Ordonare:
					Cronologică

Ordonare:
					Cronologică 

Psalmii 37:29 spune că pământul va fi locuit pentru eternitate de oameni ascultători. 
Isaia 35 ne ajută să înțelegem că schimbări vor fi pe pământ chiar se spune în 35:6 si 7 ca pământul uscat, ars, (adică desertul) va deveni un loc locuibil. 
Nu stiam ca exista desert în ceruri.
Proverbele 2:22 spune că cei răi vor fi smulși de pe pământ.
Iar în Apocalipsa 11:18 Se spune că Dumnezeu îi va distruge pe.cei care distrug pământul. Ce sens ar avea sa ii pedepseasca pe cei care (conform spuselor tale) ii ușurează munca de a distruge pământul? Daca tu ai un copil, care sparge geamul la casă cu mingea, si il pedepsești, ti se pare logic ca apoi să dai cu pietre in toate geamurile sa le spargi? Copilul ti-a ușurat munca. De ce l-ai pedepsit? Tot așa și Dumnezeu, de ce i-ar pedepsi pe cei care distrug pământul, dacă asta e scopul lui?

Vei fi remarca că ESTE scrisa de Dumnezeu.
Chiar că nu am cum să  nu remarc asta. Deci după dictare. Povestea cu potopul și alte povești. Mare Ion Creangă povestitor mai este și Dumnezeul tău.

Bun. E greseala mea. Au fost invadate. De foame? Le-a fost foame la rusi. ditai țara ca te plictisești uitându-te pe harta unde începe și unde se gata, ditai zacamantul de gaze, pe care îl exploatează pe bani frumoși, si le-a fost foame de mălaiul moldovenilor? Deci cumva tot lăcomie e asta. Eu am atat de mult, dar imi trebuie bucățica ta. Războoooi. Te mai întreb odată Hitler de foame o ars 6 milioane de evrei? Cam nesătul, sa-mi fie iertată gluma macabră si nesarată.
Hai sa nu deschidem subiectul cu diferite relatari din Biblie, dacă sunt sau nu adevărate, dacă se contrazice sau nu biblia. E prea amplu, si nu am stabilit încă dacă războaiele apar din incapacitatea oamenilor de a conduce, si din lăcomia și dorințele nestăpâite, sau războaiele au si cauze justificabile.

Pai noi oamenii nu distrugem pamantul cu totul, dar Dumnezeu îl va distruge de tot; Pământul va fi locuit pentru eternitate de oameni ascultători -dupa recrearea universului. Multi oameni spun că Biblia se contrazice dar nu este așa, trebuie analizată și să ordonezi întâmplările
Nu trebuie sa vin cu niciun argument biblic ca Hristos si-a sarbatorit ziua de nastere. Dumnezeu cand S-a incarnat avea treburi mai bune decat sa-si serbeze ziua. Biserica a decis ulterior sa serbeze ziua Mantuitorului de nastere deoarece este un prilej de mare bucurie si sarbatoare pentru creștini. Nu cred ca Dumnezeu se supara ca noi, creștinii am ales o zi în an sa ne bucuram de încarnarea Cuvantului lui Dumnezeu. Si dupa cum am spus, in Evanghelie nu scrie exact cand a inceput Mantuitorul sa predice, lucru care ne face sa acceptam ca exista o portita de cateva luni in plus sau in minus iar asta inseamna imbosibilitatea de a calcula cand exact S-a nascut Mantuitorul. Tu presupui ca la 30 de ani fix a inceput, dar Evanghelia scrie aprox 30 deci nu se stie luna cu exactitate si astfel nici ziua de nastere nu se stie cu exactitate. Ar putea fi in iarna, primavara, vara sau toamna. Nimeni nu stie. Daca Biserica prin intermediul Duhului Sfant a decis asa atunci nu vad de ce nu. Oricum nimeni nu poate aduce nicio dovada solida ca Hristos NU s-a nascut in 25 decembrie. Daca nimeni nu poate aduce nicio dovada solida ca nu atunci S-a nascut atunci ramane data stabilita de mai demult. Oricum pana la urma nu conteaza in ce zi si la ce ora s-a nascut Hristos ci faptul ca S-a nascut si ne-a adus mantuirea. Asta e tot ce conteaza. Dar voi martori si adventisti idioti nu stiti decat sa va certati. Nu acceptati nimic de la nimeni si doar pe ale voastre le stiti. Foarte bine, ramai cu ce crezi. Daca nu accepti sa asculti ce ti se zice si continui sa te incapatanezi sa bagi la cap si alte argumente si perspective atunci nu am ce sa-ti fac. Eu ti-am dat dovezi cu tona ca Iisus este Dumnezeu. Ti-am zis ca nu poti stii cand s-a nascut Hristos si tot nu bagi la cap. Vrei doar sa te certi. Pentru tine nu conteaza adevarul. Foarte bine. Continua pe calea asta sa vezi ce bine o sa-ti fie. Sper ca esti mandru de tine, ca in final doar cu asta o sa ramai, cu trufia ta nemasurata.
					Imparatia Lui va veni, si cand va veni isi va aseza noua imparatie unde vor fi toti sfintii, adica toti ce ce L-au acceptat ca mantuitor personal si au acceptat moarta Lui pe cruce ca plata pentru pacatele lor, si pretul a fost platit. 
Apocalipsa 22:12-21
„Iată, Eu vin curând şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui. 13 Eu sunt Alfa şi Omega[a], Cel Dintâi şi Cel De Pe Urmă, Începutul şi Sfârşitul.
 Eu, Isus, l-am trimis pe îngerul Meu ca să vă adeverească aceste lucruri pentru biserici. Eu sunt Rădăcina şi Spiţa lui David, Steaua strălucitoare de dimineaţă[c]." 17 Duhul şi Mireasa zic: „Vino!", iar cel ce aude să zică: „Vino!" Cel însetat, să vină; iar cel ce doreşte, să ia fără plată apa vieţii!

Păi nu e logic. Dacă Dumnezeu vrea sa distrugă pământul, de ce i-ar mai distruge pe cei care si ei, la rândul lor, distrug pământul? Adică care ar fi diferența între oamenii care distrug pământul, si Dumnezeu, care, spui tu, va distruge pământul?
Păi atunci esti ipocrit? De ce ceri de la altii dovezi solide cercetate si de netăgăduit ca Isus nu sa născut pe 25 decembrie, dacă tu stii ca nu exista? Ți-am mai zis faza cu Duhul sfânt, sau spiritul sfânt, tu spui ca este o persoană. Cum ar putea o persoană îndruma o instituție ca Banca Ortodoxă Română, care este evident că are ca scop doar îmbogățirea. În plus atâta vreme cât Biserica tolerează păcatul în sânul ei, în detrimentul legilor si principiilor sfinte ale lui Iehova Dumnezeu, cum poți zice ca Duhul sfânt ne îndruma? Si da, trebuie să vii cu dovezi în legătură cu 25 decembrie, si in legatura cu sărbătorirea nașterii lui Isus Cristos, pentru că nicăieri în Biblie nu se spune că noi oamenii avem ceva de câștigat ca sa născut, ori ca a înviat Isus. Din contră, avem de câștigat pentru că a murit pentru noi. Prin MOARTEA SA DE JERTFĂ avem păcatele iertate, o speranță sigură de viitor, si ne putem apropia de Dumnezeu în rugăciune. Dar Mă întreb: ce fel de biserica e aia care acceptă si promoveaza sărbători (nașterea si învierea lui Isus Cristos) care nu au temei biblic? Pe considerentul că nu se supără Dumnezeu ca sărbătorim. se crează un precedent: astfel d.p. tau de vedere nu se supără ca lingem niste oase de morți, ca ne închinăm la idoli si icoane, ca binecuvântam niste arme în numele lui. Si lista poate continua. Isus Cristos, pe care îl tot menționezi a spus: "cuvântul Tau este adevarul" Ioan 17:17. Ori, ca biserică, a promova sărbători despre care afirmi ca nu au fundament biblic, dar. nu se supăra Dumnezeu ca le tinem, consider că e foarte grav.
Sfinții sunt in ceruri. Vrei sa spui că Împărăția lui Dumnezeu va fi în ceruri?
					Te trec pe lista mea neagră. E o listă mai specială, să nu te sperie culoarea.
Hai să discutăm la concret, să vedem ce spun statisticile și specialiștii.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ongoing_armed_conflicts
Așa că vom începe cu Afganistanul căci e primul pe listă la numărul de morți recent.
Cu prietenul meu Google, voi pune la dispoziție părerile experților.
Pacea Domnului până atunci.

Fiecare intelege ce vrea,eu cred ca cerem exact asta,Imparatia lui Dumnezeu,lumea in care traim acum,cel putin mie imi pare a fi imparatia lui Satan, deci cerem mantuire, iertare si o schimbare, sa parasim lumea asta cazuta si sa intram intr-o lume noua, mai dreapta.
					Apocalipsa 21
''Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou, căci primul cer şi primul pământ trecuseră, şi nici marea nu mai era. 2 Şi am văzut Cetatea Sfântă, Noul Ierusalim, coborând din cer, de la Dumnezeu, pregătită ca o mireasă împodobită pentru soţul ei. 3 Am auzit un glas puternic ieşind de la tron şi spunând: „Iată, cortul[a] lui Dumnezeu este cu oamenii[b]! El va veni să locuiască[c] împreună cu ei, iar ei vor fi poporul[d] Lui. Şi Dumnezeu Însuşi va fi cu ei (şi va fi Dumnezeul lor)[e]. 4 El va şterge orice lacrimă din ochii lor şi moartea nu va mai fi; nu va mai fi nici jale, nici strigăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi s-au dus."

