| Elide a întrebat:

Cine este într-adevăr Antihrist? Sa nu.mi ziceți de papă că nu cred,cred doar că terenul e pregătit și urmează să.si facă apariția! Chiar daca vom apuca acei ani,va fi că un test pentru noi, cine va intra în împărăția cerurilor și cine va intra în focul veșnic!

124 răspunsuri:
| RAY a răspuns (pentru danut):

Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei şi le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ. Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului." Amin. (Matei 28:18-20)

Doresc să închei acest articol aşa cu aceleaşi cuvinte care a încheiat Apostolul Pavel Epistola II către Corinteni:

Harul Domnului Isus Hristos şi dragostea lui Dumnezeu, şi împărtăşirea Sfântului Duh să fie cu voi cu toţi! Amin. (2 Corinteni 13:14)

| danut a răspuns (pentru RAY):

Isus Hristos ESTE DUMNEZEU, citeste Biblia,

| danut a răspuns (pentru RAY):

Cu toarte ca voi ati aparut datorita unui adventist, deviatile adoptate de iehovisti conform Bibliei ii plaseaza in gruparea satanista prin negarea Dumnezeiri lui Hristos. Nimic din Biblie nu ar fi rational daca Hristos nu ar fi Dumnezeu, nu ar exista salvare, mantuire sau Viata Vesnica. Alegerea voastra, un efort inutil pentru voi, mare tragedie, in foarte scurta vreme va veti repezi la sefii vostri care v-au inselat. Domnul este la usi.

| iurii75 a răspuns (pentru danut):

Citim!
1 corinteni 13: 3 Dar vreau să ştiţi aceasta: capul oricărui bărbat este Cristos, capul femeii este bărbatul şi capul lui Cristos este Dumnezeu
1 ioan 20 :17 «Eu urc la Tatăl meu şi Tatăl vostru, la Dumnezeul meu şi Dumnezeul vostru»
revelația 1:16 6 şi a făcut din noi un regat, preoţi pentru Dumnezeul şi Tatăl său
1 corinteni 15:28 Însă, când toate lucrurile îi vor fi supuse, atunci şi Fiul însuşi se va supune Celui ce i-a supus toate lucrurile, pentru ca Dumnezeu să fie totul pentru toţi
Unde vezi tu că Fiul lui Dumnezeu este același cu Dumnezeu și egal cu El?

| danut a răspuns (pentru iurii75):

Citim 1Ioan 2, 22 Cine este MINCINOSUL, daca nu cel ce tagaduieste ca ISUS este HRISTOSUL? Acela este ANTIHRISTUL, care tagaduieste pe TATAL si pe FIUL.
23 Oricine tagaduieste pe FIUL, n-are pe TATAL. Oricine marturiseste pe Fiul, are si pe TATAL.,
DE AICI vad eu ca Fiul ESTE DUMNEZEU iar cine tagaduieste ce scrie aici este ANATEMA, eu le spun satanisti fiindca asta a facut ca sa apara pacatul in univers, dorinta Dracului de a lua locul Fiului lui Dumnezeu iar cei ce sustin acelasi lucru cu Satana se numesc Satanisti.

| Nilsson a răspuns:

Scuze raspund cu intarziere, imi umpluse Ray casuta cu notificari si am omis sa raspund la intrebarile importante :)

Referitor la intrebarea ta, de multe ori varianta corecta este cea care nu este acceptata, in cazul de fata antihristul este reprezentat de papalitate pe intreaga perioada a istoriei acesteia.

Dovezile le regasim in Biblie, in Daniel cap. 7 unde papalitatea este simbolizata de cornul mic ce se trage din Imperiul Roman:

``23. El mi-a vorbit asa: "Fiara a patra este o a patra imparatie care va fi pe pamant. Ea se va deosebi de toate celelalte, va sfasia tot pamantul, il va calca in picioare si-l va zdrobi.
24. Cele zece coarne inseamna ca din imparatia aceasta se vor ridica zece imparati. Iar dupa ei se va ridica un altul care se va deosebi de inaintasii lui si va dobori trei imparati.
25. El va rosti vorbe de hula impotriva Celui Preainalt, va asupri pe sfintii Celui Preainalt si se va incumeta sa schimbe vremurile si legea; si sfintii vor fi dati in mainile lui timp de o vreme, doua vremuri si o jumatate de vreme. ``

Dupa cum observi, antihristul (fiara cum este simbolizata in cartea Apocalisa sau cornul cel mic in cartea Daniel) indeplineste urmatoarele conditii care reies din versetele de mai sus:

- isi va avea originea din sanul Imperiului Roman (papa are scanului la Roma)

- va face razboi cu sfintii si ii va persecuta (papaliatea a infiintat Inchizitia in Evul Mediu care a ucis si torturat milioane de oameni care ascultau de Scriptura)

- va rosti vorbe de hula la adresa lui Dumnezeu (papa se autointituleaza loctiitorul lui dumnezeu pe pamant iar decretele sale sunt deasupra autoritatii Cuvantului Sfant - hula)

- se va incumeta sa schimbe vremurile si legea (papaliatea a introdus din Evul Mediu calendarul gregorian pe care il urmam cu totii + cele 10 porunci sunt schimbate in catehismul catolic, ei au scos porunca a 2-a care interzice inchinarea la infatisari si chipuri cioplite si au impartit porunca a 10 cu privire la poftiri in doua)
Poti sa verifici chiar tu, poruncile catolice sunt diferite fata de cum le stim noi, porunca a doua cu privire la chipuri cioplite nu e:
http://www.credinta-catolica.ro/suciu/cele-10-porunci-porunca-1-d/

Este o dovata cat se poate de clara ca Biblia este adevarata, e o profetie care s-a implinit dupa peste 1000 de ani de cand a fost scrisa.

E important sa stim cine e papa, deoarece el imprasie o multime de invataturi mincinoase: ca evolutionismul e adevarat, ca Biblia nu e importanta, poti sa fii ateu si sa fii mantuit, toate sunt declaratii ale actualului papa.

| RAY a răspuns:

Acum 22 minute | Νίκος a răspuns:
Scuze raspund cu intarziere, imi umpluse Ray casuta cu notificari si am omis sa raspund la intrebarile importante
cica are full de notificari cu mine dupa ce tot el recunoaste ca mi-a dat ignor
https://www.tpu.ro/......eatiei-si/
Asa caracter n-am mai vazut, imi pare rau ca nu i-am dat ignore mai demult.

omul asta viseaza ca inca mai are notificari cu mine

1 Ioan 2:22 - Credem cu fermitate că Isus este Cristosul! Nici nu-l negăn pe Tată-l sau pe Fiul Său. (Ceea ce faci se numește calomnie, credcă știi al cui nume înseamnă calomniator)
Dar, sincer, nu scrie în aceste versete că Isus este Dumnezeu și egal cu Tată-l!
Faci exact lucrul pentrucare îl mustrai pe milan -închizi ochii și mintea la versetele care nu-ți convin și citești în altele ceea ce acolo nu scrie!
Trist!

1 Ioan 5, 7 Caci TREI sunt care marturisesc in CER, Tatal, Cuvantul (Isus Hristos) si Duhul Sfant si acestia TREI sunt UNA.
Cred ca este de ajuns, nu ma acuza de ce nu intelegi. Este dreptul vostru sa credeti ce vreti dar realitalea o citesti mai sus in textul lui Ioan. Cine nu aste cu noi este impotriva noastra, alegerea voastra de partea cui sunteti.

Bănuiesc că știi destul de bine că nici unul dintre cele mai vechi manuscrise nu conţin aceste cuvinte. Ele au fost adăugate pentru a sprijini doctrina trinităţii.
Cu privire la acest pasaj trinitarian, criticul F. H. A. Scrivener a scris: „Nu trebuie să ezităm să ne declarăm convingerea că aceste cuvinte controversate nu au fost scrise de Sf. Ioan, ci au fost introduse iniţial în copiile latineşti din Africa, în cadrul unei note marginale, unde au fost inserate ca o pioasă şi ortodoxă adnotare la v. 8, că ele s-au strecurat din latină în două sau trei codice greceşti târzii şi de aici în textul grecesc tipărit, unde nu aveau un loc legitim". — A Plain Introduction to the Criticism of the New Testament (Cambridge, 1883, ed. a III-a), p. 654.
Și repet, dai la o parte toate versetele care afirmă clar că Isus ste inferior și supsu Tatălui și promovezi o minciună aducînd ca dovadă altă minciună. Trist.
Sau poate mai ai ceva dovezi?

Daca tu crezi ca vei fi cu Dumnezeu dupa ce spun unii si altii despre ce cred ei ca s-ar fi intamplat cu Scriptura TAGADUIND ASTFEL puterea lui Dumnezeu de as tine Cuvantul insuflat in armonie, lasand astfel GENERATII de oameni in amagire, atunci cine crezi tu ca este Dumnezeu, nu este. Pot enumera destule texte Biblice care sa arate ce spun eu, Ioan 1, 1-3 ajunge deoarece asa cum am mai spus, negand Dumnezeirea Fiului, treci de partea Satanei si de acolo NU MAI SCAPI. Imi pare rau.

"TAGADUIND ASTFEL puterea lui Dumnezeu de as tine Cuvantul insuflat" -faptul că unii și-au luat libertatea să adauge ceva la scripturi nu înseamnă că Iehova nu veghează ca să avem la ceea ce este adevărat, fără adaosuri. Sau păstrat mii de copii vechi și consultîndule depistăm ușor ce a fost adăugat. Varianta ortodoxă a bibliei conține și o mulțime de cărți apocrife - le accepi?

Ioan 1:1-3 Isus este numit "un dumnezeu". Dar aceasta nu-l face egal cu Tată-l.
ioan 10:35 Dacă el i-a numit «dumnezei» pe cei împotriva cărora a vorbit cuvântul lui Dumnezeu, şi totuşi Scriptura nu poate fi anulată, 36 cum de-mi ziceţi mie, pe care Tatăl m-a sfinţit şi m-a trimis în lume: «Blasfemiezi», pentru că am spus: Sunt Fiul lui Dumnezeu?
Faptul că niște oameni au fost numiți "dumnezei" nu i-a făcut egali cuTată-l.
și Satan este numit "dumnezeul acestui sistem".
În plus, dacă Isus ar fi egal cu Tată-l cum susții tu că ar afirma versetul respectiv, cum comentezi restul Scripturii care îl prezintă pe Fiul lui Dumnezeu (și nu dumnezeu fiul cum spun unii, nici nu apare în Biblie așa ceva) supus și inferior Tatălui, indiferent că este vorba de perioada de înaintea nașterii sale ca om, perioada vieții pe pămînt ca om sau perioada după revenirea sa în cer?

Cartile apocrife nu sunt ceva care sa sustina alte idei fata de restul Bibliei ci sunt carti care nu au avut decat o insemnatate locala de aceia nu fac parte din canonul Biblic universal, in rest sunt OK.

Ai destule doovezi despre Dumnezeirea lui Hristos, daca tu ai nevoie de ierarhi, Tatal este primul, Fiul este urmatorul, Duhul Sfant este si EL Dumnezeu, oricum asta nu are importanta pentru noi muritorii.

" cărțile apocrife... în rest sunt OK" - N-aș zice. Chiar din contra. Uite de exemplu http://www.biblia-ortodoxa.ro/......i-lui-bel/
din biblia ortodoxă. Pînă și limbajul se deosebește net de restul Bibliei, și este o poveste de doi bani.
Pe lîngă aceasta este avertismentul clar din revelația de a nu adăuga sau scoate ceva din scripturi.

"Tatal este primul, Fiul este urmatorul," - păi aceasta contrazice definiția trinității care susține că toți trei sunt eterni și egali, fără a avea cineva întîietate.
Sau ceia ce crezi diferă de definiția tradițională?
", oricum asta nu are importanta pentru noi " - de ce? Isus a spus că cei care se închină tatălui trebuie să se închine în spirit și adevăr. Cum aș putea spune că mă închin în adevăr dacă nu aș înțelege ce relație este între Tată și Fiu?

Chiar nu ai inteles ce am scris, de aceia acele carti nu sunt canonice dar daca le adaugi nu strica cu nimic mesjului central al Bibliei.

Ceea ce spui tu este valabil pentru o minte cu noblete spus, bolnavicios-ranchiunoasa. Unde ai gasit tu "definitia trinitatii" CU EXTENSII? Adica UNDE SCRIE fara a avea cineva INTAIETATE? Te rog, Cartea, capitolul si versetul, fara acest verset sa nu mai scrii bazaconii asa cum debiteaza inseland oameni pe la colturi cei ai vostri.

" nu sunt canonice dar daca le adaugi nu strica cu nimic mesjului central al Bibliei." nu sunt de acord, dar fiecare cu părerea lui, dcă dorești - citeștele.

"bolnavicios-ranchiunoasa" -?
Îmi părea că am scris fără răutate, contrazice definiția trinității tradiționale (Potrivit Crezului atanasian, există trei persoane divine (Tatăl, Fiul şi Duhul sfânt), fiecare dintre ele fiind considerată eternă şi atotputernică, nici mai mare, nici mai mică decât celelalte, fiecare fiind considerată Dumnezeu, toate împreună formând totuşi un singur Dumnezeu). Și te-am întrebat normal - ceea ce crezi diferă? Cum definești tu trinitatea?
Versete cu definiția trinității n-am cum să-ți aduc, nu există așa ceva în Biblie.

Ce este Crezul atanasian? Despre ce cred eu in privinta Dumnezeirii pot comenta in functie ce crezi tu despre Duhul Sfant. Astept parerea ta privind Duhul Sfant.

Https://ro.wikipedia.org/wiki/Simbolul_atanasian
Ajungem și la Spiritul Sfînt. Dar să terminăm ce am început. Deci - cum vezi tu relația dintre Dumnezeu și Fiul său? Cum definești tu trinitatea?

Cand m-am referit la Crez, m-am referit la Crezul Ortodox si nu la ce a scris acel Atanasie. Sunt doua lucruri total diferite.
Ce vrei sa termini, eu inteleg Dumnezeirea asa cum este ea exprimata in Biblie, nimic mai mult sau mai putin.
Matei 28,
18. Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei, si le-a zis: "Toatã puterea Mi-a fost datã în cer si pe pãmânt.
19. Duceti-vã si faceti ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatãlui si al Fiului si al Sfântului Duh.
20. Si învãtati-i sã pãzeascã tot ce v-am poruncit. Si iatã cã Eu sunt cu voi în toate zilele, pânã la sfârsitul veacului. Amin.
Ioan 1,
18. Nimeni n-a vãzut vreodatã pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sânul Tatãlui, Acela L-a fãcut cunoscut."
Ioan 5,
43. Eu am venit în Numele Tatãlui Meu, si nu Mã primiti; dacã va veni un altul, în numele lui însusi, pe acela îl veti primi.
Ioan 6,
40. Voia Tatãlui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El, sã aibã viata vesnicã, si Eu îl voi învia în ziua de apoi."
Ioan 14,
24. Cine nu Mã iubeste, nu pãzeste cuvintele Mele. Si cuvântul pe care-l auziti, nu este al Meu, ci al Tatãlui, care M-a trimis.
2 Ioan 1,
3. Harul, îndurarea si pacea sã fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatãl, si din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatãlui, în adevãr si în dragoste!
Apocalipsa 14,
1. Apoi m-am uitat, si iatã cã Mielul stãtea pe muntele Sionului si împreunã cu El stãteau o sutã patruzeci si patru de mii, care aveau scris pe frunte Numele Sãu si Numele Tatãlui Sãu.
Mai departe trebuiesc lamuririle tale privind Duhul Sfant.

"Cand m-am referit la Crez, m-am referit la Crezul Ortodox si nu la ce a scris acel Atanasie" - cînd ai făcut tu referire le "crez"? Tu doar ai întrebat ce este crezul atanasian! În plus acesta este cel acceptat de ortodoxie.

Dacă ceia ce crezi este în armonie cu versetele citate - ești bravo!
""Toatã puterea Mi-a fost datã în cer si pe pãmânt. " - dată de Cineva cu o autoritate mai mare desigur(1 Cor. 15:27, 28, BC: „El [Dumnezeu] «a supus totul sub picioarele Lui [Isus]». Dar când zice că totul I-a fost supus, se înţelege că afară de Cel care I-a supus totul. Şi când toate Îi vor fi supuse, atunci chiar şi Fiul Se va supune Celui care I-a supus toate, pentru ca Dumnezeu să fie totul în toţi".).
" botezându-i în Numele Tatãlui si al Fiului si al Sfântului Duh. " - doar că aici nu este arătată care este poziția unuia faă de celălalt.
"43. Eu am venit în Numele Tatãlui Meu," "Nimeni n-a vãzut vreodatã pe Dumnezeu;" "40. Voia Tatãlui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El," " Si cuvântul pe care-l auziti, nu este al Meu, ci al Tatãlui, care M-a trimis. " " din partea lui Dumnezeu Tatãl, si din partea Domnului Isus Hristos, " - toate arată clar că sunt două persoane diferite și că tatăl e autoritatea supremă iar Fiul îi este inferir și supus.
Te-am înțeles corect?
happy

Am Crezul Ortodox tiparit pe o carte de la Muntele Athos, nu este ceea ce spui tu, nu seamana nici la lungime, nici la continut. Daca vrei Crezul Ortodox, mergi la Patriarhie sau mai bine la libraria Patriarhiei si il vei afla. Nu mai comentati dupa informatii bramburistice de pe net.

Tu intelegi perfect dar spiritul tau are probleme Daca exista un Tata si un Fiu este EVIDENT ca INTODEAUNA Tatal este Primul DAR si Unul si Celalalt sunt Dumnezei. Nimeni nu a spus ca cele doua FIINTE (treaba cu persoanele ar arata ca sunt umani Amandoi ceea ce NU SUNT) sunt o singura persoana ci mai multe. Un singur lucru inca nu l-ati inteles voi si asta este sfarsitul vostru (fara suparare). Cand Dumnezeu l-a facut pe OM i-a facut 2 persoane, un complement de doua fiinte, barbat si femeie, suma celor doi fiind un OM. Dumnezeu este alcatuit din trei FIINTE, Tatal,. Fiul si Duhul Sfant. Cred ca vei intelege corect ceea ce spun.

Nu încurca crezul ortodox cu definiția trinității a ortodoxiei.
"Dogma Sfintei Treimi cuprinde nu numai invatatura despre unitatea fiintei, egalitatea celor trei ipostase, ci si invatatura despre insusirile fiecarei persoane, adica ce este propriu unei persoa­ne si o face distincta de celelalte. Fiinta unica a lui Dumnezeu nu poate fi conceputa in afara exis­tentei ipostatice a celor trei persoane. Dumnezeu-Unul este Dumnezeu-Treime. Nici o persoana nu se cugeta, nu se numeste fara sau in afara de celelalte.

In modul in care persoanele ipostaziaza in chip liber fiinta, se pot face urmatoarele distinctii :
Persoanele sunt caracterizate prin nume ipostatice : Dumnezeu-Tatal, Dumnezeu-Fiul si Cuvantul, Dumnezeu-Preasfantul Duh.

Ipostasele nu au venit una dupa alta, ci exista concomitent din vesnicie in mod personal."
-Astfel definește ortodoxia trinitatea. Ei le consideră pe tate trei persoane (persoană nu înseamnă nepărat om) egale în putere, autoritate, eterne. De aceia te-am întrebat cum o definești tu deoarece înțeleg că crezi altfel.
" mergi la Patriarhie " am altceva de făcut mult mai de folos.

" barbat si femeie, suma celor doi fiind un OM. " Rău exemplu, și incorect.
Tatăl - Dumnezeul Atotputernic. (: „Pentru noi există un singur Dumnezeu, Tatăl, de la care sunt toate lucrurile, şi noi pentru el, şi există un singur Domn, Isus Cristos, prin care sunt toate lucrurile, şi noi prin el).
Fiul lui Dumnezeu - prima creatură a Tatălui, („întâiul născut din toată creaţia" (Coloseni 1:15).„începutul creaţiei lui Dumnezeu" (Rev. 3:14)
Spiritul Sfînt - Este forţa activă a lui Dumnezeu.
Este ceva normal ca ceva neînsuflețit, un lucru, să fie personificat (. De exemplu, despre înţelepciune se spune că are ‘copii’ (Luca 7:35). Păcatul şi moartea sunt nişte regi care ‘domnesc’ (Rom. 5:14, 21). apa și sîngele depune mărturie 1 ioan5:7). Este o "figură de stil".
Însă e de neconceput ca despre o persoană (ființă) să se vorbească ca despre ceva (mai ales despre dumnezeu, ar fi absurd!). Și totuși despre Spiritul Sfînt se vorbește și ca despre "ceva"!
Oamenii pot fi ‘umpluţi’, ‘botezaţi’ şi ‘unşi’ cu el (Luca 1:41; Mat. 3:11; Fap. 10:38). Niciunul dintre aceste cuvinte n-ar fi potrivit dacă spiritul sfânt ar fi o persoană.
„«În zilele din urmă, spune Dumnezeu, voi turna din spiritul meu peste orice fel de carne»" faptele 2:17
Deși unele versete prezintă spiritul ca pe cineva, adică în personifică, faptul că în general despre spirit se vorbește ca despre ceva indică clar că nu este o persoană.