. happy

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Exista o certitudine adinca, care pe unii nu i-au făcut sa tremure în fata morții. Se spune despre primii crestini ca, atunci cand erau dati la fiare, își priveau moartea oribila în fata cintind.
Desigur, vei spune ca e vorba de spălarea creierului. Poate ca e vorba de o spălare, o curățire, o innoire a mintii, pentru ca asta face credința, îți dă un nou început cu o minte noua, schimbata. Dar una spălarea creierului, cand vezi totul prin prisma a ce crezi, și alta e înnoirea credinței, care îți deschide mintea.

| chuckmanson a răspuns (pentru anonim_4396):

Atunci dovedește-o! Te provoc! Dar știu că nu o vei face! Niciun teist din istoria umanității nu a reușit vreodată să dovedească că o religie ar fi reală și nimeni nu o va face vreodată!

69 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Sfintul Augustin, dacă nu ma înșel, spunea ca sufletul omului se naște ca să fie creștin. Nu poți realiza asta ca ateu, dar, cand devii credincios, cand începi sa percepi realitatea prezentei lui Dumnezeu, senzația e ca te - ai întors la origini, ca ai ajuns unde trebuia sa fii, sau, cum îmi place sa spun, ca te -ai întors acasă, acolo unde ar fi rebuit sa fii dintotdeauna. Alergam prin viata cautind împlinirea, și credem ca o obținem cu bani, lucruri sau persoane, dar, doar cand Îl găsim pe El descoperim ca împlinirea ce o cautam nu e în aceasta lume, ca e dincolo de ea. Într - un cuvint, suntem facuti pentru ceva mult mai mult decat putem găsi în lumea ce ne inconjoara. Asta e diferența majora între noi și animale, asta e saltul uriaș pe care evoluția nu îl va putea explica niciodată - maimutele nu au idealuri, ele se mulțumesc cu ce e în jurul lor, noi însă, ni le facem, și adesea alergam cu atita ardoare pentru a le atinge. Chiar dacă totul e o utopie.

Nu poti lupta pentru ceva ce nu exista. Și uneori ateii o fac cu înflăcărare. Ca Dumnezeu nu exista, e doar un punct de vedere. Cineva spunea ca orice punct de vedere poate fi un punct de orbire, pentru ca privind într-un singur punct, poți pierde vederea de ansamblu. E ca și atunci cand tatăl meu mi-a luat bicicleta și m-a suit pe ea ca să învăț sa merg pe bicicleta. Eu vedeam doar roata din fata și ce era în jur, iar tatăl meu stătea în spate și ma ținea în echilibru cu o mina de portbagajul bicicletei. Mi - era frica, pentru ca nu vedeam acea mina puternica, și o simțeam ca fiind foarte slaba în încercarea de a tine în echilibru bicicleta și pe mine. Dar, faptul ca eu nu vedeam și nu simțeam mina puternica a tatălui meu nu însemna că ea nu era acolo.
Nu poți spune ca Dumnezeu nu exista pana ce nu ai văzut și ce e în spate, pana nu cunoști toate lucrurile. De aceea și acea incertitudine pe care ateii o au. Dacă sunt rezonabili. Pentru ca pot crede cu convingere, chiar și în ciuda argumentelor, dacă li s-a tot repetat ca Dumnezeu nu exista. E în natura noastră sa ajungem sa credem un lucru care ni se tot repeta.

| Inferno a răspuns:

Ai putea argumenta ca sunt de fapt agnostic... prin aceeasi logica prin care poti argumenta ca sunt agnostic si in privinta existentei lui Mos Craciun sau a zanelor.
Nu exista certitudini absolute. Intregul Univers putea la fel de bine sa apara ieri asa cum putea sa apara acum 13 miliarde de ani. Alegem insa ipoteza care respecta "briciul lui Occam".


Da, in adevar nu pot sti cu adevarat daca Slenderman si Chupacabra exista/nu exista. Cu toate acestea, absurditatea premiselor coroborata cu toate cunostintele mele despre modul in care functioneaza realitate si cu lipsa dovezilor de orice forma, ma fac sa favorizez ipoteza inexistentei. De fapt sunt convins ca aceste personaje nu exista. Tu nu?

| RAY a răspuns:

Tu asta crezi ca inseamna ateism?
ateismul inseamna lipsa de credinta pentru un zeu sau pentru toti,si tu esti atee pentru mii de zei, nu este certitudinea ca nici un zeu nu exista,dar despre iahve e clar ca e zeu tribial dupa asemănarea acelor persoane, primi crestini au spus la fel, dumnezeu ala din vt e total opus celui din nt,asta o spune si papa, nu e un secret, cum poate sa fie asa un creator, doar un psihopat il poate accepta, iisus e total diferit, nu a implinit profetia iudaica mesiaca, plus ca nu a fost scrisa de martori si de niste anonimi cu multa dupa moartea lui

| Mosotti a răspuns:

Eu sunt ateu cu adevarat, este f clar si sigur ca dumnezeu ala nu exista, pentru ca stiu cine l-a inventat ca notiune, si de ce l-a inventat, si multi stiu chestia asta politica.
Plus ca si faptele arata ca nu exista.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

De fapt... ești agnostic. E ciudat că majoritatea oamenilor confundă agnosticismul cu ateismul, care de fapt, nu există cu adevărat.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

De ce sa nu existe cu adevarat? Cand am zis ca se stie clar cum a aparut notiunea de dumnezeu.

