| DanionM a întrebat:

Cineva spunea că "dacă Dumnezeu ar distruge infernul, oamenii ar crea altul pentru a-l sfida"...

De ce oare unii oameni nu-şi îndreaptă frustrările asupra propriilor lor greşeli şi vicii, ci preferă să cârtească împotriva "Dăruitorului" vieţii?

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Nu stiu daca chiar Dumnezeu a creat infernul in sensul in care a creat si Universul. Infernul a aparut odata cu raul, odata cu caderea lui Lucifer. Infernul nu e neaparat un loc anume (desi va fi) cit e ceva ce fiecare fiinta isi construieste in interiorul ei, daca se indeparteaza de Dumnezeu. Si cit timp iti construiesti propriul infern, nu ai cum sa vezi ce gresesti, ce vicii ai, si pentru tot ce pare a fi in neregula, desigur, Dumnezeu e de vina! Infernul inseamna intuneric, inseamna sa nu vezi cum esti, inseamna sa te vezi bun, mare, tare, cind de fapt esti rau, mic si gol.

35 răspunsuri:
| Alphawolf a răspuns (pentru cristi202):

"vindecarea ranilor pe care Dumnezeu o face in inima oamenilor." - Cum demonstrezi, sau cum argumentezi? Prin afirmatii? Nu-i destul. Daca totusi exista ceva adevar in ce spui tu, autosugestia este raspunsul.
Eu, din cate-i cunosc pe crestini, nu am reusit sa deduc empatic ca ei sunt vindecati in vreun fel sau ca au vreun atu in plus fata de atei.

| cristi202 a răspuns (pentru Alphawolf):

Traiasca autosugestia! Ea e panaceu universal! Ce proasta e omenirea ca nu se foloseste de ea!

| cristi202 a răspuns (pentru Alphawolf):

"Tu negandul pe Brahman, fiind ateu pentru el". Eu nu il neg. Nu intrutotul, asa cum fac ateii. Eu recunosc ca in "spatele" lui Brahman exista ceva, doar ca nu sunt de acord cu interpretarea pe care i-o dau hindusii.
"Cat despre unicitate, nu cred ca poate fi vorba, toate religiile isi promoveaza propriile valori" Oare chiar asa sa fie? De ce atunci toate religiile recunosc importanta rugaciunii, a abstinentei de la unele lucruri, a inchinarii, a faptelor bune? Zi tu o diferenta majora in acest sens, arata-mi tu o religie care sa iti spuna sa faci fapte rele in loc de fapte bune. Prietene, lucrurile care unesc religiile sunt mult mai multe decit cele ce le separa, problema e doar ca adeptii religiilor pun seama (ca si dusmanii lor) mai mult pe diferente decit pe asemanari.
"Vrei sa ti se demonstreze sau sa ti se masoare dragostea? Glumesti!? Ea este doar un concept." Da, vreau! Pentru ca din dragoste mii de oameni au mers la moarte pentru cei dragi. Nu e doar un concept. Si tu, si eu avem nevoie disperata de a iubi si a fi iubiti. Imagineaza-ti viata ta fara niciun prieten, fara cineva care sa tina sau la care sa tii tu. Singur pentru totdeauna! Si abia apoi zii ca dragostea e doar un concept. E ceva real, e ceva de care avem nevoie. Desi nu e material, nu poate fi demonstrata din aceasta cauza stiintific. Si nu e doar dependenta de fiinte, iubesti si cind nu ai nevoie, daca iubesti cu adevarat. Analogic vorbind, e invers cum zici tu, existenta fiintelor e dependenta de Dumnezeu.
Si, da, dragostea poate fi doar explicata, si la Dumnezeu e la fel, nu poate fi demonstrat, poate fi doar explicat. La urma urmei, e... dragoste!

| Alphawolf a răspuns (pentru cristi202):

Daca crezi ca autosugestia doar ajuta, te inseli amarnic. Ea e buna doar in unele cazuri, insa sunt cazuri in care te ajuta sa bati campii. Este ceva de genul, cand sa-ti pese de un lucru si cand nu, sau cand sa pui suflet... si cand nu.

Nu poti accepta si valorile hinduse si cele crestine. Valorile hinduse spun altceva, sustin alt creator cu un alt caracter. Tu, exact caracterul lui Brahman si valorile care-l reprezinta le negi. Tu nu-l negi pe Brahman, in sensul ca-l modifici dupa placerea ta, dupa valorile tale religioase, faci din el dumnezeul tau, dar caracterul Brahman-ului hindus il negi.
Spune-mi mie un ateu care promoveaza fapte rele in loc de fapte bune. Nu ai sa gasesti numai daca e dus cu pluta! Abstinenta promovata de religii in multe cazuri nu este necesara din punct de vedere moral si realistic, este poate chiar daunnatoare persoanei.
Rugaciunea si inchinarea, din punctul meu de vedere, nu isi au rostul, sunt niste practici care depasesc limita normalului. Chiar daca ar exista un creator, el nu poate avea nevoie de asa ceva, ar fi absurd ca el sa aiba asemenea pretentii, sau nevoi... de a tine legatura cu omul, creatia lui.
Daca nu ar fi fiinte, nici dragoste nu ar fi. Ea este dependenta de oameni, de existenta lor. Creierul, ratiunea le provoaca. Sentimentele apar atunci cand gandim un eveniment.
Dumnezeu este dragoste pentru ca zice Biblia, sau tu, pentru ca asta iti doresti, dar din punct de vedere logic, perfectiunea(Dumnezeu) nu se rezuma doar la calitati, cu atat mai putin la un singur cuvant - dragoste. Perfectiunii nu poti sa-i atribui nici binele nici raul, nu poti sa o caracterizezi, nu o reprezinta nici-un cuvant, nici calitativ, nici negativ.

| petriinna a răspuns (pentru cristi202):

Unde poate ajunge gandirea ta! ..bv, ai o inteligenta de invidiat ...serios!