|

Am o întrebare de ceva timp, la care nu am reușit să-mi răspund satisfăcător. Să nu se înțeleagă greșit - nu încerc să influențez pe nimeni, respect convingerile fiecăruia - este doar o curiozitate.

Dacă oricând te-ai pocăi, Dumnezeu, în caz dacă există, oricum te-ar ierta imediat și în mod absolut, pentru că se admite faptul că Isus a plătit deja pentru păcatele tale, atunci de ce să nu-ți trăiești viața liber, fără frică, așa cum îți spune propriul tău bun simț și conștiința, iar spre sfârșitul vieții, dacă simți nevoie, dacă există o chemare, să nu te pocăiești/mântuiești (și, eventual, să adopți o religie)? De ce atâta grabă și presiune, parcă am fi la maraton? Ce importanță are dacă te pocăiești acum sau peste o lună, un an, zece?

În afară de faptul că nu se știe când poți să mori, există și alte motive (pentru voi)?

Rog seriozitate! Și fără ironizări și bătaie de joc. Chiar vreau să aflu logica după care se ghidează fiecare dintre voi.

Mulțumesc anticipat.

129 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

105 raspunsuri...ei, la ce concluzie ai ajuns?
La mine faza cu religia e cam asa: niste vietati pe malul apei curgatoare isi dau cu "presupusa" daca ce vad e crocodil sau trunchi de copac. Pana nu sar in apa, n-or sa stie! Dar si daca este crocodil si nu copac...au pus-o de coliva.
Credinta, insa, e altceva dar e off-topic pe TPU sa patrunzi in credinta la Religie, nu că?

128 răspunsuri:
| a răspuns:

Pentru ca ziua de maine nu o promite Dumnezeu nimanui.Un om era indemnat de catre un prieten sa se impace cu Dumnezeu.Iar el spunea :Acum eu vreau sa imi traiesc viata.Cand va trebui sa mor am pregatit un verset care imi va salva sufletul:,, Ai mila de mine, pacatosul.,, Si acesta imi va salva sufletul. Dar putin mai tarziu, omul acela duse un sac la moara. Pe drumul spre casa a intrat in mai multe carciumi si s-a intors acasa baut. A cazut pe scari si si-a fracturat ceafa si a murit pe loc. Sotia sa il gasi pe sotul ei cazut pe scari.Nu i-a mai ramas timp pentru a rosti versetul sau.,, Nu va inselati, Dumnezeu nu se lasa batjocorit.,,

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai întâi aş vrea să lămurim ce înseamnă "pocăinţa".
Pocăinţa - este o trăire, în fiecare zi avem nevoie de ea, pocăinţa înseamnă înnoirea minţii, faptelor, schimbarea vieţii, regret faţă de păcat şi întoarcere la Dumnezeu.

"de ce să nu-ți trăieșţi viața liber, fără frică, așa cum îți spune propriul tău bun simț și conștiința" conştiinţa mea tocmai asta îmi spune,să mă pocăiesc.
Dumnezeu a pus în fiecare gândul veşniciei,e imposibil ca un om,măcar odată în viaţă să nu se fi gândit la "ce se întâmpla după moarte? unde ne vom duce?"
Pocăinţa trebuie să vină din interiorul nostru,dacă tu nu vrei sau nu simţi că ai nevoie de pocăinţă,atunci poţi rămâne aşa ducând în continuare viaţa pe care o duci...
Însă eu,personal, aşa mă simt liberă,aşa mă simt bine,aşa mă simt în siguranţă!

"Ce importanță are dacă te pocăieșţi acum sau peste o lună, un an, zece?"
Pocăinţa este un proces,dacă tu cu gura ta il mărturiseşti pe Isus Hristos ca şi Domn,te pocăieşti de faptele tale,regreţi dar nu se produce acest proces în viaţa ta, pentru că nu ai timpul necesar ca să urmezi acest proces, cu siguranţă nu poţi ajunge în cer.
Prin urmare,dacă în clipa următoare vei muri, nu vei avea timp pentru a urma acest proces.
Poate un om într-o clipită să urmeze un proces?

Este important să te pocăieşti pentru a avea siguranţa zilei de mâine, pentru a ajunge în Cer,ce motiv mai mare decât acesta doreşti?
Omul crede că odată ce a murit nu mai vede,nu mai simte, nu mai aude,dar el va simţi,va auzi,va vedea.
Iadul este ca o văpăie într-o clădire închisă fără uşi,fără ferestre,fără posibilitate de a ieşi, în care predomină suferinţa, în care omul se va topi din cauza focului şi nu va putea muri psihic (adică să nu mai vadă/audă/simtă).
Şi nu numai atâta, dar va suferi şi din cauză că Dumnezeu îi va aminti toate lucrurile...2010 - 2208 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Esperança):

Draga Ahava, o să fac momentan abstracție de răspunsul în sine (la întrebarea mea) și o să te întreb doar de ultima parte, care mi-a atras atenția în mod deosebit:

"...în care omul se va topi din cauza focului şi nu va putea muri psihic (nu mai vedea/auzi/simţi).
Şi nu numai atâta, dar va suferi şi din cauză că Dumnezeu îi va aminti toate lucrurile pe care omul le-a făcut, toate chemările pe care omul le-a primit, toată respingerea pe care a oferit-o Domnului şi ceea ce a pierdut, practic va rămâne cu mustrarea conştiinţei o eternitate!".

Tu chiar crezi în asta? Cu adevărat?...că Dumnezeu va sta deasupra cuiva care arde și o eternitate îi va reaminti ce păcate a avut și îi va reproșa faptul că nu a crezut în el sau că nu a vrut să se alăture unui anumit grup religios? Și dacă chiar crezi asta, de ce te-ai supune cuiva care este capabil să fie atât de crud, răzbunător și să producă atâta suferință? Sincer.

Cred că și dacă există Dumnezeu, mult mai logic ar fi să fie bun și iertător (cu toți, nu preferențial).

După părerea mea, mai degrabă respingi oamenii cu astfel de afirmații, decât să-i atragi (sperând probabil să-i sperii și să-i convertești, ceea ce mă îndoiesc că se întâmplă). Ți-o spun prietenește.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NOname):

Îmi place să fiu directă,să spun lucrurilor pe nume, nu îmi place să o dau pe ocolite când în joc este viaţa unui om,chiar cu riscul de a se interpreta că vreau să convertesc pe cineva.
Dumnezeu nu cheamă oamenii la o anumită confesiune religioasă,ci îi cheamă la El,îi cheamă la a avea o relaţie personală cu El.

Dumnezeu nu vrea ca omul să ajungă în iad, lucrul acesta l-a dovedit dând pe Unicul Său Fiu ca şi Jertfă pentru noi. Prin asta ne-a arătat cât de mult ne iubeşte şi cât de mult ţine la noi,însă trebuie să luăm în calcul că Dumnezeu este Sfânt!
Iar tu ca şi om păcătos,care ai trăit în plăcerile de o clipă ale acestei lumi,nu vei putea sta în Prezenţa Sa dacă nu ai fost spălat în Sângele lui Isus Hristos.
Aşa cum întunericul nu poate sta în acelaşi loc cu lumina, aşa nici Sfinţenia nu poate sta în acelaşi loc cu păcatul.

Să zicem că ai o casă impecabilă, curată, strălucind de curăţenie şi ar veni la uşa ta un om foarte murdar, l-ai lăsa să intre aşa în casa ta sau l-ai invita să se spele şi să se schimbe de hainele murdare, dându-i la schimb altele curate?
Orice om cu conştiinţă l-ar învita prima dată să se spele şi să îşi schimbe hainele, cam aşa e şi cu Împărăţia lui Dumnezeu.
Pentru a ajunge acolo, trebuie prima dată să te laşi curăţat, spălat de păcate...pentru că acel loc este un loc Sfânt!

Iar in al doilea rând, din moment ce tu nu vrei să crezi în El şi nu vrei să îl accepţi în viaţa ta pe Pământ, il respingi, de ce să te oblige Dumnezeu să stai lângă El o eternitate când ţi-a lăsat să alegi unde vrei să îţi petreci veşnicia?
Nu ţi se pare logic şi corect să te lase să mergi acolo unde vrei?
Şi un ultim aspect, nu Dumnezeu te trimite în iad, ci faptele tale te duc acolo.
El îţi pune în faţă viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul, tu alegi!