Dar da, unii sunt atei aiurea fara sa aiba vreo baza reala, doar pe presupuneri, daca la aia te referi, e corect.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Agnostic ateu

| cristi202 a răspuns (pentru Mosotti):

Dar pe tine, cine te-a inventat? Oamenii au inventat codul binar, care e baza a tot ce tine de calculatoare. Cine a inventat codul genetic, care tot de informație tine? Eu știu ca doar fiintele inteligente pot transmite informații. Niciodata nu vei auzi vreo melodie prin undele radio transmise de un pulsar. Cind vom auzi o melodie, vom știi cu siguranță că nu suntem singuri.

| Mosotti a răspuns (pentru cristi202):

Natura a inventat codul genetic.

In univers nu suntem clar singuri chiar daca nu avem nici un semnal de la alte civilizatii din cauza ca distantele-s uriase. Sunt atatea milioane de sisteme solare cu n planete, e imposibil sa nu fie si alta civilizatie in alta parte.

| cristi202 a răspuns (pentru Mosotti):

Atunci ceea ce numești tu "Natura" e de fapt Dumnezeu. Pentru ca eu știu ca doar o persoana, doar o ființă inteligenta poate inventa ceva.

| Mosotti a răspuns (pentru cristi202):

Nu e nici un dumnezeu, ca pe ala cine l-a facut? Cineva trebuia sa-l inventeze si pe el, si asa unde ajungem?
Natura prin contopire de atomi, etc, s-a ajuns aici.

Plus ca nu avea de unde atata energie sa faca toate astea, nu avea timp sa se plimbe in tot universul pe care l-ar fi facut, distantele-s ametitoare si de sute de mii de ani lumina, moare dracu pana ce ajunge nu stiu unde la 1-2-3-4-20-50-100 ani lumina.
Deci e aiurea ca un pispirica sa fi facut totul.

Plus ca in lumea asta sunt atat de multe chestii anapoda, mai ales in natura umana, ca un inginer destept ca dumnezeu daca era, nu admitea asa ceva in creatia lui.

| cristi202 a răspuns (pentru Mosotti):

"Eu sunt" este numele lui Dumnezeu. Pentru ca El este. El este si atit. Nu a fost. Nu va fi. Doar este. El este cand Isus moare pe cruce, El este cand Doamna cu coasa te va vizita. Nu, nu e greșeală de exprimare. El este în toate momentele din timp. Dacă noi percepem timpul prezent ca un punct ce se deplasează pe o axa, la El nu e asa, El cuprinde toate punctele timpului, El este prezent în toate, pentru ca El este in afara timpului, și îl poate cuprinde pe tot. Cind întrebi "cine l-a făcut pe Dumnezeu?" pui o întrebare greșită. Fiind in afara timpului, nu putem vorbi de a fi făcut. Facerea presupune timpul. Pentru ca presupune ca lucrul făcut nu a existat într - o perioada de timp, a existat un moment cand a fost făcut, și o perioada cand a existat sau exista. Ori, Dumnezeu doar este. Nu a fost un timp în care sa nu fii existat și un moment în care sa fi fost creat. Dacă ar fi asa, nu ar mai fi Dumnezeu, pentru ca asta l-ar limita la timp, la universul nostru. Știm prea bine ca timpul e o caracteristica a universului, și ca exista locuri în univers unde timpul e distorsionat sau nu exista. Știu ca e greu de înțeles ideea asta, dar dacă reușești sa o înțelegi, înțelegi ca întrebarea pusa de tine (și mulți alții) e gresita.

Îmi pare rău că tu ti-l imaginezi pe Dumnezeu ca pe un pispirica. Nici nu știu de unde poți avea ideea asta. Da, universul e imens, dar tocmai el ne arata mărimea lui Dumnezeu. Care oricum e mult mai mare decat universul. Universul e creația lui. Toată energia din univers a fost cindva în El. Poate sa se plimbe de la un capăt al universului la celalalt într-o fracțiune de secunda. O imagine a acestui lucru e în mintea ta, cu gandul poți face și tu la fel. Lumina face 8 minute de la Soare la noi, tu poți sa fii cu mintea la soare, tu poți în mai puțin de o secunda sa fii cu gandul la soare.

Da, sunt multe lucruri anapoda, dar nu pentru ca Dumnezeu le - ar fi făcut asa. Încearcă sa te gindesti ca ceva s-a stricat, ceva nu a mers bine. Puteau sa fie toate bune? Puteau. Dar, dacă era doar binele, nu și raul, azi tu nu mai aveai puterea de a alege. Nu mai erai o persoana, nu mai aveai o voința libera. Erai un roboțel în mina lui Dumnezeu, care făcea doar ce vrea Dumnezeu. Erai programat exact ca un calculator. Dumnezeu a considerat ca a meritat riscul sa creeze ființe cu voința libera, chiar daca acest lucru presupunea apariția râului.

| Mosotti a răspuns (pentru cristi202):

Ai ma ce naiba, eu credeamc a faci misto totusi, cum pot sa crezi asa o tampenie? Eu repet, pe dzeu ala cine l-a facut? Ca de undeva a aparut, nu exista "este si atat". De unde e si atat?

N-are nici o logica.

