| andreeaioana1515 a întrebat:

Buna TPU.
In urma cu un an jumate am încheiat o relație cu un băiat care nu a fost una foarte sănătoasă. Ne-am despărțit pentru că am găsit mai multe fire de par de femeie la el în mașină etc.
Din supărare, am gândit că dacă a fost cu alta femeie, să se îmbolnăvească. La nici jumătate de an, m-am îmbolnăvit eu, iar de atunci a trecut un an și nu m-am făcut bine. La supărare am zis din suflet, pentru că l-am iubit. L-am judecat pe nedrept, iar acum cred cumva că m-am îmbolnăvit din cauza vorbelor mele. Ce sa fac in aceasta situație? Căci nu mă mai fac bine... Sa mă spovedesc, să pun un acatist? Eu pe el l-am iertat și n-am nicio ura in sufletul meu, dar mi-am amintit ce am spus atunci...

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Atunci cand blestemi sau doresti cu ura raul cuiva, intotdeauna blestemele si necazurile cad pe tine.
Poate pe viitor sa nu mai doresti raul nimanui, ca sa nu mai patesti nimic.
Trebuia sa tii post 6-8 saptamani, apoi sa mergi la spovedit, daca vrei sa scapi de raul pe care ti l-ai dorit altuia si a cazut pe tine.

| FilipSorin a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu are nicio treaba spoveditul, ajuta dar nu prea este o spalare de pacate, pocăința este iertarea de pacate, marturisirea, recunoașterea pacatelor prin rugăciune este cea mai buna pocăință.

| Violleta2022 a răspuns (pentru FilipSorin):

Depinde de ce religie esti!
Pentru pocaiti si penticostali probabil ca pocainta este cea necesara
Pentru crestinii ortodoxi spovedania si recunoasterea greselilor
la spovedanie este un pas spre iertare, daca o faci la biserica in fata unui preot (de asta vorbea si ea, de aici am tras concluzia ca ar fi cresti-ortodoxa).

| FilipSorin a răspuns (pentru Violleta2022):

Da, adevărat ce spui dar na, mult mai buna ar fi marturisirea/recunoașterea de pacatele facute

| Holiday a răspuns:

Nu are nicio legatura ca ai gandit tu atunci ca ti-ai dori sa se imbolnaveasca el, cu imbolnavirea ta.
Spoveditul si acatistul nu influenteaza cu nimic starea de sanatate a cuiva.

| Mayhem666 a răspuns:

Eu zic sa te duci la doctor cand suferi de o boala, nu la preot. Medicina exista pentru un motiv.

| CostinAlamariu a răspuns:

Sa te spovedești și împărtășești și sa-ti schimbi viață în bine.

| FilipSorin a răspuns:

Ideea este ca trebuie sa te pocaiesti, faci rau, primesti rau, Dumnezeu este cel care răsplătește si pedepsește. Te poti pocai cu apa la o biserica, nu la o biserica ortodoxa ci la una penticonstalica, baptista, unde doresti. Sau prin rugăciune, ti se pot ierta toate pacatele caci Isus a murit pe jertfa pentru noi iar prin sangele Lui avem iertare de păcate. Cum dorești tu.

| leo59 a răspuns:

Sigur că trebuie să manifestăm pocăință tot timpul, mai ales când păcatul apasă conștiința noastră. Spovedania este cea care aduce iertatea păcatelor. Dacă primești dezlegare de la duhovnic, te poți împărtăși cu trupul și sângele D'lui, care dă viață veșnică. Nu înțeleg exclusivismul lui FilipSorin care exclude tocmai Biserica Ortodoxă din acest apanaj al harului, citând două culte care au părăsit Biserica cea Una, Sfântă, Apostolească și Sobornicească, pierzând succesiunea apostolică și în felul acesta darul iertării păcatelor. Dumnezeu să-ți dea iertare de păcate și binecuvântare.