|

Bună, am 21 de ani si in urma cu 6 ani mi-am făcut o promisiune mie, cât și lui Dumnezeu ca nu voi avea relații sexuale pana la căsătorie. Lucru pe care l-am păstrat, însă și-a pus destul de mult amprenta pe personalitatea mea în ceea ce privește relațiile sentimentale. Am avut o relatie și ma simțeam vinovată de orice gest micuț, sarut sau însăși ideea de a avea iubit. Simteam ca păcătuiesc. Ma gândeam ca poate nu era persoana potrivita și de aceea simt toate starile de vinovăție, dar poate e ceva care chiar o sa imi afecteze viața. Poate faptul ca nu am ajuns sa iubesc, fiind doar in faza de îndrăgostire, sau faptul ca el era foarte diferit de mine m-au făcut sa am toate starile contradictorii? Sau faptul ca a fost prima relatie?

36 răspunsuri:
| a răspuns:

E pacat sa iti traiesti tineretea terifiata de un personaj imaginar.

| a răspuns (pentru suntserios):

Poate este personaj imaginar pentru tine, dar pentru mine este o realitate. E ceva în care cred si este irelevant sa avem discuții de genul "exista /nu exista"

| a răspuns (pentru Atticus13):

Si l ai vazut? Cum arata? L ai atins? Ca altfel nu are cum sa fie realitate pentru nimeni.

| a răspuns (pentru suntserios):

Cum sa nu? Am atins pământul pe care l-a creat, și însăși toată creația. Chiar este o realitate

| a răspuns (pentru suntserios):

Dar evident, pentru cei ce cred. Am zis ca nu are rost sa intrăm în polemici de genul acesta. N-am nicio problema cu tine dacă nu crezi, dacă crezi, ce crezi

| a răspuns (pentru Atticus13):

Si cum dovedesti ca el a creat pamantul? Ai fost acolo? Poti dovedi?

| a răspuns (pentru suntserios):

Asta e frumusețea libertății credințelor noastre, ne-a lăsat liberi, pur și simplu. Nu ne-a impus sa Îl căutăm, sa credem, sa Îl iubim
Un Dumnezeu care te convinge cu forța nu e un Dumnezeu care te iubește, ci un dictator. Poate ca și asta e o dovada de iubire
Spunea cineva ca insăşi faptul că totul poate fi pus în anumite ecuaţii, legi, teoreme i-a făcut pe oamenii de ştiinţă oneşti să recunoască o ordine şi raţionalitate a lumii şi matematicienii susţin că Dumnezeu poate fi demonstrat matematic. Și mai presus de toate, te întâlnești cu un moment sau mai multe în viață în care pur și simplu simti...simti adânc în inima ta o iubire de nedescris și pe care simți ca nu o meriți. Căci asta înseamnă Dumnezeu, iubire

| a răspuns (pentru Atticus13):

Nici tu nu stii ce vrei sa mai spui. Prima data zici ca ti e frica de el, acun ca esti libera. Te ai contrazis in 2 raspunsuri. Daca te simteai libera nu făceai sex ca asa vroiai tu, nu aveai nicio problema ca se supăra el.

| a răspuns (pentru suntserios):

Dar tu cum poți dovedi că El nu a creat Pământul? Crezi că noi nu avem minte, și că nu va dovedim la orice argument?

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Nu credeam neaparat ca nu ai minte, insa tu tii dinadins sa imi dovedesti asta. Iar intrebarea asta e cel mai bun exemplu. Sper ca esti constient ca nu asa merge realitatea. Nu trebuie eu sa dovedesc ca NU. Tu trebuie sa dovedesti ca DA, asta e logica realitatii in orice domeniu. Pun insa raspunsul tau pe seama lipsei altui argument

| a răspuns (pentru suntserios):

Ilogic, ironic tot ceea ce îmi spui. Nu mă mai băga în seamă, decât atunci când ai chef să schimbi o vorbă ca un om normal, nu ca unul pus pe ceartă! Am mai spus-o, primești block dacă mai jignești, și îți dau și report pe TPU! Fi civilizat măcar, nu drac, termina cu jignirile că nu sunt prostul tău.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Da mi report e ok. Insa invata ca tu trebuie sa demostrezi ca ceva exista, nu eu ca ceva nu exista.

Legea gravitatie a fost dovedita ca exista.
Ca pamantul e rotund a fost dovedit.
A fost dovedit ca apa e formata din hidrogen si oxigen.

Nu a demostrat nimeni ca legea gravitatiei nu exista.

Nu a demostrat nimeni ca apa e formata din sulf sau carbon.


Intelegi acum?

| a răspuns (pentru suntserios):

Comentariul asta este pentru mine sau nu? Eu oricum credeam tot ce ai scris mai sus, ce te face sa crezi ca, eu nu credeam asa ceva? Un om credincios = un om prost din punctul tau de vedere?

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Nu e din punctul meu de vedere. E ceva statistic, cu cat nivelul de educatie e mai jos cu atat nivelul de habotnicism e mai mare. De ce crezi ca cele mai religioase tari sunt cele cu nivelele de educatie cele mai reduse?

| a răspuns (pentru suntserios):

Vezi ca eu sunt un om educat, nu imi pune la indoiala studiile, si nici inteligenta, ca nu sti cu cine te pui. Inseamna ca tu crezi ca savantii sunt niste prosti, cei care cred in Dumnezeu. Sincer sa fiu, voi ateii sunteti cei fara minte, nu cautati pe Dumnezeu, nu luati legatura cu El absolut deloc si mai aruncati si cu jigniri. Fie ca Domnul sa ti se arate, sau daca nu El, cel rau.

| a răspuns (pentru suntserios):

Ai văzut aerul? L.ai atins? Cum arata?
Sau ai vazut creierul tau? L ai atins? Daca nu... nu există

| a răspuns (pentru NeverEver585):

Da, aerul se vede. E format in primul rand din atomi de azot, oxigen ai argon. Il simti cand il tragi in plămâni si cand bate vantul, intra in reactia de ardere.

Hmm creierul exista. S au facut destul operatii pe creier uman si suficiente disectii si autopsii, deci.

Hai ca poti mai mult, mai cauta...

| a răspuns:

Am avut o relatie.
Ce înseamnă asta.
Văd că majoritatea celor de pe TPU când scriu - am sau am avut o relație, că au avut și acte sexuale cu acea persoană.
Dta când l-ai scos pe Dumnezeu și căsătoria la înaintarw și le-ai băgat în viața ta, și ai mai băgat și o promisiune solemnă, ai decis ce se va întâmpla.
Astfel, relația a avut loc, tot ce era firesc și natural un sărut, se bătea cap în cap cu jurământul tău. În contradicție cu jurământul tău. Viața din tine, care este mai puternică decât tine, în contradicție cu tine. Așa ai ajuns.

| a răspuns:

În primul rând, aș vrea să îți spun că respect decizia pe care ai luat-o, și sunt de acord cu ceea ce ai făcut tu. Este bine că nu ești una care umblă cu mai mulți, care nu o iei de la unu la altul zilnic sau săptămânal. Bravo! Să ști că cei cu minte vor lua fete așa cuminți așa ca tine, nu vor lua pe acelea care o țin în gură toată ziua. Sărutul nu are nimic, nu te simți vinovată de așa ceva, simte-te vinovată doar atunci când ai comite un act sexual cu un băiat înainte de căsătorie, asta cu sărutul nu este problemă. De exemplu, dacii printr-un sărut marcau relația ce va avea loc în decurs de un an. Deci, nu este absolut deloc ceva rău sărutul, ci din contră, acesta poate demonstra că ai semntimente de iubire, ceea ce este bine în ochii Domnului. Deci concluzia este, că ai făcut foarte bine / că ai acționat așa, continuă cu asta, nu te lăsa! Un om cu haina albă în ochii Domnului, este un om bun! Nu te lua după alții care te îndeamnă la păcat, continuă să lupți contra păcatului, că acest fapt este plăcut înaintea Domnului! Dacă ai întrebări despre orice, mă poți contacta prin mesaje private (orice, mai ales partea contactului intim. Acolo ar fi de vorbit puțin mai mult. Despre asta vorbesc numai în privat)winking!

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Stii tu ca la alta intrebare imi ziceai ca nu te cunosc si nu stiu ce si cum faci tu? Încep sa te cunosc. Pari a fi un libidinos care vrea detalii intime despre acte sexuale de la o fata tulburata care are nevoie de sfaturi despre viata nu despre discutii despre sex cu necunoscuti de pe net.

| a răspuns (pentru suntserios):

Hahahahahahaahaha, libidinos laughing! Nu îți dau detalii despre viața mea sexuala, în primul rând, și în al doilea rând eu sunt deschis sfaturilor către oameni. Nu te mai băga tu repede, că nici măcar nu am pomenit de tine. Ai spus că nu am minte. Te crezi mai moral decât mine, dar din contră, ești mai imoral! Nu mă mai băga în seamă, ti-am spus! Dacă stăm să o luăm cu jignirile, eu pe cat de bun sunt, pe atât de rău devin. Deci, dacă ție îți place să f|_|ți pisici, nu este treaba mea, nu este treaba mea dacă practici păcatul, până la urmă tot tu o sa arzi in Iad, iar eu voi fi acolo sus bine. Așa că stai liniștit, nu mă mai băga în seamă aici pe TPU dacă ai chef de jigniri. Dacă mă mai jignești, primești block. Am încercat să fiu cu bun simt, dar cu tine nu se poate. Uita că eu exist, nu îmi mai trimite comentarii.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Ești un libidinos. Te ai mascat ca un mare credicios si te ai activat imediat cand ai auzis de sex... Repede tu sa iti zica fata aia in privat cum face ea sex

| a răspuns (pentru suntserios):

Nu este treaba ta ce discutam, dar in niciun caz nu era ceva pervers, era ceva biblic. Acum ea face ce vrea, ori discuta cu mine, ori nu. Are dreptul de a alege bineinteles, CINE ESTI TU SA GANDESTI IN LOCUL EI? Mi se pare ca te cam bagi cam mult in seama cu mine, si nu este deloc bine.

| a răspuns:

De ce v-ati despartit pana la urma?

| explică (pentru Nilsson):

El nu mai era virgin și făcea insistente și asupra mea în sensul asta

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai atunci a fost spre binele tau ca ai fost distanta fata de el, daca v-ati fi apropiat fizic mai mult (sarutari, atingeri) ai fi fost mult mai ispitita sa cedezi in final avansurilor lui.

Si uite asa ti-ai fi pierdut inocenta cu un golan, el mai bifa un trofeu la lista lui de cuceriri, te parasea iar tu ramaneai toata viata cu regretul ca ai facut acest pas cu un om rau care nu te merita in loc sa o faci cu un barbat care te iubeste si e dispus sa traiasca cu tine pana la adanci batraneti.
Deci pot sa spun ca principiile tale religioase te-au ajutat, roaga-te sa intalnesti persoana potrivita pe viitor, nu te grabi sa dai peste alt golan.

| explică:

Faci cea mai mare greșeală.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Poate. sau poate drumul meu este calugaria

| a răspuns:

Dumnezeu nu este un politist rau care noteaza si contabilizeaza toate pacatele noastre pentru a avea grija ca in ziua judecatii sa nu ii scape nimic si ca vom primi pedeapsa pe care o maritam, NU. Dumnezeu este Tata, si un Tata isi iubeste copiii si isi ocroteste familia. Te felicit pentru alegerea facuta, Dumnezeu va onora aceasta promisiune si te va cinsti, pentru ca El spune ''Cine Ma cinsteste pe mine, il voi cinsti si Eu pe el''
Acum, El nu este impotriva relatiilor curate, vezi tu, El ne iubeste atat de mult incat vrea tot ce este mai bun pentru noi, El nu ne da legi pentru a ne impiedica sa ne distram, ci pentru a ne impiedica sa ne autodistrugem. Din nou, te felicit pentru alegerea facuta, si Dumnezeu va tine cont de ea.
Vezi tu, si eu am avut indoieli cu privire la acest lucru, un prieten foarte drag inimii mele, este adventist, mi-a spus ca sarutul in vederea cunoasterii pentru casatorie este permis, adica, doar cu persoana cu care ai intentia de a intemeia o familie, nu cu oricine, biblia interzice aprinderea poftei, adica acele atingeri care excita intregul organism si fac pofta sexuala de nestapanit. Dumnezeu a creat relatiile sexuale doar in cadrul casatoriei. Nu sunt de acord cu aprinderea poftei, prin atingeri, masaj sau alte lucruri care pot face pofta de nestapanit si aprind dorintele sexuale, in afara casatoriei. Draga prietena, trebuie sa alegi persoana cu care vrei sa te casatoresti, dar sa vedeti daca va potriviti si aveti aceleasi interese. O sa iti dau un video care vorbeste despre acest lucru. Dumnezeu te iubeste, si sa iti dea calauzirea necesara si intelepciunea de care ai nevoie in aceste alegeri.
Vreau sa iti prezint materialul de la AlfaOmega.
ISUS HRISTOS CARE A DEVENIT MÂNTUITORUL ȘI MIJLOCITORUL OAMENILOR. El a fost singurul care a trăit pe pământ, fără păcat. Astfel, El a putut deveni Mântuitorul tuturor oamenilor. Sângele Lui ne spală pe noi de orice păcat. El este Mijlocitorul pentru că este la dreapta lui Dumnezeu Tatăl, unde, pe baza sângelui Lui și a jertfei Sale unice, mijlocește pentru toți oamenii de pe pământ.
HARUL ADUS DE ISUS HRISTOS. De 2000 de ani încoace, Dumnezeu Duhul Sfânt, a treia Persoană a Dumnezeirii, administrează harul lui Dumnezeu. Harul lui Dumnezeu este favoarea nemăsurată a lui Dumnezeu pe care am primit-o prin jertfa Fiului Său. Harul este suma tuturor acțiunilor lui Dumnezeu îndreptate înspre om, cu scopul de a-l ajuta să fie mântuit pentru pământ și eternitate.
Scriptura ne spune: Harul lui Dumnezeu care ne aduce mântuire tuturor oamenilor, s-a arătat... (Tit 2:11) Trebuie să știi că mântuirea lui Dumnezeu este adusă pentru toți oamenii, iar harul, această favoare nemeritată a lui Dumnezeu îți aduce câteva lucruri foarte importante în viața ta:

1. DUMNEZEU ÎȚI OFERĂ OCAZIA SĂ AUZI VESTEA BUNĂ A MÂNTUIRII – Dumnezeu te iubește, lui Dumnezeu Îi pasă de tine și Dumnezeu vrea să îți mântuiască sufletul. Acesta este primul pas al harului.

2. AUZIND VESTEA BUNĂ, TU PRIMEȘTI CREDINȚĂ ÎN INIMA TA – ea spune „Da, Dumnezeu există, Dumnezeu are dreptate și Dumnezeu a făcut pentru mine ceva într-un mod personal." Din punct de vedere spiritual, când credința vine în inima unui om, urmează pocăința. A te pocăi înseamnă a-ți părea rău de răul pe care l-ai făcut și ai cere lui Dumnezeu ajutor să nu-l mai faci și să îți îndrepți viața. Credința și pocăința sunt două lucruri care merg mână în mână.

3. CREDINȚA TREBUIE MĂRTURISITĂ – nu rămâne doar la nivelul interior al ființei (eu cred, eu mă pocăiesc), ci Scriptura spune că trebuie să mărturisești cu gura ta că Isus Hristos este fiul lui Dumnezeu, că Isus Hristos este Mântuitorul lumii întregi și al tău într-un mod personal. Conștient fiind de toată veste bună dată de Dumnezeu, omul decide...

4. SĂ-L PRIMEȘTI PE ISUS HRISTOS ÎN VIAȚA TA – Cuvântul lui Dumnezeu vorbește despre a-L primi pe Isus Hristos în viața ta. Din punct de vedere teologic, acest moment este definit ca nașterea din nou. În Biblie ni se vorbește despre „spălarea nașterii din nou", despre necesitatea nașterii din nou și lucrul acesta este momentul definitoriu în care un om este înfiat în familia lui Dumnezeu. Această lucrare interioară o face Dumnezeu Duhul Sfânt prin auzirea Evangheliei lui Isus Hristos.
Auzind toate aceste lucruri pe care Dumnezeu le-a pregătit în bunătatea Lui pentru mine, se pune întrebarea simplă: CE TREBUIE SĂ FACI TU? Există trei lucruri importante care trebuie făcute.

mant 05 pasi1. SĂ-L CREZI PE DUMNEZEU PE CUVÂNT, să recunoști că Dumnezeu este mai mare decât tine, mai inteligent decât tine, mai bun decât tine și că tot ceea ce a pregătit pentru tine este cel mai bun lucru. Cu alte cuvinte să-L crezi pe El pe cuvânt!

2. SĂ-ȚI DAI VALOAREA PE CARE ȚI-O DĂ EL și să-ți prețuiești sufletul și trupul la valoarea pe care Dumnezeu a pus-o peste viața ta.

3.CAPACITATEA DE-A ALEGE CE ESTE BUN, CE ESTE SĂNĂTOS ȘI CORECT PENTRU TINE. Tu trebuie să știi un lucru: ai libertatea să alegi ceea ce tu vrei pentru că responsabilitatea este a ta. Nimeni nu răspunde pentru tine, nimeni nu te poate împinge spre Dumnezeu și nimeni nu te poate împiedica să mergi spre Dumnezeu dacă tu vrei. Alegerea este a ta și este definitorie, adică Dumnezeu a pregătit toate lucrurile. Dacă alegerea ta nu este înspre El, tu nu poți beneficia de lucrurile pe care El ți le-a dat și nefăcând lucrurile acestea, nu ai nicio șansă.

Dacă alegerea ta este să-L primești pe Isus Hristos, dacă aceste cuvinte care au vorbit despre valoarea ta în ochii lui Dumnezeu, dacă înțelegi că acum Dumnezeu te cheamă, printr-un act al credinței simplu, dar sincer, prin rugăciune, ne putem adresa lui Dumnezeu și putem cere lui Dumnezeu să vină în viața ta și să te ajute să Îl cunoști, să devii un copil al Său, să primești al doilea certificat de naștere și să fii numit copil al lui Dumnezeu, păcatele să îți fie iertate și să poți începe să trăiești cu Dumnezeu într-un mod real, personal în fiecare zi, ROAGĂ-TE URMĂTOARELE CUVINTE, cu voce tare și cu toată sinceritatea:

„Doamne Dumnezeule, recunosc în această zi că sunt un om păcătos și că am nevoie de harul Tău. Te rog acum, lasă ca tot harul adus prin Isus Hristos să cuprindă viața și ființa mea. Ai milă de mine, iartă-mi păcatul, mânuiește-mi sufletul, spală-mă cu sângele fiului Tău Isus Hristos, pentru că-L primesc pe Isus Cristos în inima și în viața mea ca Mântuitor și Domn. Ai milă de mine. Amin.
Din acest moment Duhul Sfant te boteaza si vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, toate pacatele iti sunt iertate definitiv si ai puterea invierii in tine, si nimic nu te va mai desparti vreodata de dragostea, caldura si grija tatalui ceresc pentru tine. ''
Hristos a ales sa vina pe pamant si sa moara pentru mine si pentru tine, biblia spune ca Dumnezeu ne-a iubit si ne-a ales inainte de intemeierea lumii, inainte sa fie facut orice altceva, noi eram in dragostea Lui, deci nu am influentat cu nimic aceasta dragoste, prin simplul fapt ca nici unul din nou nu exista in acel moment.
Daca nu noi suntem cei care au influentat dragostea atunci, nu o putem influenta nici acum, dragostea Lui ramane aceeasi.

https://www.youtube.com/watch?v=CbIP-nCPSHM&t=2480s

https://www.youtube.com/watch?v=2kqPxi23s9E&t=828s

| a răspuns:

„Nu vă înjugați la un jug nepotrivit cu cei necredincioși. Căci ce legătură este între neprihănire și fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?" (2 Corinteni 6:14)

Ești credincioasă în alegerea ta. Felicitări. Fii sigură că vei fi binecuvântată pentru asta. Într-o zi vei întâlni un băiat credincios și va fi bine pentru amândoi. Succes.

| a răspuns:

Ne-ai spus chestia cu promisiunea pentru ca noi sa-ti raspundem ca din cauza aia te simteai vinovata? Ai facut o promisiune, n-o incalca, mai ales ca e facuta lui Dumnezeu. Eu am facut o promisiune odata, si am respectat-o, dar a fost greu, si am citit un verset din proverbe care spune ca e o cursa pentru om sa faca in pripa o fagaduinta sfanta si abia dupa ce a facut juruinta sa se gandeasaca. De atunci mi-am promis mie ca nu voi mai face promisiuni... sau cel putin nu in "pripa", pentru ca in viata trebuie sa faci cateva promisiuni cum ar fi cea de la casatorie.

| a răspuns:

Nu mai luati in seama ce spune acest ateu descreierat (suntserios),. Numai boala raspandeste in jurul lui

| a răspuns:

Cred doar ca nu am întâlnit persoana potrivita în care sa am încredere... Dar ma simt super ok în solitudine, am pasiuni, activități și pot spune ca sunt fericita

| a răspuns (pentru Atticus13):

Si atunci care mai e scopul intrebarii? Daca iti place solitudinea si esti fericita in situatia actuala de ce mai pui intrebarea? Vrei confirmari ca ai facut alegerra buna? Un crestin adevarat nu are nevoie de confirmari

| a răspuns (pentru suntserios):

Nu caut confirmare... Sunt singură și ma simt bine, e adevărat. Insă voiam sa aud păreri despre eventuale cauze pentru ma simt groaznic într-o relație

| a răspuns (pentru Atticus13):

Te simti groaznic pentru ca functionezi pe baza de frica. Tu nu ai reguli morale sau etice. Tu ai frica de un personaj imaginar. Si frica ta a ajuns atat de mare incat nu te mai lasa sa traiesti in realitate. Un psiholog iti poate explica mai bine