Pai oricum suntem robotei biologici nu stiai? Facem ce trebuie sa facem, ce avem programat in gene, dorinte, aspiratii, capacitati, instincte.
Rar poti alege, deci asta e.
Ai tu doar impresica ca alegi.
Dar ai sa alegi haina care-ti place cel mai mult, nu setezi tu ce sa-ti placa.

Iti urmezi cariera care o simti din interior, nu setezi tu ce sa-ti placa, si daca n-o urmezi vei fi nefericit, deci esti obligat sa o urmezi daca vrei sa fi bine.

Te indragostesti de cine cade, nu alegi tu de cine, si se stie si ce pe mecanism de indragostesti de anume persoana, deci rulezi un soft, in softul ala (care se cunoaste ce si cum despre el), scrie de ce te indrag de cutare, si se intampla exact aia daca conditiile din cod sunt indeplinite.

Exact, suntem niste calculatoare!
Nu mai visa ca suntem liberi.

| cristi202 a răspuns (pentru Mosotti):

Bun, dacă suntem calculatoare, suntem totuși inventați. IPhone nu a aparut din senin. A trebuit sa existe un Steve Jobs.
Ti-am explicat ca nu poți pune întrebarea ca cine l-a făcut pe Dumnezeu. Mai citește o data. Dacă nu înțelegi, nu e vina mea.

| Mosotti a răspuns (pentru cristi202):

De ce sa nu pot pune intrebarea cine l-a facut pe dumnezeu? Ca nimic nu este si atat, totul are o origine, am citit f bine.

| cristi202 a răspuns (pentru Mosotti):

Originea tine de timp. Îl pui pe Dumnezeu în timp? Timpul tine strict de universul în care trăim, chiar și aici sunt locuri unde timpul e distorsionat. Cumva, îl bagi cu întrebarea asta pe Dumnezeu în univers. Și atunci nu mai e Dumnezeu. Ce e atit de greu de înțeles?

| Mosotti a răspuns (pentru cristi202):

Pai nu conteaza, timpul inseamna modificari, iar modificari au loc peste tot in univers, logic ca daca era dumniezo ala, era si el tot in univers, chiar isi puneau astia intrebarea ce e in afara universului, dar nu se stie, insa oriunde au loc modificari chiar si in afara universului, si deci exista timp.

Asta daca o exista undeva in afara universului, ca pana la urma orice spatiu poti sa-l iei ca fiind in univers.
Ca sa nu mai zic ca daca era undeva in afara universului, nu putea sa faca astea, ca distantele is f mari si nici informatia n-ar fi ajuns decat dupa sute sau milioane de ani lumina, damite materia.

Daca facea cineva ceva, facea pe langa el pe acolo, nu la n milioane de ani lumina departare.

Doar in gaurile negre mi se pare ca nu au loc modificari, desi si ele insele au ajuns asa din modificari, din stele f mari care s-au stins.

| cristi202 a răspuns (pentru Mosotti):

Vezi? Timpul aduce modificări. Tocmai argumentezi ce zic eu. Dacă Dumnezeu e in timp, căci poate fi creat, nu mai e Dumnezeu, care e imuabil, neschimbat mereu. Eu nu as crede într - un Dumnezeu ce se schimba. Care ieri nu a fost și azi e, și care de aceea miine poate sa dispară.
Păcat ca nu poți vedea mai mult de ce e în Univers. Pentru ca poate exista. Matematica o demonstrează. Universul, oricit de mare ar fi, și oricit de infinit ar fi și el, tot nu ar ajunge la o limita, ar mai putea exista și altceva in afara lui. Dacă infinitatea lui, în cazul în care exista, poate fi exprimata prin infinitatea zecimalelor ce le poate avea un număr, atunci întreaga realitate poate fi exprimata prin chiar infinitul. Dacă, matematic infinitul se exprima prin n+1, atunci e clar ca mereu poate fi ceva în plus, mereu poate exista ceva mai mult decat știm noi. Noi sa zicem ca știm acel "n", deși și acela e prea mare ca să îl știm, dar exista și acel "+1", în care poți sa îl pui pe Dumnezeu, pentru ca tocmai asta tine de infinit, și El este infinit. Dar tu nu vrei, sau nu poți cuprinde acel "+1", și de aceea nu poți crede.

| Mosotti a răspuns (pentru cristi202):

Pai oricine se schimba si orice, pana si universul se schimba, nu exista ceva neschimbabil decat poate in gaura neagra unde timpul sta pe loc, dar si aia e o presupunere.
Deci si dumnezeu ala s-ar schimba cumva la o adica, daca era.

Plus ca daca era, nu eram noi ca oameni asa prost proiectati, un inginer nu ar face asa lucrare de tot rahatul!
Numa un f mic ex iti dau, iti cad dintii si desi omu trebuie sa manance, nu mai cresc altii, o aberatie.

Sau femeile dupa menopauza le cade mult libidoul, de parca nu e normal sa se simta bine si mai departe.
Si multe altele.

Si soarele va muri odata, si stelele si altele, damite la nivel mai jos unde schimbarile au loc mult mai rapid. Si daca nu ar muri, se schimba ceva pe acolo cumva.

Ca timpul inseamna modificari de fapt.

| cristi202 a răspuns (pentru Mosotti):

Dumnezeu nu e oricine sau orice. Fa diferența.
Da, exista multe defecte. Dar dacă omul a fost ok pana la un moment dat, și apoi s-a stricat ceva? Un exemplu la scara mica : un om sănătos tun bea de stinge. Face cancer la ficat din cauza aceea, cancer pe care îl transmite copiilor, cancerul fiind si o boala ereditara, și uite cum din ceva bun, dintr-un în perfect sănătos se ajunge la deficiente serioase. Sa nu dam vina pe Dumnezeu pentru raul care ne distruge și de care suntem responsabili.
Și, auzi, tu mai vrei sa existe libidou după 50 de ani, după ce a alergat toata viata și s-a consumat cu o groaza de lucruri care făceau sa nu ii fie de ajuns 24 de ore pe zi!

| Mosotti a răspuns (pentru cristi202):

Dar cine e dumnezeu asta? Ca doar nu e buricul Bucurestiului.
Si daca s-a stricat ceva la om, don inginer trebuia sa face update, nu sa ne lase asa.

Si update faci si bautul de stingi NU mai iti face rau. Si e f simplu sa faca asta, iti updateaza ficatul sa poata metaboliza o cantitate f mare de alcool, si sa nu te mai imbeti asa, ci asa doar mediu.
Si creierul ti-l face sa nu mai apara dependenta, cand te opresti, te simti normal ca inainte si atat.

Deci hai sa fim seriosi.

Da, poate avea libido si dupa 50 ani daca corpul e proiectat de asa natura. Iar nu e nici o problema, si iti zic si cum:
Nu mai coboara hormonii feminini, NU mai intri la menopauza, nu mai coboara libidoul.

Nu prea cunosti cum functioneaza omul.

| cristi202 a răspuns (pentru Mosotti):

Cind vei afla răspunsul la cine e Dumnezeu, vei deveni credincios.
Nu e buricul Bucureștiului, e chiar mai mult, al Pamintul, chiar și mai mult, al Universului.

Dacă îți face updatare, s-a zis cu libertatea ta, esti doar un robot în mina Lui. Dacă vrei sa o facă cum vrei tu, El e un robot al tău, și atunci nu mai e Dumnezeu.
De ce sa facă ficatul sa metabolizeze mai bine alcoolul? Ca sa te sui la volan, și băut sa faci praf viețile altora? Știi ce e bine si ce e rău. Alcoolul e doar o parte din asta. A fost lăsat ca tu sa fii o persoana libera, sa poți decide cand și cit sa bei ca să nu faci rău, nu sa te lași prins de el și apoi sa dai vina pe Dumnezeu pentru asta. Vrei sa facă Dumnezeu sa între în tine alcoolul ca uleiul în motorul de mașină? Poate sa o facă, dar atunci vei fi o simpla mașina. Nu vei mai reacționa în niciun fel, decat la comanda, nu vei mai avea puterea de a alege, de a-ti stabili tu traseul în viata. Pentru ca mereu ai de ales între bine și rău.

| Mosotti a răspuns (pentru cristi202):

Ete e pe dracu e buricul buricului, sincer il pupi in dos prea mult, nu te supara ca zic.

Si prefer sa fiu robotul lui dar sa-mi fie mai bine, oricum suntem robotii lui, stai tu linistit, ca oricum functionam dupa cum a vrut el.

El a vrut sa intre femeile la menopauza ca nu mai e nevoie sa nu intre, au facut copii, gata, vezi ce nesimporc e?
Tu nici nu ti-ai dat seama ca deja esti robotul lui.
L-a durut doar sa-i faci copii si atat, deci doar de interesu` lui.

Nu alegi ce iti place sa mananci, nu alegi ce partener iti place, si f multe nu le alegi.
Ti-a dat testosteronu sus ca sa simti puternic pofta de ssex tocma sa faci ce vrea el adica sa f cat mai multe.

Nu mai faci praf vietile altora daca nu te mai imbeti de la acoolul ala.

| anonimg a răspuns:

Ca și în creștinism, și în ateism există spiritul de turmă. De asemenea, unii cred în existența lui Dumnezeu dar "nu cred" în biserică. (Și aici este mult de spus, dar acesta este un alt subiect complex).
Totuși, noi nu trebuie să privim lucrurile în felul acesta.
Noi știm că Dumnezeu a pus în inima fiecăruia dintre noi "gândul veșniciei" (Eclesiastul.3:11), dar și "o măsură de credință" (Romani.12:3).
Știm de asemenea că fără educație, un om și-ar pierde și și-ar irosi talentele, energia, fericirea, pacea și multe altele (chiar și viața) dacă acestea sunt îndreptate spre un drum greșit. (Ar fi tot o pierdere dacă și le-ar folosi în mod greșit).

Datoria noastră este să ne dezvoltăm în direcția gândului veșniciei folosindu-ne de acea măsură de credință. Ne vom cunoaște pe noi înșine și pe Dumnezeu, numai dacă vom merge în direcția bună, și nu vom înăbuși gândul veșniciei și nici acea măsură de credință.
În lume sunt multe influențe negative ale naturii umane în care ne-am născut, influențe care vor să șteargă din noi chipul și asemănarea Aceluia care ne-a făcut. Este suficient să nu facem nimic ca să ne dezvoltăm în direcția greșită.
Filozofiile lumii acesteia n-au nicio legătură cu Dumnezeu. Acestea, ca și papa, vor să fie înlocuitorul lui Dumnezeu.

Samuel -din Vechiul Testament- a fost educat de mic am să cunoască pe Dumnezeu, pentru că a fost educat în această știință.
Astăzi sunt mulți tineri -si chiar adulți- care, dacă nu au avut parte de o astfel de educație, ei nu știu ce să creadă. Natura umană cu care s-au născut luptă împotriva lui Dumnezeu pentru că așa este normal; ei oscilează între credință și necredință pentru că nu au fost educați în această știință a cunoașterii de Dumnezeu.
Oamenii trebuiesc educați în mod rațional și logic în cunoașterea adevărului, a lui Dumnezeu în mod personal, folosindu-ne de mijloacele pe care Dumnezeu le-a lăsat oamenilor pentru aceasta: gândul veșniciei și măsura de credință. Acestea două se împletesc în mod armonios cu Scripturile, cu natura și cu Domnul Isus Hristos, care ne spune: "Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine." (Ioan.14:6)
Nu putem construi pe temelii greșite. Pentru că orice temelie, orice educație va fi supusă celor mai grele încercări.

| RAY a răspuns (pentru anonimg):

Omule adam si eva au fost pedepsiti pentru ca au vrut sa cunoasca cunoasterea, iisus a spus ca ferice de cei care nu au vazut =credinta e prin credinta nu prin dovezi, ratiune, daca voi crestini sunteti invatati asa de bine de ce nu va intelegeti intre voi, aveti 32000 de religi crestine, de ce va omorati in razboaie intre voi

| Catrice a răspuns:

Nuhee hee
(aștept scandalul)

| anonim_4396 explică (pentru Catrice):

Nuuu...noi suntem oameni civilizați, capabili de a trata o problemă cu maturitate. big grin

| Catrice a răspuns (pentru anonim_4396):

A da uitasem ca la categoria asta nu exista cuvântul scandal, doar contrazicerihee hee
(tot aștept scandalul)

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Atâtea aberații într-un text atât de scurt...
Creștinii trebuie să se împace cu ideea că există oameni cărora efectiv nu le pasă de asemenea subiecte laughing.

| halogen001 a răspuns:

Rezonez: Dumnezeu nu exista. Dumnezeu e un personaj de poveste puerila, fantezista, primitiva si absurda scrisa pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori.
Cartile care sunt "cuvantul lui Dumnezeu" sunt niste scrieri primitive care nu au nici o treaba cu un zeu, pentru ca atunci ar insemna ca acel zeu e retardat, mincinos sau ambele la un loc.
Iubirea lui Dumnezeu inseamna ca a facut purici, paduchi, plosnite, tantari, viermi, daunatori in agricultura ca sa-i fie omului bine.
Iubirea lui Dumnezeu inseamna lasarea omului in intunericul nestiintei, sa moara de boli, de frig, de foame, in accidente si in razboaie.
De aceea nu exista si nici nu e logic sa existe. Pentru un zeu atotputernic si infinit, omul este egal cu zero si in consecinta la fel sunt iubirea, interesul fata de om si ajutorul lui Dumnezeu, toate egale cu zero.
Pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori minciuna merge foarte bine si in mod evident ca naivii creduli si nestiutori merita 100% sa fie inselati si folositi daca asemenea povesti absurde si puerile li se par adevarate.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Ai ajuns la o concluzie gresita, deci.
"Am mintit-o pe zana maseluta ca i-am trimis flori lui Rudolf." - aceeasi idee absurda e si cu "mintitul" sufletului. N-ai cum sa minti ceva ce nu exista.

Intr-adevar, ar fi frumos sa existe o stare de contemplare a universului dupa moarte, dar, din pacate, nu-i posibil, daca nu cumva reuseste umanitatea sa dezvolte un mod prin care sa ne pastram constiinta stocata undeva.

| anonim_4396 explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Sufletul există...și este ceea ce ne diferențiază de animale.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru anonim_4396):

Aia e constiinta.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Sufletul nu exista iar moralitatea din biblie nu este benefica omeniri s-a vazut in evul mediu cand sa impus

| cristi202 a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Pe ce baza zici ca nu e posibil? Vorbești de parca ai fost mort, și te - ai intors înapoi. Interesant e ca exista marturii ale unor oameni ce au fost în moarte clinica și au avut anumite experiente extrasenzoriale.

| CIaudiu a răspuns:

Ai ajuns la o concluzie foarte proasta. Sunt de aceeasi parere cu @apollo, @VictorJulien si @Sekim.

| Meme10Meme a răspuns:

Esti o bovina

| DonEduardo a răspuns:

