| Spik3MADA a întrebat:

Care sunt cele 2 modalitati de a-L cunoaste pe Dumnezeu?

32 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Poti sa Il cunosti pe Dumnezeu in genunchi prin rugaciune si citind Biblia in fiecare zi.Acolo o sa descoperi caracterul si atributele Sale.

| MMihai a răspuns:

Ăștia au râs de tine!
Pe Dumnezeu, nu îl poți cunoaște!
Poți cunoaște multe, iar la vârsta ta trebuie să cunoști cea ce ți se cere la școală și altele în plus!

Când vei fi de peste 35 de ani poate îți vei pune și întrebări legate de Dumnezeu.

Dar fiind adult și știind mai multe, vei înțelege mai multe!

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns (pentru MMihai):

FALS, Matei 19:14

| MMihai a răspuns (pentru PαtнwαуTσBℓιѕѕ):

Http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/matei/19/
13. Atunci I-au adus niste copilasi, ca sa-Si puna mainile peste ei si sa Se roage pentru ei. Dar ucenicii ii certau.
14. Si Isus le-a zis: "Lasati copilasii sa vina la Mine si nu-i opriti, caci Imparatia cerurilor este a celor ca ei."
15. Dupa ce Si-a pus mainile peste ei, a plecat de acolo.

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns (pentru MMihai):

Multumesc, de corectare, da, deci lasati copilasi.

| Zenicide a răspuns:

Prin mail sau telefon!

| danay72 a răspuns:

Prin creatie si prin Biblie.Romani1:20,2Timotei3:16

| hunterpainting a răspuns:

Credinta si rugaciunea

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

1.Astepti
2.Nu il astepti.
Sper ca te-am ajutat happy

| Dorugar a răspuns:

Prima este consumand ciuperci halucinogene cu efect mistic
Iar a doua diferite droguri care au acelasi efect!
In concluzie un om treaz cu mintea limpede nu poate fi atat de aberat sa zica ca l-a cunoscut pe Dumnezeu, dar exceptie o fac cei dementi, dovada ca spitalele de nebuni sunt pline de Isusi si Dumnezei!

| Mișika a răspuns (pentru Dorugar):

Tinand cont de faptul ca, ideeile pe care le cultivi nu sunt un raspuns nici la cea mai nedezvoltata intrebare, tinand cont de faptul ca esti atat de absorbit de ele incat nici nu esti capabil sa studiezi macar varsta persoanei careia ii adresezi raspunsul, spune-mi te rog ce veridicitate consideri ca are ceea ce spui?, desi aceasa intrebare face legatura la neatentia ta in promovarea acestor doctrine! Si apropo, acest copil nu te-a intrebat dintr-o perspectiva religioasa foarte profunda, ci cel mai probabil din 2 scopuri, 1: Rezolvare pentru tema la religie.
2 : Interes personal.

| Dorugar a răspuns (pentru Mișika):

Tinand cont de faptul ca acest copil este educat prin minciuna si sarlatanie, este cazul sa iti faci probleme de constiinta si sa te intrebi din ce cauza un copil trebuie mintit si prostit de mic!
Apoi daca ai caracter si nu esti un gunoi, ii spui acelui copil adevarul si anume ca nu EXISTA niciun Dumnezeu, conform definitiei din DEX a acestui cuvant
Iar daca unii au impresia ca exista Dumnezeu, ba chiar zic ca il cunosc, atunci mai spune-i ba incultule, ca studiile stiintifice au aratat ca exista trairi mistice bazate pe unele substante halucinogene ce se gasesc in ciuperci!
Ai inteles asta, ma moralist fara moralitate?

| Mișika a răspuns (pentru Dorugar):

Ce se inteleg?, ca nu exista Dumnezeu? hai dovedeste-o, daca este parerea ta, asta nu inseamna ca este un ''Adevar'', la fel cum nici eu nu am dreptul sa sustin ca adevarul meu este deasupra adevarului care reiese din conceptia altcuiva.
Daca iti propui o sa schimbi conceptia unei, sau a unui grup de persoane iti promovezi parerea, dar spune-mi chiar esti convins ca, vorbind unui copil de inexistenta lui Dumnezeu, iar cei care vorbesc despre o eventuala experienta ''cunoastere'' a Lui, tu le bagi in carca (unora) dintre ei, consumul de droguri, si diferite substante halucinogene, ciuperci, chiar crezi ca este o explicatie demna de un copil de 13 ani?, promovarea adevarului personal depinde si de ascultatori, nu te acuz, si nu am nimic cu ceea ce crezi, nu am nimic ca ii spui la acest copil ca nu exista Dumnezeu, ai dreptul tau, si chiar ii face bine sa cunoasca acest lucru, dar problema mea este de ce trebuie sa folosesti un limbaj neadecvat, de ce trebuie sa intre si drogurile in raspunsul pe care il adresezi acestui copil? indiferent din ce perspectiva o privesti, explica-i inexistenta, sansele scazute de o eventuala cunoastere, care oricum ar fi acoperita de coincidente. dar fa bine si nu promova discutia cu privire la droguri, nu este o instigare, dar fara sa vrei creste o curiozitate pentru ceva inexplicabil de nociv.

| Dorugar a răspuns (pentru Mișika):

Rationamentul tau este gresit din start, si anume nu o inexistenta se dovedeste, ci din contra existenta cuiva, si cum existenta Dumnezeului Biblic nu a fost descoperita inca de nimeni, nici macar de stiinta care descopera si explica toate fenomenele ce apartin de realitate, asta desi de 2000 de ani cauta intr-una cel mai mic semn al existentei acestui Dumnezeu!
Copilul nu a intrebat daca exista Dumnezeu ci a intrebat cum il poate cunoaste, si i-am raspuns cu niste exemple din realitate. Nu i-am spus sa consume ciuperci ci i-am spus ca exista ciuperci halucinogene cu efect mistic, sau droguri cu acelasi efect, dar asta nu inseamna ca i-am indicat sa le consume!
Vinovatii pentru consumurile de magic mushrooms si de droguri halucinogene cu efect mistic sunn aceia care il indeamna sa-l caute pe Dumnezeu, si in biserica se plimba cu fumul de tamaie sa-i drogheze si sa-i imbete de cap pe oameni, asa ca instigarea o fac in primul rand preotii, si in al doilea rand orele de religie care le baga in cap copiilor tampenii inutile si chiar daunatoare!

| Mișika a răspuns (pentru Dorugar):

Mersii de observatie, da am gresit in exprimare, si se poate sa fi gresit si in acest rationament ''fara stiinta, neintentionat', dar incercam sa reproduc aceasta idee : ateismul tare are sarcina de a
dovedi adevarul afirmatiei sale ca Dumnezeu nu exista', nu stiu daca esti ateu sau esti adept al oricarui alt sistem filozofic, eu l-am prezentat pe acesta ca sa-ti arat ce am reprodus, mai am indoieli inca, adica vreau sa spun, daca un lucru exista iti dovedesc in mod rational ca exista, daca un lucru nu exista, oare nu trebuie dovedit acest lucru?, adica faptul ca nu exista? la asta ma refer.

| Dorugar a răspuns (pentru Mișika):

Crezi cumva ca inexistenta lui Greuceanu a lui Pinnochio sau a lui Godzilla ar trebui dovedite. Bu cumva mai degraba existenta lor?

| Mișika a răspuns (pentru Dorugar):

Da, ai dreptate trebuie dovedita existenta lor, dar daca nu o poti dovedi, este incorect sa afirmi ca nu exista, sa spunem, dar daca nu dovedesti existenta, oare nu se inclina balanta in favoarea inexistentei, (ai dovedit) ca nu exista. Daca nu poti dovedi ca exista, intr-un fel faci sa se creada, sau mai degraba crezi ca nu exista, cam la asta se refera.
Daca nu dovedesti existenta - admiti, promovezi, accepti, aprobi, presupui inexistenta acelui lucru.
Daca nu dovedesti inexistenta - admiti, accepti, presupui existenta acelui lucru.
Daca nu poti dovedi ca un lucru exista automat ''intr-un fel'' dovedesti ca nu exista.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Doar ce scrie in biblie; caci viata vesnica este aceasta; omul sa adune cunostinta despre tine si despre cel pe care tu l-ai trimes.Cine ma va cauta cu toata dragostea, puterea si cugetul lui, voi iesi in intampinarea lui, voi intra la el si voi cina cu el. Unde se roaga doi in numele meu, voi fi si eu cu ei. uitat-va in jurul vostru; toate striga slava si gloria mea. cercetati toate lucrurile si alegeti tot ce e bun.multe sant bune dar nu toate zidesc.acestea si inca multe ce le vei ceti in biblie, in traditia crestina, in alte indreptari si talcuiri crestine, vei gasi o cale prin care sa-l intalnesti pe cel ce te-a iubit inainte de a te naste.

Răspuns utilizator avertizat
| AlecsRvaSpunePa a răspuns:

Bai ghiolbanilor! Si eu sunt anti-religie, dar aici ii raspundeti la un copil! Atata educatie aveti ma? Luati la misto un copil care a venit cu o intrebare perfect logica pentru varsta lui, cu ciuperci si prafuri? Pai nici glontul nu vi-l dati ma! E 12 centi unu, o suma mult prea mare pentru niste needucati!

| Dorugar a răspuns (pentru AlecsRvaSpunePa):

Ma monument de ignoranta! Copilul a intrebat fit=resc si noi i-am raspuns cu un adevar!
Cine dracu e de vina ca Dumnezeu nu se lasa cunoscut de loc iar prostii care spun ca il cunosc il cunosc din drogurile mistice care le-a luat mintile.
Daca vreti sa facti educatie unui copil renuntati la minciuna si spunetii ca nu exista nici un Dumnezeu!
Ai inteles ma loaza?

| AlecsRvaSpunePa a răspuns (pentru Dorugar):

Loaza sa-i spui la cine a facut greseala sa te aduca pe lumea asta greseala a naturii ce esti! Din moment ce nu ne-am tras de chiloti la cutremur nu-mi vorbesti tu mie asa, copile! Tu si tactu meritati cea mai apriga bataie ma! Ala ca nu te-a educat si tu ca faci risipa de oxigen! Da-ti un pumn in testicule ma daca ai asa ceva, ca intre patru pereti, in fata sticlei toti sunt semi-zei!

| Dorugar a răspuns (pentru AlecsRvaSpunePa):

In materie de golanii doar atat ai fost in stare sa raspunzi ma magarule batran ce esti? Ca vad ca nu pot sa am pretentie de cultura si bun simt de la un magar care se da mare "ghiolban"!
Poi vrei sa cred ca ai imbatrinit degeaba?

| AlecsRvaSpunePa a răspuns (pentru Dorugar):

Cultura si bunul simt dicteaza ca atunci cand te contrazici cu cineva prezinti argumente la subiect fara a aduce injurii la adresa interlocutorului. Ceea ce inseamna ca trebuie sa fi indeajuns de educat pentru ati putea controla emotile atunci cand te afli intr-o discutie in contradictoriu! Eu am facut prostia de a ma cobori la nivelul tau de subcultura in materie de interactiune scrisa.Greseala pe care n-am s-o mai repet! Cat despre subiectul acestui topic nu pot crede ca tocmai tu te-ai gasit sa oferi educatie acestui copil.Cu ce drept vi tu sa educi copii altuia? Aici nu era vorba de educarea sa ci de lamurirea sa.Prezentandu-i informatii si adoptand un vocabular deontologic greu de acaparat, zic eu, pentru varsta lui, nu faci decat sa iti dai singur satisfactie pentru faptul ca, stai ma, ai educat un copil doar, ce naiba? Si sa-l induci si mai mult in eroare!

| Dorugar a răspuns (pentru AlecsRvaSpunePa):

Eu la postarile pe care le fac aduc mereu dovezi, dar in cazul asta nu se puteau aduce dovezi pentru ca Dumnezeu nu este cunoscut ci doar crezut asa a proasta, adica tot asa cum ai intrat si tu in conversatie nu cu argumente ci cu jigniri, asa ca fa-ti tie educatie ca ai chiar tu mare nevoie!
Eu nu educ copii altuia ci i-am raspuns la intrebare cu un adevar, educatia mincinoase se fac in scolile romanesti care au ca scop scoaterea pe banda rulanta a cat mai multi idioti, si asta nu o zic eu ci a spus-o presedintele vostru(ca al meu nu e)

| David33 a răspuns:

1.Dupa ce mori. (daca ai fost bun in viata si nu ai facut pacate grele s-au daca ai facut sa te fi spovedit inainte de moartesi sa-ti para rau de ce ai facut)
2.Ori prin biblie ori prin vis. (si aici depinde daca vreau tare rau un raspuns la o intrebare si te rogi foarte mult la Dumnezeu atunci e posibil sa-l vezi intr-un vis) Sper ca te-am ajutat. happy

| yuli101 a răspuns:

Exista doar una: Biblia.

| Dorugar a răspuns (pentru yuli101):

Tinand cont de faptul ca Biblia nu este inspirata de Dumnezeu ci FURATA de la o alta religie...inseamna ca nu avem nicio sansa sa-l cunoastem pe Dumnezeu, motiv pentru care doar asberatii sau nebunii CRED ca il cunosc pe Dumnezeu

| yuli101 a răspuns (pentru Dorugar):

Furata de la cine?

| Dorugar a răspuns (pentru yuli101):

Dintr-o alta religie, si anume din religia mozaica!

| yuli101 a răspuns (pentru Dorugar):

Vechiul Testament corespunde aproape in totalitate cu Torah, da. Insa nu poti spune ca Biblia e "furata" de la evrei. Si Torah a fost scrisa fizic de catre oameni, dar inspirata si insuflata de Dumnezeu. De ce avem motive sa credem in veridicitatea ei? Pentru ca TOATE profetiile din Vechiul Testament s-au implinit pana in vremurile noastre intocmai cum au fost scrise, iar din Noul Testament au mai ramas putine profetii care urmeaza sa se implineasca. Dupa implinirea intregului Cuvant, Biblia spune ca va avea loc cea de a 2-a venire a Domnului Iisus. Deci avem motive sa credem ca Biblia e intr-adevar Cuvantul Lui Dumnezeu, la fel cum exista posibilitatea ca fiecare om sa-L cunoasca pe El si sa aiba o relatie personala cu Dumnezeu.

| Dorugar a răspuns (pentru yuli101):

Te credeam mai logic!
Poi daca VT are acelasi text ca Tanachul (nu Torah ca Torah e doar Legea) cum iti explici ca a fost scrisa cu multe sute de ani inainte de a aparea Vechiul Testament.
Biblia evreilor NU a fost inspirata de Dumnezeu ci doar LEGEAm adica Torah, Daca acele texte ar fi fost inspirate de Dumnezeu, textele Tanachului nu ar mai fi trebuit sa fie sfintite prin canonizare pentru ca mai sfintite decat de Dumnezeu nu putea sa le sfinteasca nicio canonizare!
Nu exista niciun vechi testament care sa faca profetii!
Profetiile au fost facute in Tanach si nu pentru alta religie decat pentru religia mozaica...asa ca nu aveau ce sa se implineasca in crestinism.
Biblia nu spune nimic pentru ca un furt intelectual nu poate spune nimic credibil, pentru ca de crezut se cred doar textele originale nu si plagiatul!
Noul Testament este un text fara nicio legatura cu Dumnezeu fiind un text scris de un UCIGAS va falsul apostol Pavel! Isus nu este Fiul lui Dumnezeu pentru ca povestea nasterii sale din Dumnezeu nu este descrisa in Biblie!
Deci nu ai niciun motiv temeinic sa accepti ca Biblia este cuvantul lui Dumnezeu si nici unul sa crezi ca Isus este Dumnezeu!
Prorocirile se refereau la un Messia si nu la al doilea Dumnezeu!

Întrebări similare