Https://youtu.be/hSXGYDul7D8 Uitati-va că sa intelegeti mai bine ce se va intampla
Foarte corect. O lume nouă, mai bună. Si da, Biblia spune la fel: lumea în care trăim este împărăția lui Satan. El conduce lumea aceasta. Dovadă fiind ceea ce se întâmplă. Dar ce zici, unde sa fie împărăția asta?
Da. Foarte bun pasajul. Dar există tristețe, jale, durere, lacrimi și moarte în ceruri? Si cum explici ceea ce spune cartea psalmilor: ca pământul va rămâne pentru totdeauna? Privește acest verset în lumina celui din Apocalipsa 21:1. Cum e? Va distruge Dumnezeu pământul sau nu? Își va ține cuvântul conform căruia pământul va rămâne pentru totdeauna? Si tine cont că in Biblie in unele situatii, când apare expresia pământ, nu se refera la planeta pământ. Uite o dovadă: geneza 11:1.
					"Dar ce zici, unde sa fie împărăția asta?"
Eu zic ca toti suntem datori vietii cu o moarte,ce o sa fie dupa vom vedea, poate acolo va fi, poate aici, poate altundeva, depinde doar de noi sa ne castigam locul acolo prin fapte si modul nostru de a trai.

Daca tu nu te bucuri ca Hristos Dumnezeu S-a nascut si a inviat e treaba ta. Nici demonii nu se bucura de asta deci ai companie numeroasa. 
Eu ma bucur ca Hristos Dumnezeu, mantuitorul meu si al tuturor celor care cred in El S-a nascut din Fecioara Maria si a inviat din morti biruind astfel moarte si pacatul. Eu ma bucur, eu sarbatoresc asta, tu poti sa faci ce vrei. Pentru mine e un prilej de bucurie extraordinara aceasta nastere a lui Hristos Dumnezeu. 
Si nu, nu sunt ipocrit, deoarece am de partea mea biserica lui Hristos. Tu pe cine ai? Pe nimeni. Poate pe Aghiuță îl ai de partea ta dar in rest pe nimeni. 
Si ma bucur ca tocmai ai recunoscut ca nu exista nicio dovada clara ca Hristos nu s-ar fi nascut pe 25 decembrie. Asta e tot ce am vrut sa aud. Tu cu evreii si cu demonii va bucurati de moartea Mantuitorului. Noi creștinii ne bucuram de Învierea lui. De aici reiese clar ca mai aproape esti de demoni si evrei decat de tot ce inseamna creștinism

Deci ajungi la concluzia mea de ieri: războiul vine din lăcomie. Am nevoie de resursele tale, provoc un eveniment, (gen 11 septembrie) si apoi vin la tine in țară cu militarii și cea mai bună tehnica de lupta să asigur "pacea si democrația". Dar interesul meu, nu este decât sa iti iau resursele. Mai sunt alte țări care au interese în aceiași zona? Dacă da, ei vor susține "rebelii" evident si aceștia vor cumpăra arme de la mine, ca eu, superputere, sa fac mulți mulți bani. Sa-i zicem o taxa de protecție mascată?
Excelent. Mai multe pasaje biblice ne ajută să înțelegem că Dumnezeu va face posibil ca oamenii sa trăiască veșnic pe pamant.
Păi eu respect porunca Biblică din Luca 22:19 Si 1Corinteni 11:26. Tu ce bază biblică ai pentru sărbătorile voastre? Sau pentru tine nu contează.
					Este vital sa intelegem un verset in contextul lui, daca il scoatem din context ii putem da orice interpretare. 
As dori te rog, sa imi dai psalmul unde scrie ca pamantul va fi vesnic, trebuie inteles in contextul lui.

De acord ca, contextul unui verset este extrem de important. 
În Psalmul 104:5, ideea că pământul va exista pentru totdeauna este scoasă în evidenţă în originalul ebraic prin două cuvinte: ohlám, redat prin „timp indefinit", şi adh, redat prin „niciodată". Ohlám poate fi tradus „mulţi ani" sau „încontinuu". Iar adh înseamnă „durabilitate, veşnicie, eternitate, pentru totdeauna" (Students’ Hebrew and Chaldee Dictionary, de Alexander Harkavy). Folosirea a doi termeni întăreşte şi mai mult ideea că pământul va rămâne pentru totdeauna. Un alt verset care arată că pământul nu va fi distrus niciodată este eclesiastul 1:4 sau Apocalipsa 11:18. Legat de acest ultim verset, care ar fi logica după care Dumnezeu sa ii distrugă Pe cei care distrug/prăpădesc pământul, dacă asta e scopul lui?

PorumbRodica1965 întreabă:
andreiadrian0123456789012 întreabă: