| Vikaa a întrebat:

se spune ca primii au fost Adam si Eva,dar de fapt inaintea Evei a fost Lilith,mai apoi alungata,deoarece nu era supusa lui Adam,iar din biblie a fost scoasa si mai apoi adaugata aceasta Eva,ca sa arate supunerea femeii fata de barbat. Chiar credeti ca in biblie gasiti adevarul suprem? Daca credeti in Dumnezeu,v-a ajutat vreodata,i-ati simtit prezenta? Daca da,in ce context? Cum puteti sa va incredeti in ceva ce pretinde ca un sarpe vorbeste,o virgina are un copil, un barbat mergand pe apa reprezentandu-l pe Isus si oameni care revin din moarte.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stai liniștită că asta nu este cea mai mare bazaconie.
Madame Blavatsky spunea că Dumnezeu ar fi cel rău și că ne-a păcălit să-l respingem pe satan care ar fi creatorul, cel adevărat în care ar trebui să credem.
Cred că o astfel de religie ar avea mai mare succes acum având în vedere îndobitocirea populației cu videoclipuri și informații inutile. Prea multă lume nu mai citește Biblia, din aceștia și mai puțini iau aminte la Cuvântul Său.
Apropo, că nu-ți dau explicații la toate neînțelegerile, o femeie poate naște singură prin ea însăși d.p.d.v. științific.

86 răspunsuri:
| Holiday a răspuns (pentru Celcestietot):

"2-Dumnezeu m-a ajutat, cel putin la mine in familie, dar nu conteaza cum."

Presupunand ca un spiridus te-a ajutat, nu prea i-a iesit nimic bun. De altfel cred ca multi pacienti de la psihiatrie au beneficiat de ajutorul asta...

| Celcestietot a răspuns (pentru Holiday):

Poti sa crezi linistit in stiinta, ca tot credinta se numeste rolling on the floor!

"...cum au putut aparea demonii daca nu erau inainte de cadere ingeri creati de Dumnezeu?"

La fel cum "a aparut" Dumnezeu sau orice alte povesti si legende. Imaginatia unora, "confirmata" de prostia altora.

Deci, credinta ei in demoni este falsa, nu?

Nimeni nu "are credinta" in stiinta. Cu credinta se ocupa religia. De fapt ce e credinta? Ia sa vedem, ce e pentru tine?

"...credinta ei in demoni este falsa, nu?"

Credinta nu e falsa, demonii sunt imaginari. Faci diferenta?

Eh, dar cum sa nu? Nu crezi tot ce regurgiteaza stiinta laughing? Tot credinta se numeste.
Credinta este o convingere.

Dovedeste inexistenta celui de-al patrulea plan si esti cel mai tare om laughing!

Problema cu religia e ca nu-si poate face update precum stiinta. Daca acum 2000 de ani un zeu le-a spus sa se stearga cu degetul la fund ca astfel ajung in Rai, nu poate fi acceptat ulterior ca hartia igienica e mai potrivita.

Esti exagerat. Biblia nu isi face update, este deja intr-o stare finala a cunostiintelor, a atins apogeul, iar stiinta decat confirma cuvintele acesteia, iar pana acum stiinta a aplaudat rasunator la cat mai multe structuri din aceasta (din Biblie)! Oricum, multa bafta la credinta, la dogma ta, la crezul tau!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Unde se vorbește despre Lilith? Într-o sursă mai de încredere decât Cuvântul lui Dumnezeu? Chiar sunt curioasă...

" Biblia nu isi face update, este deja intr-o stare finala a cunostiintelor, a atins apogeul"

Asta spun si eu. E intr-o stare finala, depasita si anacronica. De asta ma mir ca mai deschide cineva Biblia cand nu stie cum sa-si sufle mucii.

| Nemessys a răspuns:

@Vikaa, eu te-am avertizat rolling on the floor. Nu-mi vine sa cred cat de usor este sa faci niste oameni sa se certe intre ei laughing. Deja ai 42 de raspunsuri numai din cearta rolling on the floor). In cazuri de genu prefer sa raman,, prost" big grin dar linistit.

Sa nu mai vorbim de savantii care sunt creationisti, asta da confirmare ca stiinta este o minciuna la acest capitol si ca Biblia este adevarata cale...

| CostinAlamariu a răspuns:

In primul rand de unde stii ca Lilith a fost prima femeie si nu Eva? Pot sa te intreb si eu ceva? Cand ai aflat de aceasta "Lilith" si faptul ca ar fi, cică, o femeie de dinainte de Eva ai investigat afirmatia asta sau ai acceptat-o fiindca ti-a placut tie personal ca idee? In alte cuvinte vreau dovezi solide happy
In al doilea rand, daca ar fi sa cred intr-un Dumnezeu oarecare de ce as crede in unul care nu e in stare sa faca minuni sau alte lucruri supranaturale? Daca tot e Dumnezeu si poate sa faca ce vrea El de ce sa nu invie mortii si sa faca alte minuni? Doar e Dumnezeu, nu? Poate sa faca orice pofteste.

| Nemessys a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Cum iti permiti sa gandesti logic?

| Vikaa explică (pentru Nemessys):

In fiecare zi ma dau cu parfum scandal, mai

| Celcestietot a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Citesc din surse conspirationiste mai mult ca sigur, surse care nu sunt bazate pe nimic concret si care nu demonstreaza ceva Biblic, acesta este adevaratul raspuns.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Panamax a răspuns (pentru Algo098):

In legendele sumeriene Enlil si Enki erau frati vitregi si locuiau in Edin. Enki era zeul sarpe al vindecarii.
Evreii au plagiat legenda dupa nevoile lor iar eroii nostri au devenit in timp Dumnezeu si Sarpele care locuiau in Eden.
Deci ai intuit bine, erau frati. happy

| Algo098 a răspuns (pentru Panamax):

Multumesc pentru informatie. Eu n-am citit multe despre zei, ca nu am avut nici timp, nici materiale suficiente, dar am vazut o asemanare intre cei 2 happy

| danut a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum unde se vorbeste despre Lilith, in Ferentari, pe Zabrauti, toata ziua sunt cu Lilith in vena ca pe nas e mai scumpa. N-are treaba cu Biblia ci cu Satan, dar mai are un nume, heroina parca se numeste. De aici apare si Lilith, cum dai in vena cu ea cum o si "vezi" ASTRAL. Cred ca esti lamurit, nu are treaba decat cu Zabrauti in Ferentari. Cum dai cu putin Lilith cum te ajuta Satan. S-o tina tot asa cu Lilith, e de baza sau varza, cum vreti tot acolo ajungeti, in Ghena ASTRALA a lumi.

| JicaContra a răspuns (pentru minrest):

Legenda spune ca o familie romana, nu se stie care, a luat religia lui Horus si a modificat-o putin dupa care au produs religia crestina
iar dovezile sunt destul de dure:
https://www.google.com/search?q=horus+vs+jesus
https://www.incontextinternational.org/......Horus.jpeg

| Dragosdoar a răspuns:

Biblie e o carte simbolistica si interpretabila. Dupa mine, reprezinta o alegorie a omului care nu doreste sa asculte binele si sa se supuna acestuia. O poveste probabil cu un sambure de adevar? In ceea ce ma incred eu cu adevarat sunt scrierile sumeriene.

| Dragosdoar a răspuns (pentru Mosotti):

Ei argumenteaza ca bolile sunt incercari de la d zeu care sa ne unseasca si sa ne indrepte cu fata catre El. La mine nu prea a mers

| minrest a răspuns (pentru JicaContra):

Religia lui Horus, de fapt este cultul zeite Isis, principala forma de henoteism in imperiul roman, binisor inaintea aparitiei crestinismului si inca destul timp dupa. Poti citi cartea lui Apuleius, Magarul de aur, un fel de roman, scris cam prin 150 e.n., cand cultul zeitei Isis era omniprezent, o lauda si ii se inchina si autorul, iar crestinismul inca nevizibil. Intrebarea este: cum putea cineva sa plagieze cel mai cunoscut si mai practicat cult din imperiu, fara sa vada nimeni? Cine vine doar cu plagiat, nu are succes, caci nu ofera nimic nou. Absolut toate similitudinile pe care le prezinti sunt false, zeul horus se naste din impreunarea zeiti Isis cu zeul Osiris, nu are discipoli, caci e zeu, etc, atat ca more cand e copil si e inviat de mama lui, Zeita Isis, care il inviase si pe sotul ei, Osiris.https://en.wikipedia.org/wiki/Isis https://en.wikipedia.org/wiki/Apuleius https://strangenotions.com/horus-manure/ Nu apar crestinismul; dar nu inseamna acum sa credem toata maculatura de pe net.

| JicaContra a răspuns (pentru minrest):

"Religia lui Horus, de fapt este cultul zeite Isis, principala forma de henoteism in imperiul roman"

lal, AMARATULE!

NU a existat NICI O ZEITA Isis in imperiul roman!

P U N C T!

romanii au copiat zei de la greci, NU DE LA EGIPT!

PENTRU CA DE FAPT, MI SE RUPE RAU CA TU II SPUI ZEITA LU' PESTE ISIS, IDEEA RAMANE:

CRESTINISMUL E O RELIGIE COPIATA!
si am dovedit CATEGORIC!

du-te cu MINCIUNILE TALE IN ALTA PARTE, preot nenorocit

| minrest a răspuns (pentru JicaContra):

Incult esti, ma! https://en.wikipedia.org/wiki/Isis As Hellenistic culture was absorbed by Rome in the first century BCE, the cult of Isis became a part of Roman religion. Her devotees were a small proportion of the Roman Empire's population but were found all across its territories. Her following developed distinctive festivals such as the Navigium Isidis, as well as initiation ceremonies resembling those of other Greco-Roman mystery cults. Some of her devotees said she encompassed all feminine divine powers in the world.

The worship of Isis was ended by the rise of Christianity in the fourth and fifth centuries CE. Nu ai dovedit decat ca nu ai habar despre ce vorbesti.

| Mosotti a răspuns (pentru Dragosdoar):

Normal ca nu a mers, ca te-ai prins poate ca e la misto. Adica sa ne oblige sa ne indreptam catre el? Dictatura, repet, ma mir cum de nimeni nu se prinde ca si in poveste e dictatura.
Iti da o boala ca sa te face fortat sa crezi in el, si chipurile daca crezi, trece, daca nu crezi nu trece. Cred ca te-ai prins si tu.

Dar nu da nimeni, omul e vulnerabil, am auzit ca sunt 3000 boli posibile. Ca si la animale, ca doar alea nu sunt cu credinta sau necredinta. Nu vezi animale asa multe bolnave ca se autoelimina, dar altfel era ca si la noi, deci inca o dovada ca nu sunt incercari, ca daca erau, erau doar la oameni.