Lucrurile acestea nu se spun pe internet,...2009 - 2261 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

NoName parerea mea este urmatoarea.
Gandeste-te la efectul de BUMERANG.
Gandeste-te ca pacatele pe care le face omul,oricum se intorc asupra lui ca un bumerang(ie presupunand ca Dumnezeu nu exista,sau exista)
Cautai un raspuns serios. Si iata ca as vrea si eu sa fiu tratat cu seriozitate.
Nu stiu daca ti-ai inchipuit vreodata,cat bine personal iti poate da respectarea poruncilor.
Stiu ca multi oameni vor sa puna pe spatele moralitatii, culturii civice si a educatiei bunatatea lor, dar nu e chiar asa.
Chiar sa fii absolut liber liber liber sa faci ce iti doresti ca Dumnezeu nu te va pedepsi,oricum pacvatuind impotriva poruncilor lui,practic de autopedepsesti ca om, pe tine sau pe copii tai.
Sa luam cateva pacate la intamplare:
-furtul
-minciuna
-crima
-necuratia
-ura, invidia.
Gandeste-te, cum te simti in primul rand ca om facand aceste lucruri, cat rau faci celor din jur, si cat efect de bumerang au asupra ta aceste pacate, chiar si fara sa te vada cineva facandu-le.
1-Necuratia- cu cat cresc sansele sa te imbolnavesti daca esti neinfranat si sari din pat in pat, si faci avorturi, si sa nu mai spunem de perversiuni sexuale, sau homosexualism- ////SI cate sanse ai sa te imbolnavesti daca nu faci aceste lucruri?
2 Minciuna- nu te opreste nimeni sa minti- ii poti minti pe toti-dar pana cand? si cum te simti? si pana unde poti ajunge cu minciuna? si cand esti prins de prieteni de familie? ce vei deveni in fata lor? cine te va mai crede?
3 Hotia- furtul, cate poti realiza furand? cat de mandru poti fi de realizarile facute din furat? oare te poti bucura? Oare ar mai avea insemnatate -ca munca e sanatate curata? sau ca munca innobileaza pe om? cum te simti cand castigi din realizarile profesionale? si cum te simti cand stii ca ai golit contul cuiva care isi salvase banii pentru a plati operatia copilului sau.
Ca sa nu mai vorbim de crima,de viol, si de celelalte.
Pana unde a ajuns Ceausescu,Hitler,Stalin, Gadaffi Sadam,Ben Laden,Iuda, si de ce moarte au avut ei parte oare?...2004 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Religia ti se va parea nelogica, ori de cate ori o vei studia in cartile de istorie.
Logica religiei, o vei intelege, o vei simti, o vei trai, in oamenii si prin oamenii care L-au cunoscut cu adevarat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu consider ca trebuie sa ne schimbam ca sa traim dupa legile acelei lumi despre care ni s-a vorbit. Am 15 ani de cand incerc sa ma schimb in cateva privinte si nu am facut progrese prea mari. Din ce am citit in Patericul egiptean si in alte carti, am inteles ce inseamna un om rabdator, un om smerit, un om infranat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Jasser, prefer să rămânem la subiectul principal al discuției, fără să intrăm în detalii de altă natură.
Momentan mă interesează doar ceea ce am întrebat.
Mulțumesc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Dragii mei, vă rog din suflet să nu vă îndepărtați de la subiect.
Acum nu încercăm să dovedim existența sau inexistența lui Dumnezeu.
V-aș ruga doar să-mi răspundeți la întrebare, nici mai mult, nici mai puțin.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Mulțumesc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Câte lucrări științifice ai citit până ai ajuns la această concluzie?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Nu ai de unde să știi ce cred. A fost doar o întrebare.
Însă din moment ce îți permiți să afirmi cu atâta certitudine că "Nici o vietuitoare nu a evoluat din ceva! Toate fiintele sunt asa de la inceput!", țin să cred că nu ai citit ceea ce trebuia sau dacă ai citit, nu ai înțeles (pe deplin).
Până și o scurtă plimbare pe wikipedia http://ro.wikipedia.org/wiki/Evolu%C8%9Bie (există zeci de articole) te-ar putea lămuri foarte ușor, că ceea ce ai afirmat contravine realității și logicii.
Ți-aș recomanda o documentare mai aprofundată, dacă îmi permiți.
O zi însorită și ție.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Draga mea, nu îmi pune vorbele în gură, te rog!
Eu nu am făcut nici o afirmație. Nu mă cred atotstiutoare, încât să-mi permit un asemenea lux. Te-am rugat doar să mai reflectezi asupra afirmațiilor tale, care, personal, mi se par lipsite de logică, argumente și mult prea pripite.

Nu înțeleg cum poți să afirmi cu atâta siguranță/nonșalanță ceva ce nu poate fi dovedit sau ceva care are mii de contraargumente științifice, palpabile, demonstrabile (mă refer la: "Nici o vietuitoare nu a evoluat din ceva! Toate fiintele sunt asa de la inceput! Cand vei pricepe odata?").

Sunt mult prea rațională ca să cred în povești și să nu iau în calcul Toate dovezile...pro și contra.

O seară bună.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Da, se pare că nu ne putem înțelege...
Repet: unde am afirmat eu așa ceva?! (...retorică, desigur)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nici o stiinta nu a descoperit existenta lui dumnezeu pentru ca nu exista asa ca nu mai inventa tu numai prostii, cand o sa vi cu dovezii atunci sa vorbesti, bine? si da oameni aia care zici ta ca ei DOAR cred ca sunt oameni de stiinta chiar sunt.Albert Einstein credea in dumnezeu, nu credea si a fost cel mai mare om de stiinta(parerea mea)in perioada aia.nici el nu crezi ca a fost cu adevarat om de stiinta?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru alexandra2859):

"Dumnezeu este un adevar universal." - Albert Einstein
"Dumnezeu nu joaca zaruri cu Universul." - Albert Einstein
"Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim." - Albert Einstein
"Atunci cand solutia este simpla, Dumnezeu iti raspunde." - Albert Einstein
"Vreau sa cunosc gandurile lui Dumnezeu, restul sunt detalii." - Albert Einstein
"Dumnezeu este subtil, dar nu rau intentionat." - Albert Einstein

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru alexandra2859):

Una din foarte multele dovezi ale existenţei lui Dumnezeu...

- Unul dintre argumentele existenţei lui Dumnezeu a fost oferit de un mare om de ştiinţă, Erwin Schrödinger, laureat al premiului Nobel pentru fizică cuantică, care afirmă că volumul maxim al unei gene (particulă a materialului ereditar) poate fi cuprins într-un cub cu mărimea laturii de maxim 100 distanţe atomice – însumând astfel un număr de atomi cuprins între o mie şi un milion – în funcţie de tipul şi de mărimea atomilor). ----------------------------
Tot el afirmă că este practic imposibil ca acest număr limitat să poată explica un comportament ordonat, să formeze o structură organizată, să posede un,, program" de autoreproducere completă, de redare a unui caracter, funcţie sau organ în organismul dezvoltat ulterior, un,, program" de coordonare cu celelalte gene, de gestionare a unui metabolism propriu etc…

- Concluzia acestei realităţi este că existenţa şi manifestarea unei gene, şi prin translaţie – a vieţii în general, constituie, în faţa oricărei tehnologii avansate, o enigmă, un mister de neînţeles, o manifestare minunată a Sacrului, o dovadă sublimă a existenţei lui Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Daca nu stim cum functioneaza un lucru, nu trebuie sa sarim direct la explicatii supranaturale.
Nu stim explicatia INCA

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Raynn):

