| TamplaruAnisoara a întrebat:

Conform Bibliei Iov a fost lovit de Satan cu o buba rea, din talpa piciorului pana in creștetul capului. Iov 2/7
Atât Iov cat si cei trei prieteni erau convinsi ca Dumnezeu l-a pedepsit pe Iov.
Sa fie coronavirusul o invenție a lui Satan pentru a arunca vina asupra lui Dumnezeu?
Iar pentru cei atei cum va explicați faptul ca organismele invizibile se adaptează atât de ușor unor vaccinuri si își pot schimba forma ( evoluează) pentru a nu dispărea complet. In timp ce omul sta pe loc. Iar pentru a se apăra trebuie sa caute antidotul pentru fiecare forma pe care o ia acest virus. Ba mai mult, chiar si vaccinat omul poate fi contaminat?

Răspuns Câştigător
| DaniNovember a răspuns:

Iov trebuia sa-si descopere o virtute/calitate si anume rabdarea. Fiind in suferinta nu l-a blestemat pe Dumnezeu (cum i-a recomandat chiar sotia lui). Au ajuns sa fie saraci si sa cerseasca dar tot nu s-a abatut cu gandul la rau. Da, l-a luat la socoteala pe Dumnezeu pentru ce i se intampla si cei rai o duc bine. De ce el o duce rau cand cei rai o duc mult mai bine? Dumnezeu i-a pus mai multe intrebari prin care i-a inchis gura lui Iov. I-a aratat cat de nestiutor este Iov fata de planul lui Dumnezeu.
Lumea oricum arunca vina asupra lui Dumnezeu. A dat voie raului sa se apropie de noi ca pedeapsa si nu ca incercare. La Iov a fost incercare pentru a vedea cat este de rabdator. Pentru a vedea ca daca ii ia tot ce avea mai scump (chiar si copiii) tot va sta cu gandul la Dumnezeu si nu va zice vorbe rele.
Coronavirus este o pedeapsa pentru toate relele cate se petrec in lume. La fel cum au fost si celelalte mari epidemii din trecut. Toate au un rost doar ca noi nu il vedem pe moment. Nu ma intereseaza ce cred ateii, ma intereseaza ce crede Dumnezeu despre mine, la fel cum a facut si Iov. Daca el te gaseste curat la suflet nu lasa raul sa se apropie de tine. Noua doar ni se pare ca Dumnezeu ne pedepseste, vede mai tarziu ca boala ne-a facut mai buni, ne-a intors mai mult catre el si ne inmuiat inima. Pe unii doar cand pierd pe cineva ii mai vezi rugandu-se sau cu inima mai smerita.

8 răspunsuri:
| IMPERO a răspuns:

Povestea lui Iov este una dintre cele mai mari aberatii. D-zeu nu are adversari pe masura cu care sa negocieze si sa se distreze cu suferinta oamenilor. Nu stim de ce ingaduie D-zeu suferinta. Crestinii au cateva "explicatii" dar daca ii intrebi, de ce ingaduie D-zeu suferinta copiilor, nu mai au nici o explicatie.

suntserios
| suntserios a răspuns:

E atat de simplu.
La nivelul celular la care sunt virusii evolutia se face in alt ritm.
De aia dintr un spermatozoid si un ovul evoluezi in om in 9 luni

| RAY a răspuns:

Conform bibliei iahve s-a intalnit cu satan,astia se uitau la iov cum se ruga si era slujitorul cel bun a lui iahve,asa ca satan i-a propus ia sa vedem asta joaca teatru sau chiar iti este fidel,ok si iahe a spus bine,uite cum facem tu fai ce vrei tu dar nu-i lua viata,asa ca satanel a facut ce a avut el chef, iov s-a dovedit a fii un bun slujitor a lui iahve,asa e povestea,nu ce scrii tu acolo, deci satana face doar ce vrea iahve,pai logic ca erau convinsi, satanel nu este dusmanul lui iahve decat in basmele crestine atat,in cele oficiale este un sclav atat, satanel testeaza credinta slujitorilor lui iahve,nu face ce vrea el de capul lui, astea sunt erezi, blasfemi nu ma mir ca evrei nu accepta asemenea porcari, virusul asta exista, cica ne intrebi pe noi atei organismele invizibile se adaptează atât de ușor unor vaccinuri si își pot schimba forma =evolutia omule, tu o negi mereu si alti, organsme invizile =corona se vede la microscop, tu stai pe loc noi ne imunizam mereu

| TamplaruAnisoara explică (pentru RAY):

Pe virus cine il imunizează? Asta este întrebarea. Si de ce el evoluează in câteva luni iar omul sta pe loc sau da înapoi in fata lui? Voi priviți omul ca a evoluat datorita descoperirilor care de fapt doar le descoperă. Atât! De ce nu evoluează de la un sezon la altul ca sa înfrunte virusul modificat in fata si nu sa aștepte sa omoare oameni si după sa inventeze vaccinul. Fara invenții de genul. Omul sa evolueze precum virusul, sa anticipeze ce va urma si sa își schimbe "forma" ca si virusul. Asta as zice eu ca ar însemna evoluție. Daca nu se petrec astfel lucrurile omul nici nu poate fi numit o fiinta care a apărut după teoria evoluționistă.

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Omul sa evolueze precum virusul, sa anticipeze ce va urma si sa își schimbe "forma" ca si virusul. Asta as zice eu ca ar însemna evoluție. Daca nu se petrec astfel lucrurile omul nici nu poate fi numit o fiinta care a apărut după teoria evoluționistă.


cate tempeni poti scrie, este incredibil, serios

| Holiday a răspuns:

Omul nu "sta pe loc". Vaccinarea este doar o metoda moderna de a micsora numarul de imbolnaviri si decese. De-a lungul timpului corpul uman s-a adaptat diversebor amenintari, fara vaccinuri. Iar pandemia asta e pistol cu apa fata de altele de diverse boli care au bantuit de-a lungul istoriei. De fapt, de cand au aparut vaccinurile si alte tratamente, numarul oamenilor s-a marit necontrolat si nesanatos chiar pentru om ca specie.

| Holiday a răspuns:

"cum va explicați faptul ca organismele invizibile se adaptează atât de ușor unor vaccinuri si își pot schimba forma"

Explicatia e simpla. La om, urmatoarea generatie apare la 20-30 de ani, pe cand astia se inmultesc de cateva ori pe ora, e normal ca adaptarea la ei sa fie mult mai rapida. Intr-o viata de om, astia au zeci de mii de generatii. Si la ei nu e ca la om, daca se imbolnavesc sau ceva sa se trateze, ci supravietuiesc suficient cat sa se reproduca doar cei mai adaptati.

| Holiday a răspuns:

"Sa fie coronavirusul o invenție a lui Satan..."

Pe principiul asta, Satana poate crea si el viata, ceea ce contravine chiar povestii voastre. E drept ca povestea nu are nici o noima, dar parca unii isi creaza ei noi povesti, fara mare legatura cu aia.