|

Ce e mandria, care mandrie e pacat si care nu e?Cand diavolul L-a ispitit pe Iisus Hristos a facut-o pe inaltimea unui munte. Nu s-a coborat in adancul suferintelor si umilintelor, asa cum Dumnezeu Tatal a facut mai tarziu cu Mantuitorul, ci L-a ridicat pe loc inalt, fagaduindu-I lucruri mari: imbelsugare, slava omeneasca si stapanire asupra lumii intregi. Facea multe fagaduinte, dar putea el, oare, sa dea ceva? Nu, pentru ca el insusi nu are nimic, decat numai rautatea, mandria si focul iadului.https://www.crestinortodox.ro/sfaturi-duhovnicesti/mandr ia-68680.html

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Într-o conversație cu mine i-ai numit pe hinduși și budiști sataniști și păgâni iar acum cand cineva îți critică dogma îl întrebi cu ce drept o face? Voi fanaticii creștini aveți o ipocrizie în voi de ajunge la cer!

90 răspunsuri:
| a răspuns:

Cu CE drept iti permiti TU sa judeci pe cineva, te crezi vreo "autoritate" morala? Mai bine te-ai privi in oglinda.

| a răspuns (pentru RAY):

"Nu judec"
Dar CE faci, ii mangai?

| explică (pentru danut):

Fac ce facea si iisus atat, iisus nu a judecat, jignit, de ce esti asa nervos? nu esti umil, in biblie scrie ferice de cei blanzi caci a lor este imparatia cerurilor, si tu esti mandru

| a răspuns (pentru RAY):

Cum poti sa-ti iei atributile Domnului Isus care E STE Dumnezeu? Numai DRACU si sosia lui umana 666 a indraznit sa faca acest lucru, dar vedem ca si tu tinzi spre aceleasi "idealuri". Daca citei ce trebuie in BIBLIE aflai ca si crestinii trebuie sa fie mandri dar tu se vede ca habar nu ai de ce.

| explică (pentru danut):

Cand diavolul L-a ispitit pe Iisus Hristos a facut-o pe inaltimea unui munte. Nu s-a coborat in adancul suferintelor si umilintelor, asa cum Dumnezeu Tatal a facut mai tarziu cu Mantuitorul, ci L-a ridicat pe loc inalt, fagaduindu-I lucruri mari: imbelsugare, slava omeneasca si stapanire asupra lumii intregi. Facea multe fagaduinte, dar putea el, oare, sa dea ceva? Nu, pentru ca el insusi nu are nimic, decat numai rautatea, mandria si focul iadului.

https://ro.orthodoxwiki.org/M%C3%A2ndria

Răspuns: Există o diferenţă între felul de mândrie pe care Dumnezeu o urăşte (Proverbe 8:13) şi felul de mândrie pe care-l simţim după o treabă bine-făcută. Mândria ce izvorăşte din auto-neprihănire este păcat şi Dumnezeu o urăşte pentru că e o piedică în calea sfinţirii, e o cursă ce duce spre moarte. Proverbe 16:18 spune : „Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii". În inima omului mândru nu este loc pentru Dumnezeu. Acest fel de mândrie arogantă e opusul spiritului de umilinţă dorit de Dumnezeu pentru noi : „Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăţia cerurilor"(Matei 5:3). „Cei săraci în duh" sunt cei ce-şi recunosc păcatul, problema spirituală şi imposibilitatea apropierii de Dumnezeu dacă nu ar exista harul divin al lui Dumnezeu. Cei mândri, pe de altă parte, sunt atât de orbiţi de mândria lor încât cred că nu au nevoie de Dumnezeu, sau mai rău, că Dumnezeu ar trebui să-i primească aşa cum sunt pentru că ei merită acceptarea din partea Lui.

Nu este păcat mai urât înaintea lui Dumnezeu decât mândria

https://doxologia.ro/......at-mandria

"Este cea mai bătrână şi cea mai periculoasă dintre toate urzelile diavolului", spune părintele Pricop. "Mândria se combate cel mai greu dintre toate păcatele. Soluţia oferită nouă tuturor ca şi medicament împotriva mândriei constă în primul rând în vizitarea şi slujirea oamenilor suferinzi, meditarea la zădărnicia lucrurilor omeneşti, rugăciune, răbdarea în necazuri şi prigoniri, golire totală de propria strălucire.

