" Hristos este sfarsitul legilor Ceremoniale" "La cruce S-A SFARSIT CU Legea Ceremoniala dar nu cu LEGEA MORALA." - Povești cu zmeii! Isus n-a despărțit nici o dată legea în două iar Pavel după ce spune că legea a fost abolită dă ca exemplu chiar una dintre cele 10 porunci. mai mult, Pavel scrie despre "codul gravat cu litere pe piatră" ( sper că știi că se referă la cele 10 porunci și nu e nevoie să-ți amintesc) care trebuia să fie desființat. Dar dă, tu ești mai presus de Pavel și chiar de Isus și nu ai nevoie să ții cont de ei!
ioan 6:46 dacă ai avea discernămînt ți-ai da seama ce înseamnă cele spuse de Isus și că explicațiile pe care le încerci se contrazic. Singur ai recunoscut că Isus și Tatăl sunt două persoane sau ființe diferite și isus este supus Tatălui!
"Pavel scrie despre "codul gravat cu litere pe piatră" ( sper că știi că se referă la cele 10 porunci și nu e nevoie să-ți amintesc) care trebuia să fie desființat. Dar dă, tu ești mai presus de Pavel și chiar de Isus și nu ai nevoie să ții cont de ei!"
Cartea, capitolul, versetele UNDE scrie asa ceva.
Uite ce SCRIE Pavel:
Romani 2,
13. Pentru cã nu cei ce aud Legea sunt neprihãniti înaintea lui Dumnezeu, ci cei ce împlinesc legea aceasta, vor fi socotiti neprihãniti.
Cred ca ajunge cu ereziile voaste, vino cu ceva nou.
"Hristos este sfarsitul legilor Ceremoniale""
Matei 27,
50. Isus a strigat iarãsi cu glas tare, si si-a dat duhul.
51. Si îndatã perdeaua dinlãuntrul Templului s-a rupt în douã, de sus pânã jos, pãmântul s-a cutremurat, stâncile s-au despicat,
"Cartea, capitolul, versetele UNDE scrie asa ceva." - ți le-am arătat nu o dată, la fel ca și cele unde Pavel dă exemplu din cele 10 porunci după ce spune că legea nu mai e în vigoare, dar se vede că ai boala lui milan, nu vezi ce nu-ți convine! ( totuși le mai scriu o dată, 2corinteni 3:7-11 - (7 Acum, dacă slujba* aducătoare de moarte, scrisă** şi săpată în pietre, era cu atâta slavă...11 În adevăr, dacă ce era trecător era cu slavă.)
"Uite ce SCRIE Pavel:
Romani 2, " - dă dovadă de maturitate și de judecată logică - citește toată scrisoarea către romani! Și dacă vei fi fără prejudecăți vei vedea că Pavel nu desprte Legea în două, deoarece unii erau încă atașați de lege îi ajută să înțeleagă că creștinii nu sunt sub lege (6:15 Ce urmează deci? Să comitem păcat fiindcă nu suntem sub lege, ci sub bunătate nemeritată?
7:4 Şi voi, fraţii mei, aţi ajuns morţi faţă de Lege prin corpul lui Cristos, ca să fiţi ai altuia, ai celui care a fost sculat din morţi
7: 6 Dar acum am fost eliberaţi de sub Lege, fiindcă am murit faţă de cea care ne ţinea legaţi, ca să fim sclavi într-un sens nou, prin spirit, şi nu în sensul vechi, prin codul scris)
Multe din prevederile legii au fost repetate și pentru creștini ( sunt implantate de fapt în toți oamenii de Dumnezeu prin faptul că ne-a înzestrat cu conștiință, (deși unii refuză s-o folosească), și la aceasta s-a referit Pavel - 2:13 Căci nu cei ce ascultă legea sunt drepţi înaintea lui Dumnezeu, ci cei ce împlinesc legea vor fi declaraţi drepţi. 14 Fiindcă ori de câte ori oamenii naţiunilor, care nu au lege, fac din fire lucrurile legii, aceştia, deşi nu au lege, îşi sunt ei înşişi lege.
Dar zeciuiala, sabatul și altele n-au fost transmise creștinilor!
""Hristos este sfarsitul legilor Ceremoniale""
Matei 27,
50. Isus a strigat iarãsi cu glas tare, si si-a dat duhul.
51. Si îndatã perdeaua dinlãuntrul Templului s-a rupt în douã, de sus pânã jos, pãmântul s-a cutremurat, stâncile s-au despicat,
Socoți că aceste versete arată că legea era împărțită în două și s-a sfîrșit doar cea ceremonială?
