| scumpik45 a întrebat:

Am ceva sa va spun si va rog sa cititi! Toti cei care sunteti impotriva religiei intrebati chestii de genu':"Cum puteti demonstra ca exista Dumnezeu?","Cum puteti demonstra ca nu exista reincarnare?" etc.,etc.,dar cei care sunt cu adevarat crestini nu intreaba NICIODATA :"Cum puteti demonstra ca exista reincarnare?","Cum puteti demonstra ca nu exista Dumnezeu?","De ce nu credeti in Dumnezeu?" etc, etc.Deci gata! Incetati! Nu vreti sa faceti nimic altceva decat sa ne faceti sa nu mai fim crestini(poate nu m-am exprimat corect)! Noi,crestinii nu va zicem nimic si nu va batem la cap cu ideile religioase,dar voi,da, ne bateti la cap cu intrebari cu care doriti sa ne facem sa nu mai credem in Dumnezeu! Gata!

27 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Cum intrebare ma include si pe mine : "Cum puteti demonstra ca nu exista reincarnare?"
Asta e o reconstituire a intrebarii puse de mine.
Cum intrebarea ma include si pe mine ma simt nevoit sa raspund.
"dar cei care sunt cu adevarat crestini nu intreaba NICIODATA :"Cum puteti demonstra ca exista reincarnare?","Cum puteti demonstra ca nu exista Dumnezeu?","De ce nu credeti in Dumnezeu?" etc, etc."
Alta afirmatie mincinoasa. Poate nu ai vazut tu pe nimeni, dar majoritatea pun astfel de intrebari.
"Noi, crestinii nu va zicem nimic si nu va batem la cap cu ideile religioase,."
Care voi? Poate tu, ca eu am vazut o gramada de crestini care te ameninta ca ai sa arzi in iad.
Si inca ceva, tu spui:"Noi, crestinii nu va zicem nimic "
Si asta e ceva bun? Asa fac crestinii? Daca vedeti un om orb ce se indreapta spre o prpastie il lasati sa se duca si sa cada in ea? Nu incercati sa-i schimbati directia?
Vorbesc din punct de vedere crestin.

| scumpik45 explică (pentru Inferno):

Aia poate sunt nebuni, nu crestiniwinkingwinking

| alexandra2859 a răspuns:

Aici gresesti voi crestini ne puneti numai intrebari prostestii si noi aducem dovezi pentru toate astea dar voi? asa ca nu ne mai invinovati doar pe noi pentru ca nu avem doar noi vina.si ce gata daca voi continuati noi nu avem dreptul? si sa stii ca voi incercati sa ne faceti crestini nu noi pe voi.

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns:

Hai serios voi religiosi nu faceti propaganda religioasa? ea da o cautare pe TPU sa vezi ce propaganda religioasa faceti si voi, in primul rand ne exprimam opinia nu isi convine nu citi sau da ignore te obliga cineva sa citesti? faza cu a demonstra ca nu exista dumnezeu, demonstreaza tu ca nu exista zeus apoi isi voi demonstra si eu, isi pot demonstra daca isi deschisi mintea spre ratiune ca dumnezeul tau e un personaj inventat mai citeste vechiul testament sa vezi ca dumnezeu e personificarea omului, trasaturile lui e orgolios, gelos, incapatanat, razbunator etc in plus se stie ca omul explica natura, universul prin miturii in prezent din pacate facem la fel

| M25M a răspuns:

Cu tot respectul trebuie sa te anunt ca nu ateii au fost cauza multor razboaie din antichitate pana aproape de contemporaneitate. Cand un om avea o criza de epilepsie in evul mediu, "copii lui dumnezeu'' ardeau respectiva persoana pe rug caci era considerata posedata de diavol. Orice "doctor" de pe atunci era acuzat de vrajitorie in incercarea sa de a trata lumea. Cruciadele au fost razboaie sfinte, Jihad-ul la fel. In antichitate si in evul mediu daca nu credeai in Dumnezeu erai practic un parazit de care societatea trebuia sa se descotoroseasca. de-a lungul istoriei a fost mai multa hartuire din partea religiei. Informeaza-te de vanatoarea de vrajitoare a puritanilor extremisti din Lumea Noua. O porunca fundamentala era SA NU UCIZI, atunci de ce au fost omorati milioane de oameni in istoria asta din cauza diferentelor de perspectiva, sau sa ucizi in numele unui zeu este permis. Oameni au trasformat zeitatea in forma de control si suprimare a libertatilor. Cu toate asta recunosc partea pozitiva si anume aceea de prevenire a haosului, dar totusi, sa sustii ca voi crestini nu ne bateti la cap cu ideile religioase este hilar. Nu numai ca ne bateti la cap, dar prejudecati si condamnati. Poti sa fii un om bun si sa savarsesti fapte bune fara a astepta o rasplata divina dupa viata si fara sa crezi intr-o deitate.
SA FIE CLAR: nu am treaba cu deitatea in sine adica Dumneazeu (cu toate ca am unele indoieli firesti) in schimb ma dezgusta mecanismele si actiunile religiei si institutiilor religioase in incercarea reusita lor de a-si impune doctrina cu pretul vietilor oamenilor.

| M25M a răspuns:

Iti respect credinta dar pot spune ca nu sunt de acord cu ultima afirmatie caci ma uit in jur si vad duplicitate, vad furt, crima, viol, razboi, marsavie, masacre, sange, suferinta, nederptate, abuzari, hartuiri, maltratari, foamete, dementa, lacomie, invidie etc. etc., asta ar insemna ca si aceste lucruri, in contrabalanta cu cele pozitive, sunt toate facute de El? Cu toate ca am unele indoieli si multe intrebari, refuz, totusi, sa cred ca un Dumnezeu ar face toate cele mai de sus.

| scumpik45 explică (pentru M25M):

Oamenii fac ce vor,aleg binele sau raul,in viata,dar vor plati dupa moarte cu chinuri si durere in iad,daca aleg raul. Dumnezeu le da in minte sa faca lucruri bune, iar diavolul ii da omului in minte sa faca lucruri rele.El nu a facut raul, ci binele. Diavolul a facut raul. Diavolul a aparut din primul inger si anume Lucifer care a dorit, impreuna cu o ceata formata din milioane de ingeri, sa fie mai puternic decat Insusi Creatorul Dumnezeu.Atunci,el si ceilalti ingeri au cazut si au format iadul,transformandu-se,astfel, in diavoli. Uneori, Dumnezeu ii permite diavolului sa il ispiteasca pe om, pentru a-i incerca credinta si a-l intari in credinta in El, Unicul Creator si Dumnezeu.

| M25M a răspuns (pentru scumpik45):

Multumesc pentru lectia de religie din clasa a treia dar stiam in mare parte povestea. Sincer ma si asteptam ca cineva sa imi zica ca diavolul este responsabil de cele rele. Imi place cum se distribuie responsabilitatea spre religie pentru a fi cu o constiinta curata.
Daca un om comite o crima, viol, abuzeaza de un copil, in fine o atrocitate pentru umanitate, asta inseamna dupa legile religioase ale distributiei binelui si raului ca diavolul l-a impins, "diavolul i-a dat in minte" sa faca "lucruri rele" si ar primi pedeapsa cu moartea(in unele tari si state precum Texas inca exista). Dar in acelasi timp o porunca divina zice: "SA NU UCIZI", deci cei care l-au judecat si il trimit la moarte comit un pacat, caci incalca o lege. Intrebare; nu ar fi mai logic ca acel criminal in serie, acel pedofil, acel violator etc, sa fie lasat liber si nestingherit? Caci el nu a fost deloc de vina pentru ceea ce a facut fiind impins de diavol, el i-a zis sa faca lucruri rele. Deci nu ar fi corect ca diavolul sa plateasca fiind adevaratul responsabil pentru raul cauzat de om? ( Ca sa abolim omul de orice responsabilitate) Nu ar fi mai just sa scoatem diavolul din el si sa-l pedepsim pe el, iar omul odata deposedat de malefic sa fi liber sa aduca armonie si fericire in lume?

| scumpik45 explică (pentru M25M):

A fost impins de diavol omul, dar s-a putut infrana! Am mai spus-o de multe ori:omul alege binele sau raul! Impins de diavol sau nu, el trebuie sa constientizeze ca ceea ce ar putea face e rau sau bun si sa se abtina de la lucrurile rele.Si Dumnezeu iti da in minte sa faci lucruri bune,iar tu cu rationamentul tau poti accepta,ca de asta avem minte, sa gandim.Dar poti sa nu accepti, daca ai mintea intunecata de diavol. Orice lucru ne da in minte diavolul, putem sa ne abtinem de la el, dar tu tot ce vrei faci!

| scumpik45 explică (pentru scumpik45):

Deci nu diavolul e responsabil 100%, nici macar de cele rele, ci tu daca faci ce "iti spune" el, ce iti da in minte.Asa cum si doi oameni:unul il impinge pe celalalt sa fure, iar celalalt poate spune "da, o voi face", sau "nu, nu voi face asta".

| i86e2 a răspuns:

Când oamenii vor învăța să-și țină religia pentru ei, eu voi învăța să-mi țin necredința pentru mine. Mie mi se pare foarte corect.

| EmaS a răspuns (pentru i86e2):

Dar oamenii credinciosi iti doresc binele.

| i86e2 a răspuns (pentru EmaS):

Și eu le doresc lor binele, le doresc binele tuturor oamenilor.

| EmaS a răspuns (pentru i86e2):

Poi atunci de ce nu vrei sa vii in rai, unde este bine si fericire eterna?

| i86e2 a răspuns (pentru EmaS):

Paradisul vostru e o minciună, nu există viață după moarte. În plus, nu aș putea fi fericit știind că alți oameni se chinuie pentru eternitate. Mai mult, eternitatea de orice fel înseamnă plictiseală veșnică, poate primele milioane de ani ar fi interesante.

| EmaS a răspuns (pentru i86e2):

Dar ea poate sa insemne chin si tortura vesnica.

| i86e2 a răspuns:

Dacă întunericul piere din calea luminii și creștinii au pierit pentru crezul lor, înseamnă că creștinii sunt întunericul? happy

Oamenii au murit pentru tot felul de credințe absurde, pentru tot felul de religii.

Încerci să zici că sunt mișel, prost sau nebun? happy

Mie nu mi-e frică de lumina cunoașterii, nu mi-e frică de adevăr. Religiei îi e frică de cunoaștere și adevăr, pe bună dreptate, fiindcă lumina cunoașterii omoară religia. Să fie lumină!winking

| scumpik45 explică (pentru i86e2):

Diavolul se cutremura in fata Sfintei Cruci si a lui Dumneze este ehivalent cu intunericul piere in fata luminii tongue

| casablanca40 a răspuns:

Trebuie sa intelegi ca exista 499.999 de religii in afara de crestinism si putem vorbi liber despre acestea la categoria asta. De accea categoria se cheama Religie si nu Crestinism. Pot sa vorbesc liber cu adepti ai Satanismului si sa schimb pareri, desigur fara insulte adresate altor religii. Crestinismul prin existenta sa neaga celelate religii, le insulta si insulta principile oamenilor din afara crestinismului. Crestinismul creeaza ura intre oameni, nu Dumnezeu. Oamenii nu au nevoie de organizare pentru a crede in Dumnezeu, atunci de ce fac asta? Pentru a se sprijinii intre ei, pentru a-si intarii credinta, pentru a nu lasa loc gandirii rationale. Daca nu exista acceasta organizare in biserici, astazi cu siguranta existau mai putini crestini. Deci organizarea in religii creata de om a avut un impact foarte mare asupra credintei oamenilor. Crezi ca Dumnezeu ar lasa oamenii sa influenteze alti oameni in alegerea lor de a se increde sau nu in el? Halal liber arbitru.

| scumpik45 explică (pentru casablanca40):

Dar nu noi insultam celelalte religii,adica nu in public,ci impartim pareri intre noi,fara a-i jigni,pe cand alte religii nu numai ca ne insulta,ci ne si obliga sa ne convertim la credinta lor. Ortodocsii nu fac asta. Faci o fapta bun atunci cand incerci sa faci pe cineva sa vina la credinta ta(adica cea ortodoxa), dar daca obligi si blestemi(cum fac cei de alta religie, mai putin catolicii)nu numai ca nu faci o fapta buna, de fapt, faci un pacat.

| casablanca40 a răspuns (pentru scumpik45):

Nu am spus ca voi, ci Crestinismul prin invataturiile si ideologiile sale. In comentariul tau sa observa o inegalitate intre religii, mai exact intre ortodoxsim si catolicism si "restul". Mi-e scarba de comentariul tau.
Ai in capul tau implementate numai cuvinte de lauda pentru ortodoxism si catolicism, iar pentru "ceilalti" se simte un dezgust. Se vede clar ca ideile din acest comentariu nu sunt ale tale, probabil popa de la biserica a avut o influenta mare.

| Raynn a răspuns:

Religia intotdeuana va trage umanitatea in jos. Doare uite cat de multe razboaie, masacre au fost dealungul istoriei din cauza ei. Cruciadele, inchizitia, masacrul evreilor, atentatele teroriste ale musulmanilor. TOTUL pentru ca avem impresia ca prietenul nostru imaginar este mai bun decat al lu' nea Vasile, vecinu.

| Morrigan a răspuns:

Serios? nu voua vi se zice sa raspanditi credinta lui dumnezeu printre cei care nu cred? si sa stii ca sunt o multime de intrebari puse de "crestini": "de ce nu credeti in dumnezeu" sau de genul celor care incep "intrebare pentru atei"... nu mai incerca sa faci sa pareti as ade nevinovati, pentru ca nu sunteti, si voi incepeti nu doar cei de alte religii sau ateii

| scumpik45 explică (pentru Morrigan):

CU SIGURANTA NU ORTODOCSILOR! Sectarii, adventistii si altii fac asta, inteligentule! Eu oricum vorbesc de intrebarile puse pe site, nu in general.

| scumpik45 explică:

Nu asta am vrut sa spun; m-ati inteles cu totul gresit.A raspandi credinta nu este o greseala,ci a obliga pe cineva sa se converteasca la credinta ta e o greseala,caci omul are de ales in viata:sa o ia pe calea cea buna, sau pe cea rea(iar dupa alegerea sa va suferi in cealalta lume, sau se va veseli).Eu am vrut sa spun ca noi(crestinii) nu va obligam prin intrebarile noastre(de pe TPU) sa veniti la credinta noastra, dar voi(vorbesc de cei care NU sunteti crestini) o faceti prin intrebarile voastre, caci incercati sa ne faceti sa nu mai credem in Dumnezeu.In fine,daca sunteti pusi pe cearta, certati-va, dar eu nu cred ca mai am ce sa comentez si sa raspund la intrebarile din categoria religie, pentru ca sunt atacata din toate partile pentru orice cuvant pe care il spun, probabil pentru ca va simtiti ofensati ca nu ma dau inapoi de la ce cred si pentru ca imi sustin parerea pana la capathappywinking

Întrebări recente