| naibastiesialtceva a întrebat:

Am o intrebare: Se stie ca credinciosii fanatici nu cred in extraterestrii. Pai,daca le-as zice ca biblia are extraterestrii in ea?=] Suna nebunesc, dar practic si ingerii ar fi extraterestrii. Nu? Ca nu sunt pe pamant.

Răspuns Câştigător
| pacatosulClaudiu a răspuns:

Calculele matematice si ultimele descoperiri spatiale din urma misiunilor spatiale au aratat ca sunt sanse extrem de mari sa existe viata extraterestra doar ca distantele extrem de mari si tehnologia de acum nu ne permis inca s-o descoperim.
Nu inteleg de ce ei nu cred. Cred ca poate undeva aceasta informatie le sfideaza intr-un fel ceea ce cred ei.
Titan, satelitul natural al planetei Saturn. Este considerat de catre comunitatea stiintifica drept un laborator in care putem vedea procesele chimice similare cu cele ale Pamantului antic.
"Ne gandim la Titan ca un laborator in care putem vedea procesele chimice similare cu cele ale Pamantului antic atunci cand viata abia incepea. Vom cauta si alte molecule in afara de C3H2, dar trebuie sa aflam ce se intampla in atmosfera pentru a intelege reactiile chimice care duc la formarea de molecule organice complexe care ajung sub forma de ploaie pe suprafata." - Mellisa Trainer (astro-fizician la NASA)
Pe suprafata satelitului Titan se afla campii si dune din material organic inghetat precum si lacuri de metan lichid. Toate acestea fac din Titan o posibila lume care poate gazdui viata extraterestra. Compusii organici sunt foarte importanti pentru posibilitatea vietii pe Titan despre care multi dintre noi cred ca probabil ar fi evoluat in oceanul cu apa lichida de sub crusta glaciara a lui Titan, si se crede ca compusii organici pot patrunde in oceanul cu apa lichida si acest lucru poate furniza nutrientii necesari vietii daca aceasta a evoluat.
Atmosfera de pe Titan reprezinta o chimie complexa care implica molecule organice, elemente de baza ale vietii biologice asa cum o stim pe Pamant. Drept urmare, multi cercetatori considera Titan ca un posibil loc de unde am putea incepe sa cautam o posibila viata extraterestra. Astro-biologii deja iau in calcul posibilitatea ca organismele chiar sa inoate in lacurile si marile sale.
NASA deja lucreaza la noua misiune si la noua drona din aceasta misiune numita Dragonfly care este programata de lansare in 2026 si care ar trebui sa aterizeze pe Titan in 2034 cand va putea sa studieze chimia si potentialul de viata a acestei lumi. Un submarin ar putea fi un urmator pas in studierea hidrocarburilor de pe Titan, insa NASA nu a desemnat asta ca fiind o misiune importanta secundara insa echipa care sustine acest proiect a reusit sa obtina doua finantari de la NASA pentru a dezvolta noi tehnologii. Acest submarin ar fi de-a dreptul folositor in explorarea marilor si lacurilor de pe Titan. Pana atunci ramane sa vedem ce se mai descopera si in alte parti din univers, sau chiar si aici pe Pamant. Sper sa se descopere viata extraterestra care inoata in marile si oceanele satelitului. Chiar as fi curios cum din neexistenta si blamatea lor religia se va intoarce la 180° spunand ca si aia sunt facuti de Dumnezeu.

24 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Nu stiu daca exista sau nu extraterestrii treaba lor.

| dany1988 a răspuns (pentru ania):

Si daca o sa se descopere? O sa mai credeti in Biblie? rolling on the floor

| ania a răspuns (pentru dany1988):

Da, e dreptul lui Dumnrzeu sa creeze fiinte si pe alte planete.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Am avut ocazia ca pe timpul liceului sa citesc o carte scrisa de un american, care explica o parte din faptele descrise in vechiul testament folosindu-se de descoperiri ale stiintei si a cercetarilor arheologice.
Da, si in acea carte se vorbea de extraterestii care aveau o tehnologie avansata si chiar ceva asemanator bombei nucleare, folosita pentru distrugerea Sodomei si Gomorei.

| Harfagre a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Acel "american" nu se numea cumva Erich von Däniken și era de fapt elvețian? tongue

El a scris Amintiri Despre Viitor, care a fost tradusă și în România pe vremea lui Ceaușescu. Ideea de "extratereștri" cu aspect uman nu are nicio bază, este pur și simplu inventată, însă a fost promovată de comuniști pentru că era împotriva creștinismului.

Niște extratereștri autentici ar putea arăta ca niște gândaci de Colorado sau ca niște avioane Lockheed SR-71. De ce ar trebui să semene cu oamenii, în condițiile în care înrudirea dintre oameni și cimpanzei e clară?

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Harfagre):

Dar de ce sa arata asa cum zici tu si nu altfel?
Nu stiu cum se numea ca nu am cartea.
Nu stiu de ce in memoria mea a ramas cu titlul "Saniuta de argint". Am cautat-o pe net, dar nu am gasit-o.
Am citit cam ce ar contine Amintiri Despre Viitor, dar nu seamana cu ce am citit eu.

| Harfagre a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Extratereștrii puteau să arate oricum, dar unii dintre ei au avut copii cu pământencele, deci erau compatibili pentru reproducere cu specia umană. Un autor e lipsit de credibilitate, dacă alege doar ce-i convine lui din textele antice despre zei.

Dacă pornim de la ideea că relatările din textele antice sunt în mare parte reale, atunci trebuie să considerăm toate relatările din ele ca fiind în mare parte reale. Nu putem alege doar ce ne convine.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Harfagre):

Sunt de acord cu tine cu alegerea. Dar Atunci cand se dau exemple trebuie sa se aleaga cele mai semnificative.
De unde stii ca extraterestii si pamantenii au avut copii impreuna?
In cartea respectiva se explicau diferite fenomene descrise in vechiul testament. Un exemplu: "Pietrificare" sotiei lui Lot o asemanau cu "pietrificarile" corpurilor omeneste in Hirosima si Nagasaki dupa exploziile nucleare din 1945.
Da, textele antice pornesc de la fapte reale, povestite cu intelegerea de atunci a fenomenelor, plus "inflorirea" sau denaturarea acestora in transmiterea orala in prima parte a timpului, pana la scriere.

| Harfagre a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Religia grecilor antici e plină de exemple de copii pe care zeii îi aveau cu pământencele. În Geneză este de asemenea menționat că Fiii lui Dumnezeu și-au luat neveste dintre fiicele oamenilor.

Despre pietrificare: ea se datorează temperaturii înalte în sine. Faptul că la Hiroshima și Nagasaki sursa temperaturii respective au fost niște explozii nucleare nu înseamnă că orice explozie de aceeași magnitudine este una nucleară.

Asta cu exploziile nucleare este exact genul de "argument" invocat gratuit în favoarea extratereștrilor. Civilizația tehnologică terestră pe care am menționat-o mai sus putea foarte bine să aibă și tehnologie nucleară sau exploziile respective puteau foarte bine să nu fie deloc nucleare.

| Panamax a răspuns:

Zeul lor YHWH a fost un extraterestru.Nici prea istet si nici prea puternic.A avut in subordine un mic teritoriu si o mica populatie o scurta perioada de timp.
A plecat si oitele au ramas cu regullile lui expirate de acum 3000 de ani si cu niste rugaciuni penibile.

| NumaPompilius a răspuns:

N-are nicio legatura una cu alta. Daca crezi ca exista extraterestrii trebuie sa aduci dovezi. Îngerii nu sunt extraterestrii. Ei sunt spirite, nu sunt forme de viata organice.

| naibastiesialtceva explică (pentru NumaPompilius):

Din cate stiu, sunt. Spiritele sunt o forma de viata, nu? Ca tot au viata. Deci extraterestrii sunt ca provin de sus. Nu de pe pamant.

| NumaPompilius a răspuns (pentru naibastiesialtceva):

Gresit. Extraterestrii se presupun ca ar fi forme de viata materiale si ca ar proveni cică de pe alte planete.
Dar îngerii sunt spirite, nu materie și nu provin de pe alte planete ci există în proximitatea lui Dumenzeu, în lumea nevazuta

| Harfagre a răspuns:

Nu erau niciun fel de extratereștri, erau cât se poate de tereștri. Ce zici, când aborigenii din insulele Andaman văd elicopterele armatei indiene, nu cumva din relatările lor, unul ca tine ar înțelege că e vorba de extratereștri?

