| Alexandrelu a întrebat:

Cine greșește mai mult, cel ce păcătuiește, sau cel ce judecă pe cel ce păcătuiește fără să fie preot sau arhiereu?
Postez această întrebare ca replică unei întrebări postate astăzi cu scopul de a închide gura fetelor/femeilor de pe acest site.

8 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

"Critica e usoara, arta e grea." Phillipe Destouches

| danut a răspuns:

Matei 7, 1. Nu judecati, ca sã nu fiti judecati. 2. Cãci cu ce judecatã judecati, veti fi judecati; si cu ce mãsurã mãsurati, vi se va mãsura.
Luca 6, 37. Nu judecati, si nu veti fi judecati; nu osânditi, si nu veti fi osânditi; iertati, si vi se va ierta.
Cat despre cine are dreptul sa judece: Ioan 8, 16. Si chiar dacã judec, judecata Mea este adevãratã, pentru cã nu sunt singur, ci Tatãl, care M-a trimis, este cu Mine.
Astea sun indicatile privind judecata date de Dumnezeu.

| Toluk19 a răspuns:

Este un verset in Biblie, Iisus a spus > Credeti ca oamenii din acel sat sunt mai pacatosi decit voi? Daca nu va pocaiti toti veti pieri la fel! <
Pocainta omoara pacatul si omul merge spre sfintenie bineinteles pina la moarte.
Iisus a spus cine cine va rabda pina la urma va fi mantuit!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu ce guri vrei sa inchizi si ce rafueli ai, insa legat strict de intreabare, eu cred ca nu pozitia sociala a celui care judeca este determinanta ci capacitatea si potenta sa de a face acest lucru corect conteaza.Un preot sau arhiereu, este in ultima instanta un slujitor, mai mult sau mai putin capabil sa judece corect.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Habar n-am, nici una din ele nu-i buna asa ca fugi repede intre icoane, spune o rugaciune si sa ai somn de voie. Noapte buna!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Orice om pacatuieste fiindca asa este firea noastra decazuta dar cel care judeca pacatuieste si mai tare fiindca arata cu degetu spre celalalt, spunea un parinte ca atunci cand arati cu un deget spre celalalt 3 sunt indreptate spre tine, nu judeca ca sa nu fii judecat big grin

| RaduMD a răspuns:

Îndemnul de a nu judeca este, adeseori, greşit înţeles. Prin "să nu judeci" noi înţelegem o interdicţie asupra aprecierii stării sufletului cuiva (în stare de graţie sau în stare căzută). Spre exemplu, noi nu ştim (ci putem doar presupune) dacă Ceauşescu este în rai sau este în iad. Poate că s-a pocăit în ultimul minut, în faţa plutonului de execuţie. A fost posibil pentru tâlharul din dreapta, poate fi posibil pentru oricine.

Dimpotrivă, ce NU înseamnă "să nu judeci"? Nu înseamnă să nu facem judecăţi morale, nu înseamnă să spunem despre hoţie că nu este păcat, ci, eventual, un lucru de laudă. Nici nu înseamnă să spunem despre cel care face hoţii că este altceva decât un hoţ. Fiindcă vai de cei care spun răului bine şi binelui rău! Despre aceasta am scris aici: http://regnabit.wordpress.com/2010/03/13/ce-inseamna-sa-nu-judeci/

| leacuri a răspuns:

Amandoi.,,nu judeca si nu vei fi judecat"