| CrețuAdrian1999 a întrebat:

Care este diferenta dintre Ateism si Agnosticism?

Răspuns Câştigător
| RKBlue a răspuns:

Ateismul inseamna ca nu crezi in nicio zeitate,divinitate, forta superioara, spirit,etc.
Agnosticismul inseamna ca nici nu negi dar nici nu aprobi existenta unei zeitati,spirit,etc.
Exista anumite combinatii intre acesti termeni si cel de teist,cum ar fi agnostic teist, atunci cand crezi intr-o forta mai inalta dar nu crezi ca exista vreo posibilitate de a dovedi(de asemenea, nu te asociezi cu religia, practici religioase, etc)

| NotNamed a răspuns (pentru RKBlue):

In forte superioare credem boss. Extraterestii sunt subiect de credinta in randul multor atei realisti care admit existenta vietii in universul larg de 93.000.000.000 ani lumina. Extraterestii sunt net superiori noua din toate punctele de vedere.

7 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Un ateu pozitiv afirma astfel = știu ca nu exista Dumnezeu,nu am credinta fata de zei,un agnostic pozitiv afirma,știu ca nu se putea niciodată dovedi ca exista Dumnezeu,nu știu dacă am cfrdinta sau nu,un ateu negativ afirma, nu știu dacă exista Dumnezeu dar trăiesc ca și cum nu ar exista, un agnostic negativ, nu știu dacă exista Dumnezeu dar poate ca se va putea vreodată dovedi, exista combinați ateu agnostic = nu am credinta, dar nu știu dacă exista, trist agnostic =nu știu dacă exista dar cred în el

| dany1988 a răspuns:

Bunul simt? Bunul simt nu tine de religie.

| Panamax a răspuns:

Agnosticii sunt credinciosi care au dubii.

| NotNamed a răspuns:

Ateul, ca si mine, nu crede in nicio divinitate.
Un agnostic, ca si colegul meu de banca, este sub dilema. Nu poate dobedi ca Dumnezeu exista dar nu poate dovedi nici ca nu exista.

| Heraclit a răspuns:

Ateistii cred ca nu exista Dumnezeu.
Agnosticii sunt mai neutrii in sensul in care nu afirma nici nu neaga existenta unei divinitati.
De obicei aceste persoane sunt mult mai rationale decat ateii fiindca au bunul simt sa considere toate paradigmele si sa le puna in balanta pe toate in mod rational inainte sa se arunce intr-o opinie sau alta.