Extratereștrii făceau parte din propaganda marxistă în anii '60-'70 și au fost preluați și de propaganda neomarxistă în zilele noastre. Viziunea progresistă asupra istoriei pretinde că progresul civilizației a fost liniar, de la cimpanzei, până la marxiștii de azi, care ar fi culmea inteligenței și cunoașterii științifice.

În realitate, în urmă cu aproximativ 12.800 de ani exista o civilizație tehnologică foarte avansată, aproximativ comparabilă cu cea de azi. Acea civilizație a fost distrusă în urma unui cataclism, au fost cel puțin 50 de impacturi diferite ale fragmentelor unei comete uriașe.

Supraviețuitorii s-au refugiat în postură de zei pe la diverse triburi sălbatice, singurele capabile să-și obțină hrana fără tehnologie. Cam cum ar fi azi triburile din jungla amazoniană sau cele din insulele Andaman. Relatările din textele biblice, din textele indiene sau cele de la vechii greci asta au la origine, poveștile repetate timp de sute de generații despre vehiculele acelei civilizații. Nu erau niciun fel de extratereștri, asta e doar propaganda marxistă anti-creștină, preluată în prezent de activiștii neomarxiști.

| Harfagre a răspuns:

Argumentul biologic: cum îți imaginezi că acei extratereștri ar fi fost compatibili pentru reproducere cu pământencele? Oricine are mai mult de doi neuroni ar trebui să înțeleagă că "extratereștrii" erau de fapt aceeași specie cu sălbaticii în fața cărora pozau drept zei.

| Harfagre a răspuns:

Argumentul tehnologic: cum îți imaginezi că extratereștrii ar fi transportat prin spațiu mașinării de zeci sau sute de tone? Aveau cumva niște nave spațiale cât piramidele egiptene? tongue

| Eisenheim a răspuns:

Iui,asta a fost o lovitură sub cureaua la pantaloni laughing se pare că nu ai nici un răspuns de la cine aștepți, eventual ignor o sa ai laughing bine punctat,chiar scrie despre extratereștrii și nave,care de foc și altele,că oamenii de atunci nu știau cum sa explice astfel de mașinării și le-au descris drept care,că asta știau happy dar asta e poveste lungă și complexă,care nu e discutata nici în biserică nici în întrunirile altor culte, pentru că ar ieși scandal și multe semne de întrebare, și credincioșii s-ar împărți în tabere, îți dai seama ce zic happy oricum, bună observație cu îngerii happy

| naibastiesialtceva explică (pentru Eisenheim):

Nu is in masura sa speculez unele lucruri dar am zis un lucru care ar dovedi existenta extraterestrilor pana si in biblie. Acum, n-am auzit sa fi existat nave si care de foc in religiile avraamice. Am auzit de asta la o religie indiana daca nu ma insel. Totusi, eu as merge pe ideea ca ar fi probabil [probabil, nu sigur] ca ar avea o civilizatie extraterestra legatura cu piramidele din Giza. De ce? Pentru ca acele piramide sunt prea complexe. Chiar sunt la meridinaul pamantului, deci.

| Eisenheim a răspuns (pentru naibastiesialtceva):

Uită-te prin biblie, o să găsești și care de foc, și roti cu ochi, dar cum ziceam, se cam distrage atenția de la paginile respective tocmai pentru că nu au inca inventată nici o explicație credibilă happy

| naibastiesialtceva explică (pentru Eisenheim):

Na,n-am chef.

| Covid20 a răspuns:

Da, din perspectiva asta, cred ca orice crestin ar afirma ca exista "extra-terestrii".

| naibastiesialtceva explică (pentru Covid20):

Practic da, ca sunt din cosmos, nu? Ma rog, ce nu e pamantean nu e terestru, e extra terestru.