| Steregoi a întrebat:

Cati dintre voi nu va ganditi uneori ca traiti intr-o realitate virtuala mai ales cand va treziti din somn? Nu v-ati gandit vreodata ca Dumnezeu actioneaza prin voi fie ca faceti bine sau rau potrivit cu ce alegeti voi datorita libertatii de alegere pe care v-a dat-o Dumnezeu? Toata puterea inclusiv puterea Diavolului e de la Dumnezeu. In fizica cuantica starea particulelor elementare pare aleatoare pana cand ele sunt captate de privirea sau atentia cognitiva a unei fiinte. Am spus ca pare aleatoare pentru ca Dumnezeu observa si controleaza fiecare particula elementara in permanenta in afara de cele implicate in luarea deciziilor de catre om pentru a-i permite omului sa aleaga liber. Noi oamenii traim in realitatea observata si gandita de Dumnezeu. Considerand acestea omul nu va ajunge niciodata sa cunoasca in totalitate creierul uman. Implantarea in creier a unor cipuri nu inseamna ca omul cunoaste complet modul de functionare al creierului. Omul nu doar vorbeste, vede, se misca, memoreaza, asculta, are simtul tactil. Ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| milan9 a răspuns:

Exista liber arbitru, exista Responsabilitate...

Cred ca "Dumnezeu observa si controleaza fiecare particula elementara in permanenta in afara de cele implicate in luarea deciziilor de catre om pentru a-i permite omului sa aleaga liber. "... - nu cred ca aceasta idee contravine vreunei invataturi crestine... happy
Atentie la formulare insa. unele lucruri spuse mai sus pot induce ineroare si in interpretari eronate!

| Steregoi explică (pentru milan9):

Sa presupunem ca un om face o bomba atomica si o detoneaza. Din dragoste Dumnezeu permite libertatea de alegere asa cum a facut-o in cazul celor doua orase japoneze in 1944. In plus Dumnezeu a dirijat particulele ce au ucis multi japonezi potrivit cu efectul dorit si ales de catre cei care au construit si detonat bomba atomica. Insa in timp infinit Dumnezeu va dirija lucrurile in asa fel incat unii dintre acei japonezi sa revina la viata pentru ca au cautat adevarul mila dragostea si dreptatea in viata lor in timp ce cei ce au construit si detonat bomba nu vor fi readusi la viata niciodata de catre Dumnezeu daca nu s-au cait de fapta lor.

Sa presupunem ca un copil vrea sa deseneze un castel pe o hartie A4. Dumnezeu memoreaza decizia lui si o respecta si a doua zi cand se trezeste vede memorat in organizarea particulelor elementare ceea ce a desenat in ziua anterioara. Daca Dumnezeu nu ar fi memorat ceea ce a facut copilul, a doua zi particulele elementare se vor fi dezorganizat si disparut instantaneu si nu va mai gasi nici hartia nici desenul pe care l-a desenat.

Oamenii de stiinta inchipuiti nu-si dau seama ca au de a face cu ceva si cineva infinit nemarginit atotputernic si fara inceput si fara sfarsit precum Dumnezeu. Savantilor inchipuiti le reusesc anumite experimente oarecum la fel cum oamenii lui faraon reusisera sa faca serpi din toiegele lor din lemn. La fel se intampla si cu chinezii care fac embrioni doar din ovule fara parte barbateasca sau invers si asta datorita Lui Dumnezeu spre impietrirea inimii lor care pretind ca ei reusesc sa faca ceea ce Dumnezeu nu a facut desi exista organisme asexuate. Acei chinezi obtin ceea ce aleg si vor si anume necredinta in Dumnezeu si moartea vesnica.

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Reproducere_asexuată

1 răspuns:
Întrebări similare