"Socoți că aceste versete arată că legea era împărțită în două și s-a sfîrșit doar cea ceremonială?"
Ce-ti spusesi, tu iei doar ce-ti convine, citeste TOATA Biblia si da sens la ceea ce scrie acolo, nu ce a spus un GURU de al vostru. In rest nu merita comentarii.
UNDE scrie de :
"Pavel scrie despre "codul gravat cu litere pe piatră"
UNDE scrie asa ceva:
"ca să fim sclavi într-un sens nou, prin spirit, şi nu în sensul vechi, prin codul scris)"
Numai prosti indrugi, gata ca ai (ati) luat-o rau razna si discutia devine hilara pentru altii.
Domnule, ți-am arătat clar că te limita la un verset din romani fără a te obosi să analizezi toată cartea Romani și după asta îmi recomanzi mie să citesc toată Biblia? Întîi aplică singur și apoi îndeamnă pe alții, mai ales că noi asta facem!
"UNDE scrie de :
"Pavel scrie despre "codul gravat cu litere pe piatră" - suferi cumva cu vederea? Și le-am citat și încă din traducerea ta prferată (chiar dacă nu e tare reușită)
"UNDE scrie asa ceva:
"ca să fim sclavi într-un sens nou, prin spirit, şi nu în sensul vechi, prin codul scris)"
Romani 7:6 - Traducerea lumii noi - 6 Dar acum am fost eliberaţi de sub Lege, fiindcă am murit faţă de cea care ne ţinea legaţi, ca să fim sclavi într-un sens nou, prin spirit, şi nu în sensul vechi, prin codul scris.
cornilescu - 6Dar acum, am fost izbăviţi de Lege și suntem morţi faţă de Legea aceasta, care ne ţinea robi, pentru ca să slujim lui Dumnezeu într-un duh nou, iar nu după vechea slovă.
BVA 2015 -6Dar acum suntem liberi față de lege, pentru că am murit față de aceea care ne ținea sclavi; și am făcut acest lucru ca să putem sluji nu în vechea formă cerută de legea scrisă, ci în noua realitate creată de Spirit.
Mai caută și alte traduceri și compară, nu te limita la una.
"Numai prosti indrugi, gata ca ai (ati) luat-o rau razna " - nici nu prea mă așteptam la alt comentariu de la tine.
Nai reușit să-ți argumentezi nimic din ce și-am combătut. Și nici nu vei reuși. Sau poate greșesc? Încearcă!
Chiar e un pic hilara discutia, tinand cont ca postarea e din septembrie, se apropie Anul Nou si dezbaterea inca continua, desi s-a abatut destul de mult de la intrebarea initiala care se refera la antihrist
Ma interesa sa vad ce opinii se mai vehiculeaza cu privire la cine este antihrist si am pus intrebarea la favorite, dar am ajuns sa primesc notificari la fiecare raspuns care se da, si vezi si tu ca au fost vreo cateva
Daca imi permiti un sfat prietenesc, si eu sunt adventist, am vazut ca s-a dezbatut mult pe tema Duhului Sfant si parerea mea e ca degeaba ne afundam in discutii teologice interminabile, si tu si Iurii v-ati dat coate si intepaturi care nu fac onoare nimanui.
Eu cred ca Duhul Sfant trebuie lasat sa lucreze in viata noastra si sa fim mai degraba preocupati sa ii manifestam roadele decat sa ne luam la intrecere care e mai tare in versete.
Discutia nu este numai in postarea ta, ea vine dintr-un timp mai indelungat si lupta se duce in principi fundamentale ale credintei crestine si cea a martorilor lui iehova, Dumnezeirea lui Isus Hristos. Cat timp nu-L recunosti pe Domnul Isus ca Dumnezeu, Duhul Sfant nu VINE si deci nu-si face lucrarea. Sfatul tau este bun dar lupta nu este pentru iurii75 ci pentru ceilalti care citesc. Oricum ma bucur ca nu sunt singur pe aici.
Ca de obicei te eschivezi. De fapt faci astfel întotdeauna cînd nu poți comenta, cănd convingerile tale se bat cap în cap cu c spune Biblia. Și deoaece te abați mai ales cînd sunt în discuție mai multe versete, explică-mi unul singur ( dacă ai zice de ce ai face-o - tu doar aplici la tine romani 15:1 Noi deci, care suntem tari, să purtăm slăbiciunile celor ce nu sunt tari,- deci explică unuia ce nu este tare) - Cum armonizezi credința ta că cele zece porunci sunt separte e cealaltă prte a legii dată de Iehova israeliților cu faptul că Scriptup spune -
Rom. 7:6, 7: „Dar acum am fost eliberaţi de sub Lege, fiindcă am murit faţă de cea care ne ţinea legaţi... Ce vom spune deci? Este Legea păcat? Nicidecum! De fapt, n-aş fi cunoscut păcatul dacă n-ar fi fost Legea. De exemplu, n-aş fi cunoscut pofta dacă Legea n-ar fi zis: «Să nu pofteşti»
Ca exemplu din legea de care am fost eliberați pavel citează una din cele 10 porunci, deci ele fac parte din lege.
Deci - cum armonizezi ceia ce crezi tu cu ceia ce spun Scripturile?
P.S. Dacă nu poți explica - apelează la tovarășul tău, poate în doi reușiți.
Tu ai scris:
Rom. 7:6, 7: „Dar acum am fost eliberaţi de sub Lege, fiindcă am murit faţă de cea care ne ţinea legaţi... Ce vom spune deci? Este Legea păcat? Nicidecum! De fapt, n-aş fi cunoscut păcatul dacă n-ar fi fost Legea. De exemplu, n-aş fi cunoscut pofta dacă Legea n-ar fi zis: «Să nu pofteşti»
"De fapt, n-aş fi cunoscut păcatul dacă n-ar fi fost Legea.|
Sa intelegem ACUM ca nu mai exista pacat fiindca sa DESFINTAT LEGEA? Pai atunci TOTI suntem in CER si mai lasati-ne cu iehovismele voastre in pace, cam asa ar trebui sa-ti raspund DACA LEGEA S-A DESFINTAT. SUNTE-TI INUTILI si aici si pe strada, nu vezi ca te contrazici singur?
Mda! Deci că scrie ""De fapt, n-aş fi cunoscut păcatul dacă n-ar fi fost Legea." vezi, dar că scrie "Dar acum am fost eliberaţi de sub Lege" nu vezi!
Și nici nu înțlegi care era rostul Legii și că sfîrșitul Legii nu înseamnă sfîrșitul restricțiilor și principiilor.
" fiindca sa DESFINTAT LEGEA? Pai atunci TOTI suntem in CER si mai lasati-ne cu iehovismele voastre in pace, cam asa ar trebui sa-ti raspund DACA LEGEA S-A DESFINTAT. SUNTE-TI INUTILI si aici si pe strada, nu vezi ca te contrazici singur?" - Ia mai vorbești aiurea. Se contrazice cel care este atît de orb încât nu vede tot versetul ci anulează o parte din scriptură pentru a putea tălmăci în felul său o parte a versetului!
Suntem sub Legea lui Cristos, iar cea dată evreilor nu mai e valabilă.
Totuși ești fidel obiceiurilor tale și ca de obicei răspunzi nu la ce te întreb ci pe alături!
Ți-am dat exemplu ca dovadă că legea nu este din două părți, ceremonială și morală care rămîne.
Cu privire la aceasta argumentează! Sau nu ești în stare să răspunzi la obiect?
Tu spui: "Suntem sub Legea lui Cristos, iar cea dată evreilor nu mai e valabilă."
Marcu 1, 21. S-au dus la Capernaum. Si în ziua Sabatului, Isus a intrat îndatã în sinagogã, si a început sã învete pe norod.
Marcu 6, 2. Când a venit ziua Sabatului, a început sã învete pe norod în sinagogã. Multi, când Îl auzeau, se mirau si ziceau: "De unde are El aceste lucruri? Ce fel de întelepciune este aceasta, care I-a fost datã? Si cum se fac astfel de minuni prin mâinile Lui?
Luca 4, 16. A venit în Nazaret, unde fusese crescut; si, dupã obiceiul Sãu, în ziua Sabatului, a intrat în sinagogã. S-a sculat sã citeascã,
31. S-a coborât în Capernaum, cetate din Galilea, si acolo învãta pe oameni în ziua Sabatului.
Luca 23, 56. s-au întors, si au pregãtit miresme si miruri. Apoi, în ziua Sabatului, s-au odihnit, dupã Lege.
Care lege, legea desfintata? Pai daca era DESFINTATA de ce HRISTOS o mai tinea?
Uite ce zice Hristos in Apocalipsa 14, 12. Aici este rãbdarea sfintilor, care pãzesc PORUNCILE LUI Dumnezeu si credinta lui Isus.
S-au desfintat poruncile? Unde scrie asa ceva, de ce Hristos le RESPECTA cu toate ca EL le-a scris pe muntele Sinai?
Greu de cap ești!
La tine se aplică zicala "- buna ziua mătușică.
- lapte acru-n putinică.
- mătușică, ești surdă?
- n-are baba urdă.
Te întreb una și tu delirezi alta.
" Pai daca era DESFINTATA de ce HRISTOS o mai tinea?" - Nici nu mă miră că nu înțelegeți lucruri elementare, era și normal să o respecte deoarece legea dată evreilor, care era un tutore care urma să-i conducă spe Cristos, a luat sfîrșit la moartea lui Isus. De atunci suntem sub legea lui Cristos, ( 1 corinteni 9: 20, 21
; pentru cei ce sunt sub lege m-am făcut ca şi cum aş fi sub lege — deşi eu nu sunt sub lege —, ca să-i câştig pe cei ce sunt sub lege. 21 Pentru cei ce sunt fără lege m-am făcut ca şi cum aş fi fără lege — deşi, faţă de Dumnezeu, eu nu sunt fără lege, ci sunt sub legea lui Cristos )
Mai aștept încă răspunsul la ce te am întrebat!
(deși sunt sigur că nu-l voi primi, la fel și milan nu răspunde la ce-l întrebi cînd știe că ce afirmă nu este în armonie cu Biblia dar mîndria și încăpăținarea îl împiedică să recunoască, să facă schimbări și să lase la o parte minciunile)
Ce sa-i faci nu toate se potrivesc cu ce vrem unii din noi. Legea Morala nu s-a desfintat NICIODATA ci doar cele care duceau spre Moartea lui Hristos. Sunt doua lucruri diferite dar pentru voi este greu sa intelegeti. Raspunsurile nu sunt cum doresti tu ci asa cum sunt in realitate. Nimeni nu poate spune ce spui tu deoarece spui numai aiureli. 1 Tu nu poti intelege ce spun eu fiindca NU CREZI CA Isus Hristos ESTE Dumnezeu. Legea pe Sinai, cele 10 Porunci sunt DATE DE Hristos inainte de intruparea ca OM. Deci DACA esti sub legea lui Hristos ESTI sub cele 10 Porunci. P.S. Tu nu esti GREU DE CAP ci nu poti intelege deoarece Dumnezeu vazand alegerea ta nu-ti permite accesul catre mantuire, asa scrie in Biblie. Ca sa intelegi trebuie sa o iei pe alt drum.
:-) )
Cel puțin ai încercat.
Acum încearcă să folosești logica. Pavel dă ca exemplu o poruncă din cele 10 după ce spune că am fost eliberați de sub lege, deci toată " explicația" ta se duce fe râpă.
Cum poți afirma că au rămas dacă Biblia spune că nu?!
Dumnezeu permite accesul, mândria ta te împiedică să recunoști adevărul.
Mai încearcă vreo explicație :-)
Ori milan care repetă unele versete fără să le înțeleagă și care închide ochii la toată scriptura bazându-se pe tradiții umane, ori tu - nici o diferență!
Nu un verset și nu două ci o mulțime plus aproape întreaga carte "romani" arată că Legea era un tot întreg și a ținut până la jertfirea lui Isus. Și totuși ești orb și surd la toate, refuzi să-ți folosești capacitatea de gândire și logica cu care Iehova i-a înzestrat pe oameni ținând la minciuna pe care ai apucat-o!
" care pãzesc PORUNCILE LUI Dumnezeu" - și de unde ai luat-o că se referă la cele 10?
Sau crezi că Iehova este ca tine inconsecvent? Întâi inspiră să se scrie că nu mai suntem sub Lege și apoi cere totuși s-o repectăm?( Rom. 7:6, 7: „Dar acum am fost eliberaţi de sub Lege, fiindcă am murit faţă de cea care ne ţinea legaţi... Ce vom spune deci? Este Legea păcat? Nicidecum! De fapt, n-aş fi cunoscut păcatul dacă n-ar fi fost Legea. De exemplu, n-aş fi cunoscut pofta dacă Legea n-ar fi zis: «Să nu pofteşti»)
Încă una, ți-am argumentat întotdeauna versetele pe care le menționai, tu însă nu ești în stare să argumentezi unul deși te întreb de fiecare dată!
Mai încearcă, explică Romani 7:6, 7
Cine este mai mare Hristos sau Pavel? Si fiindca tot refuzi sa accepti realitatea promit sa INCEP un TURNEU prin religia ta de care se stiu putine lucruri ca sa ne lamurim odata si sa punem cap unor fantezi de ale voastre. P.S. Legea Morala ESTE dinainte de existenta omului pe pamant si va fi vesnica, cum nu puteti face diferenta dintre legea scrisa de Moise si Cele 10 Porunci? Nu cumva obligativitatea TINERI acelor Legi?
După cum se vede domnul nu prea înțelege ce este Biblia!
De ce este numită nu cuvintele lui Pavel, Ioan, Petru... Moie, ci Cuvântul lui Dumnezeu!
Altminteli ai ști că "toată scriptura este insirată de Dumnezeu și de folos...".
Dar după tine ar reeși mai că a scris cine a vrut și ce a vrut și că se contrazice - cu ce te deosebești de ateii care aduc această acuzație Bibliei (că se contrazice)?!
Și pentru că te încerci să te referi la Isus -
Mat. 5:17, 21, 23, 27, 31, 38: „Să nu credeţi că am venit să desfiinţez Legea sau Profeţii. N-am venit să desfiinţez, ci să împlinesc". Observă acum la ce porunci a făcut Isus referire în continuare: „Aţi auzit că li s-a zis celor din vechime: «Să nu ucizi [Ex. 20:13; porunca a şasea]»
Dacă îţi aduci darul la altar [Deut. 16:16, 17; nu făcea parte din cele Zece Porunci]. Aţi auzit că s-a zis: «Să nu comiţi adulter [Ex. 20:14; porunca a şaptea]». De asemenea, s-a zis: «Cine divorţează de soţia lui să-i dea un certificat de divorţ [Deut. 24:1; nu făcea parte din cele Zece Porunci]». Aţi auzit că s-a zis: «Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte [Ex. 21:23–25; nu făcea parte din cele Zece Porunci]»".
Deci, dacă Isus n-a făcut nicio diferenţă între cele Zece Porunci şi celelalte cerinţe ale Legii, tu cu ce ocazie le desparți?!
Când Isus a fost întrebat: „Învăţătorule, care este cea mai mare poruncă din Lege?", a separat el cele Zece Porunci de restul Legii? Nu, ci a spus: „«Să-l iubeşti pe Iehova, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu toată mintea ta». Aceasta este cea mai mare şi cea dintâi poruncă. A doua, asemenea ei, este: «Să-l iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi». De aceste două porunci depind toată Legea şi Profeţii" (Mat. 22:35–40).
Dacă tu rămân ataşaţi de cele Zece Porunci (Deut. 5:6–21), afirmând că acestea sunt obligatorii pentru creştini, iar celelalte nu, oare nu respingi tu ceea ce a zis Isus (citând din Deut. 6:5; Lev. 19:18) despre cele mai mari porunci?
Sau tu ești mai mare ca Isus?!
Nu știam că unii sunt lipsiți de logică. Nu insult, doar constatez.
"Contrazicere este in mintea voastra" - Biblia e perfectă, da, dar contradicția e în răspunsurile tale!
Ai scris " Uite ceva dupa Pavel scrisa de cel mai iubit ucenic al lui Hristos:" și "Cine este mai mare Hristos sau Pavel" - deci recunoști că Pavel a fost inspirat să scrie că nu suntem sub lege și că a arătat că cele 10 fac parte din ce legea ce a luat sfîrșit, totuși afirmi că Isus ar fi cerut altceva (deși nu e adevărat și ți-am dovedit deja mai sus). Deci afirmi că este contradicție între ce a scris Pavel sub inspirație și ce a transmi ulterior Isus.
Vai de capul tău, e greu când logica lipsește!
" problema la tine este dorinta de a alinia Cuvantul lui Dumnezeu dupa aiurelile voastre. " - problema e în interpretările tale care se contrazic cu Scripturile!
"cere a fost prima denumire a voastra si cand ati aparut " - până a trece la alt subiect termină-l pe unul!
""Sau tu ești mai mare ca Isus?!"
Nicidecum " - și dacă nicidecum atunci nu vorbi aiurea, ți-am arătat din scripturi atitudinea lui Isus față de toată Legea, nu le-a separat!
"dar nu ai raspuns la intrebari simple si vrei comentari profunde, "
Deci tu ești cel ce nu a fost în stare să comentezi un verset de la Romani, tot bați câmpii pe alături și te contrazici singur, și după asta îmi zici că eu nu dau răspuns la întrebări simple?
Ai tupeu domnule nu glumă!
Nici nu mă gândesc să sar din subiect în subiect de fiecre dată când tu nu vei putea dovedi ceva și vei căuta iar să schimbi subiectul!
O explicare bună a unui verset ține cont de toată Scriptura și este în armonie cu toate versetele care vorbesc despre subiectul dat, nu se contrazice cu nici unul!
Ți-am arătat clar pe ce se bazează convingerea noastră că TOATĂ legea este un tot întreg, nu două părți și că acest legământ încheiat cu națiunea Israel a ținut până la Isus ( dacă exact - la penticosta din 33 e.n. când discipolii au fost unși cu Spirit Sfânt)
- Atitudinea lui Isus față de lege, nu le-a socotit pe cele 10 mai mari (am scris mai înainte, nu repet)
- Pavel a fost inspirat să scrie că nu suntem sub lege
- ca exemplu de lege de sub care am fost eliberați el dă una din cele 10 porunci.
- creștinii sunt sub lege lui Cristos (care include multe din cele care erau pentru israel - referitor la adulter, ucidere, idolatrie... dar care nu include sabatul (Voi ţineţi zile, luni, timpuri şi ani. Mă tem pentru voi să nu fi lucrat în zadar printre voi" (Galateni 4:8–11)
nici zeciuiala (2 corinteni 9: 7 Fiecare să facă aşa cum a hotărât în inima lui, nu cu părere de rău, nici din constrângere, fiindcă Dumnezeu îl iubeşte pe cel ce dă cu bucurie.)
nici cea cu privire la animale necurate ( 1 corinteni 10:25 Mâncaţi orice se vinde la măcelărie, fără să puneţi întrebări din cauza conştiinţei voastre, 26 căci „al lui Iehova este pământul şi tot ce este pe el". 27 Dacă vă invită cineva dintre cei necredincioşi şi doriţi să vă duceţi, mâncaţi orice vi se pune înainte, fără să puneţi întrebări din cauza conştiinţei voastre.)
Deci dacă consideri că greșesc - dovedește cu Biblia lucrul acesta, comentează versetele pe care m-am bazat și ai grijă ca explicațiile tale să nu contrazică Scripturile ( ca de obicei)!
Arată pe ce te bazezi când afirmi contrariul!
Ca sa terminam cu smecheria pe care tot o manevrezi. Numele vostru spune cine sunteti. Voi sunteti primii care au modificat Biblia in proprile scopuri in societatea moderna asa ca enumerarea textelor pe care o faci impreuna cu comentariile alaturate sunt DOAR scopul pentru care ati MODIFICAT TEXTUL Biblic. Da o sa-ti dovedesc cu TEXTUL BIBLIC ca manevrati informatia Biblica.
Prima modificare importanta a Bibliei ati facut-o INLATURAND 120 versete din "TEXTUS RECEPTUS", Biblia pe care ati modificat-o a purtat numele de "Jehovah"s Witness Bible" si a fost tiparita la 1900 de Westcott si Hort.
Din Biblia aceasta a fost INLATURAT si, sau modificat urmatoarele texte RELEVANTE pentru textul Biblic:
Inlaturate: Matei 16, 3 Marcu 9, 46 Marcu 16, 9-16
IOAN 1, 1 Ioan 8, 1-11 Fapte 8, 37 1IOAN 5, 7.
Aceste texte sunt PRIMELE TEXTE inlaturate in anul 1881 si confirmate in Revista "Dublin Review 1881"
Din nefericire aceste schimbari au fost preluate si in alte editii Biblice sub alte tiparituri.
Cred ca nu vrei sa-ti scriu toata istoria jehovista dar fi sigur ca in noua editie a bibliei voastre "New World Translation" ati mai modificat inca 647 de texte. Nimic nu se poate ascunde de Dumnezeu, mai copilasiilor.
..Continuare:
Vom analiza MODIFICAREA textului jehovist fata de cel original care corespunde si cu cel din Biblia Cornilescu.
Ioan 1, 1 Text original:
"La început era Cuvântul si Cuvântul era cu Dumnezeu, si Cuvântul era Dumnezeu."
Textul jehovist modificat in Biblia jehovista:
"La inceput era Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu si Cuvantul era un dumnezeu.
In versiunea originala este de remarcat faptul ca Isus ESTE Dumnezeu iar in editia jehovista Isus nu mai este Dumnezeu cu "d" mare ci doar cu d mic si este si el un dumnezeu dar nu asemnea Tatalui ca in versiunea originala Textus Receptus, King James sau de ce nu Cornilescu. Uite cum Dumnezeu devine un dumnezeu oarecare cu importanta mica si din cauza nefolosirii de majuscule in textul respectiv.
Oricine care are respect față de Biblie și care a citit argumentele pe care ți le-am adus, înțelege că faptul că nu ai fost în stare să comentezi și să aduci barem un argument Biblic - este o dovadă a faptului că ce afirmai sunt doar părerile tale nesusținute de nimic!
De aceia de fapt și o faci de fiecare dată pe mortu-n păpușoi și cauți cu disperare să schimbi subiectele!
E și normal să nu ai argumente, tot ce afirmai contrazice Scriptura! O persoană umilă ar ține cont de scriptură și și-ar armoniza credința cu ceea ce învață Biblia, însă pe tine mândria pe care ai moștenito de la tatăl tău te împiedică să faci aceasta!
De aceia e clar că în discuția referitoare la "Lege" - ai dato-n bară! O pot considera încheiată!
"enumerarea textelor pe care o faci impreuna cu comentariile alaturate sunt DOAR scopul pentru care ati MODIFICAT TEXTUL Biblic"-
ca de obicei scrii fără să-ți forțezi barem un pic creierul!
Nu mă obosesc să-ți redau din nou toate versetele din traduceri diferite, știi bine că spun acelaș lucru și știu că oricum nu le vei comenta! De fapt nici nu vei putea, altminteri o făceai demult!
"fata de cel original care corespunde si cu cel din Biblia Cornilescu." "i ca in versiunea originala Textus Receptus, King James sau de ce nu Cornilescu." -
Doar unul neinstruit nu știe că originalele s-au deterirat și n-au ajuns până la noi, respectiv să afirmi că cornilescu corespunde 100% cu originalul poate doar dănuț!
Ceea ce nu știi din câte văd e că dispunem totuși de o mare mulțime de manuscrise, unele foarte apropiate de timpul scrierii originalelor. Cei care au un respect profund față de Cuvâtul lui Dumnezeu fac cercetări asidue pentru a se asigura că acest Cuvânt să nu fie modificat după dorința unora. O parte a manuscriselor folosite : א (Álef)Codex Sinaiticus, gr., sec. IV e.n., British Museum, S.E., S.G.
ACodex Alexandrinus, gr., sec. V e.n., British Museum, S.E., S.G.
ArmVersiunea armeană, sec. V e.n., S.E., S.G.
BCodex Vaticanus, mersi. 1209, sec. IV e.n., Roma, S.E., S.G.
CCodex Ephraemi rescriptus, mersi. gr. 9, sec. V e.n., Paris, S.E., S.G.
DCodex Bezae, gr. şi lat., sec. V şi VI e.n., Cambridge, S.E., S.G.
J22Scripturile greceşti creştine, ebr., Societăţile Biblice Unite, Ierusalim, 1979
LXXSeptuaginta, gr., sec. III şi II î.e.n.
LXXLSeptuaginta (P. de Lagarde, Göttingen, Germania, 1883)
MText ebraic masoretic care apare în Codexul Leningrad B 19A
P74Papirusul Bodmer 17, gr., sec. VII e.n., Geneva, S.E., S.G.
SamPentateuhul samaritean, sec. IV î.e.n., Israel
Sy, SypPeshitta siriacă, aram. creştină, sec. V e.n., Londra, 1826, retipărită de Societăţile Biblice Unite, 1979
SycVersiunea siriacă curetoniană, sec. V e.n. (ed. The Curetonian Version of the Four Gospels, de F. Crawford Burkitt, vol. I, Cambridge, Anglia, 1904)
SysCodexul siriac sinaitic, sec. IV-V e.n., Evanghelii
TTargumuri, parafrazări aram. ale unor părţi din S.E.
VgVulgata latină, de Ieronim, cca. 400 e.n.
VgcVulgata clementină, Roma, 1592
Astăzi există mai bine de 1 700 de copii antice ale diverselor porţiuni din Scripturile ebraice. Printr-o minuţioasă comparare ale acestor diverse copii se pot depista şi corecta chiar şi cele mai mici greşeli efectuate eventual de copişti. Există‚ de asemenea‚ mii de manuscrise foarte vechi ale Scripturilor greceşti‚ dintre care unele datează aproape de pe vremea lui Isus şi a apostolilor săi. Astfel că Sir Frederic Kenyon a putut spune: „Prin aceasta s-a înlăturat şi ultimul motiv de îndoială privitor la autenticitatea textului ce ne-a parvenit." — The Bible and Archaeology‚ paginile 288‚ 289.
Aceasta nu vrea să spună însă că nu a existat tentativa de a schimba Cuvîntul lui Dumnezeu. Cităm de exemplu pe 1 Ioan 5:7. În Biblia Cornilescu‚ de exemplu‚ citim: „Căci trei sînt cari mărturisesc în cer: Tatăl‚ Cuvîntul şi Duhul Sfînt‚ şi aceşti trei una sînt." Dar nici unul dintre cele mai vechi manuscrise nu conţin aceste cuvinte. Ele au fost adăugate pentru a sprijini doctrina trinităţii. Fiind evident deci că aceste cuvinte nu fac parte din Cuvîntul lui Dumnezeu‚ ele nu figurează în versiunile recente.
Evident că cei care promovează doctrini și învățături omenești n-au nevoie să țină cont de toate acestea, altfel ar cunoaște și istoria ( nu povești pe care le înșiri cu incașii) că:
- Potrivit lui Eusebiu (aprox. 260–aprox. 340 e.n.), autenticitatea Primei scrisori a lui Ioan n-a fost contestată niciodată. Totuşi, este de remarcat că unele traduceri mai vechi au adăugat în capitolul 5, la sfârşitul versetului 7 şi începutul versetului 8, cuvintele „în cer: Tatăl, Cuvântul şi Sfântul Duh, şi Aceştia trei Una sunt. Şi trei sunt care mărturisesc pe pământ" (Biblia sinodală, 1982). Însă aceste cuvinte nu se găsesc în niciunul dintre vechile manuscrise greceşti, ceea ce, în mod evident, înseamnă că au fost adăugate pentru a susţine doctrina Trinităţii. Majoritatea traducerilor moderne, catolice sau protestante, nu includ aceste cuvinte în textul propriu-zis.
Am vrut să mai comentez unele aberații de ale tale dar știu că tu cu un subiect nu prea te descurci, dar dacă sunt mai multe...
Te contrazici singur, o enumerarecopiata depe net nu iseamna ca sti ce si cum si ca sa te"lamuresc' ca habar nu ai ce vorbesti vom lua cateva exemple enumerate de tine:
ACodex Alexandrinus, gr., sec. V e.n., British Museum, S.E., S.G. Este o versiune gnostica, total rupta de original. Tot ce e tiparit sub oranduirea Vaticanului sunt editii IEZUITE modificate pentru aceleasi lucruri pentru care si voi ati umblat la Biblie, scripturile grtecesti nu sunt cele din greca noului Testament : Greaca Koine disparand sute de cuvinte in versiunile anterioare limbi grecesti Koine si deci neregasindu-se in noile versiuni de greaca, daca nu sti greaca Koine este greaca Noului Testament si a disparut ca limba in anii 250 e.n.
Dine inteles ca trinitatea a disparutr din versiunile Iezuite si papale asa mai cauta si nu pe net ci in scrieri reale, pe hartie cum ti-am dat eu documentatie. Biblile ebraice se refera DOAR la Vechiul Testament. Singura versiune reala si apropiata de realitate ar fi : ArmVersiunea armeană, sec. V e.n., dar tu habar nu ai de ce spui ci doar ai facut copy si paste. Eu ti-am ENUMERAT ce modificari ati facut voi Jehovisti in Biblie si poate iti mai fac enumerari reale nu bazaconi de pe net.
andreiadrian0123456789012 întreabă: