Deci Duhul Sfant comunica, preia indatoriri, va voi trimite un Mangaoetor, cum poate alina pe cineva o energie?
Matei 28, 19. Duceti-vã si faceti ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatãlui si al Fiului si al Sfântului Duh.
Cum poate insusi Dumnezeu Fiul sa ALATURE de doi Dumnezei, doua Fiinte un curent electric sau o alta forma de energie?
Cum poate curentul electric sa INVETE PE CINEVA, sa mangaie o o fiinta plina de durere?
Dragule, satana va orbit rau de tot. Eu nu pot face nimic, doar Dumnezeu ar putea DAR si pe Acesta L-ATI respins. Discutile intre noi au o nulitate a evenimentelor viitoare deoarece voi v-ati hotarat viitorul orice am face noi ceilalti. In esenta comentariile sunt inutile prin abordarea pe care o aveti.
CUM POTI PACATUI impotriava unei ENERGI iar pacatul acesta sa fie vesnic? Te-ai intrebat cum poti pacatui impotriva curentului electric sau a unei reactii de orice natura ar fi ea?
„Puterea Celui Preaînalt"
Scripturile arată clar că spiritul sfânt este o forţă pe care Dumnezeu o foloseşte pentru a-şi îndeplini voinţa. Când îngerul Gabriel a anunţat-o pe Maria că va avea un fiu, deşi aceasta era fecioară, el i-a spus: „Spiritul sfânt va veni peste tine şi puterea Celui Preaînalt te va acoperi cu umbra sa. Astfel, şi cel ce se va naşte va fi numit sfânt, Fiul lui Dumnezeu" (Luca 1:35). Potrivit cuvintelor lui Gabriel, spiritul sfânt are legătură cu „puterea Celui Preaînalt".
O idee asemănătoare apare şi în alte locuri din Biblie. De exemplu, profetul Mica a spus: „Eu sunt plin de putere, prin spiritul lui Iehova" (Mica 3:8). De asemenea, Isus le-a promis discipolilor săi: „Veţi primi putere când spiritul sfânt va veni peste voi" (Faptele 1:8). Iar apostolul Pavel a vorbit despre „puterea spiritului sfânt" (Romani 15:13, 19).
Ce concluzie putem trage din cele de mai sus? Între spiritul sfânt şi puterea lui Dumnezeu există o strânsă legătură. Spiritul sfânt este mijlocul prin care Iehova Dumnezeu îşi exercită puterea. Simplu spus, spiritul sfânt este puterea lui Dumnezeu în acţiune, sau forţa sa activă. Şi cât de uimitoare este această forţă! Este imposibil să înţelegem cât de mare a fost forţa necesară pentru crearea întregului univers! Prin intermediul profetului Isaia, Iehova ne-a îndemnat să reflectăm la următoarele: „Ridicaţi-vă ochii şi priviţi! Cine a creat aceste lucruri? Este Cel ce face să iasă, după număr, armata lor. El le cheamă pe toate pe nume. Datorită marii lui energii dinamice şi puterii sale nemărginite, niciuna nu lipseşte" (Isaia 40:26).
Biblia arată, aşadar, că ordinea şi armonia din univers se datorează ‘energiei dinamice’, sau forţei, Dumnezeului Atotputernic. Fără îndoială, puterea lui Dumnezeu este imensă, iar existenţa noastră depinde de ea. (Vezi chenarul „Spiritul sfânt în acţiune".)
Iehova îşi poate folosi forţa activă la scară mare. Acest lucru s-a întâmplat când a creat universul. De asemenea, el poate să o folosească spre binele oamenilor. Biblia vorbeşte de multe ori despre modul în care spiritul sfânt le-a dat putere slujitorilor lui Dumnezeu.
„Spiritul lui Iehova este peste mine"
Serviciul desfăşurat de Isus constituie o dovadă impresionantă a modului în care Dumnezeu le poate da putere slujitorilor săi prin intermediul spiritului sfânt. Isus le-a spus nazarinenilor: „Spiritul lui Iehova este peste mine" (Luca 4:18). Ce a realizat Isus prin „puterea spiritului"? (Luca 4:14) A vindecat diverse boli, a potolit apele unei mări învolburate, a hrănit mii de oameni cu câteva pâini şi cu câţiva peşti şi chiar a înviat morţi. Apostolul Petru l-a descris pe Isus drept ‘un om pe care Dumnezeu li l-a arătat direct, prin lucrări de putere, prin minuni şi prin semne, pe care Dumnezeu le-a făcut prin el’ (Faptele 2:22).
