| marinelpop a întrebat:

Astăzi, mulţi nu cred că oamenii sunt păcătoşi. De ce? Deşi merg la biserică din când în când, ei consideră că relatarea biblică despre Adam şi Eva nu este decât o legendă sau un mit. Alţii au fost învăţaţi că nu există Dumnezeu. Ei se îndoiesc de existenţa lui Dumnezeu şi, prin urmare, nu înţeleg că Fiinţa Supremă a stabilit norme morale pentru oameni şi că nerespectarea lor echivalează cu păcatul. În scrisoarea către Romani, Pavel menţionează motivul pentru care un asemenea mediu n-a putut fi nici în trecut şi nu poate fi nici în prezent o scuză, şi anume că însăşi creaţia depune mărturie despre existenţa unui Creator (Rom. 1:19, 20). Acest adevăr are legătură cu o altă remarcă pe care a făcut-o Pavel când le-a scris evreilor în timp ce se afla la Roma: „Orice casă este construită de cineva, dar cel care a construit toate lucrurile este Dumnezeu" (Evr. 3:4). Acest raţionament îndreaptă atenţia spre un Creator care a construit, sau a adus în existenţă, întregul univers. Dumneavoastră de ce credeți in Dumnezeu?

18 răspunsuri:
| Dandanache a răspuns:

"Adam si Eva" nu e legenda, e o metafora.

| EmaS a răspuns (pentru Dandanache):

Stiu ca iti place sa citesti, de aceea iti recomand o carte extraordinara.,, Geneza''de Andy Mclntosh. Lector de inalta distinctie la Universitatea din Leeds, dr.Andrew McIntosh un specialist de marca in teoria combustiei.El priveste cu mare atentie la implicatiile modelului creationist in relatie nu numai cu primele capitole ale cartii Geneza ci si cu subiectele generale ale teologiei crestine.

| Dandanache a răspuns (pentru EmaS):

Multumesc, o voi cauta.

| marinelpop explică (pentru Dandanache):

Putem crede că Dumnezeu l-a format pe Adam din ţărână, iar pe Eva, dintr-o coastă a lui Adam?
Ştiinţa modernă a confirmat că organismul uman este alcătuit din mai multe elemente chimice, de exemplu, hidrogen, oxigen şi carbon, ce se găsesc în scoarţa pământului. Însă cum este posibil ca prin combinarea acestor elemente să rezulte o fiinţă vie?
Mulţi oameni de ştiinţă sunt de părere că viaţa a apărut din întâmplare, pornind de la forme foarte simple, ce au devenit tot mai complexe de-a lungul milioanelor de ani. Însă termenul „simplu" nu descrie în mod corect aceste forme de viaţă, deoarece toate fiinţele vii, chiar şi microscopicele organisme unicelulare, sunt de o uimitoare complexitate. Nu există niciun fel de dovezi care să ateste că vreo formă de viaţă a apărut sau ar putea apărea din întâmplare. Dimpotrivă, toate organismele vii dovedesc în mod incontestabil că au fost proiectate de o inteligenţă net superioară nouă, oamenilor (Romani 1:20).
Dacă aţi asculta o simfonie înălţătoare, aţi admira un tablou superb sau o realizare tehnologică uimitoare, aţi susţine apoi că nu au fost create de nimeni? Bineînţeles că nu! Dar astfel de opere pălesc în faţa complexităţii, a frumuseţii sau a ingeniozităţii proiectului ce stă la baza corpului omenesc. Cum am putea spune că acesta nu are un Creator? În plus, relatarea din Geneza arată că, dintre toate formele de viaţă de pe pământ, doar omul a fost făcut după chipul lui Dumnezeu (Geneza 1:26). Iată de ce numai oamenii pot reflecta plăcerea lui Dumnezeu de a crea, realizând uneori adevărate capodopere muzicale, artistice şi tehnologice. Ar trebui oare să ne surprindă faptul că Dumnezeu îi întrece pe oameni în ce priveşte creativitatea?
Să ne gândim acum la crearea femeii dintr-o coastă a bărbatului. Ar fi putut constitui acest act de creare o dificultate pentru Dumnezeu? El ar fi putut folosi alte metode, dar felul în care a ales să o creeze pe femeie a avut o semnificaţie aparte. El dorea ca bărbatul şi femeia să se căsătorească, iar legătura dintre ei să fie foarte strânsă, ca şi cum ar fi „o singură carne" (Geneza 2:24). Oare faptul că bărbatul şi femeia se completează reciproc, devenind uniţi printr-o legătură trainică ce le aduce foloase amândurora, nu este o dovadă elocventă a iubirii şi a înţelepciunii Creatorului nostru?
Mai mult decât atât, geneticienii moderni recunosc că toţi oamenii provin, după cât se pare, dintr-un singur cuplu uman. Aşadar, este relatarea din Geneza nerealistă?

| Dandanache a răspuns (pentru marinelpop):

De acord, scenariul este realist, doar ca relatarea biblica este metaforica.

| RAY a răspuns:

Da foarte multi ateii doar 0, 5 din poplulatia romaniei,of daca doar atatia oamenii rai,imorali ar fi in tara asta cum le numesti tu pacatosi ce bine am duceo, si germani care vo dat ajutoare sunt rai, de ce vb asa ateii astia din Germania, suedia, norvergia dupa 90 au venit cu haine,alimente,nu a venit bor sa dea oamenilor saraci de mancare,la indundati ateii aia pacatosi au dat haine,alimente prin crucea rosie, ateul de ceausescu va facut blocuri si fabrici, ateu ala comunist a facut o scoala de geni, perfomanta, ce ati facut voi din 90 pana azi pai sa vedem
sau distrus fabrici, sau daramat blocuri, oamenii in strada, copii cercesetori, ce cersetori era acum 23 de ani?
da asa e ateii sunt rai ca au facut fabrici,blocuri,scoala, cultura, ca copii erau invatati cu munca, cititul
de aia miloane de romanii au plecat de la propi lor copii, copii care plang de dorul lor dar ateii sunt de vina
salarul 250 de euro =chiria 150 de 2013
saralu 900 de euro -chiria 30 de euro
atata valora 3000 de mii de lei in banii de azi, ce greu se traia atunci, lenesi vor trai mereu greu asta sa stii

| M25M a răspuns:

Ei consideră că relatarea biblică despre Adam şi Eva nu este decât o legendă sau un mit.---Pai, nu este asa?

| marinelpop explică (pentru M25M):

Adam şi Eva — doar un mit?
Credinţa într-un paradis originar, pierdut din cauza păcatului, a fost larg răspândită printre babilonieni, asirieni, egipteni şi alte popoare ale lumii antice. Elementul comun a numeroase relatări era un pom al vieţii, ale cărui fructe aveau să le dea viaţă veşnică celor care mâncau din ele. Aşadar, omenirea nu uită că în Eden s-a întâmplat ceva tragic.
Astăzi, mulţi resping relatarea biblică despre Adam şi Eva, considerând că nu este decât un mit. Cu toate acestea, cei mai mulţi oameni de ştiinţă recunosc că specia umană alcătuieşte o singură familie cu o origine comună. Numeroşi teologi consideră că este imposibil de negat că efectele păcatului originar comis de un strămoş comun s-au transmis omenirii. Credinţa că omul nu a apărut dintr-o singură sursă, ci din mai multe, i-ar obliga să afirme că mai mulţi strămoşi au comis un păcat originar. La rândul său, acest lucru i-ar obliga să nege că Cristos, „ultimul Adam", a răscumpărat omenirea. Dar Isus şi discipolii săi nu s-au confruntat cu această dilemă. Ei au recunoscut că relatarea din Geneza este reală. — 1 Corinteni 15:22, 45; Geneza 1:27; 2:24; Matei 19:4, 5; Romani 5:12–19.

| M25M a răspuns (pentru marinelpop):

Http://wol.jw.org/pt/wol/d/r34/lp-m/2000846

Mda... tu nu esti in stare sa formulezi un raspuns propriu?
In fine...
Normal ca specia umana are un stramos comun prin care s-au transmis genele iar prin interactiune cu mediul s-a format fenotipul si apoi o parte din acesta era transmis mai departe. Insa originea nu inseamna Adam Si Eva.
Apropo esti constient ca acestia au trait sute de ani in timpuri cand practic (din cauza mediului) era imposibil?

| Chocolateiseverything a răspuns (pentru M25M):

Nu, nu e asa, ci a fost si e ceva adevaratwinking

| M25M a răspuns (pentru Chocolateiseverything):

Ok, cum zici tu.

| Alphawolf a răspuns:

Pavel nu spune si de ce "insasi creatia depune marturie despre existenta unui creator"? Cred ca la acea afirmatie era nevoie de o explicatie ca sa inteleg si eu. Probabil la speriat complexitatea(ca si pe tine), iar de aici a ajuns la un rationament "logic", Dumnezeu! Ce este complexitatea, la ce o raportezi? Si anticii, neintelegand fenomenele naturale au concluzionat preconceput.

„Orice casă este construită de cineva, dar cel care a construit toate lucrurile este Dumnezeu" - De ce ar fi adevarata afirmatia? Pentru ca a spus-o Pavel?

| marinelpop explică (pentru Alphawolf):

Să zicem că cineva te întreabă: Cine a creat omul şi animalele? Ce ai răspunde? — Răspunsul corect este: Dumnezeu. Dar dacă cel care îţi pune această întrebare nu crede că Dumnezeu i-a creat pe oameni? Ce-ai răspunde dacă el sau ea îţi spune că omul se trage din maimuţă? Să ştii că Biblia nu spune aşa ceva. Ea arată că Dumnezeu a creat toate lucrurile vii. — Geneza 1:26–31.
Dar dacă cineva îţi spune că nu crede în Dumnezeu? Ce vei face atunci? — Arată-i o casă. Întreabă-l: Cine a construit această casă? Orice om ştie că o casă a fost construită de cineva. Cu siguranţă, nu s-a construit singură. — Evrei 3:4.
Apoi roagă-l să te însoţească într-o grădină şi arată-i o floare. Întreabă-l: Cine a făcut această floare? Nici un om nu poate face o floare. Şi aşa cum casa nu s-a făcut singură, nici floarea nu s-a făcut singură. Cineva a făcut-o, iar acest cineva este Dumnezeu.
Roagă-l pe cel care te însoţeşte să se oprească şi să asculte trilurile unei păsări. Apoi întreabă-l: Cine a creat păsările şi cine le-a învăţat să cânte? Dumnezeu, nu-i aşa? Dumnezeu este cel ce a creat cerurile şi pământul şi tot ce are viaţă. El este Dătătorul vieţii.

| Alphawolf a răspuns (pentru marinelpop):

Inteleg... ceea ce ai prezentat tu acolo se numeste "rationament-forte". Mersi de explicatie, am ras cu pofta.

| ZeePinkStar a răspuns:

Buna happy Conteaza mult educatia primita in primii ani de la parinti, pe urma cu cat cresti, te maturizezi ai alta perceptie in viata. Eu cred, de mica pentru ca am invatat de la parinti si pe urma, am vazut ca daca incep totul cu credinta, e altfel, toata lumea astepta sa vada semne, ele is, mai greu de observat, dar in sufletul fiecaruia e o scanteie, altii ii dau importanta, altii o ignora si se tin prinsi mai mult de lumea care ne inconjoara, cu probleme si discutii, rivalitati ajunse chiar si in familii. Asta e lumea in care traim, dar o putem face mai buna pentru noi si pentru apropiati si daca ne facem noi loc`sorul nostru, sper sa se molipseasca si cat mai multa lume sa mai zambeasca si sa invete sa iubeasca din suflet happy

| Rooksee a răspuns:

A fii pacatos nu inseamna neaparat sa crezi in Dumnezeu sau sa te rogi si sa te duci la biserica. Sunt unele persoane care doar cred in Dumnezeu, dar nu fac cele de mai sus dar se comporta foarte frumos si sunt buni.
Alte persoane care se duc la biserica, se roaga si dar sunt foarte rai si nu respecta legile. Trebuie sa fie un echilibru intre cele doua.

| andri22 a răspuns:

Buna,eu iti raspund scurt si la obiect poate te intereseaza:eu cred in Dumnezeu pentru ca este tatal nostru, cel care ne-a dat viata pentru ca daca nu ar fi fost el nici noi nu am mai fi fost, pentru ca ce mi-am dorit aproape s-a implinit, crede si tu la fel pentru ca Dumneze chiar exista si este langa noi tot timpul si ne ajuta! Domnul cu tine!

| DiandraDya a răspuns:

Pentru ca e absolut ilogica teoria evolutie.Si apoi asa cum ai zis si tu asa cum o banala casa are un creator, si acest univers complex aer unul.