| Vikaa a întrebat:

Buna TPU,se spune ca primii au fost Adam si Eva,dar de fapt inaintea Evei a fost Lilith,mai apoi alungata,deoarece nu era supusa lui Adam,iar din biblie a fost scoasa si mai apoi adaugata aceasta Eva,ca sa arate supunerea femeii fata de barbat. Chiar credeti ca in biblie gasiti adevarul suprem? Daca credeti in Dumnezeu,v-a ajutat vreodata,i-ati simtit prezenta? Daca da,in ce context? Cum puteti sa va incredeti in ceva ce pretinde ca un sarpe vorbeste,o virgina are un copil, un barbat mergand pe apa reprezentandu-l pe Isus si oameni care revin din moarte.

Răspuns Câştigător
| DanyTheNovice a răspuns:

Stai liniștită că asta nu este cea mai mare bazaconie.
Madame Blavatsky spunea că Dumnezeu ar fi cel rău și că ne-a păcălit să-l respingem pe satan care ar fi creatorul, cel adevărat în care ar trebui să credem.
Cred că o astfel de religie ar avea mai mare succes acum având în vedere îndobitocirea populației cu videoclipuri și informații inutile. Prea multă lume nu mai citește Biblia, din aceștia și mai puțini iau aminte la Cuvântul Său.
Apropo, că nu-ți dau explicații la toate neînțelegerile, o femeie poate naște singură prin ea însăși d.p.d.v. științific.

| Vikaa explică (pentru DanyTheNovice):

Asta e cel mai bun raspuns!

86 răspunsuri:
| slayer09 a răspuns:

Parerea mea e ca ceea ce se povesteste in biblie are un iz metaforic, sunt mai mult pilde, pilde pentru suflet, ca sufletul sa inteleaga despre ce e vorba. Tu ca un om care nu crezi in Dumnezeu si nu traiesti prin El, mai greu poti sa intelegi ceea ce se vorbeste in Biblie. Eu nu cred ca a mai fost Lilith, si diferite baliverne, cred ca au fost Adam si Eva, pe pamant, datorita puritatilor lor totul era rai in jurul lor, nu vedeau urma de rau sau de lucru urat. Dar prin neascultarea poruncii, ei au cazut in cunoasterea raului, iar sufletul lor s-a tulburat si a intrat frica in ei, si au simtit ce inseamna sa ramai fara Dumnezeu. Si-au dat seama ca au gresit, dar deja cunoasterea raului deja a fost invatata, asa cum si noi suntem acum ne nastem, crestem puri, dar datorita informatiilor negative, nocive, urate, rele, noi le invatam, ne luam dupa ele, suferim, plangem, ne intristam, asta pentru ca nu Il avem pe Dumnezeu cu noi de cand ne nastem, datorita parintilor, ca nu ne invata. Si cu timpul ajungem unii prin suferinte sa IL cunostem pe DUmnezeu, altii ajung prin informatiile de pe net, biserici, tv, sa Il cunoasca pe Dumnezeu, prin voia proprie. Da, eu personal L-am cunoscut pe Dumnezeu, si cred ca multi au dat de EL, dar nu au stiut ca El era. In primul rand e simtirea iubirii, a bucuriei, a daruirii, acolo unde sunt astea e si Dumnezeu, dar atunci cand ai si credinta ca El te vegheaza si El te invata, atunci totul se schimba si cand traiesti cu El in inima si minte, totul pare sa fie cu un sens, vezi mai bine si limpede lucrurile, vezi prin simtirea mintii cand El te ajuta, simti cand EL te ajuta, simti cand El te scapa. Si ca sa iti dau un exemplu concret, poate si tie ti s-a intamplat asta: eu lucrand in domeniul IT, mi s-a intamplat de multe ori ca atunci cand ma solicita cineva cu diferite probleme in ale pc-ului, sa se rezelve de la sine cand ajung in fata calculatorului. Pur si simplu pana nu am ajuns eu, de exemplu un program dadea eroare, si cand pun eu mana sa il deschid, prin minune s-a rezolvat. Aici intervine puterea credintei. Cand crezi si iubesti pe Dumnezeu, toate vin de la sine, bani, fara sa ii vrei, iubire de la oameni fara sa o ceri, ingaduinta si ajutor, toate vin de la sine. Ce-i drept trebuie sa te straduiesti sa te lipesti de Dumnezeu si sa nu mai pacatuiesti si bucuriile vin fara numar, iar problemele, indiferent cat de mari, daca nu le-ai pricinuit tu voit, se rezolva ca de la sine. Pacat ca nu multi cunosc si nu stiu ce inseamna Dumnezeu. Sau stiu, dar le e greu sau frica sa se lase pe mana Domnului, ca El sa ii curete, asta pentru ca nu au incredere, nu au credinta.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Se spun multe... Cine vrea poate sa descopere adevarul suprem si in "Catelus cu parul cret" sau in Constitutie. La fel cum e cu muzica - cate ceva pentru fiecare. Mai problematic e cand vine unul sa iti predice ce misto sunt manelele - sau, in cazul de fata, cand vin martorii, penticostalii, ortodocsii militanti, popa de cartier, baba de la trei, mosul de la parter, si tot asa sa iti povesteasca ca o sa mori in iad si ca dumnezu si ca asta e credinta milenara a poporului nostru si alte elucubratii.

| minrest a răspuns:

Nu ma mira ca unii cred ca sarpele vorbeste, iar oamenii traiesc trei zile in burtile balenelor, ca doar si tu crezi ca a exista Lilith, care nu a vrut sa faca sex in pozitia ''barbatul deasupra'' (asta a fost obiectia lui Lilith, in caz ca nu stiai), si a preferat sa iasa din scena definitiv. Crestinii cu legendele lor, voi wiccanii cu ale voastre.

| dany1988 a răspuns (pentru minrest):

Daca le zici ca, crestinii au distrus multe popoare, zic ca nu e adevarat.

| Celcestietot a răspuns:

Buna.
1-Se spune, dar nu este adevarat.
2-Dumnezeu m-a ajutat, cel putin la mine in familie, dar nu conteaza cum.
3-Sarpele era Satana, nu era un o fiinta hipnotizata asa cum vorbesc nestiutorii.

| dany1988 a răspuns (pentru Celcestietot):

Wrong.Dumnezeu a facut partea barbateasca=Adam si partea femeiasca=Lilith, apoi a aparut Eva.Citeste Geneza.

| dany1988 a răspuns (pentru Celcestietot):

Ce cauta Satana acolo? Dumnezeu nu stia ca e deghizat in sarpe? Ca doar era atotstiutor.Deductie.Dumnezeu a vazut viitorul in care Adam si Eva nu pacatuiau, si l-a pus pe Satana ca sa ii ispiteasca, si asa a scapat de ei.rolling on the floor

| Celcestietot a răspuns (pentru dany1988):

Nu scrie asa ceva in Geneza si am citit-o. Daca ai fi amabil sa imi dai capitolul si versetul, ar fi foarte bine, iar daca nu, inseamna ca ceea ce ai scris este o minciuna si ca adaugi de la tine, asa cum ai mai facut si pe la alte intrebari.

| Celcestietot a răspuns (pentru dany1988):

Aflam pe parcurs ce citim Biblia rolul lui Lucifer (fiinta dinainte de cadere, sa se inteleaga).

| dany1988 a răspuns (pentru Celcestietot):

Nu scrie ca a facut partea barbateasca si partea femeiasca? Tu ce ai citit? https://prnt.sc/sphrsr

| dany1988 a răspuns (pentru Celcestietot):

Da, e rol dat de Dumnezeu.Aici suntem de acord rolling on the floorSi ce cauta deghizat in sarpe? Dumnezeu nu a vazut asta? Ca doar era atotstiutor.

| Celcestietot a răspuns (pentru dany1988):

Nu a fost de a ispiti, doar de a se ingriji Pamant, atat.

| CristianIonut00 a răspuns (pentru Celcestietot):

N-ai cu cine...

| Celcestietot a răspuns (pentru dany1988):

Ba da, scrie ca a facut partea barbateasca si partea femeiasca, dar eu m-am referit la faptul ca nu a denumit Dumnezeu aceste parti Adam si Lilith sau mai bine zis, acest cuplul. Nu ai sa vezi in veci ca gasesti numele lui Lilith in Geneza.

| Celcestietot a răspuns (pentru CristianIonut00):

Macar am scris cum a stat treaba dpdv biblic happy.

| dany1988 a răspuns (pentru Celcestietot):

Ete na.Lilith nu era femeie? Lilith e un subiect taboo

| Celcestietot a răspuns (pentru dany1988):

Daca nu scrie negru pe alb, nu este adevarat. Noi vorbim despre ceea ce scrie in Biblie, nu despre subiecte tabu.

| dany1988 a răspuns (pentru Celcestietot):

Tu crezi ca acolo scrie toate lucrurile ce s-au intamplat? Ca doar intra la apa biblia

| Celcestietot a răspuns (pentru dany1988):

Da, a intrat la apa si exact numele lui Lilith a disparut... Dany, esti tare amuzant rolling on the floor!

| dany1988 a răspuns (pentru Celcestietot):

Ti se pare.

| Holiday a răspuns (pentru Celcestietot):

"2-Dumnezeu m-a ajutat, cel putin la mine in familie, dar nu conteaza cum."

Presupunand ca un spiridus te-a ajutat, nu prea i-a iesit nimic bun. De altfel cred ca multi pacienti de la psihiatrie au beneficiat de ajutorul asta...

| Celcestietot a răspuns (pentru Holiday):

Poti sa crezi linistit in stiinta, ca tot credinta se numeste rolling on the floor!

| Holiday a răspuns (pentru Celcestietot):

Nimeni nu "are credinta" in stiinta. Cu credinta se ocupa religia. De fapt ce e credinta? Ia sa vedem, ce e pentru tine?

| Celcestietot a răspuns (pentru Holiday):

Eh, dar cum sa nu? Nu crezi tot ce regurgiteaza stiinta laughing? Tot credinta se numeste.
Credinta este o convingere.

| Holiday a răspuns (pentru Celcestietot):

Problema cu religia e ca nu-si poate face update precum stiinta. Daca acum 2000 de ani un zeu le-a spus sa se stearga cu degetul la fund ca astfel ajung in Rai, nu poate fi acceptat ulterior ca hartia igienica e mai potrivita.

| Celcestietot a răspuns (pentru Holiday):

Esti exagerat. Biblia nu isi face update, este deja intr-o stare finala a cunostiintelor, a atins apogeul, iar stiinta decat confirma cuvintele acesteia, iar pana acum stiinta a aplaudat rasunator la cat mai multe structuri din aceasta (din Biblie)! Oricum, multa bafta la credinta, la dogma ta, la crezul tau!

| Holiday a răspuns (pentru Celcestietot):

" Biblia nu isi face update, este deja intr-o stare finala a cunostiintelor, a atins apogeul"

Asta spun si eu. E intr-o stare finala, depasita si anacronica. De asta ma mir ca mai deschide cineva Biblia cand nu stie cum sa-si sufle mucii.

| Celcestietot a răspuns (pentru Holiday):

Sa nu mai vorbim de savantii care sunt creationisti, asta da confirmare ca stiinta este o minciuna la acest capitol si ca Biblia este adevarata cale...

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru dany1988):

In biblie scrie ca Adam si Eva a avut doi fii. Unul a fost ucis. Cum s-a inmultit lumea? Or fi avut cei doi fii, inainte de a fi ucis Abel de Cain, printr-o minune, copii? O sa mi se spuna ca Adam si Eva au avut si alti copii. Asta conform bibliei adaugite, ca in cele vechi, cand lumea era inculta, nu era scris.

| dany1988 a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Scrie ca 3, si apoi a facut fii si fiicerolling on the floor

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru dany1988):

Unde? Eu intreb din curiozitate, ca nu stiu. Nu critic.

| dany1988 a răspuns (pentru CodrutElian1990):

La te referi?

| Mosotti a răspuns:

Ai ma, tu chiar crezi in prostiile astea? Daca ai o problema mai nasoala, mori cu zile, si unde medicii nu pot rezolva. Sau diverse probleme. Nu am simtit niciodata nici o prezenta desi aveam mare nevoie de ajutor.
Iar aia care zic ca da, problemele lor oricum s-ar fi rezolvat, deci nu se pune. Ca-ti dau eu exemplu de situatii unde nimeni de pe glob nu a scapat de chestia aia, pentru ca nu se putea rezolva acea bala pe bune, nu ca se ducea oricum si au zis de la dumnezeu.

Ca sa nu iti mai zic ca daca era dumnezeu, nu mai ajungeai sa ai boala aia sau problema aia, ca facea sa nu se mai ajunga acolo, deci uite cum se rupe logica povestilor astea.
Biblia e o poveste facuta de cine conduceau, ca sa manipuleze pe fraieri sa nu le conteste asuprirea, ziceau ca imparatu e pus de dumnezeu acolo.
Vroiau sa arate supunerea femeii, ca asa a fost interesul sa fie si sa se creada. Dupa aia le-au dat drepturi si la femei ca sa ia voturi mai multe, nu ca s-au gandit la ele.
Femeia trebuia sa le faca copii, sa aiba cine sa le munceasca, si sa aiba soldati sa cucereasca alte tari, asa ca ele trebuiau sa se concentreze doar pe asta.
Vezi cum se leaga?

Cu Adam si Eva iar ilogic. A mancat ala din mar, si l-a pedepsit, dar de ce dumnezeu l-a proiectat pe ala sa vrea si sa-l tenteze sa manance din mar? Iata. Ca daca nu era asa, degeaba era maru, ca el nu era tentat sa muste.
Daca esti atenta, e dictatura in religie! "Sa faci aia, dumnezeu vrea aia, te pedepseste daca nu faci aia", adica vocea celor care au facut religia de fapt. Dar nimeni nu zice "si daca tu nu vrei? E normal sa nu faci ca ala, ai drept de ales".
O sa ti se zica "ba daaaa, ai drept de ales", dar de fapt ti se baga in cap ca alegerile tale sunt proaste unele care nu convin religiei! Si te poate face sa alegi fortat ce se doreste sa alegi. E perversa treaba.

| IncelcatDragos a răspuns (pentru Mosotti):

Ei argumenteaza ca bolile sunt incercari de la d zeu care sa ne unseasca si sa ne indrepte cu fata catre El. La mine nu prea a mers

| Mosotti a răspuns (pentru IncelcatDragos):

Normal ca nu a mers, ca te-ai prins poate ca e la misto. Adica sa ne oblige sa ne indreptam catre el? Dictatura, repet, ma mir cum de nimeni nu se prinde ca si in poveste e dictatura.
Iti da o boala ca sa te face fortat sa crezi in el, si chipurile daca crezi, trece, daca nu crezi nu trece. Cred ca te-ai prins si tu.

Dar nu da nimeni, omul e vulnerabil, am auzit ca sunt 3000 boli posibile. Ca si la animale, ca doar alea nu sunt cu credinta sau necredinta. Nu vezi animale asa multe bolnave ca se autoelimina, dar altfel era ca si la noi, deci inca o dovada ca nu sunt incercari, ca daca erau, erau doar la oameni.

| Celcestietot a răspuns (pentru IncelcatDragos):

Bolile nu sunt de la Dumnezeu, iar cei care va informeaza astfel nu au habar despre ce vorbesc, sincer! Pun pariu ca nu au citit in viata lor jumate de Biblie acesti,, intelepti''!

| Nemessys a răspuns:

Te avertizez sa stergi intrebarea pentru ca o sa fii bombardata cu insulte, filosofi care se contrazic intre ei si multi oameni,, destepti" cu aere de tip,, eu stiu adevarul"

| dany1988 a răspuns (pentru Nemessys):

Se stie ca filosofia e ''regina'' stiintelor.

| doctorandus a răspuns (pentru Nemessys):

Hai sa zicem ca nu stim care e adevarul in privinta asta. Dar problemele textului biblic sunt reale si nu trebuie musamalizate.

| Superior a răspuns (pentru Nemessys):

Pai... asta e farmecul TPU-ului happy

| Nemessys a răspuns:

@Vikaa, eu te-am avertizat rolling on the floor. Nu-mi vine sa cred cat de usor este sa faci niste oameni sa se certe intre ei laughing. Deja ai 42 de raspunsuri numai din cearta rolling on the floor). In cazuri de genu prefer sa raman,, prost" big grin dar linistit.

| Vikaa explică (pentru Nemessys):

In fiecare zi ma dau cu parfum scandal, mai

| JicaContra a răspuns:

Balls
cred ca exista D-zeu
dar mai cred ca nu exista religie care NU E FALSA, si mai ales... NOCIVA, inclusiv religiile "bune"

budism = cea mai "buna" religie, daaaar au pacificat India, si asta a costat India 400 de ani de ocupatie engleza

inca odata, cred... ba nu, FALS, NU CRED,
STIU ca exista D-zeu, dar nu cred ca e iubitor, milostiv, si interesat de persoana ta ci doar de planul lui... MATRET!

iar toate religiile sunt false, MAI ALES CRESTINISMUL care este efectiv o religie copiata dupa Horus (google it), religie care a existat in Egiptul antic cu mii de ani inainte de familia romana care l-au inventat pe Hristos

| minrest a răspuns (pentru JicaContra):

Vezi mai, omule, ca budismul nu putea sa pacifice India (orice ar insemna asta), pentru ca indienii sunt in majoritate hindusi (ai ghicit, hindus si indian sunt cuvinte inrudite). https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_India. In rest, budismul se comporta ca orice religie, in Tailanda sustine pe rege si armata, in Birmania provoaca progromuri etnice, s-a. Ce famile romana zici ca l-a inventat pe Hristos?

| JicaContra a răspuns (pentru minrest):

Legenda spune ca o familie romana, nu se stie care, a luat religia lui Horus si a modificat-o putin dupa care au produs religia crestina
iar dovezile sunt destul de dure:
https://www.google.com/search?q=horus+vs+jesus
https://www.incontextinternational.org/......Horus.jpeg

| minrest a răspuns (pentru JicaContra):

Religia lui Horus, de fapt este cultul zeite Isis, principala forma de henoteism in imperiul roman, binisor inaintea aparitiei crestinismului si inca destul timp dupa. Poti citi cartea lui Apuleius, Magarul de aur, un fel de roman, scris cam prin 150 e.n., cand cultul zeitei Isis era omniprezent, o lauda si ii se inchina si autorul, iar crestinismul inca nevizibil. Intrebarea este: cum putea cineva sa plagieze cel mai cunoscut si mai practicat cult din imperiu, fara sa vada nimeni? Cine vine doar cu plagiat, nu are succes, caci nu ofera nimic nou. Absolut toate similitudinile pe care le prezinti sunt false, zeul horus se naste din impreunarea zeiti Isis cu zeul Osiris, nu are discipoli, caci e zeu, etc, atat ca more cand e copil si e inviat de mama lui, Zeita Isis, care il inviase si pe sotul ei, Osiris.https://en.wikipedia.org/wiki/Isis https://en.wikipedia.org/wiki/Apuleius https://strangenotions.com/horus-manure/ Nu apar crestinismul; dar nu inseamna acum sa credem toata maculatura de pe net.

| JicaContra a răspuns (pentru minrest):

"Religia lui Horus, de fapt este cultul zeite Isis, principala forma de henoteism in imperiul roman"

lal, AMARATULE!

NU a existat NICI O ZEITA Isis in imperiul roman!

P U N C T!

romanii au copiat zei de la greci, NU DE LA EGIPT!

PENTRU CA DE FAPT, MI SE RUPE RAU CA TU II SPUI ZEITA LU' PESTE ISIS, IDEEA RAMANE:

CRESTINISMUL E O RELIGIE COPIATA!
si am dovedit CATEGORIC!

du-te cu MINCIUNILE TALE IN ALTA PARTE, preot nenorocit

| minrest a răspuns (pentru JicaContra):

Incult esti, ma! https://en.wikipedia.org/wiki/Isis As Hellenistic culture was absorbed by Rome in the first century BCE, the cult of Isis became a part of Roman religion. Her devotees were a small proportion of the Roman Empire's population but were found all across its territories. Her following developed distinctive festivals such as the Navigium Isidis, as well as initiation ceremonies resembling those of other Greco-Roman mystery cults. Some of her devotees said she encompassed all feminine divine powers in the world.

The worship of Isis was ended by the rise of Christianity in the fourth and fifth centuries CE. Nu ai dovedit decat ca nu ai habar despre ce vorbesti.

| JicaContra a răspuns (pentru minrest):

Oke, nu stiam asta
DAR TOT TU BATI CAMPII
vii cu un contra-argument numit Isis care NU ARE NICI O LEGATURA **OARECARE** CU SUBIECTUL

subiectul era ca: crestinismul e o religie inventata

insa felicitocurili mele, ai castigat cearta despre Isis de care mi se rupe in paispe, si inca odata, mi se rupe ca Horus era legat de Isis, eu despre crestinism voiam sa arat ca e copiat dupa Horus, d'aia nu mai ploua restul

| minrest a răspuns (pentru JicaContra):

Mergeai la trimiteri si vedeai ca nu are legatura Horus cu Isus.

| minrest a răspuns (pentru JicaContra):

Dar ce tu te certai? Foarte rau; eu voiam sa iti arat ca daca iti plac niste materiale pe net, care par sa iti suatina parerea, nu inseamna ca sunt si adevarate. Ce diferenta este intre credulitatea ta, care ai crezut aberatiile despre Horus, si credulitatea oamenilor religiosi?

| JicaContra a răspuns (pentru minrest):

Lal, esti tare, deci de fapt tu ABEREZI ca Horus nu a existat
https://en.wikipedia.org/wiki/Horus
du-te si te cauta, ai nevoie!

| minrest a răspuns (pentru JicaContra):

Analfabetule functional, eu spun ca nu a fost ce crezi tu, nu ca nu s-ar fi crezut intr-un zeu numit Horus; doar iti vorbesc in raspunsuri despre Horus.

| JicaContra a răspuns (pentru minrest):

"aberatiile despre Horus"
SYKTIR! oricine vine cu un argument solid care dovedeste ca religia ta IMBECILA e pe dinafara, atunci devine analfabet (SIKTYR A DOUA OARA, nu am auzit de Isis, o chestie obscura intr-un colt, d'aia nu mai ploua) si spune "aberatii"

du-te la biserica si pocaieste-te Isus te iubeste, asa poate ne lasi pe noi cu ABERATIILE TALE!

| minrest a răspuns (pentru JicaContra):

1. Nu e religia mea. 2. Aberatii sunt ce sustii tu despre Horus, nu am spus ca nu exista un zeu egiptean numit Horus, analfabetule.

| JicaContra a răspuns (pentru minrest):

Wow, atunci BATI CAMPII SERIOS doar de dragul de a manca rahat
imbecila mica!

| minrest a răspuns (pentru JicaContra):

Nu ai adus informatii solide, ci simple afirmatii de pe net, complet eronate. Tu crezi orice ti se pare ca iti convine. Horus, care nu are nici o asemanare cu Isus, e parte din cultul zeitei Isis, mama lui, despre care nu ai auzit pentru ca esti incult, dar eu ti-am trimis link la materiale serioase. Ce sa pricepi tu din ele, analfabetule functional.

| JicaContra a răspuns (pentru minrest):

Saracutul de tine, ai adus un link cu Isis care nu are nici o treaba cu discutia, iar netul e plin pana la refuz cu Horus vs Jesus, dar tu care alegi sa crezi ce vrei, DAR NU AI VENIT CU UN LINK CARE SA INVALIDEZE CE AM SPUS EU

eu inteleg foarte bine ca esti o imbecila mica si amarata, chiar daca bijuteriile de familie iti atarna

| minrest a răspuns (pentru JicaContra):

Astea nu sunt dovezi. Afirmatii eronate postate pentru fraieri. Zeul Horus era arhicunoscut in imperiul roman, nu putea fi prezentat ca ceva nou. Toate asemanarile sunt simple minciuni.

| minrest a răspuns (pentru JicaContra):

Nu ai citit materialul, nici macar primele randuri. Pe net sunt multe minciuni, nu are relevanta cat de multe postari sunt, si sunt, deasemene, naivi ca tine, care cred orice li se pare ca le convine.

| JicaContra a răspuns (pentru minrest):

Inca odata AMARATULE
tu afirmi ceva nu dovedeste absolut nimic decat ca tu alegi sa crezi asta, asa ca daca vrei sa continui discutia si sa ma faci pe mine prost, atunci...

incearca sa vi cu un link SERIOS care INVALIDEAZA ce am spus eu

altfel doar injuri, DEGEABA, si in continuare nu reusesc sa vad decat o imbecila mica si amarata care se crede ca, cuvantul lui e indeajuns sa aiba dreptul sa insulte, iar asta chiar te face imbecila mica si amarata

| JicaContra a răspuns (pentru minrest):

Lal, iti multumesc mult, FOARTE MULT
tocmai mi-ai demonstrat DEFINITIV PUNCTUL, PUNCTUL MEU
**NU AL TAU**
linkul TAU:
https://strangenotions.com/horus-manure/
"Written in 1280 BC, the Book of the Dead describes a God, Horus.
In fact, there are many "books of the dead." But there is no single, official Book of the Dead."

GHICI CE, tocmai ai afirmat TU, ca a existat "a book of dead" in care Horus e descris IDENTIC ca Isus si care a fost scrisa cu 1280 de ani inainte de Isus, ce inseamna asta, ei bine asta inseamna

CA RELIGIA CRESTINA E COPIATA... DUPA CARTEA AIA

si multumesc, mi de fapt mi se rupe de Horus, ci doar ca religia crestina e copiata

MULTUMESC INCA ODATA CA MI-AI DOVEDIT PUNCTUL!

| minrest a răspuns (pentru JicaContra):

Oricine poate intra pe link, unde i se va dovedi clar ca nu exista legatura intre Hristos si Horus, si nu seamana in nici o privinta. M-as fi si mirat ca un analfabet functional, ca tine, sa poata citi in engleza.

| Algo098 a răspuns:

Eu am convingerea ca biblia e o fantezie in care adevarul e o specie rara, iar logica si coerenta nu sunt la ele acasa. Nu cred in Dz, iar absenta lui o vad nonstop, cand constat cu amaraciune ca asupra oamenilor aflati in suferinta nu se revarsa bunatatea, iubirea si puterea nemarginita a Dz-ului biblic.

| Vikaa explică (pentru Algo098):

Nici eu nu cred in Dumnezeu, dar cred in Satan, m-a ajutat de multe ori, m-a ajutat de atatea ori de cate ori m-am rugat la el. Dumnezeu clar nu existahappy

| Celcestietot a răspuns (pentru Vikaa):

Pai Diavolul este o fiinta cazuta a lui Elohim. Este ca si cum ai spune ca o casa s-a construit singura, iar asta nu este logic. Daca crezi in existenta Diavolului, automat crezi si in existenta lui Dumnezeu, ori daca nu crezi in Dumnezeu, nu crezi nici in Satana.

| Algo098 a răspuns (pentru Vikaa):

Eu nu cred in nimic, doar ce vad si ce e plauzibil e ok happy Si Satan mi se pare tot un omolog al lui Dz, poate ca sunt si frati happy

| Vikaa explică (pentru Celcestietot):

Dumnezeu NU exista, Iar Isus e o mare minciuna, nimeni nu poate confirma existenta lui Dumnezeu.Satan exista, demonii exista, marea majoritate l-au visat.

| Celcestietot a răspuns (pentru Vikaa):

Eu pot confirma existenta lui Dumnezeu. Daca ai putea sa raspunzi la o intrebare, ar fi minunat : cum au putut aparea demonii daca nu erau inainte de cadere ingeri creati de Dumnezeu?

| Holiday a răspuns (pentru Celcestietot):

"...cum au putut aparea demonii daca nu erau inainte de cadere ingeri creati de Dumnezeu?"

La fel cum "a aparut" Dumnezeu sau orice alte povesti si legende. Imaginatia unora, "confirmata" de prostia altora.

| Celcestietot a răspuns (pentru Holiday):

Deci, credinta ei in demoni este falsa, nu?

| Holiday a răspuns (pentru Celcestietot):

"...credinta ei in demoni este falsa, nu?"

Credinta nu e falsa, demonii sunt imaginari. Faci diferenta?

| Celcestietot a răspuns (pentru Holiday):

Dovedeste inexistenta celui de-al patrulea plan si esti cel mai tare om laughing!

| dany1988 a răspuns (pentru Vikaa):

Cum ziceam. Iisus a fost un scamator foarte bun pentru vremea aia.Asa cum zice Celsus, un filosof grec care a trait in secolul 2.La o aruncatura de bat fata de Iisus. Evident ca Celsus stie de la tatal lui, bunicul lui.

| dany1988 a răspuns (pentru Vikaa):

Satanisto,ajungi in iad, dar ia stai asa, ca doar Satana e seful acolo, sau e Dumnezeu? Inca nu m-au lamurit crestinii. Daca e Dumnezeu, de ce inca mai e Satana in viata? Nu trebuia sa fie in cazan? rolling on the floor Sa lasam gluma la o parte.Nu exista nici Satana, nici demoni.

| Panamax a răspuns (pentru Algo098):

In legendele sumeriene Enlil si Enki erau frati vitregi si locuiau in Edin. Enki era zeul sarpe al vindecarii.
Evreii au plagiat legenda dupa nevoile lor iar eroii nostri au devenit in timp Dumnezeu si Sarpele care locuiau in Eden.
Deci ai intuit bine, erau frati. happy

| Algo098 a răspuns (pentru Panamax):

Multumesc pentru informatie. Eu n-am citit multe despre zei, ca nu am avut nici timp, nici materiale suficiente, dar am vazut o asemanare intre cei 2 happy

| Crissi99 a răspuns:

Unde se vorbește despre Lilith? Într-o sursă mai de încredere decât Cuvântul lui Dumnezeu? Chiar sunt curioasă...

| danut a răspuns (pentru Crissi99):

Cum unde se vorbeste despre Lilith, in Ferentari, pe Zabrauti, toata ziua sunt cu Lilith in vena ca pe nas e mai scumpa. N-are treaba cu Biblia ci cu Satan, dar mai are un nume, heroina parca se numeste. De aici apare si Lilith, cum dai in vena cu ea cum o si "vezi" ASTRAL. Cred ca esti lamurit, nu are treaba decat cu Zabrauti in Ferentari. Cum dai cu putin Lilith cum te ajuta Satan. S-o tina tot asa cu Lilith, e de baza sau varza, cum vreti tot acolo ajungeti, in Ghena ASTRALA a lumi.

| IncelcatDragos a răspuns:

Biblie e o carte simbolistica si interpretabila. Dupa mine, reprezinta o alegorie a omului care nu doreste sa asculte binele si sa se supuna acestuia. O poveste probabil cu un sambure de adevar? In ceea ce ma incred eu cu adevarat sunt scrierile sumeriene.

| TwentyOneWay a răspuns:

In primul rand de unde stii ca Lilith a fost prima femeie si nu Eva? Pot sa te intreb si eu ceva? Cand ai aflat de aceasta "Lilith" si faptul ca ar fi, cică, o femeie de dinainte de Eva ai investigat afirmatia asta sau ai acceptat-o fiindca ti-a placut tie personal ca idee? In alte cuvinte vreau dovezi solide happy
In al doilea rand, daca ar fi sa cred intr-un Dumnezeu oarecare de ce as crede in unul care nu e in stare sa faca minuni sau alte lucruri supranaturale? Daca tot e Dumnezeu si poate sa faca ce vrea El de ce sa nu invie mortii si sa faca alte minuni? Doar e Dumnezeu, nu? Poate sa faca orice pofteste.

| Nemessys a răspuns (pentru TwentyOneWay):

Cum iti permiti sa gandesti logic?

| Celcestietot a răspuns (pentru TwentyOneWay):

Citesc din surse conspirationiste mai mult ca sigur, surse care nu sunt bazate pe nimic concret si care nu demonstreaza ceva Biblic, acesta este adevaratul raspuns.

| CuvantulLuiPetru a răspuns:

S-au intamplat si chestii mai ciudate