Citeste mai mult: adev.ro/pbcavq
https://ziarullumina.ro/......48848.html

| explică (pentru danut):

Ce fel de idealuri tind,eu doar va spun ca gresiti, ca va convine ca nu e treaba mea, conform tie satana vrea sa invete lumea sa inteleaga biblia misto, omule mandria, ura, frustrarea nu au ce cauta in sufletul unui crestin

| explică (pentru danut):

Ce e mandria, care mandrie e pacat si care nu, hai

| a răspuns (pentru RAY):

Nah, tu vorbești slujitor al lui Satana, cel care curvește, și mai este și destrăbălat in toate felurile. Nici măcar nu respecți cele 10 porunci... Creație a lui Darwin laughing. Iadul te mănâncă omule, că văd că tu "crezi" în Dumnezeu și în Iisus.

| explică (pentru Celcestietot):

Cate prosti scrii steregoi, numa de spam te ti

| explică (pentru anonim14653876):

Ipocrizia lor este infinita, vesnica, dogmatici, fanatici

| a răspuns (pentru RAY):

Legat de subiectul întrebării, ți-am mai spus asta dar îți spun din nou pentru că sunt curios ce părere ai de subiect. În opinia mea mandria este ceva esențial pentru orice om bun și integru, pentru că vine în relație cu alte 2 lucruri foarte importante: onoarea și rușinea. De aceea religiile și cultele au încercat și încearcă să îi facă pe oameni să își abandoneze mândria. Poți avea prea multă mândrie, dar dacă nu ai deloc mândrie atunci nu mai ai nici onoare și nici rușine, deci poți să fii manipulat să faci orice îți spun. Niciun om cu puțină mândrie, onoare și rușine nu ar minți în felul în care o fac preoții, pastorii, rabinii, imamii, călugării și orice fel de lideri religioși. Și niciun om mândru nu ar fi la fel de ipocrit precum danut sau celcestietot sau alții ca ei. În condiție fii mândru de tot ceea ce poți, dar ai destulă umilință să accepți când nu știi ceva. Din păcate mulți oameni fie nu au deloc mândrie și deci ce am spus, fie nu au deloc umilință.

| a răspuns (pentru anonim14653876):

"acum cand cineva îți critică dogma îl întrebi cu ce drept o face?"
Sti ce este aia dogma? Mai bine taceai ca filozof ramaneai.

| a răspuns (pentru RAY):

Ti-am spus despre o mandrie a crestinului care este o bucurie pentru Dumnezeu dar tu habar nu ai despre ce vorbesc si o ti langa cu ale tale. Mandria este pentru pacatos ceva daunator DAR exista si o mandrie a crestinului care este pozitiva asa ca nu poti generaliza ca un giga contra.

| explică (pentru danut):

Ce mandrie a avut moise?

| a răspuns (pentru RAY):

Sunt mai multe mandri in cadrul crestinismului dar bte las pe tine "inteleptul" pamanului sa afli ce si cum.

| a răspuns (pentru RAY):

Idealul tau merge urgent la groapa de gunoi a omenirii daca o mai ti asa.

| explică (pentru danut):

Iisus a facut miracole doar celor care credeau in el? ce a spus el =am venit pentru cei pacatosi

| a răspuns (pentru danut):

Dicționarul Cambridge: dogmă: credință sau sistem de credințe fix, în special religios, pe care oamenilor li se cere să îl accepte fără dubii
Dicționarul Oxford: dogmă: credință sau sistem de credințe deținute de un grup sau organizați, și care se cere a fi acceptat fără argumente
Mai pe scurt definiția iraționalității.

| explică (pentru danut):

Aţi auzit că s-a zis: "Să iubeşti pe aproapele tău, şi să urăşti pe vrăjmaşul tău."
Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestămă, faceţi bine celor ce vă urăsc, şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc, ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni, şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. Dacă iubiţi numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai aşteptaţi? Nu fac aşa şi vameşii? Şi dacă îmbrăţişaţi cu dragoste numai pe fraţii voştri, ce lucru neobişnuit faceţi? Oare păgânii nu fac la fel? Voi fiţi dar desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit.

| explică (pentru danut):

Adevărat vă spun că, oricine nu va primi Împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş, cu nici un chip nu va intra în ea!

Nu cei sănătoşi au trebuinţă de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit să chem la pocăinţă nu pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi.

Iertate îţi sunt păcatele! Credinţa ta te-a mântuit; du-te în pace. (Luca 7:48, 50)

"Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc."

El (Dumnezeu) face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni, şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi.

Dacă îi este foame vrăjmaşului tău, dă-i să mănânce; dacă-i este sete, dă-i să bea; căci dacă vei face astfel, vei grămădi cărbuni aprinşi pe capul lui. 21 Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul prin bine.

Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni, şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră! 12 Bucuraţi-vă şi veseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot aşa au prigonit pe proorocii, care au fost înainte de voi.

| explică (pentru anonim14653876):

Ei promoveaza a fi crestin cu numele nu prin credinta

| explică (pentru danut):

Ce ideal omule, asa se comporta iisus cu aproapele lui oare

| a răspuns (pentru RAY):

Isus NU a facut minuni pentru oricine ci doar pentru cei ce aveau sanse sa scape de pacat. Isus NU A FACUT minuni la cererea preotilor sau a conducatorilor romani. Citeste Biblia.

| explică (pentru danut):

Eu am scris altceva, ca nu a vindecat doar de a lui

| a răspuns (pentru RAY):

Ce legatura au textele citate de tine cu mandria si CINE te-a facut pe tine JUDECATOR al crestinilor? Esti arogant si obraznic in loc sa fi UMIL.

| a răspuns (pentru RAY):

NU ai posibilitatea de a judeca ceea ce NU intelegi.

| explică (pentru danut):

Eu sunt crestin cumva? voi sunteti, prin comportamentul vostru demonstrati ca nu sunteti mai diferiti

| explică (pentru danut):

Tu ai judecat budisti, hindusi, nici nu le intelegi

| a răspuns (pentru RAY):

E o vorba romaneasca zice: pacatosul pe limba lui piere. A spus cineva ca suntem diferiti, suntem si noi niste pacatosi DAR recunoastem acest liucru si ne POCAIM de faptele noastre dar voi nu va pocaiti si explodati de manmdrie fata de noi.

| explică (pentru danut):

Nu,nu recunoasteti

| a răspuns (pentru RAY):

Tu habar nu ai ce am facut eu dar faci "judecati" de valoare. Eu am citit despre brahmani, vede si yoga inainte sa te nasti tu si probabil parintii tai inca mergeau la primara.

| a răspuns (pentru RAY):

Ce sa recunosc?

| explică (pentru danut):

Deci eu nu am habar, tu ai habar, tu stii totul eu nu stiu nimic, tu esti sfant eu pacatos, asa e o conversatie cu tine

| a răspuns (pentru RAY):

Nu dragule, eu nu sunt sfant ci doar un pacatos care cauta iertarea dar tu esti eruditu lumii.

| explică (pentru danut):

Sa stii ca a lua aproapele in deradere este pacat, in fapt daca ai fi crestin cu adv mai intreba cu ce te pot ajuta, baza crestinismului este iubirea nu glumele, misto, bataia de joc

| a răspuns (pentru RAY):

A-ti arata adevaratul caracter nu inseamna ca iti iei aproapele in deradere dar voi ati citit ca un crestin "intoarce " si celalat obraz cand este lovit DAR ati uitat sa cititi ca Dumnezeu a spus ca un crestin sa fie INTELEPT si sa se comporte ca vulpile si sa nu se lase umilit de toti neavenitrii de pe lumea asta. Vrei stima, ofera respectde de nu, CE vei da aia vei primi. Si nu mai astepta ca un crestin sa fie bataia ta de joc injosindui credinta si Creatorul.

| a răspuns:

Isus nu a fost umil. Mai degraba megaloman.

| a răspuns (pentru doctorandus):

Corect.Se credea superior

| explică:

Matei 7:1-12 VDC
Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi, veţi fi judecaţi; și cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura. De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău și nu te uiţi cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău? Sau cum poţi zice fratelui tău: ‘Lasă-mă să scot paiul din ochiul tău’ și, când colo, tu ai o bârnă într-al tău? Făţarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, și atunci vei vedea deslușit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău. Să nu daţi câinilor lucrurile sfinte și să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare și să se întoarcă să vă rupă. Cereţi, și vi se va da; căutaţi, și veţi găsi; bateţi, și vi se va deschide. Căci oricine cere capătă; cine caută găsește; și celui ce bate, i se deschide. Cine este omul acela dintre voi care, dacă-i cere fiul său o pâine, să-i dea o piatră? Sau, dacă-i cere un pește, să-i dea un șarpe? Deci, dacă voi, care sunteţi răi, știţi să daţi daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer! Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le și voi la fel; căci în aceasta sunt cuprinse Legea și Prorocii.

| a răspuns (pentru RAY):

Lasă omule că eu nu fac parte din Biserica catolică. Și pentru cultura ta generală, biserica catolica nu a fost nici prima, nici ultima. Vorbește Satana acum de religie și de Isus... este credincios acum cică.

| explică:

Biserica catolica, care a fost prima biserica crestina, accepta evolutia lui darwin

| explică:

Ma tu esti dumnezeu de iti permiti sa ma judeci? sa stim si noi, ce ai patit azi e din cauza calduri cumva, tu nu ai inteles ca nu ai voie sa judeci, indiferent de ceea ce crede aproapele tau

| a răspuns (pentru RAY):

Taci, că scrie in Biblie că putem judeca. Nu erai tu ăla care citise Biblia și o știa pe de rost? La tine o să fie canicula veșnic după moarte, deci... ești trist rău omule -fariseu.

| explică (pentru Celcestietot):

Aţi auzit că s-a zis: "Să iubeşti pe aproapele tău, şi să urăşti pe vrăjmaşul tău."
Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestămă, faceţi bine celor ce vă urăsc, şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc, ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni, şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. Dacă iubiţi numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai aşteptaţi? Nu fac aşa şi vameşii? Şi dacă îmbrăţişaţi cu dragoste numai pe fraţii voştri, ce lucru neobişnuit faceţi? Oare păgânii nu fac la fel? Voi fiţi dar desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit.

citeste

| a răspuns (pentru RAY):

Ateu fățarnic, vorbești despre Biblie când tu nu crezi în nimic. Nu tu ai spus să nu judecam pe aproape? Ești confirmat fariseule, nu te mai poți ascunde. Toți creștinii de pe TPU te știu drept fariseu.

| explică (pentru Celcestietot):

Iar iti judeci aproapele,ai mintit ca scrie in biblie ca ai voie sa judeci,citeste ma biblia, iisus a venit pentru cei pacatosi asa spune, tu ca urli pe aici ce promovezi oare, ce a facut iisus cu acel soldat? ce a spus iisus prin bine sa biruiesti raul, nu vezi ca esti plin de ura

| a răspuns (pentru RAY):

Sa îți confirme și alții frate, că scrie in Biblie. Acuzator pe nedrept ce ești. Crezi că te-am mințit?

| explică (pentru Celcestietot):

Da versetul unde scrie

| a răspuns (pentru RAY):

Să crezi tu că ți-l dau. Din moment ce ai mințit că ști Biblia mai bine ca noi și că ești mai "credincios", asta rămâne exclus. Dacă îți ceri scuze îți dau.

| explică:

Dar de ce il pomenesti asa des pe satana,oare ti drag de el, de ce nu pomenesti de iisus,omule eu sunt mult mai crestin ca tine si ca multi,eu am copilarit in biserica, am fost in altar, am citit biblia, oameni ca tine te fac sa te indepartezi de biserica, dumnezeu

| a răspuns (pentru RAY):

Atei creștini nu există. Satană ești tu in caz că nu te-ai prins, pe tine te pomenesc antihristule laughing!

| a răspuns (pentru RAY):

Frate chiar cred că îți pierzi timpul cu ăsta! Tipul ăsta mi-a dat ignor când nu avea argumente. La ce te poți aștepta de la el

| explică (pentru anonim14653876):

Le contrazice propia lor biblie

| explică:

Credinta fara fapte egal moarte

| explică:

Unde scrie ca poti judeca?

| explică:

Https://www.bibliaortodoxa.ro/cautare.php?text=judecata&carte=-3

Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise
Cap. 1
17. Să nu părtiniţi la judecată, ci să ascultaţi şi pe cel mare şi pe cel mic. Să nu vă sfiiţi de la faţa omului, că judecata este a lui Dumnezeu. Iar pricina care va fi grea pentru voi să o aduceţi la mine şi o voi asculta eu.

un adevarat crestin nu iti judeca aproapele tu faci doar heate steregoi atat

| a răspuns (pentru RAY):

Try again boy, că ai cam greșit.

| a răspuns (pentru RAY):

Te luai de gramatica mea. Hate, nu heate laughing. Să te mai iei data viitoare.

| a răspuns:

Acea multe fagaduinte, dar putea el, oare, sa dea ceva? Nu, pentru ca el insusi nu are nimic.
Cum nu are? Pe pământ Diavolul are buget special ca să îi atragă pe oameni de partea sa. Miliarde de $ investiți în droguri, alcool, et caetera.

| a răspuns:

Da bine că vorbești de ceva în care nu crezi. Haide sa vorbim și despre unicorni și sauron dacă tot am deschis subiectul.

| explică (pentru Celcestietot):

De ce faci spam

| a răspuns (pentru RAY):

Ce ai frate, cum să fac spam? M-ai văzut pe mine că am comentat de 10 ori sau de mai mult? Până acum luam și ban dacă făceam spam.

| a răspuns (pentru RAY):

Tu nici nu ști cine este Iisus și vorbești despre El, să fim serioși laughing.

| explică (pentru Celcestietot):

Nu ai raspuns la intrebare,nu conteaza ce cred eu sau nu,intrebarea conteaza, argumenteaza acolo, ce e mandria, care mandrie e pacat si care nu, hai

| explică (pentru Celcestietot):

Nici tu nu stii cine e iisus si cine a fost = scrie corect

| a răspuns:

„Vezi ca judecata aproapelui este pacat"

A, deci să înțeleg că și Darwin are set de porunci :? primates stronger together laughing laughing laughing!

| a răspuns:

Faptul ca l-a ispitit pe Iisus, e tare. Diavolul nu stia ca Dumnezeu nu poate fi ispitit? Crestinii o ard cu politeismul pana la urma.

| explică (pentru Octavian199):

Raule, nu fi ateu la intrebarea asta, tu esti mandru de fel?

| a răspuns (pentru RAY):

Nu sunt mandru.

| explică (pentru Octavian199):

Ma bucur

| a răspuns (pentru RAY):

Lasă mă Ray, că eu știu ce însemna. Tu nu ai folosit cum trebuie cuvântul.

| explică (pentru Celcestietot):

Asta e mandrie a nu recunoaste propile greseli, ti ai cerut vreodata iertare?

| a răspuns (pentru RAY):

Da eu ce ți-am propus într-un mesaj? Nu era vorba de mine, ci de tine aici în comm. Nu mă întreba tu pe mine, tu răspunde primul. Oricum, și dacă îți dau sursa, cu ce te ajuta, că tu nu crezi în nimic? Tu tot pe teoria evoluționistă mergi, așa că nu te ajuta cu nimic în viața vorba mea. Ești pus pe ceartă mereu și pe batjocură. Eu am incercat să fiu om cu bun simt, dar cu tine nu se poate, și asta din cauza ta. Oricum râzi pe la spate de credincioși, deci...

| explică (pentru Celcestietot):

Hai cu versetul ala

| a răspuns (pentru RAY):

Nu vin cu versetul, pentru că ești cum am menționat. Nu spuneai tu de creștini cum că ar fi din grotă, din evul mediu, înapoiați etc?

| explică (pentru Celcestietot):

Ai scos din context, contextul era altul, am scris ca conform unui sondaj facut pe TPU se regaseau in categoria dogmatici, bigoti, inchisi la minte ce nu e adevarat din asta, inclusiv danut care e aici a spus ca niciodata nu iti va schimba credinta

| a răspuns (pentru RAY):

Pai ce, tu îți vei schimba credința ta în Darwin vreodată? Ești la fel că el și îl acuzi.

| explică (pentru Celcestietot):

Desi catolici au credinta in darwin tu te auzi

| a răspuns (pentru RAY):

Da tu nu ești creștin. Vorbeam strict de tine ateule, nu mai ocoli subiectul. Nu ești în stare nici macar să recunoști ceva.

| explică (pentru Celcestietot):

Ai ma bun simt, educatie cand vb cu cineva

| a răspuns (pentru RAY):

Unde era sfântul lui Darwin...

| a răspuns:

Danut, iar aberezi?

| a răspuns:

Si Satan are putere, oare nu putea face nimic? Sunt multi crestini mandri dar in asta consta pacatul, in iubirea de sine, opusul ei este iubirea pentru celalalt in care se intrupeaza toata Legea lui Dumnezeu. Atata timp cat exista pacat, exista si mandrie.

| a răspuns:

Celcestietot păi bă frate Iisus a spus clar că dacă îi spui unui om prost ai comis un păcat echivalent unei crime și ești în pericol să mergi în iad Matei 5:21-22 După care el însuși a numit o mulțime de oameni proști și nebuni Matei 23:17-19 Luca 11:40 Luca 24:25 În concluzie ipocrizia creștină își are originile de la rădăcini.

| a răspuns:

"crestinii" pe care-i numesti tu (catolici, ortodocsi etc.) sunt doar de fatada majoritatea, la fel cum nici tu nu te incadrezi cu atei idioti.

| explică (pentru LupusDei1993):

Tu ai recunoscut vreodata ca ai gresit?

| a răspuns (pentru RAY):

De fiecare data, fata in fata cand gresesc pe cineva.
Internetul e exclus din ecuatie.

| a răspuns (pentru LupusDei1993):

Așa se pare. Lasă-l frate în pace, că tot nu o să înțeleagă.