Este ca şi cum ai spune că deocamdată, din o mie de "piese de puzzle" (atomi) nu putem construi un o entitate vie şi inteligentă care să se şi înmulţească (şi care să mai facă alte o mie de lucruri) dar mai încercăm...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Poate ca si ei doi cred ca exista un dumnezeu asa cum cred eu nu cum cred crestinii sau cum scrie in carti.un dumnezeu diferit.numai pentru ca a zis ca exista dumnezeu nu inseamna ca se refera la dumnezeu care credeti voi sau care scrie in carti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nici tu habar nu ai despre ce vorbesti! adumi dovezi ca asta a zis einstein.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si plus ca el ca fiind evreu(nascut in Germania)poate credea in alt dumnezeu nu in al vostru.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu-i adevarat! asa cred crestinii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Moana Pozzi, o vedeta porno italiana, l-a citit pe Augustin pe patul de moarte, s-a pocait si a murit la 33 de ani, iar asta i-a facut pe unii sa o propuna pentru sanctificare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Oamenii ajung in acelasi loc, dar in straturi diferite.Fiecare strat reprezinta calitatea umana.In stratul de jos, cel pe care se sprijina toata chestia asta ciclica, se afla scursura.In stratul de sus, si cel mai onorific, sunt cei care fac fapte bune.Toti au fost iertati,(pentru ca toti suntem egali in fata lui D-zeu)cat? mai e de discutat.
Ei bine,catul asta reprezinta calitatea umana.Ce faci pe lumea asta,iti corespunde pe lumea cealalta.
Ciclul asta ciclic happy trebuie sa fie marginit de fapte bune, ca pe lumea cealalta sa ai parte de un loc mai putin innabusitor, decat cel de la subsol.
Logica asta vine din alte filosofii, care, culmea, sunt bazate in reincarnari.

offtopic-traiesti nu pentru a fi iertat, traiesti pentru a face fapte bune! Cu cat mai mult traiesti, facand fapte bune, cu atat iti asiguri un loc mai comod in straturile superioare!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Zazu):

Mulțumesc, Zazu.
Dar tot nu am primit un răspuns la întrebare. Sau poate a fost prea subtil și nu l-am sesizat.

De ce atâta grabă, când poți să faci fapte bune și fără să aparții unei religii (că doar suntem oameni educați și nu trăim în junglă), iar spre final, dacă chiar simți nevoia, poți să adopți una?

De ce să trăiești toată viața sub o asemenea presiune, constrâns de atâtea reguli (unele ușor ilogice sau prea exagerate) și prejudecăți, când oricând ai alege să te pocăiești, dacă ai alege, vei fi iertat (indiferent de ce ai face)?

De ce de mic copil (când nici nu judeci) sau din tinerețe, când practic nu e nici o grabă?

Asta nu prea reușesc să înțeleg.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Zazu):

Și da, off-topic-ul tău are logică și așa ar fi normal, însă știi bine, religioșii te-ar contrazice. Ți-ar spune că pentru Dumnezeu nu contează câte fapte bune ai făcut și că ai fost un om exemplar toată viața. El vrea neapărat să te și pocăiești. Dacă te pocăiești, poți să fii și criminal în serie și ultimul jeg de pe pământ, el tot te iartă.

Deci, teoretic, poți masacra popoare întregi și să fii un om de nimic toată viața, iar pe patul de moarte să te mântuiești și să ajungi în rai.

Iar copiii nou-născuți, care poate nu au ajuns să trăiască nici câteva ore, cu atât mai puțin să păcătuiască, doar pentru că nu au fost botezați, ajung să ardă o eternitate în iad. Asta din spusele unora, bineînțeles.
Ciudată logică, dar...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Parerea mea..nu cred in religie dar cred in Dumnezeu.Nu merg la biserica dar asta nu inseamna ca nu ma rog.
Dumnezeu este pretutindeni in tot ceea ce vedem in tot ceea ce simtim.
Tot ceea ce fac fac cu inima si totusi poate mai exista momente in viata cand gresesc si chiar gresesc dar important este ca invat in ceea ce gresesc.
Crezi ca daca un om este pocait este mai bun? Nu neaparat.Cel mai important este sa facem totul cu sufletul,sa hranim totul cu iubirea din noi, sa protejam totul cu blandete, gingasie, sa sprijinim asa cum putem noi mai bine.
Fa lucruri bune, si apoi nu mai conteaza cand vine sfarsitul. povestii tale.
Dupa fiecare sfarsit apare un nou inceput si dupa fiecare inceput apare un sfarsit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru ostea):

Îmi place felul tău de a privi lucrurile.
Mulțumesc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NOname):

Multumesc si eu,
Fie-ti Inimioara in lumina, iubire, pace!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eclesiastul 11:9 -> "Bucură-te, tinere, în tinereţea ta şi să ţi se înveselească inima în zilele tinereţii tale; umblă pe căile inimii tale şi în lucrurile pe care le văd ochii tăi. Dar să ştii că pentru toate acestea adevăratul Dumnezeu te va aduce la judecată."
Dumnezeu nu vrea sa nu te distrezi, dar pentru tine ce inseamna a te distra? Traieste-ti viata asa cum vrei ca oricum Dumnezeu te iarta? Crezi ca este asa de usor? Este adevarat ca Isus a fost jertfit pentru oameni, insa pentru aceia care se caiesc de pacatele lor. Daca mori maine si tu inca nu te-ai impacat cu Dumnezeu mai are vreun rost viata pe care ai dus-o dupa voia inimii tale?
Mai este un verset, insa nu-mi amintesc exact care unde se spune "cel care stie ce este bine si nu face este mai rau decat un necredincios".
Atunci, daca stii ce este bine de ce nu faci? Dumnezeu ne-a creeat nu ca sa facem ce vrem noi cu viata noastra.In Biblie ne spune ce doreste de la noi si cum sa ne traim viata.Ca sa nu va alarmati cu totii, Dumnezeu mai este numit in Biblie si "fericitul Dumnezeu"!
El vrea ca orice om sa se bucure, sa fie fericit, insa nu pe o perioada scurta de timp ci pe vecie! Deci, sa-ti traiesti viata asa cum vrea Dumnezeu si te poti distra, insa nu in chefuri si in betii, ci asociidu-te cu persoane "sanatoase"!
"Cine umba cu inteleptii devine intelept, dar cine umbla cu cei fara minte o duce rau"!


RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru MeDeEa14DeEa):

Citește, te rog, ceea ce i-am scris lui Nsalion.

http://www.tpu.ro/......incerc-sa/

Ai impresia că toți nereligioșii sunt niște "nesănătoși fără minte", iar tu, Beastisthebest (ce nickname interesant), le ești superioară, ceea ce este greșit și probabil deja păcat în sine.

Nu e frumos să-i desconsideri pe ceilalți și să generalizezi, etichetându-i pe oameni doar în funcție de preferințele lor religioase și hotărând cine e bun și cine e rău, doar în funcție de acest aspect (apropo, nu văd nimic bun într-o astfel de atitudine).

Dar înțeleg că predominant ai citat (deci nu e doar vina ta) și probabil nu ai avut intenția de a jigni pe cineva, ai făcut-o inconștient.
Mulțumesc pentru răspuns.
O zi frumoasă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am pus o intrebare si eu, dar in alt contex.Acolo s-au strans peste 100 de raspunsuri care ma aprobau si ma dezaprobau.Eu sunt contra pocaintei si multi au fost cu mine cu argumente solide care sa arate de ca nu e bine lucrul acesta-alaturi de mine.Iar altii,bineinteles ne dezaprobau si ne spuneau ca noi suntem pacatosi, ca ne place sa umblam prin cluburi, fara sa stie cine suntem noi defat si asta doar pentru ca nu suntem si noi ca ei, pocaiti.
Sau se luau de religia noastra ortodoxa-altii chiar de sunt catolci n-am nimic cu ei dar, nu aceaste secte mizere de pocaiti. Lumea asta...
Si eram tot in contradictii.
Vorba aia: Da-o "d*acu" e treaba... big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In primul rand, se presupune ca persoanele religioase aleg sa isi traiasca viata conform poruncilor lui Dumnezeu, din iubire pentru acesta, nu din teama pentru viata de apoi sau pentru a primi recompense.

In al doilea rand, se presupune ca se simt liberi in aceasta alegere ( pentru ei pacatele nu sunt acte de libertinaj, ci o forma de inrobire).

In al treilea rand, cica au trairi spirituale inalte : pace launtrica, se dezvolta dorinta de a face cat mai mult bine, cresc in intelepciune, se dezlipesc de lumea materiala, au nevoie de apropiere catre divinitate si fac totul pentru a obtine asta.

Sper ca am reusit sa raspund cat mai obiectiv si concis ( nu sunt o persoana religioasa).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Himera):

Mulțumesc, Himera.
Primul răspuns care îmi răspunde la întrebare...și anume: "există și alte motive?". Începeam deja să cred că nu sunt...

Sunt însă curioasă mai mult de ce atâta grabă și presiune din partea celor care încearcă să-i convertească pe ceilalți. Dar probabil este tot din cauza acestor convingeri și impresiei că fac un bine.