De ce spiritul sfânt nu este o persoană?
Biblia compară spiritul sfânt cu apa. Când a promis că îşi va binecuvânta poporul, Dumnezeu a spus: „Voi turna apă peste cel însetat şi pâraie line peste locul uscat. Voi turna spiritul meu peste sămânţa ta şi binecuvântarea mea peste urmaşii tăi" (Isaia 44:3).
Când Dumnezeu îşi ‘toarnă’ spiritul peste slujitorii săi, ei devin ‘plini de spirit sfânt’ sau ‘se umplu de spirit sfânt’. Biblia spune că Isus, Ioan Botezătorul, Petru, Pavel, Barnaba şi discipolii adunaţi cu ocazia Zilei Penticostei din 33 e.n. s-au umplut de spirit sfânt sau au devenit plini de spirit sfânt (Luca 1:15; 4:1; Faptele 4:8; 9:17; 11:22, 24; 13:9).
Dar ce crezi: Ar putea fi o persoană ‘turnată’ peste mai multe persoane? S-ar putea afirma despre o persoană că poate ‘umple’ un grup de persoane? Categoric, nu! Aşa ceva este absurd! Biblia vorbeşte despre persoane ‘pline’ de înţelepciune, de pricepere sau chiar de cunoştinţă exactă. Însă nu spune niciodată că o persoană a fost ‘umplută’ cu altă persoană (Exodul 28:3; 1 Regi 7:14; Luca 2:40; Coloseni 1:9).
Termenul grecesc tradus prin „spirit" este pneúma, care transmite şi ideea de putere invizibilă. Potrivit unui dicţionar, termenul pneúma „înseamnă vânt. . . şi respiraţie; apoi, în special, spirit, care, asemenea vântului, este invizibil, imaterial şi puternic" (Expository Dictionary of New Testament Words, de W. E. Vine).
Aşadar, este cât se poate de clar că spiritul sfânt nu este o persoană.
Abordez doar o problema care mi-s-a parut interesanta:
"Dar ce crezi: Ar putea fi o persoană ‘turnată’ peste mai multe persoane? S-ar putea afirma despre o persoană că poate ‘umple’ un grup de persoane? Categoric, nu!"
Tocmai aici ai ratat toata treaba. Chiar asta este rolul Duhului Sfant. Numai EL poate citi ce se afla in mintea umana si apoi transmite catre Dumnezeu Tata si Dumnezeu Fiul. De aici si PACATUL contra Duhului Sfant care este fara iertare, de ce Duhul Sfant ca Fiinta se poate SUPARA din incapatanarea de a repeta CONSTIENT un pacat si atunci D.S. incepe sa se retraga pana CAND respectivul este parasit. Omul poate la un moment dat sa revina DAR nu mai este cine sa faca legatura intre el si Dumnezeire, Dumnezeu nu mai aude cererile respectivului DEOARECE DOAR Dumnezeu Duhul Sfant poate citi ce este in mintea ta. Citeste Biblia, care vrei tu, Cornilescu ca exemplu si vei afla. Duhul Sfant ESTE o FIINTA de natura necunoscuta dar fiinta, nu persoana.
"Aleg ce duce la intelegerea intrebarii " -exact același lucru îl spune și milan cînd afirmă că omul are un suflet nemuritor ignorînd versetele care afirmă contrariul și explică care este adevărul.
"Ce relevanta ar avea un verset care nu duce la intelegerea problemei," - deci faptul că despre Spirit despre care afirmi că ste o persoană (și chiar dumnezeu) se vorbește ca despre un lucru neînsuflețit este irelevant, lipsit de importanță? - Cam vraiste abordarea ta!
Vraiste e pentru ca nu vrei sau nu poti intelege dar ca sa continui voi cita din Pavel.
ROMANI 8,
26. Si tot astfel si Duhul ne ajutã în slãbiciunea noastrã: cãci nu stim cum trebuie sã ne rugãm. Dar însusi Duhul mijloceste pentru noi cu suspine negrãite.
27. Si Cel ce cerceteazã inimile, stie care este nãzuinta Duhului; pentru cã El mijloceste pentru sfinti dupã voia lui Dumnezeu.