Nu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cred ca as putea spune ca rezonez, intr-un fel, cu ideea pe care incerci sa o transmiti.
Ateismul se bazeaza pe convingerile unor oameni ce sunt consolidate de viata pe care acestia o traiesc si de modul in care ei aleg sa priveasca binele si raul. In sine, chiar daca unele din motivele lor dunt justificate si au o baza chiar stiintifica, puse cap la cap ele tot nu pot cuprinde nici macar un sfert din toate informatile de care suntem inconjurati si implicit nu pot fi o baza solida pentru necredinta lor. Si asta pentru ca exista mereu un „gol" atunci cand vine voba de cunoastere. Un gol ce nu poate fi cuprins de ratiunea umana si cat timp acel gol va exista, ei nu pot fi 100%, poate nici macar 50 % cu adevarat siguri de faptul ca nu exista niciun Dumnezeu. Si asta fiindca le lipseste cunoasterea deplina care sa demonteze ceea ce ei considera a fi un mit. Iar cine sustine sus si tare contrariul si faptul ca nu are nici macar o indoiala asupra faptului ca Dumnezeu nu exista, atunci cu siguranta ca acela nu sa cunoscut prea bine nici macar pe sine insusi happy
Cu toate astea, oricine duce o viata care nu este conform Voii lui Dumnezeu si care nu are nici macar ca scop urmarea Voii Lui, acela traieste negand pe Dumnezeu si tot ce tine de El. Deci, cred ca un om de genul se poate numi totusi ateu, avand in vedere ca ateismul este definit tocmai prin negarea unei divinitati.

| chuckmanson a răspuns (pentru anonim_4396):

Faptul că nu pot știi totul, nu e un motiv să mă refugiez în mitologia unui trib care a trăit în deșert acum milenii.
De unde știi că nu mă cunosc pe mine însumi? Eu personal aș spune că am o inteligență intrapersonală destul de ridicată și nu prea cred că un credincios ca tine mă va face să îmi schimb părerea.

| anonim_4396 explică (pentru chuckmanson):

Nu a fost vorba despre refugiatul intr-o credinta, ci a fost vorba doar despre faptul ca nici un ateu nu poate sa aiba 100% certitudinea cum ca nu exista nimic. Niciun Dumnezeu. Si asta fiindca sfera unui om de cunoastere nu poate cuprinde nici macar jumatate din tot ceea ce este in esenta lumea asta enorma care ne inconjoara. Si cat timp vor exista piese lipsa in ceea ce priveste cunoasterea acestei lumi, vor exista si indoieli si semne de intrebare, chiar daca nu la un nivel prea constient. Nu poti umbla pe intuneric, fara sa vezi ceva, si sa nu te intrebi despre ceea ce simti pe acest drum al tau. Chiar daca nu vezi, poti simti, de exemplu, adierea vantului sau poti simti lucrurile pe care calci. Si la fel si cu viata noastra. Chiar daca nu putem intelege si vedea anumite lucruri, exista situatii ce ne influenteaza gandirea si care ne fac sa ne intrebam despre ceea ce nu putem intelege sau chiar despre ceea ce nu corespunde gandirii noastre. Doar ca putem alege sa ne preocupam de anumite lucruri sau sa le ignoram total, dar asta nu inseamna ca stim totul despre ele, asa cum sustin unii.
Si in general oamenii nu stiu totul. Nici macar despre ei insasi. Chiar si la nivel fiziologic exista inca destule chestii despre noi pe care nu le stim.
Legat de ce a mai spus… Pai, in primul rand, e alegerea ta in ce vrei sa crezi sau nu, la fel ca a noastra tuturor. Eu doar imi exprim parerea care poate sa aiba la fel de bine minusurile ei.

| chuckmanson a răspuns:

A fi ateu înseamnă a nu avea credință că zeii există deci dacă nu ești 100% convins că măcar un zeu există ești ateu.
Dar am certitudinea 100% că YHWH nu există. Biblia nu este nimic altceva decât o carte antică de mituri și povești plină de incorectitudini științifice și istorice, legi și concepte morale dezgustătoare din punct de vedere moral, contradicții, profeții eșuate și nu conține niciun fel de informații pe care oamenii de la vremea respectivă nu le-ar fi putut știi(nu chestii corecte oricum). Să nu mai vorbesc că a fost tradusă și retradusă de mii de ori, scrisă de autori necunoscuți cu interese politice în cap și/sau probleme mintale și interpretată în zeci de mii de feluri, de multe ori de oameni cu interese meschine în minte.
Așa sunt și toate celelalte religii, iar ideea că o minte ar putea să existe fără un creier care să o genereze e ridicolă din punct de vedere științific, cu atât mai mult când spui că această minte ar putea controla realitate sau a cunoaște tot. Ideea de omnipotență sfidează logica iar supranaturalul este imposibil prin definiție, prin urmare zeii nu sunt nimic altceva decât creaturi mitice malefice, nefiind mai credibili decât dragonii, unicornii, zânele, sirenele, orcile, pokemonii sau personajele creepypasta.
Dar nu sunt eu cel care trebuie să îmi dovedesc punctul de vedere, tu ești acela! Voi creștinii spuneți că știți că zeul vostru există, dar nu o faceți. Dacă ați știi cu adevărat, ați da dovezi obiective și nu ați mai încerca să pasați sarcina probei, sau să spuneți că îți trebuie credință oarbă sau „să simți", nici nu ați mai apela la raționament circular, dovezi anecdotice, nici nu ați mai face apel la autoritate/popularitate/tradiție/emoții, nu ați mai face amenințări cu iadul și nu ați mai comite alte zeci de erori de logică în dezbaterile religioase.
". Exemplul perfect de încercare de a te minți pe tine însuți până la sufocarea sufletului tău care tânjește după adevăr. Aș putea să îl asemăn cu o boală autoimună"
Nu zău? Deci toți oamenii de pe planetă care nu sunt creștini, adică cel puțin 5 miliarde se mint pe ei înșiși? Așa o fac și sutele de milioane de creștini care nu sunt din confesiunea ta? Așa făceau și toți oamenii din antichitate din afara Israelului? La fel și toți oamenii care au trăit în afara Europei în timpurile pre coloniale? Chiar nu vezi cat de deziluzionat poți fii?
Tot ce pot să mai spun e că ai descris perfect cum mă simțeam când eram creștin. Voiam să mă auto conving că Dumnezeu există așa că am tot încercat să mă mint pe mine însumi pană am decis că nu mai pot pretinde. Prin urmare aș spună că îți proiectezi insecuritățile asupra ateilor!

| Sekim a răspuns:

Ai ajuns la o concluzie absurda se pare. Cum nimeni nu are certitudinea ca Dumnezeu nu exista, nici crestinii nu au certitudinea ca Dumnezeu exista. Omenirea a avut dintotdeauna nevoie de 2 lucruri esentiale, 1. cineva caruia sa ii dea meritele pentru lucrurile bune si 2. un vinovat cand se intampla ceva rau.
Omul nu lupta impotriva lui daca nu crede intr-un zeu invizibil venerat de o turma de oi invatate sa creada de cand sunt mici. 99% din oameni cred in acest Dumnezeu doar pentru ca asa au fost crescuti de mici, nu pentru ca asa vor ei. Putin imi pasa daca exista Dumnezeu sau nu cu adevarat, fiecare face ce vrea dar personal, 90% dintre crestinii din lumea asta sunt prosti batuti in cap ( nu confundati prostia cu bunul simt sau caracterul ).

| cristi202 a răspuns (pentru Sekim):

Și cum ramane cu cei 10%?

| rapandula a răspuns:

Total gresit ce spui. De fapt, cu totii ne nastem atei iar de-a lungul vietii ni se baga fortat pe creier treaba cu religia, iar pentru ca ni se baga pe gat inca de la varste fragede, acest gand se agata foarte bine de constiinta. Unii toata viata cred in sinea lor si se mint ca in exemplul tau, altii cred, altii nu cred o iota din toate prostiile astea. E o prostie sa spui ca toti credem dar ne mintim. Religia se invata, nu te nasti cu ea. Unul care se naste intr-o societate atee, cu siguranta nu va putea face parte din exemplul tau.

| anonim_4396 explică (pentru rapandula):

De fapt, cu dorul de Dumnezeu ne naștem... însă devenim conștienți de el la un moment dat în existența noastră. Nu este ceva ce ni se bagă pe gât.

| rapandula a răspuns (pentru anonim_4396):

Se vede ca esti o indoctrinata fanatica. Nu accepti adevarul si nici nu vrei sa-l vezi.
Nu te nasti cu credinta. Credinta se invata si se baga pe gat de catre societate de la varste fragede, astfel incat religia sa fie sigura ca nu ii scapi din ghearele indoctrinarii.
Pentru cei care se nasc in familii atee din societati atee, fi sigura ca nu va stii nici macar de notiunea de religie, da pai sa si creada. Va afla de-a lungul vietii prin mass-media sau prin societate cu timpul.
Sunt triburi izolate in lumea asta, insule cu locuitori izolati ce au evoluat separat de noi. Daca aia n-au dezvoltat o religie, cum vrei tu sa se mai minta? Ce ii opreste sa creada? Unghiul din care privesti lucrurile arata ca de fapt tu te minti cu faptul ca nu exista atei, incercand sa-ti impui idea ca religia exista si e in creierele tuturor.
Si tu esti atee pentru alte religii. Cum ar fi sa-ti spun eu acum ca tu de fapt le crezi si pe altea, dar te minti singura? Buda, sutele de zei greci, extraterestrii, zecile de mii de alte divinitati total diferiti unul de altul etc. In toate crezi de fapt, dar te minti cu dumnezeul tau. Nu asa merge treaba?
Sau altfel, tu de fapt nu crezi, dar te minti singura ca tu crezi pentru a avea o liniste in creierasul tau ca viata asta este una aproape nesemnificativa, o pregatire pentru viata de apoi. Este de fapt o iluzie ce tu ti-o impui si te minti singura ca asa e. Tu ai nevoie de asta. Tu ai nevoie sa crezi ca minunile sunt posibile si ca ele vin de la Dumnezeu. Cu aceasta credinta tu iti acoperi disperarile, uiti de dureri, de suferinte, de necazuri, de frica de moarte, de bezna, de absurditatea lipsei unui ideal. Pentru o viata, cu acea lumina, cu acea minune pioasa minciuna, tu esti fericita mascandu-ti probleme care sunt nesemnificative pentru viata asta dar pe care tu incerci sa le maschezi cu o iluzie, pentru ca este o adevarata temere pentru tine sa stii ca o viata posibila avem si aia este limitata cateva decenii, dupa care gata, nu mai existam in nicio forma.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Care din ei? de unde stii tu ca fix de zeul tau ducem lipsa

| cristi202 a răspuns (pentru rapandula):

Religia nu neapărat se învață. Am crescut în comunism, cand părerea generala era ateismul. Am fost educat în școală ca ateu. Și nu am crezut pana nu am cautat dovezi. Știi ce e mai interesant? Cind la 17 ani am dat prima oara de probleme grave, m-am rugat! Oricit au încercat comunistii sa imprime ateismul în viata mea, nu au reușit. Și mai știu multe alte cazuri.
Cindva, un credincios a intilnit un ateu ferm convins, ca și tine. Și l-a pus sa facă un expriment, sa zică *Dumnezeu sa ma bata!". Crezi ca a avut curaj sa o zică? Aia a fost " certitudinea " lui. Tu ai avea curaj sa o spui? Nu ca Dumnezeu ar bate pe cineva, dar asa, ca să accepți ideea ca ti se va întimpla ceva rău de El exista.

| h379m3973423 a răspuns:

Necredinciosul e necredincios, ateul e ateu. Ateul poate fi și credincios și necredincios, el doar neagă că există Dumnezeu(/zei). Ca și când mă uit la tine și zic "nu exiști, visez, am vedenii".

Să-i vezi când le spune medicul că au cancer terminal ce repede se convertesc la creștinism laughing

| IonutSiAtat92 a răspuns:

Eu sincer sa fiu, nu ma consider nicicum.Dar chiar am incercat sa cred in Dumnezeu, dar pur si simplu ma mint incercand sa cred ca exista.Creierul meu nu poate percepe ideea de "dumnezeu e bun, dar nu intervine sa salveze omenirea de rau".

| Antisistem11 a răspuns (pentru IonutSiAtat92):

Esti pe calea cea bună

| CostinAlamariu a răspuns (pentru IonutSiAtat92):

A intervenit. S-a intrupat si a murit pe cruce pentru a ne salva de moarte care e adevaratul si singurul rau care exista. Chiar El, Dumnezeu, a murit pe Cruce de dragul nostru. Suferinta de pe pamant este o suflare de vant care pare mare doar pentru oamenii slabi, dar in realitate oamenii tari stiu ca suferinta nu e ceva de temut si ca va trece extrem de repede

| anonim_4396 explică (pentru IonutSiAtat92):

Păi Dumnezeu a venit să salveze omenirea, acum 2000 și ceva de ani...Supereroul care a purtat o cunună de spini.

| anonim_4396 explică (pentru CostinAlamariu):

Frumos ai spus.
Suferința pentru un copil de Dumnezeu este ceea ce este și focul pentru aur.

| IonutSiAtat92 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dumnezeu sau Iisus? laughing) Nici tu nu stii.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Iisus nu a fost mesia promis evreilor, asta inseamna ca a gresit, ceea ce e o blasfemie

| cristi202 a răspuns (pentru IonutSiAtat92):

Dacă ai găsi o rezolvare a ideii ce te îndepărtează de credință, ai crede?

| cristi202 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Wow! Frumos răspuns!

| chuckmanson a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Înseamnă că zeul tău nu are niciun fel de concept de justiție. Ceea ce nu e deloc un secret, având în vedere că în biblie sunt o tonă de cazuri când unele persoane sunt pedepsite pentru acțiunile altore, iar persoanele vinovate sunt lăsate în pace. Cel mai bun exemplu fiind Exodul când în loc să îl pedepsească pe faraon, YHWH a pedepsit torturat o mulțime de oameni nevinovați care nu le-au făcut evreilor nimic și își vedeau de viața lor, mulți fiind la rândul lor sclavi. Și a și omorât o mulțime de copii nevinovați și animale inocente din cauza unui singur om. Să nu mai vorbim de povestea când YHWH spune să nu ucizi dar câteva pagini după le ordonă israeliților să își omoare frații, dar cumva Aaron care era singurul care trebuia omorât a fost cruțat și făcut preot după. Să nu mai vorbesc de cat de des biblia spune că copiii ar trebui pedepsiți pentru acțiunile părinților, pe asta bazându-se și conceptul de păcat strămoșesc, aceste fiind complet dezgustătoare și împotriva oricărui concept de dreptate. Nimic din asta nu e surprinzător, avand în vedere era în care aceste basme au fost scrise. Tot ce e surprinzător e că cineva mai crede în prostiile astea.

| nicucostea855 a răspuns:

In Biblie scrie ca exista necredinta sau ateism.

| VictorJulien a răspuns:

De unde știi tu ce cred și ce gândesc ateii? Din perspectiva creștină toate religiile sunt false iar atei sunt niște oameni rătăciți? Când veți termina cu părerile astea de "sus" și veți lăsa oamenii sa creadă în ce vor, doar voi sunteți cei toleranți, sau asta e doar propagandă creștină?

| anonim_4396 explică (pentru VictorJulien):

"Ateii?" Din ceea ce mărturisesc.

Da, rătăciți, însă așteptați Acasă de o dragoste de Dumnezeu.

Păi oricum oamenii cred ce vor, nimeni nu a putut vreodată răpi cuiva acest drept. Atât doar că nu pot să tac pentru că mă doare...și, atât timp cât am libertatea să vorbesc, voi vorbi.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru anonim_4396):

"Da, rătăciți, însă așteptați Acasă de o dragoste de Dumnezeu."
Ai spus-o chiar tu. Credinta nu e importanta daca ne asteapta "acasa". Deci, de ce am crede?

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

De unde stii tu ca 5, 5 miliarde de persoane sunt rataciti?

| VictorJulien a răspuns (pentru anonim_4396):

Te doar pentru că unii oameni cred în altceva decât în ceea ce crezi tu?

Întrebări similare