Aroganța unora însă este deranjantă, faptul că se cred perfecți, mai presus, deși de multe ori nu sunt nici pe departe. Dar...trufia e umană...

Mulțumesc. O zi frumoasă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NOname):

Deja ti-ai raspuns singura la intrebare : " Dar probabil este tot din cauza acestor convingeri și impresiei că fac un bine. " "faptul că se cred perfecți, mai presus, deși de multe ori nu sunt nici pe departe. Dar...trufia e umană..."
Varianta mea: sunt satui de ei si viata lor si incearca sa faca ceva prin care sa se simta utili, sa se convinga singuri ca fac un bine, ca salveaza suflete ratacite pe calea pierzaniei.
P.S. Piosii care ti-au raspuns aici, nu sunt nici macar un sfert din ceea ce au ei impresia ca sunt.

O zi buna si tie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sall! Religia condamna acest tip de credinta. Dar, toti vor sa se incarce spiritual. Prin acest mod, considera ca ei sunt mai aproape de intreg. Asa cred! Pa!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salutare! Dumnezeu există cu adevărat! Slavă Lui pentru tot și pentru toate! Sunt numeroase dovezi care atestă acest lucru (nu mai intru în detalii).
Pocăința se definește ca fiind părăsirea păcatului și împlinirea binelui. Omul trebuie să se căiască tot timpul de păcatele sale, să meargă la Sfânta Biserică și să le mărturisească înaintea preotului duhovnic pentru ca Dumnezeu să-i ierte păcatele. Mai apoi dacă preotul duhovnic consideră că penitentul este vrednic, primește Sfânta Taină a Împărtășaniei. Astfel omul fiind curățit este mai aproape de Dumnezeu. El nu trebuie să-și amâne pocăința la vremea bătrâneții, deoarece este posibil să nu o mai apuce. De aceea, indifernet de vârstă, omul trebuie să fie cât mai pregătit. Viața aceasta este una trecătoare. Ea trebuie trăită într-un mod cumpătat, cu măsură, datorită faptului că la judecată vom răspunde pentru fiecare lucru săvârșit (atât bun cât și rău). Viața cea veșnică este cea mai importantă. Dacă omul nu își mântuiește sufletul și nu dobândește raiul, practic a pierdut totul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

A platit pentru pacatele noastre ca sa traim curat, nu sa ne manjim cu franturi din pacat, cu placerile de-o clipa care mai mult ne ispitesc decat sa ne de-a o speranta; suntem tineri si vrem sa profitam de fiecare clipa, ce bine ar fi daca am pune si cap'sorul la lucru.
'' Ce importanță are dacă te pocăiești acum sau peste o lună, un an, zece?''...vezi tu NO, amanarea nu e buna, pentru ca ''este hotul timpului.''
Atunci cand iti iubesti Creatorul, cand apreciezi tot ce-a facut si tot ce va face pentru tine, esti dispus sa traiesti ca pentru Elhappy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Nu cred ca ti-ai dat seama ce credinte avea Einstein.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Oameni buni, a intebarea a fost una si voi ati raspuns FIX cu ceeea ce ea va spus sa nu raspundeti, deoarece nu vrea sa stii despre astfel de motive.
''În afară de faptul că nu se știe când poți să mori, există și alte motive (pentru voi)? '' - pentru judeo-crestini nu exista alt motiv, pentru care sa se pocaiasca cat mai repede.
Bun, acum o sa ma abat un pic de la subiect, dar asta este, imi cer scuze de pe acum.
Parerea mea combinata cu un pic de obiectivitate este ca, de Divinitate nu te poti apropia deloc prin ritualuri religioase ( botez, cununie, etc. ).
Mai bine este sa ai mereu o gandire placuta un comportament la fel de placut, sa ne comportam moral si sa produce/ creem bunuri de toate felurile. Degeaba mergem la biserica, ne dam cu capul de toate icoanele si ii umplem buzunarul popii cu bani, daca suntem niste imorali.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna NoName!
Va spun povestea bunicului meu (tatal mamei mele) : a facut 8 copii, pe mama si inca 7, in speranta ca ii va supune si ii vor face munca campului, il va ajuta in tot ce tine de munca intr-o gospodarie! la masa, nu ii lasa sa scoata nici un sunet, se auzea doar atingerea inoxului de farfurie, spunandu-le "musca sa se auda", au fost cazuri cand i-a si lovit cand se enerva pe cate unul (dintre fratii amei, inclusiv pe ea). Tin minte foarte bine, cand ii faceam vizite la tara, cand eu aveam deja 6-7-8-etc ani, dupa 2 minute lua biblia in mana si incepea sa citeasca cu voce tare, fie ca vroiai sau nu, il auzeai, doar erai la el in casa! Apoi cu inaintarea in varsta, tot mai putini din copiii lui l-au vizitat si tot mai rar! posibil ca in acest punct de singuratate (dupa ce a murit bunica) sa fii realizat greselile care le-a facut in tinerete si s-a pocait! a continuat sa umble din casa in casa, cu bicicleta in satele vecine, la peste 70 de ani, a avut doua accidente, lovindu-l masinile umbland asa, a cazut o poarta pe el, etc, fracturi, spitale, a ajuns in ultimii 2 ani de viata aproape imobilizat la pat, mergand doar pana la toaleta si ridicandu-se cand manca. Nici unul din cei 8 frati nu au vrut sa-l ingrijeasca, unii fiind plecati in strainatate, altii pur si simplu nu au vrut sa se complice. Doar mama mea l-a adus la noi in apartament, si l-a hranit, ingrijit, etc! intamplarile astea m-au facut pe mine de mic sa ma indeparteze de religie, nu se poate sa iti bage cineva ceve cu forta in cap, vine un moment, cand poti judea, poate chiar si la 7 ani, sa iti pui niste semne de intrebare, si sa o iei pe celea care nu se intersecteaza cu religia! asta nu inseamna ca faci doar rau, ca te droghezi, ca urmezi calea satanista! NU, pur si simplu mergi prin viata putin paralel cu religia! am terminat o facultate, nu am dat in cap la nimeni si sunt vazut bine de ceilalti!
Acuma NoName va spune ca tot nu i-am raspuns la intrebare! sorry, atat am avut de zis! multumesc...2009 - 2039 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RS4):

Grozavă poveste. Foarte moralizatoare. Mi-a plăcut enorm.

Sunt de acord cu ceea ce ai spus. Poți fi paralel cu religia (nu "dacă nu ești cu mine, ești împotriva mea", cum percep unii) și un om de admirat: corect, bun, tolerant, cu principii...sau un religios, dar un om de cea mai joasă speță.
E o treabă individuală și nu se poate generaliza.

Mulțumesc, RS4. Frumos răspuns și foarte înțelept.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

NoName, chiar la toate intrebarile tale apar divergente asa mari? happy unde dai si unde crapa...
un citat rapid, sa-mi mai pun si eu lumea in cap :
"Religia - o frază de dânşii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată,
După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată,
Aţi mai purta osânda ca vita de la plug?

Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Şi v-a făcut să credeţi că veţi fi răsplătiţi...
Nu! moartea cu viaţa a stins toată plăcerea -
Cel ce în astă lume a dus numai durerea
Nimic n-are dincolo, căci morţi sunt cei muriţi."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RS4):

Ah, Eminescu...un mare deschizător de drumuri, ochi și suflete...
Nu mă pot abține să nu-l citez...

"...Şi de-ntrebaţi atuncea, vouă ce vă rămâne?
Munca, din care dânşii se-mbată în plăceri,
Robia viaţa toată, lacrimi pe-o neagră pâine,
Copilelor pătate mizeria-n ruşine...
Ei tot şi voi nimica; ei cerul, voi dureri!

De lege n-au nevoie - virtutea e uşoară
Când ai ce-ţi trebuieşte... Iar legi sunt pentru voi,
Vouă vă pune lege, pedepse vă măsoară
Când mâna v-o întindeţi la bunuri zâmbitoare,
Căci nu-i iertat nici braţul teribilei nevoi.

Zdrobiţi orânduiala cea crudă şi nedreaptă,
Ce lumea o împarte în mizeri şi bogaţi!
Atunci când după moarte răsplată nu v-aşteaptă,
Faceţi ca-n astă lume să aibă parte dreaptă,
Egală fiecare, şi să trăim ca fraţi!... "

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează