| AvalohAlyn a întrebat:

Cand te uiti la toata "masinaria complexa" a corpului uman si a Universului nu iti dai seama ca acestea au fost proiectate de un Creator, de Dumnezeu adica de o Putere Superioara si Inteligenta?

14 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

De la Darwin incoace acest argument nu mai este credibil.

| Superior a răspuns (pentru doctorandus):

Pe ce temei? Darwin explica doar cum evolueaza organismele, nu cum a aparut viata.

| doctorandus a răspuns (pentru Superior):

Asta se vrea un raspuns, dar nu stiu ce legatura are cu ce-am afirmat eu.

| T0T a răspuns:

Nup, nu îmi dau seama. Știința explică deja multe legate de noi și de evoluția noastră. Faptul că noi nu ne-am putut ridica în câteva mii de ani la ce a făcut natura timp de miliarde de ani nu explică existența unui zeu. Nici animalele nu pot face un braț robotic chiar dacă organismele lor sunt mai complexe decât unul. Animalele nu înțeleg din ce e alcătuit corpul lor sau nu înțeleg de ce au nevoi fiziologice, deși sunt organisme complexe dacă mă iau după tine. Noi înțelegem.

| Mircea08 a răspuns:

Ba da, de aceea unii cred in Dumnezeu

| doctorandus a răspuns (pentru Mircea08):

Pai si eu cred in Dumnezeu, dar nu drept scamator cu bagheta magica.

| Mircea08 a răspuns (pentru doctorandus):

Daca crezi in aiurelile lui Darwin nu ai cum sa crezi in Dumnezeu, dar probabil ca la tine ideile opuse sunt congruiente!?!?

| doctorandus a răspuns (pentru Mircea08):

Zbarci, teoria evolutiei nu are nimic de spus despre Dumnezeu, nici pro, nici contra.

"Ca orice creștin (și ca orice teist) cred că lumea a fost creată de Dumnezeu și prin urmare este „proiectată inteligent". Ideea de bază a designului inteligent este însă susținerea că acest lucru poate fi demonstrat științific; sunt sceptic referitor la aceasta.

...Pe cât pot vedea, Dumnezeu în mod sigur ar fi putut folosi procese darwiniste pentru crea lumea vie și pentru a o dirija în mersul ei; prin urmare evoluția în sine nu implică faptul că nu ar exista o direcție în istoria vietii. Ceea ce implică acel lucru nu este teoria evoluției in sine, ci evoluția nedirijată, ideea că nici Dumnezeu nici vreo altă persoană nu a intervenit în a ghida, direcționa sau orchestra cursul evoluției. Dar teoria științifică a evoluției, în mod foarte corect, nu afirmă nimic despre ghidarea divină sau lipsa ei. Ea nu afirmă că evoluția ar fi ghidată divin și nici nu susține că nu ar fi așa. Ca aproape oricare alt teist, resping evoluția nedirijată; dar teoria științifică de azi a evoluției — spre deosebire de adaosurile ei filosofice sau teologice — nu afirmă că evoluția nu ar fi dirijată. La fel ca știința în general, evoluția nu face afirmații despre existența sau activitatea lui Dumnezeu."

— Alvin Plantinga

| Mircea08 a răspuns (pentru doctorandus):

Dumnezeu nu a folosit procese dawiniste, eu cred ca Darwin a observat ceea ce Dumnezeu a creat si, a spus si el ce a inteles. Categoric exista in univers niste legi dupa care se desfasoara totul, dar eu cred ca aceste legi au fost facute de cel care a creat universul, asa cum regulile de circulatie au fost facute de cel care a creat sistemul de transport.

| doctorandus a răspuns (pentru Mircea08):

Asa si? Ce legatura are ce spui tu cu ce-am spus eu?

| Mircea08 a răspuns (pentru doctorandus):

Nu este nici o legatura, si nici nu are cum sa fie deoarece ceea ce cred eu si ceea ce crezi tu sunt lucruri opuse.

| T0T a răspuns (pentru Mircea08):

Darwin a fost un geniu. Dumnezeu nu înseamnă creștinism, de aceea te pot numi încuiat. Darwin nu numai că este un inovator științific și părintele evoluției, printre cele mai mari figuri ale științelor biologice din istorie dar a fost și un nonconformist al normelor sociale căsătorindu-se cu verișoara sa și arătând încă de acum 200 de ani că sentimentele nu se supun normelor sociale, religioase și că omul este o ființă prea mult constrânsă de acestea. De asemenea relația dintre ei a arătat mult prea bine cum religia este în stare să divizeze oamenii și că dragostea poate depăși totuși aceste bariere, împreună cu știința. Omul acesta și viața sa sunt un exemplu din multe puncte de vedere. Doar un cre(ș)tin încuiat îl poate critica pentru ceea ce a făcut și ceea ce a fost. Și păcat că sunt atâția analfabeți științifici care îi neagă contribuțiile. Și totuși mă întreb, vom ajunge vreodată suficient de maturi și evoluați ca să adoptăm o gândire sănătoasă?

| Theo94 a răspuns:

Poate e complex doar din perspectiva noastra.

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns:

Nu. Iti recomand Lumea explicata, o carte de Weinberg, laureat al premiului Nobel. Sau orice carte de fizica, asttrofizica, paleontologie. Acolo ti se explica mura in gura cum sunt planetele, galaxiile, stelele, cum a evoluat omul.

Puneti mana si cititi nu va mai distrugeti intelectual cu idei de genul asta! Pierdeti timp pretios si ramaneti la fel de semidocti!