|

Buna.Am o intrebare, de foarte mult timp.

Daca un crestin catolic sau ortodox e bun si crede in Dumnezeu se Mantuieste, da? Daca nu e bun crestin ajunge in iad.

Dar, un membru al unei secte, de exemplu.Este condamnat la iad? Adica, grupul in care s-a dezvoltat nu-i permite Mantuirea? Daca un copil nascut intr-o secta crede in Dumnezeu, merge la biserica si se roaga, ca un bun crestin, ajunge in Rai?

12 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Oamenii numesc secte şi religii în faţa lui Dumnezeu nu există aşa ceva. Dumnezeu nu este adept al nici unei confesiuni religioase, pentru El singura religie adevărată este găsită în Iacov 1:26-27 "26 Dacă crede cineva că este religios, şi nu-şi înfrânează limba, ci îşi înşală inima, religia unui astfel de om este zadarnică.

27 Religia curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor şi să ne păzim neîntinaţi de lume."

Orice om care e îmbrăcat în Hristos şi şi-a răstignit firea pământească odată cu răstignirea lui Hristos şi este născut din nou având Duhul lui Dumnezeu călăuzitor în viaţă este un copil de Dumnezeu!
Citeşte Noul Testament şi vei afla mult mai multe.
Cei care ies la înaintare cu religia lor zicând că e singura adevărată, o spun pentru că aşa au fost învăţaţi de preoţii care se temeau să nu-şi piardă enoriaşii.
E de-ajuns să arunci o privire în jurul tău şi îţi dai singur/a seamă cine e creştin şi cine nu.
http://churchages.com/ro/bible/gal/5/

Iar în Rai ajung numai cei care au luptat cu patimile şi poftele firii pământeşti şi au biruit, nu cei care se izolează, se ascund, şi fug de luptă.
Biblia îi numeşte laşi, fricoşi.
Dar, cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua."
http://www.rcrwebsite.com/philip.htm

11 răspunsuri:
| a răspuns:

Dincolo de a fi bun sau rau, lucru care este caracteristic crestinilor incepatori, se afla ceva mult mai profund: relatia cu Dumnezeu. Incepi prin a face ce e bine, si a renunta la rau. Mai apoi descoperi ca acestea conteaza oarecum mai putin, pe masura ce te formezi sa faci binele, si descoperi ca de fapt totul se reduce la o relatie intre tine si Dumnezeu. Si in functie de acea relatie esti si tu capabil sa faci binele si sa nu faci raul.
In legatura cu cei din "secte", nu ne putem pronunta. Nimeni dintre noi. Eu am o vorba in aceasta privinta, o vorba din Biblie: Dumnezeu ii cunoaste pe cei ce sunt ai Sai. Doar El stie cine va fi mintuit, pentru ca doar El stie ce e in inima fiecarui om. Cindva am auzit o vorba interesanta: cind vom ajunge sus (cei ce vom ajunge) vom ramine uimiti de trei lucruri: 1) ca nu am gasit acolo pe cei de la care ne-am fi asteptat sa ii gasim, 2) ca am gasit acolo pe unii la care nu ne-am fi asteptat sa-i gasim, si 3) ca noi insine am ajuns acolo. Si cred ca e destul de elocventa chestia asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu conteaza religia, ci faptele pe care le faci!

Citeste de mai multe ori raspunsul lui 선Ahava선 care este plin de adevar happy

Pace tie big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Toţi pe care i-ai enumerat ajung in Rai.Eu stiu bine asta deoarece sunt Lucifer si stiu conditiile intrarii in Iad. Ti-a raspuns:frumosul, desteptul, puternicul, etc. Domn Satan.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Imi pare rau sa te anunt dar nu este suficient sa crezi ca sa te mantuiesti.
Faptele noastre (indiferent de credinta sau de necredinta) decid.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De ce doresti asa mult sa ajungi acolo ai o viata naspa aici? traieste tu viata aici nu te gandi la viata de apoi inca nimeni nu a venit de acolo

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Problema este de ambele parti!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Din punctul meu de vedere atat ortodoxii cat si catolicii sunt niste religii frt asemanatoare. Dar nu sustin frt mult religia catolica pentru ca cei care o practica se roaga la statui..si in Biblie sunt date atatea exemple impotriva acestui lucru..in Biblie scrie: "sa nu iti faci chip cioplit"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Eu asa am vazut in niste filme

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tu esti probabil de acord ca toti catelusii ajung in rai. Intrebare: Aia din China sau de oriunde altundeva unde nu e crestinism ajung in iad? Think.Important e sa faci tot ce-ti cere corpul si dorintele tale fara sa-i faci pe altii intentionat sa sufere (numai asa poti fi fericita) si atunci si Divinitatea, oricare ar fi ea, va fi fericita pentru tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai tatuca, catolicii nici nu vad Raiul, pentru ca orbecaiesc in intuneric...
NEAMURILE (a se intelege toti cei care nu sunt ortodocsi) pot intr-un fel a ajunge in Rai in cazul in care nu au auzit de Orthodoxie, doar daca traiesc dupa legea constiintei. dar nu vad Raiul, au ochii inchisi...
iar catolicii sunt si ei eretici ( ca argumente iti aduc Filioque, Imaculata conceptia, primatul papal, infailibitatea papala, indulgentele.....etc).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai fato, sau baiat, ce-i fi, papistasii s-au rupt de noi la 1054!
datorita faptului ca Papa era prea mandru si increzut, si se vroia pe sine a fi Imparat.
ce scrie pe coroana lui: LOCTIUS FILLI DEI...=loctiitorul Fiului lui Dumnezeu. APOSTAZIE!
INFAILIBITATEA PAPALA AFIRMA CA PAPA NU POATE GRESI!
tu gandesti putin?
ati eradicat Vechiul Testament.
erezii aveti cu carul.....gandeste, studiaza mult, si apoi convinge-te de adevar!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează