Din punctul meu de vedere e ca la turci.Aia in loc sa zica Dumnezeu ei zic Alah.Cred ca si aia sunt acelasi lucru, dar cu nume diferite...Habar nu am de religia aia ca nu am citit-o ce ma freci la cap?
Am dovada si daca am 13 ani nu inseamna ca ca nu pot judeca unele chestii.Da, am dovada, dar nu pot sa o spun pentru ca este una rusinoasa care ramane doar in familie.Am prieteni pe aici, care daca o aud ma vor vedea cu alti ochi, deci nu mai gasi tot felul de acuzatii la adresa lui Dumnezeu.'Nu judeca ca sa nu fi judecar'.Eu nu sunt in masura sa te judec pe tine, dar daca tu iti sustii parerea in inexistenta Lui, atunci nu am ce sa-ti fac.Deciziile astea se iau singur.Asa ca continua sa-ti petreci serile in cubluri cu femeile, fi un 'pacatos'. Daca intr-adevar Dumnezeu nu exista atunci nu ai pierdut absolut nimic, dar daca Dumnezeu exista ai pierdut extrem de mult.Si chiar daca nu ar exista...de ce sa fiu eu un 'pacatos'sa fac lucruri neortodoxe cand pot fi linistit sa-mi vad de scoala si de credinta mea...chiar daca nu exista eu cred in ea si nu poate nimeni sa-mi schime parerea.
Nu stiu de ce imi pierd eu acum timpul cu tine.Incerc sa-ti trezesc sufletul, dar tu te droghezi cu faptul ca Dumnezeu nu exisa.Esti doar un pacatos care cauta un alint pentru inima sa ok? Asta nu e tarie de caracter...nici macar nu stii ce ineamna aia esti doar incapatanat.Cu tupeu, dar fara minte lasand acum la o parte religia.'Copilas'...pentru mine tu esti 'copilas esti doar un o copil ingenuchiat.Cati ani ai?
Turcii folosesc numele de Allah in loc de Dumnezeu, dar in mare e acelasi lucru.Cum eu zic Dumnezeu asa zice si ala Allah.Dovada este...du-te si spovedestete serios vorbind, imparasesete, accepta-l pe Dumnezeu sa-Liubesti din tot cugetul tau si din toata inima ta, dar sa-l iubesti cu adevarat nu doar cu gura si cand te spovedesti te simti ca un alpnist cand urca cel mai inalt munte din lume(Himalaia), ai inteles? Dumnezeu se arata spiritual nu vizual.
Faza cu dumnezeu e acelasi pentru toti doar ca are alte nume e imposibila si gresita dintr-un simplu motiv : in majoritatea religiilor, zeul lor zice " eu sunt miezul din fanta, zeii altora sunt inferiori, sa nu te iei dupa religia altora si bonus, puteti sa-i ucideti pe cei care se inchina altor zei si au alta religie". Zeul crestin este un zeu gelos. Daca te inchini altuia si ai alta religie, el o sa te trimita in iad. Faza spusa de isus cu " eu sunt calea, lumina bla bla bla, doar prin mine ajungi la tata" arata clar ca nu exista alta varianta. Trebuie obligatoriu sa te inchini lui isus nu altor zei. Daca te inchini altora e degeaba. Daca ar fi acelasi, inseamna ca zeul respectiv se contrazice singur si indeamna la ura impotriva sa. Ai priceput de ce nu merge partea cu "e acelasi sub alte nume"?
Nu e nevoie sa dai exemple de oameni in care nu a ajuns civilizatia. Exista milioane de oameni in Romania care nu stiu sa faca diferenta dintre paste si craciun.
Sau sunt miliarde de musulmani care cred ca crestinii vor ajunge direct in iad. Si ei privesc misionarii nostri exact cum ii privim noi pe ai lor.
Asta e cea mai mare taina a religiei,sau mai bine zis a credintei practic.
Dar din cate am inteles,raspunsul final ar fi cam acesta. : Fiecare om va fi judecat conform invataturilor pe care le-a primit. Se mai spune asa:
Celui ce va sti mult i se va cere mult, celui ce va sti putin i se va cere putin.
Parereile vor fi mereu impartite. Dar practic, desi oamenii rastalmacesc intelesul credintei.
Credinta e simpla, Sa-i iubesti pe toti oamenii planetei, in mod egal (indiferent de religie, culoare, etnie sex etc).
Oamenii sunt EGALI