|

Am nevoie de un sfat, un ajutor, o sa scriu mai mult. Oare chiar exista Dumnezeu? Suferința și răul din lume mă face să mă mai gândesc.Mereu am crezut în Dumnezeu însă nu sunt genul de a mă duce la biserica sper că de Crăciun sa citesc și eu macar evangheliile din Biblie.Ca așa mi-am făcut idee de la orele de religie de la școală din trecut.Cum e Dumnezeu? Un tânăr cu suferință că mine(depresii,anxietății,ocs-uri) cum sa mai creadă în Dumnezeu când suferă așa mult și nu se distrează că alți tineri de vârsta lui? Vreau saa distrez cum făceam în copilăria dar nu mă mai lasă, depresia, anxietatea și toc-ul.Eu pur și simplu nu mă mai bucur aproape deloc de viață. Dulciurile mă bucură atât.Nu am părinți religioși,ei sunt total nepracticanti,dar am crescut cu ideea de Dumnezeu pe care o avem toți, ne-am format-o de la ore de religie, din bunici etc Fiind ei nepracticanti total mi-e greu si mie sa fiu creștin practicant dar parca nu prea mai cred așa mult..de când am suferință asta..des îmi analize toată viața și sunt un om care despica firul in patru și mă gândesc asa'Oare de ce Dumnezeu m-a făcut așa slab? Așa de vulnerabil,emotiv și de ce m-am îmbolnăvit de depresie cronica, anxietate, anxietate sociala și tulburare obsesiv compulsivă...de ce? De ce Dumnezeu a ales asta și altora le da distracții și bucurii și viața fericită? Am ADN-ul slab sau sunt blestemat din naștere? Deseori mă gândesc la asta.Nu am noroc deloc în viața din cauza problemelor,nu îmi merge bine pe niciun plan,singurele lucruri bune pe care le am sunt părinții și că am un acoperiș de asupra capului, sunt pensionat temporar pe caz medical și nu știu dacă din cauza problemelor acestea voi putea munci vreodată? Am terminat liceul greu tot din aceasta cauză și nu mai am niciun viitor acum, nu știu mai nimic sa fac deoarece viața mi-a fost măcinată de la 15 ani până la 25 acum de anxietate și depresie și toc.Am fost cocoloșit și sunt practic băiatul mamei așa cum se zice, ar trebui sa fac o școală un curs dar mă gândesc cum și dacă voi putea reuși să fac fata având chestiile astea psihologice.Iau tratament, mă ajută 45 la sută sa zicem dar restul nu.De ce unii oameni au vulnerabilități și probleme așa încât nu pot sa iau facă o viață normală? Cum mă poate ajuta Dumnezeu și mă întreb dacă există,mă poate ajuta sau e posibil, dificil și greu de crezut? Ar fi o speranta pentru mine Dumnezeu.Dar credința mi-e slăbită și am îndoieli, pur și simplu m-am îngrozit când am văzut citate din Vechiul Testament.Erau barbare, rele și aspre.Asa e Dumnezeu? Și în Noul e complet diferit adică mai bun. Sper că zicala aceea fericiți cei ce plâng, că aceea se vor mângâia spusă de Iisus sa fie valabilă și pentru mine...Ce mai e de făcut cu mine in aceasta viață sau sunt un caz pierdut? Mai exista speranță și pentru mine? Va rog un sfat prietenesc..Va mulțumesc că ați citit tot.

18 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

D. N. Walsh spunea că cele mai multe boli oamenii și le atrag singuri prin stilul de viață sau felul cum gândesc.
Ar trebui să îți schimbi modul de gândire înainte de orice altceva, să nu te mai privești că un om bolnav și să nu te mai lași copleșit de frici.

Apoi, pentru a propăși pe calea fericirii trebuie să ajungi la un anumit nivel de autocunoaștere: să știi cine ești, ce te face fericit, ce abilități ai, ce poți face pentru cei din jur.

Următorul pas este să îți faci un plan de viitor și să îți pui în valoare abilitățile, nu te mai privi ca pe ultimul om, mulți oameni de succes și-au găsit calea în viața abia când au ajuns în pragul disperării, există o mulțime de biografii care merg exact pe același tipar.

17 răspunsuri:
| a răspuns:

Adevărul este ca tratamentul pe care il faci te-a adus in situatia asta. Citește pe internet despre problemele tale psihice si o sa afli ca nu este indicat ca sa faci tratament non-stop, chiar apelează autorii ( profesori de specialitate in psihiatrie) sa nu se pretindă tratament continuu. Este foarte greu de suportat, unii au chiar nevoie de cineneva să-l aibă aproape, altfel nu se descurca. Dar cunosc cazuri care au renunțat la tratament, si s-au schimbat radical. Pot muncii, e drept deocamdată fara contract de munca, zilier pe la diferiți oameni, dar e posibil sa facă fata si daca s-ar angaja. Acest băiat a renunțat sa se mai prezinte la comisie pentru prelungirea pensionarii, si pare fericit, pe când, înainte când făcea tratament si primea pensie se vaicarea la fel ca si tine. El este de religie penticostal. Ajuta foarte mult lucrul acesta, dar el s-a născut in familie de penticostali.
"Când spiritul este neliniștit, nici exercițiile fizice, nici dieta, nici medicina nu pot fi de mare folos". Samuel Johnson
" Rugăciunea este prima modalitate la care recurge omul bolnav când implora ajutorul lui Dumnezeu". ( Dr. Adrian Restian - Medicina fe familie)
Larry Dossey un medic din Texas a afirmat :" Am hotărât ca a NU folosi rugăciunea pentru pacienți era același lucru cu a retine un medicament sau o procedura chirurgicala puternica".
"Departe de a fi doar o simpla recitare de formule, adevărata rugăciune reprezintă o stare misterioasa când conștiința se absoarbe in Dumnezeu.Aceasta stare nu este de natura intelectuala.Ea rămâne de neînțeles atat pentru filozofi cat si pentru savanți. Oamenii simpli simt pe Dumnezeu la fel de firesc ca si căldură soarelui sau parfumul unei flori.Dar acest Dumnezeu accesibil celui ce știe sa iubească se ascunde celui care nu știe decât sa înțeleagă...Prin rugaciune, omul se apropie de Dumnezeu si tot prin ea Dumnezeu intra in el.Trebuie sa te rogi neîncetat. Este absurd da te rogi dimineața...2011 - 2154 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Tu esti mai nebuna ca el.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se vede că părinții ți-au băgat prostiile acestea în cap.Las-o în colo de credință, dacă nu e de tine, las-o.Nimeni nu te obligă să faci ceva ce nu-ți place.Și eu am fost supus legilor părinților, dar sunt ateu pe secret.Iar când voi fi mare, doresc să-mi trăiesc viața cum vreau. Frate, presupun că ai peste 20 de ani. Asta înseamnă că ești liber să faci ce vrei,nimeni nu te poate obliga nimic.Ți-e frică de ai tăi? Ei ce pot să îți facă acum? Ești major,ai libertatea în mâinile tale.Și,dacă vrei,îți zic ceva,iadul nu există.Nu există dumnezeu, nu există sătănel, nimic din religie, doar istoria sa.Nu mai asculta prostiile așa zișilor credincioși pupători de icoane.Fă și tu ceva de folos cu viața ta, crede-mă, te vei simți mai bine! Doar cerând ajuntorul cuiva imaginar, nu face decât să vorbești cu pereții.Cu toate acestea, faci ce crezi că e bine, u te pot obliga să faci acest lucru, ci vreau să fi un om normal! O seară bună!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru doctorandus):

Ai înghițit vreodată medicamentele care le înghite el? Daca așa sănătos cum ești, daca ai înghiți aceleași medicamente, te vei comporta la fel ca el. Am citit eu pe internet, cursuri ale unor medici psihiatri si acestia le cere tuturor medicilor psihiatri sa nu pretindă tratamente pe viață bolnavilor psihici, ci sa faca întreruperi sa observe cum le e starea de sănătate când sunt fara tratament ca altfel nu își pot da seama deoarece medicamentele au multe reacții adverse, unele chiar cu simptome a bolilor psihice. Ba mai mult, aceste medicamente fiind greu de suportat, reduc speranță de viață a bolnavilor cu 15 ani. Mai ma consideri nebuna? Citește, informeaza-te si nu crede tot ce spun "medicii", pentru ca sunt cei mai de neîncredere dintre oameni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Sa renunte la medicamente si sa se trateze cu rugaciuni este delir mistic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru doctorandus):

Tot ce am postat sunt citate din Cărți sau tratate scrise de medici psihiatri. Numai in Romania medicii judeca ca unul ca tine. Ei stiu ca se poate trai si fara medicamente, cunosc cazuri in care medicii prescriu medicamente doar pe câteva luni (3-6) iar după le prescrie sa le ia o perioada scurta pe jumătate tratamentul, pe urma o alta perioada scurta doar un sfert din tratament. Si apoi sa il întrerupă. Nu se întâmpla nimic. Medicii din Romania nu sunt interesați sa se vindece bolnavul. Ci să-i fie pe viață pacient. Altfel va ajunge sa someze.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Teorie paranoida a conspiratiei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru doctorandus):

Numai când vei ajunge in situația lui Alin vei intelege.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Ești grav bolnavă, mult mai bolnavă decât el. El măcar nu se consideră sănătos.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Nilsson):

Mulțumesc pentru sfat.L-ai citit pe N.D. Walsch? Unele idei ale lui sunt bune dar unele prea trase de par, ciudate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru doctorandus):

Chiar daca nu ai dreptate in afirmatia ta, nu pot sa nu iti dau un vot amuzant. Oricat de serioasa ar fi problema, nu pot sa nu rad cand aud o astfel de expresie. Departe de mine sa te judec intr-un fel. Pur si simplu rad ca la o gluma buna -adica AntalusAna s-a straduit sa ofere un raspuns bun care sa fie folositor celui care a pus intrebarea, si vii tu cu afirmatia de mai sus! Pai cum sa nu razi la un asemenea tablou?! laughing
O sa ma duc acum la biserica; si daca imi vine in minte acest tablou si ma apuca rasul in biserica -ca eu am tendinta sa rad si de unul singur- nu stiu ce-o sa ma fac. O sa le zic ca tu esti de vina. laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlinTigerOfAtlantic):

Am citit zilele trecute în sfârșit primul volum din Conversații cu Dumnezeu, că tu m-ai făcut curios cu întrebările tale happy

În primul rând, Dumnezeu pe care Walsh Îl prezintă are foarte puțin de a face cu creștinismul, în carte spune că nu există păcate, nu există diavol, vorbește despre reincarnare, că Biblia nu ar fi o scriere inspirată.

Apoi, după cum recunoaște chiar autorul, el consideră că Dumnezeu este în imaginația și gândurile fiecărui om, el nu a auzit vrei voce sau a intrat în vreo transă, pur și simplu a scris ce îi venea în minte.

E că și cum ți-ai luat tu frumușel întrebările la rând și ți-ai răspunde singur la ele spunând că ți-a vorbit Dumnezeu.

Totuși, sunt multe idei bune în carte, printre care și cea pe care ți-am menționat-o cu privire la boli, știam că te pasiona acea carte și astfel puteam să îți atrag atenția, mă bucur că ai răspuns și ai oferit un feedback, e un progres, tu nu prea răspunzi de obicei și asta mă face optimist.

Apostolul Pavel ne învață în Biblie să cercetăm toate lucrurile și să păstrăm ce este bun.
De asta e bine să ai temelia cunoștințelor bazată pe Sfânta Scriptură.
Îți doresc mult succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Nilsson):

Poti sa ne dai cateva exemple de biografii?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Filip390):

Ce fel de biografii, mai exact? Despre teologie sau asemănătoare cu volumele lui Walsh?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Nilsson):

Cum spuneai mai sus,, mulți oameni de succes și-au găsit calea în viața abia când au ajuns în pragul disperării, există o mulțime de biografii care merg exact pe același tipar,, Nu ma intereseaza un om anume, poate sa fie oricine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Filip390):

În afară de Walsh, care mărturisește în carte că ideea volumului Conversații cu Dumnezeu i-a venit când trecea printr-o perioadă dificilă (își pierduse jobul și avea niște probleme de sănătate) și voia să îi scrie un fel de scrisoare lui Dumnezeu, următorul care îmi vine în minte este John Paul DeHoria, citesem o biografie de lui de la Bookster, afacerea cu produse cosmetice a început-o când nu avea nici măcar unde să locuiască:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/John_Paul_DeJoria

Pe net găsești mai multe exemple de "rags to riches"

https://www.google.com/......-poor.html

Ar mai fi și Steve Jobs care după ce a fost înlăturat de la compania pe care a fondat-o a revenit și a transformat Apple în gigantul de astăzi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Nilsson):

Ok. Mersi mult!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează