| MorcovMorcovescu a întrebat:

Catedrala Mantuirii Neamului e un fel de Disneyland pentru crestini?

Răspuns Câştigător
| KhludCiprian a răspuns:

Nu, pentru ca sunt crestini ce fie:
- nu-s ortodocsi
- sunt cu bun simt
Pentru ei sigur nu e ca DisneyLands.

E probabil un fel de Casa Poporului pentru Ceausescu, dar data asta e pentru Daniel.

11 răspunsuri:
| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Pentru unii ca tine s-ar putea; pentru romanii care-si doresc sa intre in randul lumii e o normalitate

Răspuns utilizator avertizat
| sublime89 a răspuns:

Da, doar ca in loc sa fie "Magic Kingdom", asa cum si-ar dori ei, va fi mai degraba "Tragic Kingdom", pentru ca toata situatia asta e tragica, la fel ca si destinul tarii.

| ALGator a răspuns:

Nu. Disneyland nu. Pentru ca acesta din urma e conceput si executat de profesionisti, are un scop bine precizat, are audienta si isi indeplineste functia.
Se poate spune ca si Catedrala are public pe masura dimensiunilor. Inca nu se stie... mai vorbim cind se da in folosinta.
Ar fi multe de spus. Proiectul ilustreaza deosebirea intre un vis si un cosmar.
Ratat din punct de vedere arhitectural (nu intru in detalii), asezata pe un loc blestemat, unde a fost un cartier intreg de case din care au fost aruncati cei care locuiau. Conceput in lipsa de modestie care ar trebui sa caracterizeze un bun crestin (parca), in trufia lui "Avem si noi, da' mai mare".
As fi plasat-o intr-un loc defavorizat al Bucurestilor, pe care amplasarea catedralei sa-l fi inflorit si transformat intr-o oaza.
As fi conceput alta structura, anume un centru ecumenic in care sa existe activitati de instruire, mai ales pentru cei carora nu le da mina.
As fi conceput-o in spritul vremurilor de azi (asa cum au conceput bisericile si mesterii din Evul Mediu - ei le faceau dupa "ultima moda" nu copiind ceeace se construise cu sute de ani in urma; avem de-a face cu o confuzie naiva a ceeace inseamna "clasic" si canonic").
In final, proiectul nu cred ca face un serviciu credinciosilor.

| ALGator a răspuns (pentru ALGator):

Ar mai fi ceva. Unii dintre cei care se cred crestini vor sari in sus la acest subiect.
Dar a critica proiectul de executie al unei biserici (cu parere de rau, in religia crestin-ortodoxa nu se cheama "catedrala") nu are nimic de a face cu a critica religia sau pe credinciosi. Astea sint doua linii paralele. Un proiect de constructii e comandat, finantat, proiectat si executat de niste simpli oameni, muritori de rind. Care, vorba aceea, sint supusi greselii.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Tare asta rolling on the floor. macar la Disneyland copii parca se distreaza dar aici mosii si alti "desptepti" doar il pupa in dos pe popa nici nu se distreaza macar.

| NemNUZ a răspuns (pentru anonim_4396):

Dupa punct cu litera mica,, desptepti,, alt exemplu de inteligent laughing

| MissHalcyon a răspuns (pentru NemNUZ):

Ti se pare ca daca faci abuz de virgule esti mai inteligent?

| Anonim a răspuns (pentru NemNUZ):

Vorbi ala inteligentu, du-te si uitate la pinguinii din madagascar si shhh, ca te cearta maicata dupa daca stai pana tarziu.

| ALGator a răspuns (pentru MissHalcyon):

Nu cred ca face abuz de virgule, incearca sa puna ghilimele corecte. In ortografia româna ghilimelele incep la baza rindului, nu sus, ca in engleza. Cind incerci sa pui doua virgule pe post de ghilimea sistemul TPU ti le muta automat la stinga.
Lumea crescuta cu google translate nu se mai sinchiseste de ortografie.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Cum poti sa faci asemenea comparatii?
In Disneyland s-au bagat mai putini bani.

Întrebări similare