1 Duhul, ajuta.
2 Duhul MIJLOCESTE cu SUSPINE NEGRAITE. (oare o energie suspina?)
3 Cerceteaza inimile. (oare cum o ajunde Duhul Sfant in creier sa cerceteze?)
4 Duhul ARE NAZUINTE. (fenomenal, o ENERGIE cu NAZUINTE, poate explici tu)
5 Duhul MIJLOCESTE pentru sfinti. (scopul tau o fi sa ai parte numai de mijlocirea unei energi, cool)
Dupa cum observi NUMAI atribute ale unei ENERGI "gasim"in cele doua versete. Ori esti gica contra ori esti orb. (iertare dar nu este o insulta ci o constatare enorm de vizibila si pentru un sugaci).
Și atuci care e problema ta - de ce nu poți defini ce crezi despre trinitate? Mai ales că confraii tăi o fac. (http://www.azsromania.org/doctrina/Cap02.htm)
Felul cun i-ai descris deja arată că ar exista o "asociație" din trei dumnezei, care aparte nu este nici unul atotputernic dar împreună ar forma "un dumnezeu atotputernic" deși sunt trei, nu unul.
Cum armonizezi crezul vostru că Isus există dintotdeauna cu ceea ce spune Biblia - că Isus are început și că este prima creație a Tatălui? El este Fiul întâi născut. De fapt, el este „întâiul născut din toată creaţia" (Col. 1:15). Isus este „începutul creaţiei lui Dumnezeu" (Rev. 3:14). Rolul pe care l-a avut el în procesul de creare a fost, de asemenea, unic. Fiul unic-născut nu a fost Creatorul, sau Proiectantul a tot ce există, ci reprezentantul, sau mijlocul, prin care Iehova a creat toate celelalte lucruri. (Citeşte Ioan 1:3.) Apostolul Pavel a scris: „Pentru noi există un singur Dumnezeu, Tatăl, de la care sunt toate lucrurile, şi noi pentru el, şi există un singur Domn, Isus Cristos, prin care sunt toate lucrurile, şi noi prin el" (1 Cor. 8:6).
Dacă cineva ar vorbi dspre tine ca despre un lucru neînsuflețit - nu cred că ți-ar face plăcere.
De ce despre Spiritul sfînt se vorbește ca despre ceva, nu cineva?
Elisabeta a fost umplută cu spirit sfânt" (Luca 1:41)
„«În zilele din urmă, spune Dumnezeu, voi turna din spiritul meu peste orice fel de carne» faptele 2:17
El vă va boteza cu spirit sfânt şi cu foc - matei 3:11
și ALTELE
Se vede ca nu ai citit TOT, dar e bine ca ai citit.
IOAN 1, 3. Toate lucrurile au fost fãcute prin El, si nimic din ce a fost fãcut, n-a fost fãcut fãrã El.
FIUL a fost CREATORUL si CHIAR insusi Pavel in versetul citat de tine spune ca PRIN DOMNUL ISUS
este Creatorul (ce nu sti a citi?) :"PRIN CARE SUNT TOATE LUCRURILE şi NOI PRIN EL".
Chiar tu ai adus in discutie versetul din Corinteni si nu sti ce ai scris? Reciteste-l.
Sunt foarte multe versete care arata ca Duhul Sfant este o FIINTA, le-am mai enumerat, vrei sa le reiau?
Uite un verset de baza si nu mai repet:
1ioan 5, 7. (Cãci trei sunt care mãrturisesc în cer: Tatãl, Cuvântul si Duhul Sfânt si acesti trei una sunt.)
Numai o fiinta poate MARTURISI sau POATE din cand in cand curentul electric iti mai arunca cate o soapta de dincolo de pereti?
Ești bine?
Prin El au fost făcute toate celelalte lucruri, Dumnezeu L-a folosit pe Isus pentru a crea restul, dar întâi la creaat pe Isus, motiv din care este numit și Întâiul Născut!
Încetează să-l imiți pe Milan rămânând orb la versetele cere nu-ți convin și răspunde la ce te-am întrebat (și luna este numită un martor - înseamnă că este ființă? în plus ți-am scris deja - acest verset este o adăugare și nu face parte din Cuvîntul lui Dumnezeu, te bazezi pe o minciună!)
Deci - de ce despre spirit se vorbește ca despre ceva?!
In momentrul in care PRIN CINEVA se face ceva, acel cineva A FACUT, nimeni nu spune ca Tatal nu este TATAL DAR PRIN Fiul au fost Create, PRIN ISUS HRISTOS, deci EL este IHW. De altfel Fiul spune CLAR ca NIMENI de pe pamant NU LA VAZUT pe Tatal si noi stim de TATAL prin FIUL. In situatia DUMNEZEIRI, vorbim de FIINTE, nu luna iar daca vrea Dumnezeu si o luna poate da dovada.
Când astfel de răspunsuri vin de la Ray - îi dau crezare, este un adolescent frustrat și cu probleme atît la gramatică cît și la logică.
Totuși tu nu mai ești nici pe departe adolescent, ar fi de așteptat de la tine răspunsuri la ceia ce te întreb (văd că preferi să ignori ce nu-ți convine), și judecată logică, să privești lucrurile în ansamblu că doar cailor li se pun "ochelari" să vadă doar înainte.
" PRIN ISUS HRISTOS, deci EL este IHW." - prostii! Faptul că Fiul a luat parte la lucrările de creaţie ale Tatălui nu înseamnă că el este un cocreator. Întrucât Iehova este Sursa vieţii, toată creaţia animată, vizibilă sau invizibilă, îi datorează Lui viaţa (Psalmul 36:9). Prin urmare, Fiul nu a fost un cocreator, ci mai degrabă instrumentul prin care Iehova, Creatorul, a lucrat. Isus însuşi i-a atribuit lui Dumnezeu creaţia, aşa cum, de altfel, o face întreaga Biblie. — Matei 19:4–6.
revelația 4:11 11 „Tu eşti demn, Iehova, da, Dumnezeul nostru, să primeşti gloria, onoarea şi puterea, pentru că tu ai creat toate lucrurile şi datorită voinţei tale ele au venit în existenţă şi au fost create!"
Nu încerca să-l introduci pe isus în ", Iehova, da, Dumnezeul nostru, " deoarece 1 corinteni 11:3 Dar vreau să ştiţi aceasta: capul oricărui bărbat este Cristos, capul femeii este bărbatul şi capul lui Cristos este Dumnezeu și ioan 20:17 - : «Eu urc la Tatăl meu şi Tatăl vostru, la Dumnezeul meu şi Dumnezeul vostru»"
" De altfel Fiul spune CLAR ca NIMENI de pe pamant NU LA VAZUT pe Tatal si noi stim de TATAL prin FIUL. " - nici o legătură cu subiectul discutat.
Deci aștept răspuns la ce te-am întrebat, nu le mai repet, le ai în mesajele anterioare.
Succes.
Tu spui:
Deci aștept răspuns la ce te-am întrebat.
Suntem cumva la scoal si tu esti profesorul iar eu elevul? Pai daca intrebi prosti cum vrei sa-ti raspund?
COCREATOR, unde ai citit tu asa ceva?
Bravo neamule, am aflat ceva nemaipomenit.
Isus este INSTRUMENT ati luat-o rau razna mai baieti, UNDE scrie asa ceva in Biblie.
Faptul ca Tatal este sursa vietii, nu-L face pe Fiul cu nimic mai prejos decat cel care LA TRIMIS.
Despre Tatal NU STIM DECAT ce a spus FIUL.
Exemplu: Cineva, un constructor, vine si imi face o casa, nu INSEAMNA ca arhitectul mi-a facut casa ci constructorul DAR arhitectul mi-a proiectat casa impreuna cu constructorul TOTUSI constructorul a facut-o. Aici voi spuneti ca Arhitectul a facut-o, nu constructorul DAR toate astea nu au importanta cat TATAL SI FIUL UNA SUNT.
A-ti face orice si ati spune orce IDIOTENIE ca sa iasa ca voi, nu merge, nu se POTRIVESTE, discutia este inutila asa cum am banuit, voi sunteti pe un drum fara intoarcere, poate va avea Dumnezeu mila de voi dar dpdv uman sunteti asa cum am mai repetat si scrie si in Biblie, ANATEMA.
Consider ca aveti mari probleme deci intrerup discutia aici PANA vei face un curs Biblic in afara a ceea ce sunteti voi, nu conteaza la ce religie dar la voi s-au strans prea multi demoni ca oamenii normali sa poata face fata.
"Isus este INSTRUMENT ati luat-o rau razna mai baieti, UNDE scrie asa ceva in Biblie." - Anume acolo și scrie! Nu scrie "Isus a creat restul" ci " RPIN EL au FOST create celelalte"!
" toate astea nu au importanta cat TATAL SI FIUL UNA SUNT." - tu te contrazici singur. Ba afirmi că sunt trei și încă fiecare avînd unele capacități pe care celălalt nu le are, ba îsunt una.
Isus a spus că sunt în unitate dar tu o iai pe arătură. Biblia arată cu claritate că sunt două persoane diferite, Tatăl existînd din veșnicie iar Fiul fiind prima Sa creație, tot ce face Fiul vine de la Tatăl, este difert și supus chiar și după revenirea sa la cer - totuși rămîi orb și surd la toate fiindcă poți interpreta un verset așa cum îți convine!
Biblia TA, iehovista, a mea arata altceva. Faptul ca am spus ca Tatal si Fiul sunt una este Biblic iar a treia fiinta a Dumnezeiri nu este exclusa ci face legatura dintre cei DOI. Nu incerca sa gasesti hibe ca nu tine, hibele sunt DOAR in capul vostru si in curand veti vedea ceea ce spun eu (*nu de la mine ci din Biblie). Versetele Bibliei se EXPLICA BIBLIC nu cum vreti voi. Bine inteles ca Tatal si Fiul sunt DOUA FIINTE diferite dar sunt UNA IN FAPTA SI GANDIRE. P.S. NU SUNT persoane, cand te referi la persoane te referi la oameni, doar FIUL are natura umana, Tatal NU.
Cumva domnia ta nu cunoaste Biblia iehovista, eu am vazut-o la un coleg de al tau, multe comentarii si modicari, inclusiv indicatii. Nu comentez ce spune Biblia ci doar o iau asa cum scrie acolo. Sunt destule scrieri care arata si in Vechhiul Testament legatura dintre Tatal si Fiul dar iti pot spune orice, tu esti deja pe un drum fara intoarcere. Numai Dumnezeu poate face ceva cu voi deoarece puterile care va "CONDUC" sunt peste puterile unui om.
" multe comentarii si modicari, inclusiv indicatii." - habar nu ai cîte cercetări s-au făcut și cîte manuscrise au fost consultate pentru a se asigura că această traducere redă cu fidelitate cuvîntul lui Dumnezeu și nu include adăugiri de genul celei pe care te bazezi tu. Informațiile adugătoare prezentate la urmă nu au pretenția că fac parte din cuvântul inspirat dar sunt utile.
" Sunt destule scrieri care arata si in Vechhiul Testament legatura dintre Tatal si Fiul" - exact, de aceia și te-am întrebat cum împaci tu crezul tău cu faptul că Biblia arată că Isus este prima creatură a Tatălui.
" puterile care va "CONDUC"" - te uiți la paiul din ochiul altuia.
" incearca Biblia Cornilescu," - ok.
Romani 10: 4 Căci Hristos* este sfârşitul Legii, pentru ca oricine crede în El să poată căpăta neprihănirea.
Romani 7:* Rom 6:13; ** Rom 6:21; Gal 5:19; Iac 1:15;
6 Dar acum, am fost izbăviţi de Lege şi suntem morţi faţă de Legea aceasta, care ne ţinea robi, pentru ca să slujim lui Dumnezeu într-un* duh nou, iar nu după vechea slovă.
7 Deci ce vom zice? Legea este ceva păcătos? Nicidecum! Dimpotrivă, păcatul nu l-am* cunoscut decât prin Lege. De pildă, n-aş fi cunoscut pofta, dacă Legea nu mi-ar fi spus: „Să** nu pofteşti!" - imediat după ce a scris că evreii deveniţi creştini erau „eliberaţi de sub Lege", ce exemplu din Lege a citat Pavel? Porunca a zecea. Astfel, el a arătat că aceasta făcea parte din Legea de sub care fuseseră eliberaţi.Deci nici această traducere nu-ți susține convingerea că legea ar fi împărțită în două!
1 corinteni 11:3 Dar vreau să ştiţi că Hristos* este Capul oricărui bărbat; că bărbatul este capul** femeii şi că Dumnezeu este capul† lui Hristos.
ioan 20:
17 „Nu mă ţine", i-a zis Isus, „căci încă nu M-am suit la Tatăl Meu. Ci du-te la fraţii* Mei şi spune-le că Mă** sui la Tatăl Meu şi Tatăl vostru, la Dumnezeul† Meu şi Dumnezeul vostru."
coloseni 1:15 El este chipul* Dumnezeului celui nevăzut, Cel Întâi Născut** din toată zidirea.
- și în această privință traducerea cornilescu transmite aceiași idee pe care ți-am arătat-o din traducerea făcută de Martori.
Nu mă mai obosesc să-ți redau și versetele privitoare la Spiritul Sfînt, le compari și singur.
P.S. matei 12:36 Vă spun că, în ziua judecăţii, oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor, pe care-l vor fi rostit. - să nu crezi că nu va trebui să răspunzi pentru vorbele scrise din abundența prostiei ( incearca Biblia Cornilescu, Sinodala dar nu satanista.)
Dumnezeu a DAT doua tipuri de legi una VESNICA, Legea Morala sau cele 10 Porunci si care a fost scrisa de Dumnezeu si una temporara sau ceremoniala ce avea sa functioneze pana la Venirea LUI Hristos sau Mesia, Dumnezeu Fiul, scrisa de Moise
LEGEA MORALA
Exodul 24,
12. Domnul a zis lui Moise: "Suie-te la Mine pe munte, si rãmâi acolo. Eu îti voi da niste table de piatrã cu legea si poruncile pe care le-am scris pentru învãtãtura lor."
Exodul 31,
18. Când a isprãvit Domnul de vorbit cu Moise pe muntele Sinai, i-a dat cele douã table ale mãrturiei, table de piatrã, scrise cu degetul lui Dumnezeu.
Exodul 32,
15. Moise s-a întors si s-a coborât de pe munte, cu cele douã table ale mãrturiei în mânã. Tablele erau scrise pe amândouã pãrtile, pe o parte si pe alta.
16. Tablele erau lucrarea lui Dumnezeu, si scrisul era scrisul lui Dumnezeu, sãpat pe table.
19. Si, pe când se apropia de tabãrã a vãzut vitelul si jocurile. Moise s-a aprins de mânie, a aruncat tablele din mânã, si le-a sfãrâmat de piciorul muntelui.
Exodul 34,
1. Domnul a zis lui Moise: "Taie douã table de piatrã ca cele dintâi, si Eu voi scrie pe ele cuvintele care erau pe tablele dintâi pe care le-ai sfãrâmat.
LEGEA CEREMONIALA
Exodul 21,
1. "Iatã legile pe care le vei pune înaintea lor.
2. Dacã vei cumpãra un rob evreu, sã slujeascã sase ani ca rob; dar în al saptelea, sã iasã slobod, fãrã sã plãteascã nimic ca despãgubire.
PANA LA capitolul 24.
Exodul 24, 3. Moise a venit si a spus poporului toate cuvintele Domnului si toate legile. Tot poporul a rãspuns într-un glas: "Vom face tot ce a zis Domnul."
4. Moise a scris toate cuvintele Domnului. Apoi s-a sculat dis de dimineatã, a zidit un altar la poalele muntelui, si a ridicat douãsprezece pietre pentru cele douãsprezece semintii ale lui Israel.
ioan 20:
17 „Nu mă ţine", i-a zis Isus, „căci încă nu M-am suit la Tatăl Meu. Ci du-te la fraţii* Mei şi spune-le că Mă** sui la Tatăl Meu şi Tatăl vostru, la Dumnezeul† Meu şi Dumnezeul vostru."
Raspuns
Ioan 6, 46. Nu cã cineva a vãzut pe Tatãl, afarã de Acela care vine de la Dumnezeu; da, Acela a vãzut pe Tatãl.
8. "Doamne", i-a zis Filip, "aratã-ne pe Tatãl, si ne este de ajuns." Ioan 14,
9. Isus i-a zis: "De atâta vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a vãzut pe Mine, a vãzut pe Tatãl. Cum zici tu dar: "Aratã-ne pe Tatãl?"
Romani 10: 4 Căci Hristos* este sfârşitul Legii, pentru ca oricine crede în El să poată căpăta neprihănirea.
Intr-adevar Hristos este sfarsitul legilor Ceremoniale in care un miel era jerfit pentru pacate deoarece:
Ioan 1
29. A doua zi, Ioan a vãzut pe Isus venind la el, si a zis: "Iatã Mielul lui Dumnezeu, care ridicã pãcatul lumii!
La cruce S-A SFARSIT CU Legea Ceremoniala dar nu cu LEGEA MORALA.
Ce a fost SCRIS de Dumnezeu RAMANE VESNIC.
7 Deci ce vom zice? Legea este ceva păcătos? Nicidecum! Dimpotrivă, păcatul nu l-am* cunoscut decât prin Lege
FARA LEGE NU ESTE PACAT deci Legea nu dispare ci este VESNICA.